Blog Under Construction
under

Metal Mobilya Bakımı: Paslanmaya Karşı Etkili Çözümler

Metal mobilyaları paslanmaya karşı korumak istiyorsanız, bu içeriğimizi okuyarak ihtiyacınız olan bilgilere hemen ulaşabilirsiniz!

Bellona Mobilya 29-03-2024 08:36:21
Metal Mobilya Bakımı: Paslanmaya Karşı Etkili Çözümler

Metal Mobilya Bakımı: Paslanmaya Karşı Etkili Çözümler

Mobilyaların birçoğunda metal parçalar yer alabiliyor. Metal malzemeleri bulunan mobilyaları, paslanma durumuna karşı korumak için düzenli şekilde temizlik ve bakım yapılması gerekiyor. Metal mobilya bakımı, pek çok kişiyi düşündürse de Bellona’nın etkili önerileri sayesinde artık daha kolay yapılabiliyor!

Metal mobilyalarınızı daha uzun süre kullanmak için, düzenli şekilde bakım yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Dış etkenlerden zarar görmemesi adına alacağınız önlemler sayesinde daha temiz ve uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Özellikle de metal yüzeylerin paslanmasını önleyecek yöntemleri deneyerek mobilyaların uzun süre yeni ve temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. 

İşte, Bellona farkıyla metal mobilyalarınızın paslanmasına karşı alabileceğiniz etkili çözüm önerileri!

Metal Mobilya Bakımı Yapmak

Metal Mobilyaların Paslanmasına Karşı 13 Etkili Çözüm

  • Sık sık kontrol edin.
  • Nemli ortamdan uzak tutun.
  • Asitli deterjanlar kullanmaktan kaçının.
  • Yağmur ve kar yağışından koruyun.
  • Yüksek ısıdan uzakta konumlandırın.
  • Pas önleyici spreyleri kullanmayı deneyin.
  • Düzenli aralıklarla tozunu alın.
  • Metal koruyucu cila uygulayın.
  • Havadar ve temiz alanda kullanın.
  • Paslanmayı engelleyen bakım yağlarını deneyin.
  • Açık alan mobilyalarına macun mum uygulayın.
  • Kullanım dönemi dışında koruyucu örtü serin.
  • Yıkamak yerine nemli bezle temizlik yapın.

1) Sık Sık Kontrol Edin

Metal parçaları bulunan mobilyaların bakımını yapmak için öncelikle onları kontrol etmek gerekir. Uzun süredir kullanmıyorsanız, sezon başında mobilyaları gözden geçirmelisiniz. Yağmur, nem, yiyecek dökülmesi gibi zarar veren durumlardan sonra metal mobilyaları kontrol ederek gerekli önlemi alabilirsiniz.

Metal mobilyaların herhangi bir yerinde ufacık da olsa paslanma varsa, paslanmanın yayılmasını durdurmak için uygun bakım yöntemine devam edebilirsiniz. Özellikle de balkonda kullandığınız metal malzemeli balkon salıncak modellerinin parçalarını her ay incelemeniz önerilir.

Metal Mobilya Bakımı Nasıl Olmalı?

2) Nemli Ortamdan Uzak Tutun

Metal mobilyalar, nemli ortamda uzun süre kullanıldığında daha çabuk paslanabilir. Yağmur yağışına maruz kalması, yıkanması veya içecek döküldükten sonra temizliğinin ertelenmesi paslanmayı tetikleyebilir. Bu nedenle, paslanmanın önüne geçmek için metal mobilyaları nemli ortamdan uzak tutmanız gerekir.

İç mekanda kullandığınız metal malzemeleri bulunan kitaplık gibi mobilyaları, nemli bırakmamalısınız. Temizlik yaptıktan sonra kuru bezle silmeniz, kitaplık ayaklarını sudan korumanız önemli bir bakım önerisi olacaktır.

Metal Mobilya Temizliği

3) Asitli Deterjanlar Kullanmaktan Kaçının

Metal mobilya çeşitleri, kimyasal deterjanlar ile temizlenmeye uygun değildir. Özellikle de balkon ev bahçede kullandığınız metal mini takımlar gibi ürünleri temizlerken çamaşır suyu, temizlik kremi gibi malzemeleri kullanmanız önerilmez. Bu gibi hassas ürünlerin paslanmasını önlemek için doğal içerikli deterjanlar kullanmayı deneyebilirsiniz.

Düzenli şekilde temizlik ve bakım yapmak için nemli bez kullanabilirsiniz. Özellikle de çizilmesini önleyen mikrofiber bezi kullanarak metal mobilyaların bakımını dilediğiniz anda pratik şekilde yapabilirsiniz. Zorlu lekeler için az miktarda sabunlu su hazırlayarak silebilirsiniz. 

Metal Mobilyalarda Bakım

4) Yağmur ve Kar Yağışından Koruyun

Açık alanda kullanmaya devam ettiğiniz metal mobilyaları, yağmur ve kar yağışına karşı korumalısınız. Bunun için tahmin edilen yağışlara göre mobilyaları kapalı alana alabilirsiniz. Beklenmedik yağışlar için koruyucu ve su geçirmez örtüleri kullanabilirsiniz.

Metal mobilyalar ıslandığında ve iyi şekilde kurumadığında oksitlenebilir. Oksitlenme sonucunda mobilyaların yapısı bozulur ve kullanım ömrü azalır. Bakımını yaparken oldukça hassas olmanız önerilir.

Metal Mobilyaları Nasıl Korursunuz?

5) Yüksek Isıdan Uzakta Konumlandırın

Metal malzemeden üretilen mobilyaları yüksek ısıdan koruyarak bakımını yapmaya devam edebilirsiniz. Metal yüzeyli bir yemek masası kullanıyorsanız, bu masanın yüzeyine tencere ya da demlik gibi ürünleri doğrudan temas ettirmemelisiniz. Yüksek ısıdan dolayı iz kalabilir ve mobilyanın görünümünü bozabilir.

Metal malzemeye sahip bahçe masa takımları kullanıyorsanız şömine, soba, ateş gibi ortamlara çok yakın şekilde konumlandırmamalısınız. Yüksek ısıdan etkilenip nemlenebilir. Bu nemlenme de ürünün yapısını bozup eskitebilir. Isı kaynaklarından uzakta kullanmaya çalışabilirsiniz.

Metal Mobilya ile Dekorasyon

6) Pas Önleyici Spreyleri Kullanmayı Deneyin

Pas önleyici ürünler, metal mobilyaların bakımında önemli rol oynar. Bu ürünlerin paslanmasını engellemeye yardımcı olabilecek ürünlerdir. Pas önleyici sprey veya yağlar gibi ürünleri yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Bu ürünler sayesinde, metal yüzeylerin bakımını daha iyi şekilde yapabilirsiniz.

Paslanmanı meydana geldiği, çizilmenin oluştuğu yüzeylere uygulayarak mobilya için uzun vadede koruma sağlayabilirsiniz. Pas önleyici spreyleri kullanırken eldiven ve maske kullanmaya dikkat etmelisiniz. Mobilyanın türüne göre uygun spreyi almayı unutmayınız.

Pas Önleyici Ürünler Kullanmak

7) Düzenli Aralıklarla Tozunu Alın

Evinizde kullandığınız mobilyaların metal parçalarındaki tozu sık sık almalısınız. Biriken tozlarda bakteri üremesi ve pas yayılması meydana gelebileceğinden, ürünlerin bakımında toz almayı ihmal etmemelisiniz. Düzenli aralıklarla tozunu aldığınız metal mobilyalar, daha temiz görünecektir. Ayrıca paslanmanı önüne geçmek için de iyi bir yöntemdir.

Hava akışının olduğu alanlarda toz akışı da olabilir. Örneğin giriş kapısına çok yakın konumlandırdığınız dresuar metal malzeme içeriyorsa, bu ürünün sık sık tozunu alarak genel bakımını yapabilirsiniz.

Düzenli Toz Almak

8) Metal Koruyucu Cila Uygulayın

Metal koruyucu cila uygulaması, metal mobilyalarınızı dış etkenlere karşı koruyacak bir yöntemdir. Uzun ömürlü olması ve pastan korunması için uygulanabilir. Cila uygulaması için profesyonel destek alabilirsiniz. Pas önleyici, parlaklık sağlayan veya UV koruması gibi özelliklere sahip olan cila türlerini kullanarak mobilyalarınıza yıllık bakım yapabilirsiniz.

Bu cila uygulamasını özellikle de metal ayaklara sahip olan sandalye modelleri için deneyebilirsiniz. Yüzeyin temiz olmasına, hijyen tedbirleri almaya dikkat ederek bakımını yapabilirsiniz.

Metal Mobilyaların Korunması

9) Havadar ve Temiz Alanda Kullanın

Metal mobilyalarınızı kullanmaya devam ederken ürünlerin ısınmasını önlemelisiniz. Bunun için hava akışının sağlandığı ve temiz havanın olduğu alanlarda metal mobilya kullanmanız önerilir. Temiz hava akışının olduğu iç mekanlarda metal mobilyalar paslanmaya karşı direnç gösterebilir.

Yatak odası için metal yatak başlığı kullanacaksanız, odanın sürekli havalanmasını sağlamalısınız. Böylece oda içinde ısı birikimi olmaz ve nemlenme önlenir. Bu tedbirler sayesinde, metal yatak başlığı pastan korunur.

Metal Mobilya Almak

10) Paslanmayı Engelleyen Bakım Yağlarını Deneyin

Metal mobilyaları koruyan bakım spreyleri olduğu gibi özel bakım yağları da mevcuttur. Yapacağınız yağ bakımı sayesinde, metal parçaların yıpranmasını önleyebilirsiniz. Metal mobilya bakım yağı, metalin nemle temasını keser ve paslanmayı önleyebilir.

Pas önleyici yağ ya da silikon yağı kullanarak, mobilyalarınızı yaşam alanlarında daha uzun süre temiz şekilde kullanabilirsiniz. 

Metal Mobilya Bakım Yağları

11) Açık Alan Mobilyalarına Macun Mum Uygulayın

Açık alanda, balkonda, terasta metal bir mobilya kullanıyorsanız bu ürünlerin bakımında macun mum kullanabilirsiniz. Macun mum kullanarak, metal mobilyaların pasa karşı korunmasını sağlayabilirsiniz. Mum macunlar, pasa karşı koruyucu tabaka oluşturur.

Metal yüzeyin rengine ve malzeme içeriğine göre macun mum seçerek, paslanmanın meydana geldiği alanı kapatabilirsiniz. Böylece paslanmanın yayılmasını önlemiş olursunuz.

Metal Mobilya Koruyucu Ürünler

12) Kullanım Dönemi Dışında Koruyucu Örtü Serin

Döneme ve mevsime göre metal mobilya kullanıyorsanız, kullanım dışında ürünleri koruma altına almanız gerekir. Örneğin yazlık bir ev ortamında salıncak, metal bahçe sehpaları gibi ürünler için koruyucu örtü almalısınız. Bu örtü sayesinde, metal mobilyaların güneş ışığından ve tozdan korunmasını sağlarsınız.

Uzun süre aynı yerde bekleyen ve duran metal mobilyalar, oksitlenmeye uygun hale gelir. Bu nedenle, havadar bir ortamda muhafaza ederek ışığa karşı koruyucu örtü serebilirsiniz.

Metal Mobilyaların Korunmasını Sağlamak

13) Yıkamak Yerine Nemli Bezle Temizlik Yapın

Metal mobilyaların bakımında yapılan en büyük hata, ürünleri yıkamaktır. Ürünleri yıkamak yerine daha iyi bir yolu seçebilirsiniz: Nemli bezle temizlik yapmak gibi. Nemli bez kullanarak ürünleri düzenli şekilde temiz tutabilirsiniz. 

Yıkama sonucunda, metal mobilyaların bağlantı noktalarında su kalabiliyor. Biriken su ise kuruma aşamasına kadar paslanma riski ile karşı karşıya kalıyor. Bu riski yaşamamak için sürekli kullandığınız metal orta sehpa gibi ürünleri nemli bezle silmeyi deneyebilirsiniz. Pratik, kolay ve etkili bir bakım önerisi olmaktadır.

Metal Mobilya Temizliği İpuçları

Benzer
Yazılar
Ahşap Mobilyaların Ömrünü Uzatmak İçin Pratik İpuçları
Evinizdeki ahşap mobilyaların kullanım ömrünü uzatacak en etkili yöntemleri, bu içeriğimizi okuyarak hemen öğrenebilirsiniz!
Duvar Kağıdını Temizleme ve Bakım İpuçları
Duvar kağıdı nasıl temizlenir ve duvar kağıdı bakımı nasıl yapılır? İç mekan duvar dekorasyonunda fark yaratan duvar kağıtları hakkında ipuçları!
Evde Ekolojik Temizlik Ürünleri ve Doğal Temizlik İpuçları
Ekolojik temizlik ürünleri ile evde doğal temizlik nasıl yapılır? Kimyasal ve alerjen içermeyen ekolojik temizlik ürünleri ve doğal temizlik ipuçları burada!
Temizlikte Mikrofiber Bezlerin Faydaları ve Kullanımı
Temizlik yaparken mikrofiber bezler nasıl kullanılır? Peki, mikrofiber bezler temizliği gerçekten kolaylaştırıyor mu? İşte, mikrofiber bez kullanmanın faydaları!
Evinizdeki Mobilyalarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz? Bellona’dan Etkili Tavsiyeler!
Kaliteli ve şık bir görünüm için evdeki mobilyalar nasıl korunur? Çizilme, yıpranma veya eskime gibi etkenlere karşı mobilya koruma teknikleri Bellona’da!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.