Blog Under Construction
under

Mobilya Seçiminde Renklerin Önemi ve Uyumuna Dair Önemli Tüyolar

Sektörün uzmanı Bellona’dan mobilya seçiminde renklerin önemi ve mobilyalarda renk uyumuna dair tüm ipuçları bu yazıda!

Bellona Mobilya 22-12-2023 15:24:42
Mobilya Seçiminde Renklerin Önemi ve Uyumuna Dair Önemli Tüyolar

Mobilya Seçiminde Renklerin Önemi ve Uyumuna Dair Önemli Tüyolar

Mobilya alışverişine çıkmadan önce az çok hangi modeli satın alacağınızı planlayabilirsiniz. Ev tarzınıza ve beğenilerinize hitap eden mobilyayı seçtikten sonra, asıl önemli olan kumaşında hangi rengi kullanmak istediğiniz olacaktır. 

Duvar rengi ve oda içindeki diğer unsurlara uyum sağlayan mobilya rengini seçmek için hem mağazalardan uzman desteği alabilirsiniz hem de kalite ve şıklığı hedefleyerek zengin renk seçeneği sunan Bellona’daki ürünlere göz atabilirsiniz.

Mobilya seçiminde renkler oldukça önemlidir, çünkü mobilyalar odaya renk katmanın yanı sıra, odanın genel atmosferini de belirlenmektedir. Renkler, bir odanın hissiyatını ve tarzını belirlemekte büyük bir rol oynar. 

Mobilya rengi seçerken dikkat edilmesi gereken önemli birçok nokta vardır. Bu önemli noktalara  değinmek için sizlere bu yazımızı sunmaktan mutluluk duyarız. Çünkü, mobilya alışverişinde renklerin kişisel beğenilere uygun şekilde seçilmesine yardım etmek için buradayız.

Mobilya seçimi odanın genel atmosferini belirlerken, mobilya renkleri de odanın genel görünümünü etkileyen bir kriterdir. Mobilya rengi, odaya karakter ve tarz kazandırırken, aynı zamanda odanın boyutunu, ışığını ve genel atmosferini de belirlemeye yardım eder. Sıcak ve soğuk renkleri mobilyalarda kullanarak odanın kendine has bir havaya hakim olması sağlanabilir.

Mobilya seçiminde dikkat edilmesi gerekenler söz konusu olduğunda, ürünlerin rengi de ciddi bir konu olarak gündeme geleceği için şimdi burada, mobilya seçimi nasıl olmalı sorusuna yanıt bulabilirsiniz. 

Uzun vadeli, kullanışlı ve ergonomik mobilyaları seçerken sevdiğiniz renkleri görmek, her defasında “İyi ki almışım!” diyeceğiniz mobilyaları kullanmak için mobilya renk uyumu hakkında bilgileri içeren bu yazımızı okuyabilirsiniz. Sayfanın sonuna geldikten sonra mobilya alışverişinizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz!

Mobilya Seçiminde Renk Uyumu

Mobilya Seçerken Renklerin Önemi ve Etkileri Nelerdir?

Mobilya alışverişine çıkan kişiler, beğendiği modeli evinde hayal ederken istediği rengi kullanmak ister. Seçilen renkler sayesinde, kullanılacak odada özel bir hava oluşur. 

Renk kartelasında yer alan onlarca ton ve desen sayesinde, her tarza hitap eden mobilyalar tasarlanabilir. Renklerin önemi hem odanın tarzını yansıtır hem de ev sahibinin. Böylece, mobilya alışverişinde renk seçiminin çok mühim olduğunu ifade edebiliriz.

Mobilya seçiminde renklerin önemine bir not daha düşelim. Odanın dekorasyonuna uyum sağladığı için seçilen renklerin uyumu önemlidir. Mobilya rengi, duvar rengi, zemin kaplaması, perdeler ve diğer dekorasyon öğeleriyle birbirini tamamlıyor olmalıdır. Seçim yaparken mobilya renk kartelası üzerinde detaylı şekilde düşünebilirsiniz.

Örneğin, açık tonlarda dekorasyon yapmış bir odada, koyu renkli mobilyalar çok iyi görünmeyebilir. Ayrıca mobilyaların kullanıldığı alanın amacı da renk seçimini etkileyecektir. Örneğin, çalışma odası için daha canlı ve enerjik renkler tercih edilirken, oturma odası için daha sıcak ve rahatlatıcı renkler kullanılabilir.

Renkler, odanın amacını ve havasını değiştireceği için mutlaka alışveriş sırasında önemsenmelidir. Fiyatı uygun olduğu için severek kullanmayacağınız renge sahip mobilya almamalısınız. Tercih edeceğiniz mobilya her açıdan size hitap etmelidir. 

Odaya girdiğinizde huzur bulacağınız, severek kullanacağınız ve kalitesinden memnun kalacağınız ürünleri tek bir adreste görmek isterseniz Bellona Koltuk Takımları ya da Bellona Oturma Grubu gibi ürünlere göz atabilirsiniz. 

Mobilya Seçerken Renklerin Önemi

Mobilyada Kullanılan Hangi Renkler Hangi Atmosferleri Oluşturur?

Mobilya ve ev eşyalarında seçilen renklerin kendine has bir hava oluşturduğunu biliyor muydunuz? Evin tarzını ve karakterini gösteren birçok renk seçeneği vardır. Seçtiğiniz renkler, aynı zamanda sizi de tanıtacaktır. 

Mobilyada kullanılan renklerin yansıtacağı atmosferlerden bahsederek mobilya alışverişinizin daha keyifli geçmesine yardımcı olabiliriz!

Beyaz

Beyaz mobilyalar genellikle minimalist bir atmosfer yaratmak için kullanılır. Odaya ferahlık ve aydınlık bir hava katmak için beyazın hakim olduğu ürünler seçilir. Beyaz mobilyalar, modern ve çağdaş dekorasyon stillerinde yaygın olarak kullanılan ve son yıllarda trend olan mobilya türleri arasında yer almaktadır. Bellona Yatak Odası ve Bellona Yemek Masası ürünlerinde beyaz rengi görmek mümkündür.

Siyah

Siyah mobilyaları kullananlar, şık ve sofistike bir atmosfer yaratır. Siyah mobilyalar, modern ve endüstriyel dekorasyon stilleri için ideal ürünlerdir. Modası hiç geçmeyen bu ürünler sayesinde ergonomik ve estetik açıdan iyi bir mobilya seçimi yapılabilir. Mobilya renk kataloğu içinden siyahı seçerken kumaş türüne de dikkat etmelisiniz. 

Kahverengi 

Kahverengi mobilyalar, doğal ve sıcak bir atmosfer oluşturmak için kullanılır. Sakinliği seven kişiler tarafından tercih edilir. Kahverengi mobilyalar, rustik, bohem ve country dekorasyon stillerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Gri

Gri mobilyalar, modern ve minimalist bir atmosfer oluşturmaya yardım eder. Gri mobilyalar, ayrıca endüstriyel dekorasyon stilleri için de ideal bir ürün grubunu sunar. Gri ile kombinlenen birçok mobilya türü olduğu için trend renklerden biridir.

Mavi 

Mavi mobilyalar, sakin ve huzurlu bir atmosfer hissettirir. Mavi mobilyalar genellikle plaj evleri, Akdeniz tarzı dekorasyon ve nautik tema dekorasyonu gibi deniz teması olan dekorasyon stilleri için ideal olacaktır. Oda içinde enerji ve dinamizm hissettirmektedir.

Yeşil

Yeşil mobilyalar, doğal ve rahatlatıcı bir atmosfere sahiptir. Yeşil mobilyalar, rustik, bohem ve tropikal dekorasyon stilleri için önerilir. Canlı ve dinamik odalarda yeşilin hakim olduğu mobilyalar kullanılabilir. 

Kırmızı

Kırmızı mobilyalar, canlı ve enerjik bir atmosfer hissettirecektir. Kırmızı mobilyalar, modern ve avangard dekorasyon stilleri için gündeme gelir. Pek çok kişi kırmızı mobilya seçiminde tereddüt etse de diğer unsurlarla bir araya geldiğinde uyum içinde görünmektedir. Özellikle oda içinde canlılık ve enerji hissetmek isteyenler, tercih edebilir.

Sarı 

Sarı mobilyalar, sıcak ve neşeli bir atmosfer yaratmak için tercih edilir. Sarı mobilyalar, country, retro ve vintage dekorasyon stilleri için kullanılmaya devam ediyor. Enerjisi yüksek olan sarı mobilyalar, modaya da uyum sağlamaktadır. Oturma alanı ya da salon grubunda sarı ve tonları kullanılabilir.

Pembe 

Pembe mobilyalar, romantik ve feminen bir atmosfer yaratıyor. Pembe mobilyalar, shabby chic, romantik ve vintage dekorasyon stilleri için ideal bir ürün grubu olabilir. Genellikle kız çocukları ve genç odaları için tercih edilen pembe mobilyalar, son zamanlarda oturma alanları için de kullanılmaya başladı. Oda içinde sakin ve dinlendirici bir atmosfer yaratmaktadır.

Mobilyada En Uygun Renkler

Mobilya Renkleriyle Oynayarak Farklı Tarzlar Nasıl Yaratılabilir?

Hayal ettiğinizde uyumlu görünmeyen renkleri, mobilyada bir araya getirdiğinizde ve birkaç dekoratif obje ile odanızı dizayn ettiğinizde, aslında ne kadar iyi bir renk seçimi olduğunu düşünebilirsiniz. 

Uygulamaya geçmeden önce, hangi renklerin bir araya gelmesi gerektiğine dair bilgileri, bu başlık altında okumanızı öneriyoruz. Mobilya renkleri üzerinde ufak bir sihirli dokunuş yaparak farklı tarzlar elde etmek Bellona ile mümkün! 

Peki, ne yapmalısınız? İşte yanıtları:

  • Mobilya renginizi, duvar rengiyle kontrast olacak şekilde seçebilirsiniz.
  • Beyaz bir duvar rengine sahipseniz, siyah bir mobilya seti seçerek modern ve endüstriyel bir tarz yaratabilirsiniz.
  • Oda içinde mobilyalarınızın rengini aynı tonlarda tutarak, tutarlı bir tarz oluşturabilirsiniz.
  • Farklı renk tonlarını kullanarak, odaya canlılık ve hareketlilik kazandırabilirsiniz.
  • Kahverengi mobilyaların yanında krem veya bej renkli aksesuarlar kullanarak rustik ve country tarzı bir atmosfer elde edebilirsiniz.
  • Beyaz bir koltuğun yanına renkli yastıklar veya örtüler ekleyerek renkli ve dinamik bir mobilya oluşturabilirsiniz.
  • Eskiyen ahşap mobilyaların rengini istediğiniz renge boyayabilir veya kaplamasını değiştirebilirsiniz.
  • Mobilya rengi değiştirme durumunda odadaki diğer eşyalara uyum sağlayan renkler seçmeye dikkat etmelisiniz.

Mobilya Rengini Değiştirmek

Mobilya Renkleri Nasıl Uyumlu Hale Getirilir?

Evinizin her odasında, uyumlu mobilyalar kullanmaya gayret göstererek evin tarzını oluşturabilirsiniz. Herhangi bir ürünü ya da rengi seçmek yerine birbiri ile uyumlu görünen renge sahip mobilyaları kullanarak yaşam alanınızı daha da dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Bunun için sizlere tavsiyelerimiz olacak. Mobilya renklerini uyumlu şekilde kullanmak için bu bilgilere kulak verebilirsiniz.

Renk Tekerleğini Kullanın 

Renk tekerleği, renklerin nasıl uyumlu hale getirileceği konusunda harika bir araç olacaktır. Tekerlekte birbirine zıt renkler, birbirlerini tamamlayan renkler ve benzer tonlardaki renkler belirtilir. Mobilyalarınızın rengini seçerken, bu tekerleği kullanarak, uyumlu renkler kullanmak daha kolay olacak.

Doğru Tonları Seçin 

Mobilyalarınızın rengi, odanızdaki duvar rengi, halı rengi ve diğer dekorasyon öğeleriyle uyumlu olacak şekilde seçilebilir. Örneğin, soğuk renk tonları (mavi, yeşil, mor) daha açık renkli odalarda iyi görünürken, sıcak renk tonları (kırmızı, turuncu, sarı) daha koyu renkli odalarda iyi görünecektir.

Tek Renk Ağırlıklı Olun 

Mobilyalarınızın rengini tek bir renge odaklanarak seçebilirsiniz ve bu renk en çok sevdiğiniz renk olabilir. Tek renk ağırlıklı bir tasarım, daha sade ve minimalist bir tarz yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Kontrast Renkler Kullanın 

Mobilyalarınızın rengi ile diğer dekorasyon öğeleri arasında kontrast yaratmaya dikkat etmelisiniz. Örneğin, beyaz duvarlara sahip bir odada siyah bir kanepe, yastıklar veya halı kullanarak bu uyumu yakalayabilirsiniz.

Renk Geçişlerini Kullanın 

Mobilyalarınızın rengi, diğer dekorasyon öğeleriyle bir renk geçişi oluşturacak şekilde seçilmelidir. Bunun için odada iyi bir analiz yapmalısınız. Örneğin, açık mavi bir kanepe ile açık yeşil perdeler veya yastıklar kullanarak, yumuşak bir renk geçişi elde edebilirsiniz.

Naturel Renkler Kullanın 

Naturel renkler (bej, kahverengi, gri gibi) mobilyalarınızın rengi için harika bir seçenek olarak her mobilya firması tarafından sunulur. Bu renkler, nötr bir temel oluşturarak, diğer dekorasyon öğeleriyle kolayca uyum sağlamanıza yardım eder.

Renklerin Yoğunluğunu Ayarlayın

Mobilyalarınızın renginin yoğunluğunu, diğer dekorasyon öğeleriyle dengeli hale getirebilirsiniz. Örneğin, yoğun bir kırmızı kanepenin yanına beyaz veya gri gibi daha sade renklerle uyumlu aksesuarlar kullanarak odada renk dengesi kurabilirsiniz.

Mobilya Rengi Seçmek

Farklı Renklerin Kullanımıyla Mekanların Boyutu Nasıl Değiştirilebilir?

Odanın büyüklüğüne göre, uygun bir renk seçerek alanı daha verimli kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Renklerin kullanımı, mekanların boyutunu görsel olarak değiştirmenin harika bir yoludur. 

Doğru renkleri ve tasarımı seçerek, herhangi bir odayı daha geniş veya daha küçük hale getirme şansınız var. Bu yöntemi denemek için, oda içindeki mobilyaların rengini ve duvar rengini uyumlu kullanmalısınız.

Küçük bir odanız varsa, açık renkler kullanabilirsiniz. Büyük bir odanız varsa, cesur renkler kullanmaktan uzak kalmayın. Ayrıca Açık renkli bir tavan, tavanın daha yüksek ve mekanın daha geniş görünmesine yardımcı olacağı için tavan rengine de önem vermelisiniz. Küçük bir odada, daha az desenli veya daha ince dokulu mobilyalar kullanarak odadaki alanı en verimli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Aklınızdaki ve hayalinizdeki mobilyaları, en trend renklerle kullanmak için Bellona şubelerimizi ve web sitemizdeki zengin ürün seçeneklerini ziyaret edebilirsiniz!

Farklı Renklerin Kullanımı

İlginizi Çekebilir:

Salon Dekoru Nasıl Olmalı?

Mutfak Dekorasyonunda Fark Yaratan Tüyolar

Modası Asla Geçmeyecek Koltuk Renkleri Nelerdir?

2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri

Gri ile Uyumlu Mobilya Dekorasyon Fikirleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.