Blog Under Construction
under

Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri

Büyük yaşam alanlarında daha hızlı ve güçlü internet bağlantısı sağlamak için, Bellona ile bu içerikteki bilgileri keşfedebilirsiniz!

Bellona Mobilya 14-02-2024 17:34:23
Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri

Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri

İnternet, günümüzde her alanda kullanılıyor. Ev ve iş yerlerinde olmazsa olmazlar arasında olan internet, en ufak bir sorunda işlemleri yavaşlatabiliyor. Bu yavaşlamanın önüne geçmek, her durumda daha hızlı internet kullanmak için büyük evlerde de internet çözümlerine başvurmak gerekiyor. Özellikle de geniş ve büyük bir evde bağlantı hızının aksamaması için, Bellona’nın bu içerikte önerdiği yöntemleri deneyerek bağlantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz!

Çok katlı, büyük daireler ya da çok geniş müstakil evlerde Wi-Fi bağlantısını en verimli şekilde kullanmak için, burada açıkladığımız bilgileri uygulayabilirsiniz. İşiniz, film keyfiniz, müzikleriniz de aktarımlarınız yarıda kalmasın diye sizin için en iyi internet çözümlerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Bellona, yaşam alanınızı her bakımdan konforlu hale getirmek için size internet çözümlerini sunmaktan mutluluk duyuyor!

evde bağlantı hızı

Büyük Evler İçin 12 İnternet Çözümü

  • Modemin konumunu değiştirin.
  • Modemin kablosuz sinyal frekansını güçlendirin.
  • Modem için en güncel yazılımı kurun.
  • Sorun anında modemi resetleyin.
  • Wi-Fi kullanıcılarını belirleyin.
  • Wi-Fi performansını sık sık ölçün.
  • Modem antenlerini ayarlayın.
  • Sinyal güçlendirici cihaz kullanmaya başlayın.
  • Periyodik tarayıcı temizliği yapın.
  • Veri aşımını sıkça kontrol edin.
  • Antivirüs programlarını kullanın.
  • Pasif cihazların bağlantısını durdurun.

1) Modemin Konumunu Değiştirin

Büyük bir evde yaşıyorsanız, Wi-Fi sinyallerini en iyi şekilde almak için modemi doğru konumda bulundurmalısınız. Bu doğru konum, evinizin içindeki eşyalara göre değişmektedir. Özellikle de metal parçalı eşyaların yanında bulunan modem, sinyallerini düşük derecede gönderebilir. Bu nedenle metal eşyalardan uzakta tutmanız gerekir.

İnternet paketinizin içeriğine ve hızına göre en iyi şekilde Wi-Fiden faydalanmak için, modemi salonda konsol üzerinde bulundurabilirsiniz. Çevresi açık ve yüksek konumlar, modemin daha iyi internet bağlantısı sunmasına yardımcı olabilir.

modemin konumunu değiştirmek

2) Modemin Kablosuz Sinyal Frekansını Güçlendirin

Büyük evlerde yaşanan internet sorunlarını çözmek için kablosuz sinyal frekanslarını kontrol etmek gerekir. Ev için temin edilen modemlerde genellikle 5. GHz veya 2.4 GHz bant frekansları tercih edilmektedir. Bu bant frekansları daire tipi evlerde rahatlıkla Wi-Fi Kullanımı sunabilir. Ancak çok büyük eve sahipseniz ve tek modemden bağlantı almak istiyorsanız, sinyal frekanslarını güçlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Eviniz geniş ancak az odalı ise, 5 GHz kablosuz frekansı daha kısa mesafelerde daha hızlı veri sunacağı için bu seçimi yapabilirsiniz. Çok odalı ve çok büyük evlerde diğer önerilerimizi deneyerek Wi-Fiyi güçlendirebilirsiniz. Evdeki duvarlar ve kapılar da sinyalleri az da olsa etkilemektedir. Bu duruma göre hızı belirleyebilirsiniz.

kablosuz sinyal ve modem

3) Modem İçin En Güncel Yazılımı Kurun

Modem üreticileri, zaman zaman modemlerin performansını, güvenliğini ve uyumluluğunu artırmaya yardımcı olan yazılım güncellemeleri yayınlamaktadır. Bu yazılım güncellemeleri sayesinde, internetinizi evinizde daha iyi şekilde kullanabilirsiniz. Eğer son zamanlarda büyük evinizde Wi-Fi sorunları yaşıyorsanız, yazılım güncellemesi yaparak bağlantıyı yenileyebilirsiniz.

Örneğin, çalışma masası başında internet destekli bir işle ilgileniyorsanız, bağlantının yavaşladığını fark ettiyseniz yazılımı kontrol edebilirsiniz. Çok eski bir sürümde yazılım varsa, hemen güncelleme yaparak modemi resetleyebilirsiniz. Böylece evinizin her odasında, daha hızlı internet erişimi sağlayabilirsiniz. 

modem için güncel yazılım

4) Sorun Anında Modemi Resetleyin

Büyük evlerde bazen hava koşullarına göre internet bağlantısı yavaşlayabilir. Özellikle de çok yağmurlu ve kar yağışı olan bölgelerde, sinyal dağıtıcılar görevini tam olarak yerine getiremeyebilir. Böyle anlarda modeminizi kapatın ve birkaç saniye bekleyin.

Modemi yeniden açarak internet bağlantısının gelmesini bekleyin. Kısa süreli sorunlarda modemi resetlemek, büyük evler için pratik çözüm olabilir.

modemi resetlemek

5) Wi-Fi Kullanıcılarını Belirleyin

Büyük evlerde sorunsuz şekilde internet kullanmak için sistemsel bir kontrol yapmanız yeterli olacak. Bunun için yönlendiricinin arayüzüne bağlanarak DHCP sunucusunun ne kadar IP dağıttığını analiz etmeniz gerekmektedir. Bu kontrolden sonra, aile üyeleriniz dışında internete bağlanan kişileri çıkarabilirsiniz. 

Wi-Fi kullanıcılarını sınırlandırdıktan sonra, evinizin her alanında kesintisiz internet erişimi sağlayabilirsiniz. Eğer internet paketiniz çok düşük ve kotalı ise, birkaç kişinin aynı anda kullanımı bağlantıyı yavaşlatabilir. Bu yöntemi deneyerek geniş evlerde daha rahat bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

wi-fi kullanıcılarını belirlemek

6) Wi-Fi Performansını Sık Sık Ölçün

Büyük evlerde Wi-Fi ve kablolu internet performansını ölçerek en iyi şekilde bağlantı sağlayabilirsiniz. Bunu denemek için modeme yakın olduğunuz alanda dilerseniz cihazlara kablo ile erişim yapabilirsiniz. Büyük ve geniş evlerde daha farklı noktalarda internet kullanacaksanız, uzak konumlarda kablosuz internete bağlanabilirsiniz. 

Yüksek performansta internet kullanmak için modeme yakın olduğunuzda, kablo kullanabilirsiniz. Günümüzde kablo ile internet erişimi çok tercih edilmese de profesyonel ve masaüstü cihazlarda, bazı durumlarda daha iyi performans sağlamaktadır. Hangi seçenek iyi sonuç veriyorsa, bağlantıya tercih ettiğiniz şekilde devam edebilirsiniz.

uzak konumdan kablosuz internete bağlanmak

7) Modem Antenlerini Ayarlayın

Modemde yer alan antenler sadece görüntü için değil sinyalleri güçlendirmek için kullanılır. Bu antenlerin dikey ve yatay pozisyonda olması, büyük evlerde daha iyi internet kullanmak için önemlidir.

Antenler, sinyalleri modem içerisindeki işleme birimine yönlendireceğinden evin genişliğine göre ayarlanmalıdır. Eğer üç anten varsa, 1 antenin yatay pozisyonda kalması sağlanmalıdır. Aynı anda yatay ve dikey şekilde duran antenler sayesinde geniş ve büyük evlerde hızlı erişim mümkün olabilir.

modem anteni ayarlamak

8) Sinyal Güçlendirici Cihaz Kullanmaya Başlayın

Wi-Fi dağıtıcı cihazlar kullanmaya başlayarak büyük evlerde her alanda internet kullanmaya devam edebilirsiniz. Bazı geniş evlerde kullanılan modem ve sinyal yetersiz kalabiliyor. Böyle durumlarda, modeminize uyum sağlayan Wi-Fi güçlendirici cihazları kullanabilirsiniz.

Wi-Fi güçlendirici cihazlar sayesinde ders çalışırken ya da film izlerken kesintisiz internetten faydalanabilirsiniz. Bu aparatlar, modemden gelen sinyallerin her odaya dağılmasını kolaylaştırmaktadır.

sinyal güçlendirici kullanmak

9) Periyodik Tarayıcı Temizliği Yapın

Büyük ve geniş evlerde, internet bağlantısında yaşanan sorunların bir diğer nedeni de tarayıcıda çok fazla veri birikmesidir. Biriken veri, cihazların sinyalleri almasını yavaşlatabilir. Bu nedenle, düzenli olarak tarayıcınızı temizlemeniz gerekmektedir.

Cihazlarınızda kullandığınız tarayıcıların ayarlar sekmesinden temizlik yaparak her odada interneti kullanmaya devam edebilirsiniz. Örneğin, modem yatak odanızda ise ve siz mutfakta yemek masası üzerindeki cihazda film izleyecekseniz, daha güçlü bağlantı için film başlamadan önce tarayıcı temizliği yapabilirsiniz.

periyodik tarayıcı temizliği yapmak

10) Veri Aşımını Sıkça Kontrol Edin

Kullandığınız internet paketinde veri kotası varsa, kotayı doldurmak üzereyseniz Wi-Fi yavaşlayabilir. Kablolu ya da kablosuz internetleri güçlendirmek için veri aşımını sıkça kontrol etmeniz gerekir.

Özellikle de fatura kesim tarihine yaklaşırken veri aşımını incelemeniz önerilir. Büyük evlerde her alanda interneti cihazlarda kullanmak için kotanızın dolmuş olmaması gerekir. Eğer kota aşımı varsa, gerekli ek paketleri alarak internet kullanımına devam edebilirsiniz.

veri aşımını kontrol etmek

11) Antivirüs Programlarını Kullanın

Evinizde, internet kullanımını etkili ve verimli şekilde sağlamak için antivirüs programlarından faydalanabilirsiniz. Bu programlar, büyük evlerde sorunsuz şekilde bağlantı kurulmasına yardımcı olmaktadır.

İnternet hızını etkileyen virüslerin temizlenmesi ve tespit edilmesi konusunda yardımcı olan programlar sayesinde, evinizin her odasında kablolu ya da kablosuz internetten faydalanabilirsiniz.

antivirüs programı kullanmak

12) Pasif Cihazların Bağlantısını Durdurun

Büyük evlerde internet sorunlarına çözüm bulmak için size bir önerimiz daha olacak. Öncelikle, tek bir modemden kaç farklı cihaz bağlantı alıyor diye kontrol sağlayın. Eğer çok fazla cihazın girişi olmuşsa, son günlerde kullanmadığınız cihazlardan bağlantıyı kesin.

Pasif cihazlardan internet bağlantısını keserek, her odaya daha iyi sinyal gitmesini sağlayabilirsiniz. En çok kullandığınız cihazların internete daha iyi bağlanması için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Örneğin, çalışma odanızda yer alan kitaplık rafında aylar önce kullandığınız bir tablet varsa, tablete sunulan internet bağlantısını durdurabilirsiniz.

pasif cihaz bağlantısını durdurmak

Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Wi-Fi Sinyal Güçlendirici Nereye Takılır?

Büyük evlerde internet sinyallerini güçlendirmek için cihaz kullanabilirsiniz. Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazları, bağlantıyı her yerden alabileceğiniz ortak alanlarda kullanmalısınız. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odalara yakın bir konumda bulundurabilirsiniz. Böylece, bağlantıyı her köşeden alabilirsiniz.

Ev İnterneti Nasıl Güçlendirilir?

Ev internetini güçlendirmek için birçok seçeneğiniz var. Teknik ve sistemsel güçlendirme yöntemlerini size bu içeriğimizde ifade ettik. Önerilerimizi gözden geçirerek evdeki interneti güçlendirebilirsiniz. Wi-fi Mesh cihazlarını kullanmak, Ping testi yapmak, modemi doğru konuma yerleştirmek gibi teknikleri deneyebilirsiniz.

300 Mbps Wi-Fi Kaç Metre Çeker?

Yapılan sinyal kontrollerine göre 300 Mbps Wi-Fi ortalama 270 m mesafede çekebilir.

Hangi Sinyal Güçlendiriciyi Almalıyım?

Büyük evlerde internet sorunlarına çözüm bulmak ve daha iyi sinyal almak için, bütçenize ve modeminize hitap eden güçlendiricileri alabilirsiniz. Piyasada birçok firmanın üretimi olan sinyal güçlendiriciler mevcuttur. Teknik özelliklerini inceleyerek en iyi seçimi yapabilirsiniz.

internet çözümleri hakkında sık sorulanlar

İlginizi Çekebilir:

Ev İzleme ve Uzaktan Kontrol: Akıllı Ev Sistemleriyle Güvende Olun
Akıllı ev nedir? Ev izleme ve uzaktan kontrol nasıl yapılır? Akıllı ev sistemleriyle evinizin güvenliğini sağlamanın püf noktaları bu yazıda!
Akıllı Aydınlatma: Ev Işıklandırmasını Kontrol Etme ve Enerji Tasarrufu
Akıllı aydınlatma nedir? Ev ışıklandırmalarınızı kontrol edebileceğiniz fütüristik sistem akıllı aydınlatmalar ile enerji tasarrufu bu yazıda! Genel
Dekorasyon Meraklılarının Mutlaka İndirmesi Gereken 10 Telefon Uygulaması
Ev, ofis ve yaşam alanlarınızda dekorasyona meraklı mısınız? O halde mutlaka telefonunuza indirmeniz gereken en iyi 10 dekorasyon uygulaması ile tanışın!
Bellona Mobilya'dan Online Alışveriş Süreci Nasıl Gerçekleşir?
Bellona mobilyadan online alışveriş süreci nasıl gerçekleşir? Sektörün öncüsü Bellona’dan online alışveriş yapmak istediğinizde nelere dikkat etmelisiniz? İşte yanıtlar!
Evinizi Küçük Dokunuşlarla Yenilemenin En İyi Yolları
Evinizi yenilemek için yüksek bütçelere ihtiyacınız yok! Mobilya ve dekorasyon duayeni Bellona’dan evinizi küçük dokunuşlarla yenilemenin yolları!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.