Blog Under Construction
under

Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: İlginç ve Sade Dekorasyon Önerileri

Yaşam alanlarında bohem ve minimalist tarzı birleştirmenin püf noktalarını, Bellona sayesinde bu içeriğimizde görebilirsiniz!

Bellona Mobilya 10-10-2024 17:33:41
Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: İlginç ve Sade Dekorasyon Önerileri

Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: İlginç ve Sade Dekorasyon Önerileri

Renkli ve karışık tasarımlarla dikkat çeken bohem tarz, sade ve yalın dokunuşlarla oluşturulan minimalizm ile birleştiğinde evlerde göz alıcı bir dekorasyon elde edilir. İlginç ve sade dekorasyon yapmak isteyenler, bohem tarzla minimalizmi bir araya getirip iç mekanlarda göz alıcı değişimlere imza atıyor. Bu imzanın ardında, Bellona da çok merak edilen dekorasyon önerileri ile yer alıyor.

Evinizde sade ama bir o kadar da ilginç dekorasyon sağlamak istiyorsanız, bu içeriğimizden ilham alarak evinizin her alanını dekore edebilirsiniz. Bohem tarzın karmaşası, minimalist tarzın yalınlığı ile harmanlanan evleri oluşturmanın en etkili yollarını burada görebilirsiniz. Canlı renklerle, sade ve öz mobilyalarla göz alıcı ilginç dekorasyon önerileri sizi bu içerikte bekliyor!

Bohem Tarz Dekor

Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: 10 İlginç ve Sade Dekorasyon Önerisi

  • Doğal malzemeli minimal mobilyalar kullanın.
  • Renklendirmede nötr renk paletinden faydalanın.
  • Bohem aksesuarlarla minimalist duvarlar tasarlayın.
  • Minimalist saksılar içinde yeşil bitkiler yetiştirin.
  • Bohem dokulu aydınlatma armatürlerini seçin.
  • Tekstil ürünlerinde canlı dokuları kullanın.
  • Tek parça sanat eserleri ile dekorasyonu tamamlayın.
  • Renkli ve basit desenli halılar tercih edin.
  • Konforlu ve rahat koltukları, bohem tasarımla öne çıkarın.
  • Karma dekorasyondan yararlanarak alanı canlandırın.

1) Doğal Malzemeli Minimal Mobilyalar Kullanın

Evinizin birçok köşesi için, bohem tarzla minimalist tarzı birleştirebilirsiniz. Bunun için ahşap, hasır veya bambu gibi doğal malzemelerden yapılmış minimal mobilyaları tercih etmelisiniz. Bu doğal malzemeli mobilyaları, sade ve düz renklerdeki minderler ile tamamlayabilirsiniz. 

Buna benzer olarak köşe koltuk gibi büyük mobilyalar çevresinde doğal dokulu tekstiller kullanabilirsiniz. Böylece, bohem tarz ile minimalist stili bir arada estetik şekilde tamamlayabilirsiniz. Mobilya dekorasyonunda kalabalığa yer vermeden, ihtiyacınızı karşılayan ürünleri tercih ederek evinizde hayal ettiğiniz karma tarzı yakalayabilirsiniz.

Doğal Malzemelerle Dekorasyon

2) Renklendirmede Nötr Renk Paletinden Faydalanın

Bohem tarz, sıcak ve canlı renkleri benimser. Minimalist tarz ise daha sade tonların kullanımını yansıtır. Bu iki zıt renk seçimini bir arada kullanmak için orta tonları tercih edebilirsiniz. İç mekanda, minimalist bir görünüm elde etmek için nötr renkleri tercih edebilirsiniz. 

Beyaz, bej, gri gibi renkler, sakin ve ferah bir atmosfer yaratacağı için bohem unsurları daha kolay öne çıkarabilirsiniz. Örneğin, gri bir kanepe kullanarak çevresinde bohem düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bohem Tarz ve Minimalizm

3) Bohem Aksesuarlarla Minimalist Duvarlar Tasarlayın

Evinizde duvar dekorasyonu yaparken minimalist ve bohem tarzı bir arada kullanabilirsiniz. Böylece sade ve ilginç bir duvar tasarımı elde edebilirsiniz. Bunu uygulamak için duvarda tek renk boyaları kullanabilirsiniz. Gri, bej, sarı ya da kahve gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Sade ve küçük desenli, minimalist duvar kağıtlarını tercih ederek minimalist duvarlar oluşturmak mümkün. Bu duvarlar üzerinde, iç mekanı canlandırmak için bohem tarzını yansıtan tablolar konumlandırabilirsiniz. 

Çok kalabalığa yer vermeden, minimal dokunuşlarla, dokuma sanatları veya etnik motiflerle duvarları süsleyebilirsiniz. Böylece mobilyalar ile duvar dekorasyonu uyumlu görünecektir.

Bohem Aksesuarlarla Dekorasyon

4) Minimalist Saksılar İçinde Yeşil Bitkiler Yetiştirin

Bohem ev dekorasyonunda bitki oldukça önemlidir. Minimalist stil de bitkilerin sade dokunuşlarla kullanılmasını benimser. Bitkilere önem veren bu iki stili bir arada kullanmak için, büyük salon bitkilerinden faydalanabilirsiniz. Büyük salon bitkilerinin yeşil yaprakları, evin atmosferini sakinleştirir. 

Basit saksılar veya askıya alınmış bitki tencereleri, bohem tarzını yansıtmanıza yardım eder. Böylece iki tarzın iç mekanda uyumlu bir doğal dokunuş kazandırmasını sağlar. Bitkiler için berjer gibi mobilyaların çevresini tercih edebilirsiniz. 

Minimalist Tarz Dekorasyon

5) Bohem Dokulu Aydınlatma Armatürlerini Seçin

Minimal ve bohem stili, evin her alanında uygulamak mümkün. Yatak odasında bu tarzı görmek için bohem dokulu aydınlatma unsurlarını kullanabilirsiniz. Mobilyaların rengine uyum sağlayan, basit ve modern aydınlatma armatürleri seçin. 

Bohem tarzın canlılığını yakalamak için, seçilen aydınlatmalarda dokuma abajurlar veya etnik desenli lamba gölgelerinin olmasına dikkat edin. Salonda bir adet dokuma ve etnik desenli, çok büyük olmayan ayaklı lambader ile tarzı hissetmeyi deneyin.

Minimal ve Bohem Stili

6) Tekstil Ürünlerinde Canlı Dokuları Kullanın

Canlı renkler ve dokular, bohem tarzın simgelerinden biridir. Minimalist mobilyalarınıza, koltuk ya da yatak odası takımı gibi ürünlere, canlı doku ekleyebilirsiniz. Renkli ve dokulu yastıklar size bu süreçte avantaj sağlar. Tek renk koltuklarınızı renkli kırlent ve yastıklarla daha hareketli gösterebilirsiniz. 

Battaniye kullanarak oturma alanını ya da yatak üzerini süslemeyi deneyin. Dokulu kumaşlar, odanıza sıcaklık ve karakter kazandıracaktır. Böylece minimal ve bohem tarz, evinize uyum sağlayacaktır.

Bohem Tarz Renkler

7) Tek Parça Sanat Eserleri ile Dekorasyonu Tamamlayın

Evinizi elegan göstermek için sanat eserlerinden faydalanabilirsiniz. Bu süreçte bohem ya da minimal sanat eserlerine odaklanmalısınız. Sadelikten hoşlanıyorsanız, soyut tabloları duvarda konumlandırabilirsiniz. 

Örneğin kiremit tonlarının hakim olduğu bir koltuğun olduğu odada, krem ve toprak tonlarını taşıyan büyük boy tabloyu duvara asabilirsiniz. Mobilyanız minimal ve sakin tarzı yansıtıyorsa, duvardaki tabloda daha canlı renkleri ve desenleri tercih edebilirsiniz.

Bohem ve Minimal Sanat Eserleri

8) Renkli ve Basit Desenli Halılar Tercih Edin

Halı, bohem tarzın en canlı unsurlarından biridir. Etnik desenli ve dokuma halılar ile tamamlanan bohem tarzı, minimalist evlerde kullanmak için çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz. Sıcak renklere hakim olan mobilyaların olduğu alanda, basit desenlere sahip halılar veya kilimler tercih edebilirsiniz. 

Oturma alanında ya da salon gibi yaşam alanlarında nötr renkli mobilya kullanıyorsanız, etnik desenli halıları bu zeminlerde sergileyebilirsiniz. Mobilya ile halı tarzını zıt şekilde kullanarak iç mekanda bütünlük oluşturmak mümkündür.

Bohem Tarz Halılar

9) Konforlu ve Rahat Koltukları, Bohem Tasarımla Öne Çıkarın

Minimalizmi yansıtan evlerde, konfor ve rahatlık ön plandadır. Herkes için konfor sağlayan mobilyaları, bohem tasarımlarla kullanmayı denemelisiniz. Bunun için bel ve omurga desteği sağlayan sandalye gibi ürünleri, bohem dokulu kumaşlarla evinizde kullanabilirsiniz. 

Yemek masası ve sandalyelerin olduğu alanda kiremit, hardal, toprak tonlarına yer verebilirsiniz. Koltukların üzerinde çiçek ve etnik desenli dekoratif yastıklara şans vermelisiniz. Seçilen mobilyalarda rahatlığı, tarzında ise samimiyeti öne çıkarın.

Minimalizmi Yansıtan Evler

10) Karma Dekorasyondan Yararlanarak Alanı Canlandırın

Bohem ev dekorasyonu ile minimalist ev tarzını aynı alanda kullanmak için, karma dekorasyon uygulayabilirsiniz. Böylece her iki tarzda beğendiğiniz özellikleri, evinizde görebilirsiniz. Bohem tarzda desenlerin ve tekstillerin kullanımı oldukça yaygındır. Canlılık ve dinamizm bu akımda kendini belli eder. Minimalist tarzda ise, daha az desen ve daha az dekorasyon öne çıkar. Bu iki tarzı evinizde aynı alanda birleştirmek istediğinizde, minimalist bir zemin oluşturmalısınız. Genel zemin sade ve minimal olduğunda, ekleyeceğiniz bohem tarzın unsurlarını daha rahat kullanabilirsiniz.   

Örneğin, sade ve açık tonlarda bir duvar rengi seçerek, dekorasyon için zemin hazırlayabilirsiniz. Ardından minimalist mobilyaları odaya yerleştirebilirsiniz. Ahşap konsol ve duvar aynası gibi. Bu ürünlerle birlikte renkli yastıklar, desenli kilimler veya duvarda asılı salon bitkilerini kullanabilirsiniz. Bu adımlardan sonra evinizde hem minimal hem de bohem tarz hissedilecektir. 

Karma Dekorasyon Yapmak

Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bohem ve Eklektik Nedir?

Bohem tarz ev dekorasyonu, herhangi bir kurala bağlı kalmadan özgür ve özgünce yapılan stili yansıtır. Klasik dekorasyon ilkelerine bağlı kalmadan uygulanır. Kişisel zevklere, konfora odaklanan bir ev dekorasyonu akımıdır. 

Eklektik tarz ise, farklı tarzların bir arada uygulandığı ev stilini ifade etmek için kullanılır. Bu popüler dekorasyon akımlarında, yaşanmışlığın ya da emeğin izleri hissedilir. El emeği, sanat eserleri, aile yadigarı eşyalar dikkat çeker. 

Bohem Tarzı Nasıl Yapılır?

Bohem tarzı evinizde uygulamak için bohem stilin ilkelerine göre hareket edebilirsiniz. Canlı renkler, etnik ve çiçeksi desenler, parlak, mat, pastel ve zıt renklerle tasarlanmış unsurlar bu tarzı uygulamanıza yardım edecektir. 

Bohem Ev Dekoru Ne Demek?

Samimi, rahat, canlı ve dinamik bir ev dekoru için tercih edilen bohem stil, günümüzde çok popülerdir. Kalabalık, canlı, kalıplara girmeyen ve kuralsız bir yaşam stilini vurgulayan evler için önerilir. Canlı renkler, hareketli desenler ve enerjisi yüksek eşyalar tercih edilerek ev dizayn edilir.

Bohem Yapı Nedir?

Bohem ev stilinin ilkelerine ve dekorasyon ögelerine göre tasarlanmış yapılara bohem yapı adı verilir. İç mekan, sosyal alan, balkon, hobi alanı gibi birçok yer için bohem tarz edilir. Bu yapılarda renkli, eğlenceli ve özgür ruhlu bir tarz kolayca hissedilir. 

Eklektik Dekorasyon Nedir?

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Evinizin Havasını Değiştirecek Mis Gibi Oda Kokusu Önerileri
Ev ve yaşam alanlarınızda ortamın havasına hoşluk kazandıracak en iyi oda kokuları hangileri? Aromatik oda kokuları neye iyi gelir, nasıl kullanılır? İşte yanıtlar!
Doğa ile İç İçe: Botanik Temalı Ev Dekorasyonu
Botanik temalı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Evinizdeyken sizi doğayla iç içe hissettirecek, huzur ve dinginliği simgeleyen ev dekorasyon fikirleri burada!
Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir? Uygulama Önerileri
Parizyen stil nedir? Ev dekorasyonunda parizyen stil nasıl uygulanır? Ayrıcalıklı yaşam alanlarının mimarı Bellona’dan en iyi tavsiyeler!
Bohem Dekorasyon Fikirleri: Nedir, Nasıl Yapılır?
Bohem dekorasyonunu evinize nasıl dahil edebilirsiniz? Kullanmanız gereken renkler, mobilyalar ve daha fazlasını bu yazıda sizler için buluşturduk!
Feng Shui Felsefesine Göre Dekorasyon Önerileri
Feng Shui felsefesi nedir? Evinizin konseptini Feng Shui felsefesine göre nasıl şekillendirebilirsiniz? İşte dikkat etmeniz gereken tüm detayları sizin için anlattık!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.