Blog Under Construction
under

Çalışma Alanınızı Organize Etmenin Pratik Yolları

Çalışma alanlarında düzen ve organize sağlamanın en pratik yollarını, bu içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz!

Bellona Mobilya 26-03-2024 14:17:20
Çalışma Alanınızı Organize Etmenin Pratik Yolları

Çalışma Alanınızı Organize Etmenin Pratik Yolları

Çalışma Alanınızı Organize Etmenin Pratik Yolları

Çalışma odası ve alanlarından daha yüksek verim almak ister misiniz? Son zamanlarda çalışma alanınızda dağınıklık ve karmaşa dikkatinizi çekiyorsa, Bellona önerileri ile çalışma alanlarını organize edip düzen oluşturabilirsiniz. 

Evinizde ya da ofiste var olan çalışma alanında yapacağınız birkaç önemli değişim sayesinde, daha düzenli bir alan elde edebilirsiniz. Böylece dikkatiniz dağılmadan, aradığınız eşyalara kolayca ulaşarak işinize ve derslerinize odaklanabilirsiniz. Şimdi, Bellona’nın en etkili önerileri sayesinde çalışma alanlarını organize etmeye başlayabilirsiniz!

Çalışma Alanı Nasıl Organize Edilir?

Çalışma Alanınızı Organize Etmenin 12 Pratik Yolu

  • Odanın büyüklüğüne göre kitaplık kullanın.
  • Çekmece içini küçük sepetlerle düzenleyin.
  • Duvar rafları ile depolama alanı oluşturun.
  • Rahat ve geniş masa edinin.
  • Uzun eşyaları kapı arkasında depolayın.
  • Kalemlerinizi kategorize ederek saklayın.
  • Tekerlekli sepetlerden faydalanın.
  • Dosyalar için raflarda klasör oluşturun.
  • Atıklar ve çöpler için kutu hazırlayın.
  • Dar alanlar için katlanabilir ürünler kullanın.
  • Duvarda hatırlatma panosuna yer verin.
  • Küçük parçaları kapaklı kavanozda saklayın.

1) Odanın Büyüklüğüne Göre Kitaplık Kullanın

Çalışma alanını organize etmenin en etkili yolu, oda içinde kitaplık kullanmaktır. Kitaplık, var olan eşyaları daha düzenli kullanmanıza ve görsel açıdan da estetik kazandırmaya yardım eder. Kitaplığı, odaya göre seçerek genel düzeni sağlayabilirsiniz. 

Alt kısmında dolap ya da çekmece, üzerinde raf olan kitaplık modelleri sayesinde çalışma alanında ihtiyaç duyduğunuz birçok eşyayı kategorize ederek düzenleyebilirsiniz. Bu yöntem, iç mekandaki karmaşanın önüne geçecektir.

Çalışma Alanını Düzenlemek

2) Çekmece İçini Küçük Sepetlerle Düzenleyin

Çalışma alanındaki küçük ve büyük eşyaları nasıl düzenleyeceğiniz düşünüyorsanız, çekmeceleri bölerek daha düzenli şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin, geniş bir çekmece içinde organizer kullanabilirsiniz. Böylece kırtasiye ya da hobi gibi malzemeleri ayrı ayrı sınıflandırıp çekmeceye yerleştirebilirsiniz. 

Plastik sepetler edinerek, çekmece içine sığacak şekilde yan yana dizerek kendiniz de organizer oluşturabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde eşyalar arasında düzen sağlamış olursunuz.

Çalışma Alanı Kullanımı

3) Duvar Rafları ile Depolama Alanı Oluşturun

Duvar rafları, uygulandığı her odaya anında düzen getirebilir. Özellikle de çalışma alanını organize etmek için kullanabilirsiniz. Çalışma masası fonunda kalan duvarda kullanmak istediğiniz miktarda duvar rafı bulundurabilirsiniz. Bu raflara daha sonra küçük düzenleyiciler ya da kitap gibi eşyaları dizebilirsiniz. Böylece oda içindeki dağınıklığın önüne geçebilirsiniz. 

Çalışma odasında daha önce kitaplık kullanmadıysanız, bir duvarı seçerek bu duvarda 6-7 raf kullanarak açık kitaplık oluşturabilirsiniz. Rafları hem kitaplarınız hem de organizer ürünleriniz için kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pratik Çalışma Alanı

4) Rahat ve Geniş Masa Edinin

Çalışma alanında düzenli ve konforlu şekilde çalışmak için, geniş bir masaya ihtiyacınız olacak. Dar ve kullanışlı olmayan masalar, oda içindeki dağınıklığı tetikleyebilir. Çalışma masasının tasarımında çekmece ve raf düzenlemesi varsa, daha konforlu şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle de oda içindeki kabloları, masanın arkasında kamufle ederek kötü görünüm oluşmasını da önleyebilirsiniz.

Ancak geniş bir masa kullanırsanız, ihtiyacınız olan eşyaları masa üzerinde bir araya getirip işleriniz bittikten sonra ait oldukları raflara, yerlere bırakabilirsiniz. Çalışma alanlarında konforlu çalışmanızı sağlayan masa ve sandalye ile düzenli bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Konforlu Çalışma Alanı Yapmak

5) Uzun Eşyaları Kapı Arkasında Depolayın

İş, proje ya da ders için kullanacağınız uzun eşyaları çalışma odasında kapı arkasında düzenleyebilirsiniz. Proje kağıtları, tablolar, boyama kağıtları ve diğer uzun eşyalar için kapının arkasında özel bir bölme hazırlayabilirsiniz. 

Ortalama 1 metre uzunluğunda, 20 cm genişliğinde olan bu bölme içinde uzun eşyalarınızı dikey şekilde organize edebilirsiniz. Sağlam olması adına, odanın kapısına vida ile monte edebilirsiniz.

Çalışma Alanı Dekorasyonu

6) Kalemlerinizi Kategorize Ederek Saklayın

Çalışırken birden fazla kalem kullanıyorsanız, kalemlerinizi daha rahat bulmak ve kullanmak için kategorize edebilirsiniz. Bunun için renkli, kurşun, pilot, keçeli, proje kalemlerini ayrı bölmelerde tutabilirsiniz. Dilerseniz cam kavanozlar içinde dilerseniz metal kutular içinde saklayabilirsiniz. 

Eğer tüm kalemleri bir arada tek bir yerde saklarsanız, karmaşa ve dağınıklık oluşturabilirsiniz. Bunun önüne geçmek adına, ayırmak ve kolay ulaşım sağlamak daha etkili olacaktır.

Çalışma Alanı Düzeni Oluşturmak

7) Tekerlekli Sepetlerden Faydalanın

Çalışma odanızda yapacağınız işleri, sürekli hareket ederek gerçekleştiriyorsanız ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri, tekerlekli sepetler içinde yanınıza alabilirsiniz. Örneğin bir boyama ya da proje hazırlarken gerekli olan eşyaları tekerlekli düzenleyiciler içinde tutabilirsiniz. 

Bu hareketli organizer sayesinde hem masada oturma hem de ayakta çalışma durumunda daha konforlu hareket edebilirsiniz. Tekerlekli ve 3 bölmeli eşya- sebze sepetleri, size çalışma alanında düzen sağlama konusunda yardım edebilir.

Çalışma Odası Düzenlemeleri

8) Dosyalar İçin Raflarda Klasör Oluşturun

Dosya ve kağıtlarla çok sık uğraştığınız bir işiniz varsa, çalışma alanını organize ederken dosyalarınız için klasör edinin. Klasörü masa üzerinde ya da kitaplık raflarında yan yana getirip düzen sağlayabilirsiniz. Örneğin, bir alanı sadece kağıt malzemeleriniz için ayırıp burada da iç düzen sağlayabilirsiniz. 

Temiz A4 kağıtlarını ve kullanılmış kağıtları birbirinden ayırarak daha organize bir çalışma alanı kurabilirsiniz. Önemli evraklarınız için de klasör hazırlayarak çalışma alanında kendi arşivinizi oluşturabilirsiniz.

Çalışma Masası Düzeni

9) Atıklar ve Çöpler İçin Kutu Hazırlayın

Çalışırken çok fazla çöp çıkıyorsa ve atık malzemeler birikiyorsa, çalışma odası için ayrı bir çöp kutusu hazırlayabilirsiniz. Bu çöp kutusunun pedallı olması ya da kolay açılır kapağa sahip olması size avantaj sağlar. 

Çöp kutusunu, çalışma alanına en yakın konumda bulundurarak olası dağınıklığı önleyebilirsiniz. Gün sonunda işleriniz bittiğinde, çöp kutusunu boşaltıp sonraki çalışma günü için odanızı hazırlayabilirsiniz. 

10) Dar Alanlar İçin Katlanabilir Ürünler Kullanın

Çalışma alanı dar ve küçükse, seçeceğiniz eşyaların katlanabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Katlanabilir duvar masası kullanarak alanda düzen sağlayabilirsiniz. Katlanır sandalye ile iç mekandaki çalışma alanını rahatlatabilirsiniz. Kaba ve büyük sandalyeler yerine katlanır sandalye seçerek odadaki düzeni korumak mümkün. 

İşlerinize ve derslerinize, koltukta dinlenirken devam etmek için katlanabilir bilgisayar masası kullanabilirsiniz. Böylece, berjer gibi mobilyalarda dinlenirken işlerinizi bu portatif ürün sayesinde hızlandırabilirsiniz. İşleriniz bittiğinde katlanabilir ürünleri katlayarak dolap içinde depolayabilirsiniz.

Çalışma Alanı Dizaynı

11) Duvarda Hatırlatma Panosuna Yer Verin

Çalışma alanını organize ederken işlerinizi de programlamak için duvarda hatırlatma panosu kullanabilirsiniz. Bu panoya günlük planlarınızı not alarak, çalışma alanında neyi ne zaman yapacağınıza karar verebilirsiniz. 

Asılması, vurgulanması gereken eşyaları bu hatırlatma panolarında sergileyebilirsiniz. Metal ya da mantar panolar seçerek çalışma alanını organize edebilirsiniz. Metal duvar panosunu duvara sabitledikten sonra, sarkıt küçük sepetler kullanarak eşyalarınızı düzenleyebilirsiniz. 

Çalışma Alanını İşlevsel Hale Getirmek

12) Küçük Parçaları Kapaklı Kavanozda Saklayın

Cam ve kapaklı kavanozları, çalışma alanındaki küçük eşyaları düzenlemek için kullanabilirsiniz. Her bir ürün ve eşya çeşidini gruplandırarak masa üzerinde veya kitaplık rafında düzenleyebilirsiniz. Kapaklı kavanozlar sayesinde, eşyaların daha tertipli görünmesi de kolaylaşır. 

Düğme, küçük not kağıtları, kalemler, boyalar, kesici ve delici proje malzemelerini uygun ölçüdeki cam kavanozlarda saklayarak kullanabilirsiniz. Kavanozlar şeffaf değilse, renkliyse kavanozların üzerinde etiket kullanarak içeriği hakkında kendinize ufak notlar hazırlayabilirsiniz. Bu yöntemi, küçük bölme olmayan dolap içlerinde deneyerek çalışma alanını daha pratik şekilde organize edebilirsiniz.

Çalışma Alanı Araç Gereçleri

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Ebeveynler İçin Zaman Yönetimi İpuçları: Yoğun Bir Günde Nasıl Daha Verimli Olunur?
Ebeveynler için zaman yönetimi ipuçları! Yoğun günlerde verimliliği artırmak için pratik stratejiler! Çocuk bakımı, iş ve ev arasında denge kurmak için pratik öneriler ve daha fazlası bu içerikte!
Mobilya Seçiminde Renklerin Önemi ve Uyumuna Dair Önemli Tüyolar
Sektörün uzmanı Bellona’dan mobilya seçiminde renklerin önemi ve mobilyalarda renk uyumuna dair tüm ipuçları bu yazıda!
Doğru Çalışma Masası Ölçüleri ve Yüksekliği Ne Olmalı?
Home office çalışanlar, öğrenciler! Evde doğru çalışma masası ölçüleri hakkında fikir sahibi olacabileceğiniz faydalı bir içerik hazırladık!
Evinizdeki Hava Kalitesini İyileştirmek: Temiz Hava İçin İpuçları
Ev içindeki hava kalitesini artırmak için pratik çözümleri keşfedin! Sağlıklı bir yaşam için temiz hava önemli bir faktördür ve bu yazı, evinizi daha yaşanabilir ve sağlıklı kılmak için size rehberlik edecektir.
Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri
Büyük yaşam alanlarında daha hızlı ve güçlü internet bağlantısı sağlamak için, Bellona ile bu içerikteki bilgileri keşfedebilirsiniz!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.