Seyahatlerde Yanınızda Taşıyabileceğiniz Pratik Eşyalar
Seyahatlerde size zaman kazandıracak, taşıması kolay ve yer kaplamayacak eşyalar nelerdir? Seyahatinizi planlarken ihtiyacınız olacak pratik eşyalar listesi.
Seyahatlerde Yanınızda Taşıyabileceğiniz Pratik Eşyalar
Tatil ya da iş amaçlı çıktığınız seyahatler için, bavulunuza temel eşyaları ekledikten sonra işinizi kolaylaştıracak eşyaları da eklemelisiniz. Pratikliği sayesinde size zaman kazandıran, evinizin dışında geçen zaman içinde işlerinizi kolayca bitirmenize yardım eden birçok pratik eşya bulunmakta. Bu eşyaları seyahat çantanıza ekleyerek gideceğiniz yerde konforunuzu ve kişisel bakımınızı ihmal etmeden, bulunduğunuz yerin tadını çıkarabilirsiniz!
Evde severek kullandığınız, gideceğiniz yerde de kullanmaya devam etmek istediğiniz pratik eşyaların listesini sizin için Bellona farkıyla hazırladık. Bu listemizde yer alan pratik eşya ve malzemeler sayesinde, tatilinizde daha rahat hareket edebilirsiniz. İşlevsel ve pratik eşyaları, siz de seyahat çantanızda görmek isterseniz hemen yazımızı incelemeye başlayabilirsiniz. Seyahat hazırlıklarını yaparken bu bilgiler sayesinde eksiksiz plan yapabilirsiniz!
Seyahatlerde Yanınızda Taşıyabileceğiniz 20 Pratik Eşya
1) Çanta Boy Fön Makinesi
Seyahat bitiminde, kişisel hazırlık yapmanız gerekiyorsa, çantanızda ufak fön makinesi tarzında bir cihaz taşıyabilirsiniz. Bu fön makinesi, hem saçlarınızı daha iyi şekillendirmeye hem de ıslanan eşyaları hemen kurutmaya yardım edecektir.
2) Boyun Yastığı
Kısa ya da uzun seyahat süresi içinde, boyun ağrısı yaşamamak için seyahat / boyun yastığı taşıyabilirsiniz. Bu ürünler, bazen içi yün dolgulu olurken bazı modelleri de şişirilebilen özelliğe sahiptir. Koltukta geçen zaman içinde rahatça dinlenmek, uyumak için tercih edebilirsiniz.
3) Tatil Boy Kozmetik Şişeleri
Seyahat hazırlığı yaparken, çantanızda tatil boy kozmetik şişelerinden birkaç tane alabilirsiniz. Bu şişelerde kolonya, krem, şampuan, losyon gibi ürünleri kolayca taşıyabilirsiniz. Şayet uçakla seyahat yapacaksanız, sıvı limitlerini kontrol ederek hazırlığı tamamlayabilirsiniz. Özel araçla seyahat için dilediğiniz gibi ürün taşıyabilirsiniz.
4) Portatif Buharlı Ütü
Buharlı ütüler, artık minimal tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu ütüler sayesinde, seyahat boyunca ve gideceğiniz konumda ütü stresini önleyebilirsiniz. Gömlek, özel kıyafet ütülemek istediğinizde buharla çalışan bu ürünleri kullanabilirsiniz. Çanta boy oldukları için seyahat çantasında rahatça taşınabilir.
5) Çoklu Priz
Seyahat sonunda gideceğiniz konumda, kaç adet priz yuvası olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda, çantada pratik şekilde taşınan çoklu priz yuvalarını taşıyabilirsiniz. Telefon ve cihaz şarj etmek istediğinizde, aynı anda tüm işlerinizi tamamlayabilirsiniz.
6) Pasaport Çantası
Ülke dışı seyahat hazırlığında, yanınıza almanız gereken birçok resmi evrak olacak. Bu evrakları, düzenli şekilde ve bir arada taşımak için pasaport çantası temin edebilirsiniz. Böylece, yanınızda olan bu ürün sayesinde ülkeye giriş çıkış işlemlerinde evrak aşamalarını hızla geçebilirsiniz.
7) Diş Bakım Kutusu
Seyahat boyunca, diş ve ağız bakımını yapmak isterseniz, çantanızda diş bakım kutusu taşıyabilirsiniz. Bu kutular diş macunu ve fırçasını rahatça alabilecek boyuta sahiptir. Kapakları da güvenle kapatıldığından, herhangi bir sorun oluşturmaz. Molalarda ağız bakımı yapmak istediğinizde, çantanızdan çıkararak kullanabilirsiniz.
8) Mini Dikiş Makinesi
Kalabalık ailenizle seyahat yapıyorsanız, bu süreçte dikiş makinesine ihtiyacınız olabilir. Böyle durumlarda, çanta içinde taşınan minimal dikiş makinesi kullanabilirsiniz. Yırtılan ve sökülen kıyafetleri, anında onarmak istediğinizde bu ürün size kolaylık sağlayabilir. Özellikle de kamp ve şehre uzak yerlerde yapılan tatiller için edinebilirsiniz.
9) Çok Bölmeli Valiz
Seyahatlerde yanınızda taşımanız gereken en önemli eşya valizdir. Valizin de çok bölmeli ve işlevsel özelliklere sahip olması gerekir. Konforlu ve rahat yolculuk için 360 derece dönebilen tekerler, taşıma kulpları, çekme kolu, güvenlik kilitleri ve geniş iç bölmesi olmasına dikkat edebilirsiniz.
10) Tablet
Seyahat boyunca film izlemek, müzik dinlemek, online işlemlerinizi yapmak için yanınızda tablet taşıyabilirsiniz. Tablet, çantada ya da elinizde kolayca taşınabilen bir eşyadır. Bu eşya sayesinde yolculuğu sıkılmadan bitirebilirsiniz.
11) Kulaklık
Yüksek sesli ortamda olacaksanız ya da yol boyunca müzik dinleyerek seyahat yapacaksanız, kulaklık taşıyabilirsiniz. Kulaklık, hem işlevsel hem de pratik bir üründür. Kulaklık sayesinde, dış ortamdaki rahatsız edici seslerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Uzun seyahat süresi içinde, keyifle müzik dinleyebilirsiniz.
12) Portatif Tripod
Seyahat ederken beğendiğiniz rotalarda fotoğraf çekmek istediğinizde, hayalinizdeki açıyı ayarlamak için portatif tripod kullanabilirsiniz. Bu eşyalar, katlanabilir olduğundan çanta içinde kolayca taşınabiliyor. Eğer fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız, seyahat hazırlığında mutlaka portatif tripod kullanmalısınız.
13) Taşınabilir Şarj Aleti
Taşınabilir şarj aleti, seyahatlerin vazgeçilmez eşyası olarak çantalarda yer alır. Bu şarj aleti sayesinde, telefon ve tablet gibi cihazlar molalarda şarj edilebilir. Acil aramaları planlayarak, cihazların her zaman şarjının olmasına dikkat edebilirsiniz.
14) Usb Bellek
Seyahat boyunca çektiğiniz fotoğrafları, bellek içinde taşımanız gerekebilir. Böyle anlarda, çantanızda usb bellek bulundurabilirsiniz. Fotoğraf çekme tutkusuna devam etmek için tatilde kısa bir mola verip, cihazlardaki fotoğrafları usb bellek içine aktarabilirsiniz.
15) Islak Mendil
Seyahat şekliniz ne olursa olsun, çantanızda ıslak mendil bulundurmalısınız. Yol boyunca hijyeni sağlamak, temas edilen yerleri silmek, ayakkabının tozunu almak gibi işler için kullan-at formundaki ıslak mendiller size yardım edecektir. Islak mendil sayesinde yolculuk boyunca hijyeni daha çok hissedebilirsiniz. Özellikle de mola verdiğinizde yemek öncesinde, temas edeceğiniz yerleri silebilirsiniz.
16) Termos
Yakında bir seyahat planı varsa, termos ihtiyacınızı şimdiden karşılamalısınız. Çünkü termos, seyahatlerin en önemli eşyasıdır. Hem içecek taşımak için hem de bebek beslenmesini sağlamak için kullanılır. Çantada, araç içinde kolayca taşındığından her seyahat planında önem arz eder. Uçakla seyahat planlıyorsanız, havayolu şirketinin eşya taşıma kurallarına göz atmanız önerilir.
17) Yalıtımlı Gıda Çantası
Şahsi aracınızla seyahat yapacağınız durumlarda, herkese hitap eden gıda hazırlığı yapmalısınız. Bu hazırlığı da ısı yalıtımlı beslenme çantası gibi ürünlerle yapabilirsiniz. Atıştırmalık, meyve, içecek, kuru yemiş, evde hazırlanan yemekleri düzenli şekilde taşımak için yalıtımlı gıda çantasına ihtiyaç duyabilirsiniz.
18) Çöp Poşeti
Seyahatlerde yanınızda olması gereken pratik eşyalardan bir diğeri de çöp poşetidir. Çöp poşetini kullanarak araç içinde çıkan çöpleri biriktirip en yakın çöp kutusuna atabilirsiniz. Küçük boy çöp poşeti kullanmak, sizin için daha hijyenik ve avantajlı olacaktır.
19) Şarjlı El Fanı
Havanın sıcak olduğu günlerde seyahat yapacaksanız, şarjla ya da pille çalışan el fanı kullanabilirsiniz. Bu eşyalar sayesinde yolculuk boyunca daha ferah bir hava elde edebilirsiniz. Araçta klima çalışmıyorsa ya da kullanmak istemiyorsanız, el fanı sizi bu süreçte daha çok rahatlatabilir. Bu eşyayı, araç içinde sabitleyerek de kullanma imkanınız vardır.
20) Okuma Gözlüğü
Seyahat boyunca kitap ya da dergi okumayı sevenler için okuma gözlüğü taşınabilir. Okuma gözlükleri, göz yormayan bir ışık yayar ve bu ışık sayesinde kitaba daha iyi odaklanma sağlar. Genellikle akşam üzeri ve gece kullanılması önerilir. Bu gözlükler, seyahatlerde yanınızda kolayca taşınır ve kitap okurken pratiklik sağlar.
Sık Sorulan Sorular
Erkek Tatil Çantasında Neler Olmalı?
Erkek tatil çantası hazırlığı yapılırken, ihtiyaç duyulan malzemelerin listesi çıkarılmalıdır. Tatilin içeriğine göre eşya alımı yapılabilir. Deniz, kar, orman, kamp tatili gibi farklı temalarda tatil yapılacaksa, bavula da oraya hitap eden eşyalar eklenir. Genel olarak erkek tatil çantasında olması gereken eşyaları, sizin için listeledik:
- Kıyafet, Eşofman, Pijama
- Terlik, Ayakkabı
- Fotoğraf Makinesi
- Tablet, Şarj Aleti, Kablo
- Kişisel Bakım Ürünleri
- Güneş Kremi, Kullanılan İlaçlar
- Güneş Gözlüğü ve Kullanılan Gözlükler
Plaja Giderken Yanına Ne Alınır?
Seyahat sonunda plaj görünüyorsa, hazırlığınızı plaja hitap edecek şekilde tamamlayabilirsiniz. Plajda ihtiyaç duyacağınız eşyaların listesini şimdi beraber inceleyebiliriz:
- Güneş Kremi, Güneş Gözlüğü
- Mayo, Bikini, Şort
- Plaj Havlusu, Plaj Şapkası
- Plaj Çantası ve Şemsiyesi
- Plaj Terliği, Deniz Ayakkabısı
- Yedek Kıyafet, Müslin Kumaşlı Havlu
- İçecek, Termos
- Çocuklar İçin Plaj Oyuncakları
- Sinek Kovucu Losyon
- Yelpaze, Toka
- Kişisel Bakım Ürünleri
- Islak Mendil gibi Hijyen Ürünleri
İlginizi Çekebilir:
Evde Deniz Kabuğu ve Deniz Temalı Dekorasyon Fikirleri
Hayalinizdeki Hobi Odasını Hazırlamanın 12 Etkili Yolu
Bellona Mobilya'dan Online Alışveriş Süreci Nasıl Gerçekleşir?
2022-2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri
- Yeni Evlenenler İçin Yatak Odası Dekorasyonu ve Mobilya Seçimi Önerileri >
- Bohem Yatak Odası: Rahatlık ve Renklerin Büyüsünü Evinize Taşıyın >
- Bohem Tarzı Oturma Odası: Rahatlık ve Sanatın Harmanlandığı Dekorasyon Fikirleri >
- Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: İlginç ve Sade Dekorasyon Önerileri >
- Bohem Dekorasyon Fikirleri: Nedir, Nasıl Yapılır? >
- Dinlenme Köşesi Nasıl Oluşturulur? Rahat ve Şık Alanlar İçin İpuçları >
- Yeni Yılda Trend Olan Renkler: 2023 Yılının En Popüler 15 Rengi >
- Önce Çocuk Güvenliği: Çocuk Dostu Dekoratif Dokunuşlar >
- Farklı Renklerden Koltuk Takımı Oluşturmanın Yolları >
- Modern Salon Dekorasyonunda Şıklık ve Fonksiyonellik: 2024 Trendleri >