Blog Under Construction
under

Kitaplarla Dekorasyon: Evde Şıklık ve İlham Yaratmanın Yolları

Evinizde kitapları kullanarak dekorasyon yapmanın en şık yollarını, Bellona ile bu içeriğimizde keşfedebilirsiniz!

Bellona Mobilya 27-09-2024 10:14:19
Kitaplarla Dekorasyon: Evde Şıklık ve İlham Yaratmanın Yolları

Evde şıklığı ve estetiği bir araya getirmenin yollarından biri kitaplarla dekorasyon sağlamaktır. Kitap kullanarak yapacağınız dekorasyon sayesinde evinizde özgün sanatsal dokunuşlar bırakabilirsiniz. 

 

Kullandığınız, okuduğunuz, hatırası olan ve eski ciltli klasik kitapları dekorasyon öğesi olarak kullandığınızda, ortaya benzersiz ve göz alıcı yaşam alanı çıkacaktır.

 

Bellona editör ekibi olarak özenle hazırladığımız bu içeriğimiz, sizlere kitaplarla yapılan dekorasyon fikirleri hakkında ilham olacak. Evde şık ve özgün dekoratif etkiler bırakmak isterseniz, göze ve zihne hitap eden ilham verici fikirlerimizi keşfetmeye başlayabilirsiniz!

 

evde şıklık

Kitaplarla Dekorasyon: Evde Şıklık ve İlham Yaratmanın Yolları

Abajur Ayaklarını Kitapla Süsleyin

 

Kitaplar, abajur ayaklarına göz alıcı bir doku ve derinlik kazandırmak için kullanılabilir. Özellikle de eskimiş abajurları yenilemek için tercih edilebilir. Bu dekorasyonu elde etmek için, kitapları yatay şekilde abajurun ayağı etrafında düzenleyerek rustik bir görünüm oluşturabilirsiniz. 

 

Eski kitapları kullanırsanız, vintage tarz yakalarsınız. Tek renk kitapları kullanarak da uyumlu bir görünüm sunabilirsiniz. Bu süreçte, kitapların boyut ve renk kombinasyonları, abajurun estetiğini tamamlayacak şekilde özenle seçilmelidir. Böylece şıklık ve uyum, dekorasyonu daha iyi güçlendirebilir.

 

evde kitaplık

Sevdiğiniz Sayfaları Duvar Kağıdına Dönüştürün

 

İz bırakan sözlerle dolu kitapların sayfalarını kullanarak, duvar dekorasyonunu zenginleştirebilirsiniz. Şiir, etkili bir paragraf veya Latince sayfaları bu aşamada kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı uygulaması yapanlarla iletişime geçerek en sevdiğiniz sayfayı duvar kağıdı baskısı olarak hazırlatabilirsiniz. 

 

Evde şık ve özgün bir dekorasyona yardımcı olan bu uygulama, özellikle çalışma odası, okuma köşesi ya da yatak odasında etkili olacaktır. Sayfaların hafif sararmış tonları, vintage bir atmosfer yaratabilir. Çalışma masası fonu ve dinlenme köşesi için idealdir.

 

kitap dizaynı

Kitapla Kullanışlı Sehpa Tasarlayın

 

Kitaplar, özellikle kahve sehpası ya da yan sehpa gibi dekoratif mobilya unsurları olarak kullanıldığında, evdeki dekorasyona özgün bir hava kazandırır. Kitapları üst üste dizin ve her kitabı tutkalla yapıştırın. Sağlam bir sehpa ayağı oluşturduğunuzda, dilerseniz cam veya bambu bir tepsi kullanarak sehpa yüzeyini tamamlayın. 

 

Okuma ya da başucu sehpası olarak kullanabilirsiniz. Kitapları dizerken, her kitabın dış kapağını tek bir yönden görünecek şekilde düzenleyin. Böylece estetik açıdan şık bir izlenim oluşturabilirsiniz.

 

kitap okumak

Dekoratif Kutular Hazırlayın

 

Kitapla dekorasyonu zenginleştirmek için, dekoratif kutular hazırlayabilirsiniz. Bunun için kalın kapaklı ve ciltli kitapları kullanmanızda fayda var. Seçtiğiniz kitabı güçlü bir maket bıçağı ile kapak yüzeyini kaldırıp tüm sayfaları eşit olacak şekilde içinden kesin. Kitabın içinde oyuk oluşturduktan sonra, kitap kapağı bu oyuk bölmeyi kapatmanıza yardım edecektir. 

 

Kesilen iç sayfaları, şeffaf bir tutkalla yapıştırıp kutu bölmesi elde edin. İç mekana özgün ve modern görünüm kazandırmak için uygulayacağınınız bu yöntem sayesinde, eski kitapları değerlendirmiş olacaksınız.

 

eski kitapları değerlendirmek

Duvar İçin Anahtarlık Oluşturun

 

Kitap kullanarak, antre gibi alanlar için dekorasyon unsuru oluşturabilirsiniz. Bunu elde etmek için kalın bir kitap kapağını seçerek, duvara sabitleyin. Kitap kapağının üzerine anahtar askısını iyi bir tutkalla yapıştırın ve anahtarlarınızı asmak için kullanın. 

 

Daha gösterişli bir tasarım isterseniz, içi oyulmuş bir büyük kitap hazırlayın. Oyulmuş alana anahtar askısı sabitleyin ve bu şekilde duvara monte edin. Dresuar üzerini seçerek sergileyebilirsiniz. Böylece anahtarlarınız özgün, şık ve modern bir köşede düzenlenecektir.

 

kitap dekorasyonu

Kitapla Yılbaşı Ağacı Hazırlamayı Deneyin

 

Yılbaşı döneminde kitaplarla dekorasyon yaparak farklı bir ağaç tasarlamak, eviniz için oldukça eğlenceli olacaktır. Hazırlayacağınız yılbaşı ağacı, klasik ağaçlardan farklı bir alternatif sunarak dekorasyonu dikkat çekici konuma getirecektir. Bunu hazırlamak için, kitapları piramit şeklinde üst üste dizerek şekil oluşturun. 

 

Dizilen kitapların aralarına, ışık veya küçük dekoratif objeler ekleyerek ağacı ışıklandırın. Yılbaşı organizasyonlarınızı ve evinizin atmosferini keyiflendiren bir dekorasyon olabilir. Kitaptan yılbaşı ağacının yanında bir berjer veya minder konumlandırarak fotoğraf çekimi köşesi de oluşturmayı unutmayın.

 

fotoğraf çekimi

Orta Sehpa Dekorasyonunda Kitaplara Yer Verin

 

Orta sehpa üzerinde dekoratif objeleri bir araya getirip dönemsel dekorasyon sağlayabilirsiniz. Örneğin sonbahar döneminde, turuncu ve sarının hakim olduğu objelere yine bu renkleri taşıyan kitapları ekleyebilirsiniz. 

 

Birkaç kitabı üst üste getirin ve çevresinde mum, kuru çiçek gibi görsel unsurlar sergileyin. Böylece salon, oturma odası, balkon gibi alanları daha estetik şekilde dekore etmiş olursunuz.

 

kitap ve masa

Duvar Dekorasyonunda Açık Kitaplar Sergileyin

 

Duvar dekorasyonuna hareket katmak isterseniz, açık kitapları kullanmayı deneyin. Kitapları tek bir yüzeyden duvara sabitleyin ve sayfalarının açılmasına izin verin. Kitap sayfalarının farklı yönlere dönük olması, hareketli ve yaratıcı  atmosfer yaratacaktır. 

 

İki katlı evler için merdiven duvarlarını, genç odaları için kolonları, oturma alanları için ise boş duvarları değerlendirebilirsiniz. Görsel zenginlik ve estetik oluşturmak için uygulayabilirsiniz.

 

kitap odası

Değerli Kitaplarınızı İple Bağlayarak Objeleştirin

 

Şık bir dekorasyon elde etmek için, seçtiğiniz kitapları bir araya getirin. Kitapları, doğal ip veya jüt ip kullanarak bağlayabilirsiniz. Bazı noktalarına kuru çiçek sıkıştırmayı veya tutkalla yapıştırmayı deneyin. 

 

Bu yöntem sayesinde, kitaplarınızı görsel açıdan daha şık formda sunabilirsiniz. Kuru çiçekle detaylandırılmış kitaplarınızı, tv ünitesi üzerinde sergileyebilirsiniz. Doğal, özgün ve modern dekor oluşturabilirsiniz.

 

kitaplık dizaynı

Unutulmaz Kitap Kapaklarını Çerçeveleştirin

 

Kitaplara olan ilginizi, dekorasyonda da yansıtmak isterseniz sizin için değerli olan ve beğendiğiniz kitap kapaklarını, çerçeve ile sergileyebilirsiniz. Kitap kapak görsellerinin baskısını alıp dilediğiniz tarzda çerçeve ile duvarda bir araya getirebilirsiniz. Renkli bir görünüm olacağı için, çerçeveleri tek tip seçmenizde fayda olacaktır. 

 

Ahşap veya siyah çerçeve ile bu dekorasyonu göz alıcı dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz. Böylece galeri duvar sayesinde evinizde şık ve ilham veren köşeler elde etmiş olacaksınız. Konsol üzerindeki duvar için değerlendirebilirsiniz. 

 

kitaplık ve duvar

Rafları Kitap Renklerine Göre Düzenleyin

 

Kitaplık raflarındaki kitaplarınızı, kapak renklerine göre düzenleyerek pratik bir dekorasyon sağlayabilirsiniz. Her bir rafı kendi renginde organize edin. Yapacağınız bu renk düzenlemesi, renk geçişleriyle duvarlara farklı bir derinlik ve dinamizm kazandıracaktır. 

 

Eğer kitaplık için farklı rafları kullanıyorsanız, oda içinde renkleri dengeli şekilde dağıtabilirsiniz. Boş kalan alanlara zıt renkli bir obje yerleştirerek kitapların dengeli görünmesini kolaylaştırmış olursunuz.

 

renkli kitaplar

Kitaplarla Benzersiz Yatak Başlığı Tasarlayın

 

Yaşam alanında kitaplara önem ve değer veriyorsanız, yatak başlığı tasarımını kitaplarla yapabilirsiniz. Yatak başlığı boyutunda bir düzenleme yaparak, kitapları duvara monte edin. Dikey veya yatay uygulama yapabilirsiniz. 

 

Yatak başlığı boyutuna ulaşmak için farklı renk ve ebatlardaki kitapları kullanmayı deneyin. Özellikle de genç odası gibi alanlarda dinamik ve modern bir dekorasyon hissi sağlayacaktır. 

 

kitaplık dekore etmek

Sayfaları Avize Süslemesinde Kullanın

 

İç mekan dekorasyonuna şiirsel ve nostaljik hava kazandırmak için, kitap sayfalarını, avize süslemesinde kullanın. Bunun için avize boyutuna uygun miktarda kitap sayfası hazırlayın. Sayfaların yıpranmaması için çok ince pleksi kaplama yapabilirsiniz. Doğal görünüm için sayfaları yalın şekilde kullanabilirsiniz. 

 

Sayfaları jüt iple veya ince misina ile avizenin çevresine dengeli şekilde asın. Kitap sayfaları, aydınlatmanın loş olmasına yardım ederek odada sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturacaktır.

 

kitaplık ve lamba

Şiir Sayfalarıyla Mumluk Kaplayın

 

Kitaplarla dekorasyon yaparken, şiir kitaplarından da ilham alabilirsiniz. Beğendiğiniz şiir sayfalarını, orantılı boyutta kesin ve mumluk çevresine yapıştırın. Mumluk çevresinde dikkat çeken şiir sayfalarının narin dokusu, mum ışığının yarattığı atmosferle birleştiğinde romantik bir hava yaratacaktır. 

 

Okuma odanız varsa süslemeler için uygulayabilirsiniz. Yatak odasında mumluk kullanmak için komodin üzeri dekorasyona ekleyebilirsiniz.  

 

kitaplık ve çalışma masası

Kitaplarla Dekoratif Tabure Oluşturun

 

Koridor dekorasyonunda veya salon dekorasyonunda, özgün bir tabure kullanmak ister misiniz? Kitap kullanarak tasarlayacağınız tabure sayesinde dekorasyonu ve konforu bir araya getirebilirsiniz. 

 

Kalın ve büyük boyuttaki kitapları üst üste dizin, her kitabı birbirine tutkalla yapıştırın. Kitap yüzeyi genişliğinde ince bir minder hazırlayın ve en üst katmana minderi sabitleyin. Ansiklopedi biçimindeki büyük kitapları kullanabilirsiniz. Tasarladığınız bu dekoratif tabure evinizde dikkat çeken bir dekor unsuru olacaktır. 

 

büyük kitaplar

 

İlginizi Çekebilir:

 

Evdeki Atmosferi Değiştirmenin Basit Yolları: Kokular ve Mumlar

Evdeki Aksesuarların Yerleştirilmesinde İlham Verici Fikirler

Tamamlayıcı Ürünlerle Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirin

Ev Bitkileri ile İç Mekanları Canlandırmanın Yolları

Küçük Alanları Büyük Göstermenin Püf Noktaları










Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.