Blog Under Construction
under

Pratik Ev Dekorasyonu ile Hayatınızı Kolaylaştırın

Pratik ev dekorasyonuyla hayatı kolaylaştırmanın püf noktalarını, Bellona sizin için bir araya getirdi!

Bellona Mobilya 03-05-2024 10:15:01
Pratik Ev Dekorasyonu ile Hayatınızı Kolaylaştırın

Pratik Ev Dekorasyonu ile Hayatınızı Kolaylaştırın

Pratiklik, günümüzde her alanda önem arz ediyor. Özellikle de ev dekorasyonunda pratik parçaları seçmek, uzun vadede kullanım avantajı sağlamakta. Yaşam alanının her köşesinde tercih edilen pratik dekorasyon ögeleri sayesinde gün içinde zaman tasarrufu yapmak ve ürünleri işlevsel şekilde kullanmak, Bellona ile mümkün!

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içerikte, yaşamınızı kolaylaştıracak pratik ev dekorasyonu fikirlerine mercek tutuyoruz. Yeni bir ev dizayn ederken ya da evinizde dekoratif dönüşümü başlatırken, önerdiğimiz tavsiyelere ihtiyacınız olabilir. Pratik ev dekorasyonu ile hayatınızı kolaştırmak adına yapmanız gerekenleri öğrenmek için, içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz.

dekorasyon öğeleri

10 Etkili Pratik Ev Dekorasyonu ile Hayatınızı Kolaylaştırın

  • Depolama alanı olan televizyon ünitelerini kullanın.
  • Portatif sehpalardan faydalanın.
  • Evinizi modüler mobilyalarla dizayn edin.
  • Sürgülü kapılar sayesinde yerden tasarruf sağlayın.
  • Odalarda puf ve bench konumlandırın.
  • İhtiyacınıza yönelik duvar rafı oluşturun.
  • Oda boyutuna uygun kitaplık seçin.
  • Akıllı aydınlatma unsurlarından yararların.
  • Kolay temizlenen duvar boyası uygulayın.
  • Çekmece düzenleyicilerle pratik alanlar elde edin.

1) Depolama Alanı Olan Televizyon Ünitelerini Kullanın

Ev dekorasyonunda pratik ürünler kullanarak, yaşam alanında işlevselliği öne çıkarabilirsiniz. Bunun için salonda ya da oturma odasında tv ünitesi kullanmak isterseniz, depolama alanı olan modellere odaklanabilirsiniz.

Çekmeceli, rafları olan ve işlevsel tv ünitesi modelleri sayesinde, oda içinde eşya düzenleme sizin için keyifli hale gelir. Bu mobilyalar eşyaları daha düzenli saklamanıza ve evinizi şık göstermenize yardımcı olur.

TV ünitesi

2) Portatif Sehpalardan Faydalanın

Ev dekorasyonuna sehpa eklemek isterseniz, portatif ve ergonomik modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Ayarlanabilir, kolayca taşınabilir ve bölünebilen sehpalar sayesinde kullanımda konforu hissedebilirsiniz.

Mobilyalarınıza uyum sağlayan yan sehpa ya da orta sehpa modelleri sayesinde, dilediğiniz konumda kullanım alanı oluşturabilirsiniz. Yan sehpayı dekorasyon amaçlı kullanma ve servis amaçlı kullanma imkanı sayesinde hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

sehpa dekorasyonu

3) Evinizi Modüler Mobilyalarla Dizayn Edin

Sürekli taşınma durumu içindeyseniz, modüler mobilyaları tercih ederek yaşayacağınız eve göre mobilyaları dizayn edebilirsiniz. Örneğin, modüler bir tv sehpası seçerek odanın boyutuna göre parçaları ekleyip çıkarabilirsiniz.

Buna benzer olarak, modüler bir köşe koltuk takımı kullanarak, salon genişliğine göre parçaları bir araya getirebilirsiniz. Böylece takımdan çıkardığınız diğer parçaları, farklı bir alanda kullanma şansı da doğar. Bu pratiklik ise, evinizi daha düzenli ve şık göstermenizi kolaylaştırır.

köşe koltuk dizaynı

4) Sürgülü Kapılar Sayesinde Yerden Tasarruf Sağlayın

Dekorasyonda pratiklik sağlamak için, mobilyaların sürgülü kapılı olmasına dikkat etmelisiniz. Sürgülü kapılar, yerden tasarruf sağlarken kullanım esnasında da zaman kazandırır. Kolayca açılıp kapanabilen sürgülü kapılar, her boyuttaki odada pratik kullanım sunar.

Gardırop ya da mutfak düzenleyici dolaplar tercih ederken sürgülü kapıları öne çıkarabilirsiniz. Böylece dekorasyonda göz yormayan, daha minimal görünen işlevsel ürünlerle, hayatınızın her alanını kolaylaştırmış olursunuz. 

sürgülü kapı

5) Odalarda Puf ve Bench Konumlandırın

Puf ve bench modelleri, dekorasyonu tamamlayan konforlu eşyalardan biridir. Yer aldığı her odaya rahatlık ve şıklık kazandırır. Hayatınızı kolaylaştıran bu ürünler sayesinde, hem oturma alanı hem de şık bir dekoratif unsur elde edebilirsiniz.

Yatak odası takımı ile uyumlu görünen bir bench ya da markiz kullanarak, giyinme sürecinde bench ile pratiklik hissedebilirsiniz. Puf, yüksek bir yere ulaşmada, makyaj masası gibi ürünleri tamamlamada size uzun vadede avantaj sağlar. Bu küçük ama etkili mobilyalar, hayatınızı kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

puf dekorasyonu

6) İhtiyacınıza Yönelik Duvar Rafı Oluşturun

Duvar rafları, pratik kullanılan ve evi daha iyi düzenleyen ögelerden biridir. Hayatınızı daha şık ve düzenli şekilde yaşamak için, evinizde her odada duvar rafı kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, banyoda eşyaları düzenlemek için banyo duvar rafı oluşturabilirsiniz.

Duvar rafını mutfakta bardak, baharat ya da kavanozlar için de tercih edebilirsiniz. Bu seçimler sayesinde pratik dekorasyon yaparak ev içinde günlük rutinlerinizi daha kolay hale getirebilirsiniz.

duvar rafı

7) Oda Boyutuna Uygun Kitaplık Seçin

Yaşam alanında kitaplık kullanmak hem dekorasyonu tamamlar hem de eşyaların daha düzenli şekilde bir araya gelmesini sağlar. Siz de odanın boyutuna uygun şekilde kitaplık kullanarak sergilemek istediğiniz eşyaları düzen içinde bir araya getirebilirsiniz. Bu pratik mobilya sayesinde, eşyalarınıza kolayca ulaşım da sağlamış olursunuz.

Odanın büyük ya da küçük olması, kitaplık seçimini etkileyecektir. Eğer dar bir odada dekorasyon yapmak isterseniz, dikey kitaplıkları kullanabilirsiniz. Dekoratif obje ve kitap gibi ürünleri, görmek istediğiniz düzende bir araya getirerek oda içinde pratik ve şık bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

kitaplık dekorasyonu

8) Akıllı Aydınlatma Unsurlarından Yararların

Harekete ve sese duyarlı akıllı aydınlatma sistemlerinden faydalanmak, ev dekorasyonunda pratiklik sağlar. Özellikle de koridor ve yatak odaları için oldukça kullanışlı unsurlar arasındadır.

Enerji tasarrufu sağlayan, odada bulunduğunuz süre içinde ışık yayan aydınlatma unsurları sayesinde, evinizdeki ışıklandırmayı pratik bir düzen içinde kullanabilirsiniz. Bunun için sensörlü ve süreli sistemlerden faydalanabilirsiniz. Bu seçimlerde estetik olarak şık görünen modellere öncelik verirseniz, yaşam alanındaki dekorasyonu da tamamlamış olursunuz.

evde aydınlatma

9) Kolay Temizlenen Duvar Boyası Uygulayın

Kalabalık ve evcil hayvanların yer aldığı yaşam alanlarında, duvarlarda zaman zaman lekelenme ve tozlanma hissedilebilir. Evinizi hem pratik hem de temiz şekilde kullanmak için, kolay temizlenen duvar boyalarından veya kağıtlarından faydalanabilirsiniz.

Nemli bezle ya da sabunlu suyla kısa sürede temizliği yapılan duvar renklendirmeleri sayesinde, evinizi pratik şekilde temizleyebilirsiniz. Zevkinize hitap eden bir rengi ve deseni seçerek aynı anda hem estetiği hem de pratikliği hissedebilirsiniz. Duvarlarınız her zaman temiz görünürken, mobilyalarınız için de uygun rengi kullanma şansını yakalayabilirsiniz. 

kolay temizlenen duvar boyası

10) Çekmece Düzenleyicilerle Pratik Alanlar Elde Edin

Hayatınızı kolaylaştırmak için tercih edeceğiniz dekoratif ürünler arasında, çekmeceli mobilyalar yer almaktadır. Bu mobilyaları daha iyi şekilde kullanmak için, çekmece içi düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. Eşyalarınıza anında ulaşım ve düzenli bir görünüm imkanı sunar.

Çocuk odasında ya da kendi odanızda şifonyer gibi ürünler varsa, bu mobilyaların çekmecelerine uygun düzenleyiciler tercih edebilirsiniz. Bu şekilde, oda içinde dağınık görünüm önlenir ve odanın tarzı şık şekilde yansıtılır. Pratik bir ürün olduğu için, hemen hemen her odayı pratik şekilde kullanmanıza yardım eder.

çekmece düzenleyici

İlginizi Çekebilir:

Salonda Kitaplık Dekorasyonu: Salonunuza Şıklık Katacak Kitaplıklar

İlkbahar Dekorasyonu: İlkbahar Renklerine Göre Evinizi Canlandırın

Geleceğin Evleri: Biyofilik Tasarım Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Kişisel Dokunuşlar: Kendi El Yapımı Ev Aksesuarlarınızla Odanıza Özgünlük Katma Fikirleri

Evinizde Sıcak ve Loş Bir Ortam Nasıl Yaratırsınız?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.