Blog Under Construction
under

Mutfak Düzeninde Verimliliği Artırma Yöntemleri

Mutfak düzeninde verimliliği artırma yöntemleri hakkında merak ettiğiniz en pratik bilgileri, Bellona ile bu içerikte keşfedebilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-05-2024 10:37:09
Mutfak Düzeninde Verimliliği Artırma Yöntemleri

Mutfak Düzeninde Verimliliği Artırma Yöntemleri

Mutfakta zaman geçirirken verim ve keyif almak, sanıldığından daha basittir. Bellona’nın sizin için önerdiği mutfak düzeninde verimliliği artırma yöntemlerini deneyerek, mutfağınızın her alanını verimli şekilde kullanabilirsiniz. Yemek yaparken ya da çay kahve servisi için hazırlık yaparken, sağlamış olduğunuz düzen sayesinde zamandan tasarruf yaparak anın tadını çıkarabilirsiniz.

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içeriğimiz, sizlere uzun vadede mutfak düzeninden verim alma yöntemlerini sunuyor. Mutfağınızı işlevsel şekilde kullanmak, işlerinizi keyifle tamamlamak için içeriğimizi dikkatlice okuyabilirsiniz. 

Şimdi günün en çok kullanılan alanlarından biri olan mutfakta, düzen verimliliğini artırma yöntemlerini keşfedelim!

mutfak düzeninde verimlilik

Mutfak Düzeninde Verimliliği Artırmanın 13 Etkili Yöntemi

  • İhtiyaçlarınızı belirleyin.
  • Mutfak eşyalarınızı gruplandırın.
  • Dolap içi düzeni sağlayın.
  • Açık rafları fincanlar için kullanın.
  • Ağır eşyaları alçak dolaplara yerleştirin.
  • Gıdaları sıcaktan uzakta saklayın.
  • Tezgah üzeri eşyaları kombinleyin.
  • Büyük eşyalar için derin çekmeceleri seçin.
  • Kapak arkası düzenleyicilerden faydalanın.
  • Hafif eşyalarda askılama yöntemini uygulayın.
  • Mobilyaları orantılı konumlandırın.
  • Küçük eşyalarınız için sepetler kullanın.
  • Temizlik eşyalarınıza lavabo altında alan hazırlayın.

1) İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Mutfakta hangi eşyalara ihtiyaç duyduğunuzu belirledikten sonra, daha iyi düzen sağlayabilirsiniz. Çok sık kullandığınız eşyaları daha kolay ulaşılan dolaplara ekleyebilir, nadir kullandığınız eşyaları yüksek raflara saklayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı belirlemek düzenden verim almanızı da etkiler.

ihtiyaç belirlemek

2) Mutfak Eşyalarınızı Gruplandırın

Benzer özelliklere veya kullanım amaçlarına sahip mutfak eşyalarını gruplandırmanız, düzenden verim almanızı etkiler. Örneğin, dolap sayısına göre eşyaları sınıflandırabilirsiniz. Tabaklar, tencereler, bardaklar ve bakliyatlar için ayrı düzenleme alanı kullanırsanız, daha pratik şekilde çalışarak mutfak içi düzeni koruyabilirsiniz. 

eşya konumlandırmak

3) Dolap İçi Düzeni Sağlayın

Mutfakta yer alan dolapları sayısı, dolap içi düzeni kurmanızı şekillendirir. Dolap içindeki eşyaların boyutuna ve özelliğine göre düzenleyiciler kullanabilirsiniz. Örneğin mutfak havluları için katlama yöntemini, bardaklar için bardak askısı kullanma yöntemini deneyebilirsiniz. Bununla beraber raf yükselticiler de mutfak düzeninden verim almanızı artırabilir.

dolap içi düzen

4) Açık Rafları Fincanlar İçin Kullanın

Mutfak tasarımında açık raflar mevcutsa, bu rafları renkli ve sevdiğiniz fincanlarla doldurabilirsiniz. Böylece dolap içinde karmaşa oluşmasını önleyebilirsiniz. İnce bir raf varsa, fincanları takım halinde sergileme şansınızı deneyebilirsiniz. Açık raflar size estetik ve düzen konusunda kazanç sağlayabilir.

açık raf

5) Ağır Eşyaları Alçak Dolaplara Yerleştirin

Ağır mutfak eşya grubunda olan tencere, tavalar gibi ürünleri, daha kolay ulaşmak için alçak dolaplara yerleştirebilirsiniz. Bu düzenleme sayesinde, ağır ve büyük eşyalara daha kolay ulaşabilirsiniz. Böylece ihtiyaç halinde, anında tava ve tencere gibi ürünleri alıp işlerinizi verimli şekilde tamamlayabilirsiniz.

alçak mutfak dolabı

6) Gıdaları Sıcaktan Uzakta Saklayın

Mutfak eşyalarınızın yerini sık sık değiştirmemek için, gıdaları ve içecekleri ocak bölümünden uzak bir dolapta saklayabilirsiniz. Nemden ve sıcaktan uzakta kalan dolap ve rafları, gıdalar için değerlendirirseniz mutfak düzenini bir kere sağlayıp verimli bir düzenleme içinde eşyalarınıza ulaşabilirsiniz. Gıdaları, dolap içine dağınık yerleştirmemek adına sepet ve kutular kullanabilirsiniz.

gıda koruması

7) Tezgah Üzeri Eşyaları Kombinleyin

Düzenli ve verimli bir mutfak tezgahı elde etmek için, tezgah üzerindeki eşyaları takım olarak kullanabilirsiniz. Böylece, ölçü ve renk konusunda da uyumlu ürünleri sergilemiş olursunuz. Ahşap, mermer, cam ya da metal malzemeli düzenleyici ürünleri kullanarak tezgahın üzerindeki dağınıklığı önlemeyi deneyebilirsiniz. 

Birbirinden farklı görünen depolama ürünleri, düzensiz bir izlenim bırakacağı için uyumlu eşyalar seçmeye özen gösterebilirsiniz.

tezgah düzeni

8) Büyük Eşyalar İçin Derin Çekmeceleri Seçin

Mutfak dolaplarını açtığınızda düzenli bir görünümle karşılamak isterseniz, geniş ve derin dolapları büyük eşyalarınız için düzenleyebilirsiniz. Bu yöntem, mutfaktaki düzeni pekiştirir ve alanı verimli kullanmanıza yardımcı olur. 

Örneğin fırın pişirme kapları için, derin bir çekmece seçerek burada ürünleri düzenleyebilirsiniz. Buna benzer olarak çok büyük tencerelerinizi de derin çekmece içinde bir araya getirebilirsiniz.

çekmece düzenlemek

9) Kapak Arkası Düzenleyicilerden Faydalanın

Bulaşık yıkamak için yardımcı eşyalarınızı, açık alanda bırakmamak için evye altındaki dolabın kapağında, kapak arkası depolama alanı hazırlayabilirsiniz. Plastik bir depolama ürünü kullanarak, deterjan ve süngeri burada saklayabilirsiniz.

Bu yöntem de eviye ve çevresindeki düzeni, uzun süre korumanıza yardım edecektir. Kapağın genişliğine uygun yardımcı aparatlar temin ederek sprey deterjanları da burada gizleyebilirsiniz.

mutfak düzenleyici

10) Hafif Eşyalarda Askılama Yöntemini Uygulayın

Mutfak düzeninde verimliliği artırmak için askılama yöntemine başvurabilirsiniz. Bu yöntemi, tezgahta fincan ve kupalar için deneme şansınız varken aynı zamanda küçük sosluk ve tavalar için de uygulayabilirsiniz. 

Özellikle de ada mutfaklarda tavan rafı kullanıyorsanız, hafif eşyalar için askılardan faydalanabilirsiniz. Bu düzenleme mutfağa otantik bir görünüm kazandırırken verimli ve düzenli kullanım alanı da oluşturacaktır.

mutfak askılığı

11) Mobilyaları Orantılı Konumlandırın

Mutfağınızda aynı anda yemek masası ve sandalye gibi ürünleri kullanırken, var olan alanı düzenli ve orantılı kullanmaya dikkat etmelisiniz. Geçiş ve hareket alanını kısıtlamadan mobilyaları yerleştirebilirsiniz. 

Masaya yakın konumda düzenleyici dolap kullanacaksanız, dolap kapaklarının rahatça açılıyor olmasına önem vermelisiniz. Böylece mutfak düzenini bozmadan, yemek yeme alanı dizayn etmiş olursunuz. 

mutfak mobilyası düzenlemek

12) Küçük Eşyalarınız İçin Sepetler Kullanın

Küçük mutfak eşyalarınızı düzenlemek için, çeşitli alanlarda sepet veya kutu kullanmayı deneyin. Örneğin tatlı kaşıklarını nadir kullanıyorsanız, ufak bir sepet edinip kaşıkları burada düzenleyebilirsiniz. 

Mutfak peçetelerinizi düzenlemek için de boyutuna uygun kutular edinebilirsiniz. Çok küçük paketli ürünleriniz için de çekmece içinde sepet kullanabilirsiniz.

mutfak sepeti

13) Temizlik Eşyalarınıza Lavabo Altında Alan Hazırlayın

Mutfak düzeninden yüksek oranda verim almak isterseniz, eviye altındaki dolabı hijyen alanı olarak düzenleyebilirsiniz. Hijyen ve temizlik ürünlerini burada, dolap içi düzenleyicileri sayesinde kategorize edebilirsiniz. 

Örneğin bulaşık süngerleri için bir sepet, fırçalar için dekoratif plastik bir kavanoz, deterjanlar için ayrı sepet, çöp poşetleriniz için farklı bir kutu hazırlayabilirsiniz. Her eşyanın yeri belirli olduğundan, düzende verimliliği uzun süre artırabilirsiniz.

mutfak için temizlik ürünleri

İlginizi Çekebilir:

U Mutfak Tasarımı ve U Mutfak Modelleri

Ada Mutfak Modelleri: En Güzel Ada Mutfak Fikirleri

Rustik Mutfak Dekorasyonunda Sık Yapılan Hatalar

Mutfağınızı Ufak Dokunuşlarla Nasıl Yenilersiniz?

Mutfak Dolabı Tasarımında Son Trendler

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.