Blog Under Construction
under

Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir? Uygulama Önerileri

Parizyen stil nedir? Ev dekorasyonunda parizyen stil nasıl uygulanır? Ayrıcalıklı yaşam alanlarının mimarı Bellona’dan en iyi tavsiyeler!

Bellona Mobilya 03-06-2024 14:49:35
Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir? Uygulama Önerileri

Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir? Uygulama Önerileri

Parizyen ev stili, son günlerde oldukça gündemde. Evini yenilemek isteyenler ve senelerdir kullandığı tarzı değiştirmek isteyenler, dekorasyonda parizyen stili örnek almaya başladı. Siz de yakın zamanda benzersiz ve göz alıcı bir ev dekorasyonu yapmak isterseniz, evinizi Bellona farkıyla yenileyebilirsiniz. Bu süreçte size parizyen tarzda dekorasyon fikirlerini önereceğiz.

Parizyen ev dekorasyonu, sizin de evinizde şık ve dikkat çeken odalara imza atabilir. Mobilya seçiminde, dekorasyon önerilerinde ilham almak için Bellona’yı seçebilirsiniz. İşte, her odanızda farklı ve romantik hava estirecek parizyen dekorasyon ipuçları ve bu akıma dair merak edilenler!

Parizyen Ev Dekorasyonu

Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir?

Parizyen stil ya da Fransızca adıyla "Style Parisien", dekorasyonda trend olan bir ev tasarım tarzıdır. Parizyen stil, Paris'in zarif, romantik ve şık atmosferinden ilham alarak hayatımıza karışmıştır. Bu tarz, özellikle de Fransız Rokoko ve Neoklasik tarzlarından etkilenerek oluşmuştur. Dekorasyon alanında belirlediği bazı kriterleri vardır:

  • Parizyen ev dekorasyonunda, zarif ve romantik bir hava hissedilir.
  • İnce detaylar, kıvrımlı hatlar ve süslü dokular bu tarzın öne çıkan özellikleri olduğu için mobilyalarda kendini gösterir.
  • Parizyen tarzda genellikle pastel tonlar tercih edildiğinden benzer renkler dikkat çeker. 
  • Pudra pembesi, lavanta, mint yeşili gibi soft ve huzur veren renkler mobilya ve aksesuarlarda sıklıkla kullanılır. 
  • Eskitilmiş mobilyalar, oymalı detaylar ve zarif işlemelerle süslenmiş parçalarla dekorasyon yapılır. 
  • Parizyen tarzda mobilyalar ve dekoratif objeler asimetrik bir şekilde iç mekanda ya da dış mekanda rahatça düzenlenir. 
  • Kristal avizeler, şamdanlar, ayna panelleri, çiçek desenli kumaşlar gibi detaylar, parizyen ev dekorasyon tarzının özünü yansıtır.

Parizyen Stil Kullanımı

Dekorasyonda Parizyen Stili Uygulamanın 10 Etkili Yolu

1) Renk Paletinde Romantik Seçimler Yapın

Pastel tonlarda ve soft renklerde bir renk paleti oluşturarak seçimlerinizi bu tonlardan yapabilirsiniz. Örneğin pudra pembesi, lavanta, mint yeşili gibi romantik ve huzur veren renkleri dekorasyonda tercih edebilirsiniz. Parlak ve canlı renklerden kaçınarak parizyen tarzı evde hissedebilirsiniz. Yatak odasında, mutfakta, salonda ve diğer odalarda bu tarzı kolayca kullanabilirsiniz.

Evde Parizyen Stil Kullanmak

2) Vintage Mobilyalar Tercih Edin

Parizyen tarzda vintage ve antika mobilyalar kullanmak oldukça yaygın. Oymalı detaylara, zarif işlemelere ve kıvrımlı hatlara sahip mobilyalar tercih ederek ürün seçimi yapabilirsiniz. Eskitilmiş ahşap mobilyalar veya oymalı koltuklar gibi karakteristik parçaları yaşam alanı için seçebilirsiniz.

Seçilen mobilyaların aydınlık odalarda kalmasına dikkat etmelisiniz. Parizyen stilde, mobilyalar öne çıkacağı için odaların loş olmasından kaçınmalısınız. Parizyen tarza hitap eden koltuk takımı seçeneklerini Bellona’da görebilirsiniz.

Vintage Mobilya Kullanımı

3) Dokulu Kumaşlara Öncelik Verin

Bu tarzı uygulamak için ürün seçiminde kadife, ipek ve dantel gibi dokulu kumaşları tercih etmelisiniz. Parizyen tarzına uygun bir atmosferi dokulu kumaşlar sayesinde daha rahat oluşturabilirsiniz. Örneğin, kadife bir koltuk veya dantel perdeleri salonda kullanabilirsiniz. Bu tür kumaşlar, tarza özgü bir zarafet ve lüks hissiyatı yaratmanıza yardım edecektir.

Kadife koltuk arayışında size Bellona yardım edebilir. Kanepe ve koltuk grubunda size sunulan kumaş seçeneklerini değerlendirip evinizde parizyen stili kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Parizyen Stil Mobilyalar

4) Asimetrik Düzenlemeden Faydalanın

Mobilyaları ve dekoratif objeleri iç mekanda, asimetrik bir şekilde düzenleyin. Örneğin, duvardaki aynaları farklı yüksekliklerde veya farklı boyutlarda gruplamayı deneyin. Bu yöntem, mekana dinamizm ve hareketlilik kazandıracaktır. Parizyen tarzının özgün özelliklerini yansıtmayı kolaylaştırır.

Dekorasyonda parizyen stile uyum sağlayan aynaları, Bellona’nın konsol aynası modelleri arasında görebilirsiniz. Tekli ve çoklu aynaları değerlendirerek iç mekanın daha romantik görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayna önünde irili ufaklı objeleri asimetrik şekilde düzenleyerek görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.

Parizyen Stil Dekorasyonu Nasıl Olur?

5) Şık Aksesuarlarla Dekorasyonu Tamamlayın 

Şıklık ve estetik parizyen tarzın simgesidir. Paris’in gösterişli evlerini sokaklarını hatırlatan dekoratif dokunuşlar bu tarzda yapılır. Kristal avizeler, şamdanlar, çiçek desenli kumaşlar gibi şık aksesuarlar kullanarak parizyen tarzı tamamlayabilirsiniz. Örneğin, göz alıcı görünen şamdan veya bir kristal avize odanızın odak noktası olabilir. Aydınlatma konusunda da size yardımcı olur. 

Ayrıca, çiçek desenli yastıklar veya perdeler gibi detaylar da koltuklardaki tarzı destekler. Şayet evinizde antika ürünler varsa, parizyen ev dekorasyonu için antika objeler kullanabilirsiniz. Antika nesnelerin havası ve tarzı, bu dekorasyon akımına uyum sağlayacaktır. Eski dönemleri hatırlatan bu eşyalar sayesinde evinizde romantik ve sakin bir hava hissedilecektir.

Şık Ev Dekorasyonu

6) Ahşap Zeminlerin Farkını Hissedin

Ahşap zeminler, parizyen tarzına uygun temelin oluşmasını kolaylaştırır. Kullanılan mobilya ve dekorların daha iyi öne çıkmasını sağlar. Eskitilmiş veya beyaz boyalı ahşap zeminler, tarza özgü bir rustik ve şık hava kazandırmak için tercih edilir.

Özellikle de pastel tonlarının hakim olduğu odalarda, beyaz ahşap ağırlıklı zemin ya da dolap kullanıldığında parizyen stili uzun soluklu hissetmek mümkündür. Yeniden ahşap zemin yaptırıyorsanız balıksırtı ahşap modelini tercih edebilirsiniz. Zemini öne çıkarmak için büyük halı kullanmaktan kaçınmalısınız.

Parizyen Stil ve Ev Dekoru

7) Zarif Detaylara Önem Verin

Parizyen tarzını evinizde hissetmek için zarif detaylara özen gösterin. Örneğin, oymalı ahşap çerçeveli aynalarla dekor köşesi oluşturabilirsiniz. Bu aynaları şık bir konsol üzerinde konumlandırabilirsiniz. Aynı şekilde şifonyer veya zarif şömine gibi detaylar da bu tarzı tamamlar. Parizyen tarzın özünde zarafet ve romantizm olduğunu unutmadan mobilya ve dekor seçimi yapabilirsiniz.

Zarif detaylardan bir diğeri de çiçek motifidir. Yapay çiçekleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Özellikle de orta sehpa üzerinde bir dekoratif alan oluşturarak şık cam vazo içinde çiçekleri sergileyebilirsiniz. 

Parizyen Stil Mobilya Kullanımı

8) Ferforje Malzemeden Yararlanın

Parizyen ev dekorasyonunda ferforje kullanmak, tarzın romantik ve zarif havasını vurgulamak için tercih edilir. Sehpada ya da balkon mobilyası grubunda ferforje seçimler yapılabilir. Evin genel tarzı parizyen havasında ise, bu seçimler sayesinde stil daha kolay tamamlanır.

Eviniz size aitse, balkon dekorasyonunda ferforje malzeme kullanabilirsiniz. Balkon demirlerini klasik ferforje seçerek parizyen havayı elde edebilirsiniz. Çiçeklerinizle ve oturma alanıyla beraber, kendinizi Paris sokaklarında hayal edebilirsiniz!

Ferforje Kullanımı

9) Yaldız ve Işıltı Detaylarını Kullanın

Parizyen ev dekorasyonunda, göz alıcı şıklık hedeflenmektedir. Bu nedenle oda içinde uygun gördüğünüz yerlerde yaldız ve ışıltı kullanmaya çalışın. Çerçeve kenarında, dekoratif objelerde, sehpa ayaklarında ya da aynalarda yaldızın olmasına dikkat edin. Bu seçimler sayesinde, diğer ürünlerle beraber parizyen tarzı evde daha kolay kullanabilirsiniz.

Parizyen Stil Dekore Etmek

10) Duvar Dekorasyonu İçin Alan Oluşturun

Parizyen ev stilini tamamlamak için duvarlarda ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Bunun için dilerseniz ferforje duvar aydınlatması ya da duvar saksısı tercih edebilirsiniz. Duvarları boş bırakmadan, verimli şekilde kullanarak dekorasyonu hayalinizdeki gibi oluşturabilirsiniz. Eski dönemlere ait motifleri içeren tablolar da size bu konuda yardım edebilir. Büyük ya da çoklu duvar tablolarını kullanarak mobilyaların uyum içinde görünmesini sağlayabilirsiniz. Tabloların çerçevesinde yaldız veya eskitme ahşap olmasına özen gösterebilirsiniz. 

Tablo kullanmak istediğinizde klasik tarzı tamamlayan Bellona konsol modellerinde göz atabilirsiniz. Salonda ya da oturma odasında konsolu yerleştirdikten sonra parizyen akıma uygun tabloyu, konsol üzerine asabilirsiniz. Asmak istemediğiniz durumda, konsola paralel şekilde yerleştirip çevresinde mum ya da çiçek süslemesi yapabilirsiniz. Bu önerilerimiz evinizi hem işlevsel hem de estetik açıdan kullanışlı hale getirecektir.

Parizyen Stil Duvar Dekoru

İlginizi Çekebilir:

Rokoko Mimari: Zarafetin Rengi, Süslemelerin Nazik İhtişamı

İndigo Rengi ile İç Mekanları Canlandırma Rehberi

Art Deco Nedir? Mobilya ve Dekorasyonda Art Deco Nasıl Uygulanır?

Duvar Dekorasyonunda Yeni Trendler: Galeri Duvarları, Vinil Duvar Kağıtları ve Doğal Malzemelerle Yapılan Duvar Dekorasyonları

Rustik Nedir? Birbirinden Harika Rustik Ev Dekorasyonları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.