Bellona’dan Taşınma Öncesinde Zaman Kazandıran Tüyolar: Taşınırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Taşınma öncesinde zaman kazandıran ipuçları nelerdir? Mobilya sektörünün duayeni Bellona’dan taşınırken dikkat etmeniz gereken her şey!
Bellona’dan Taşınma Öncesinde Zaman Kazandıran Tüyolar: Taşınırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yeni bir eve geçerken yapılacaklar listesine eklenen görevler bazen çok uzun olabilir. Çünkü yeni bir ev demek yeni başlangıçlar ve hazırlıklar demektir. Eğer ev aldıysanız, evinizi kendinize göre düzenlemek ve dizayn etmek istersiniz. Bunlar için de ustalarla işbirliği içinde olmanız gerekir. Kiracı olarak geçeceğiniz evin ise yine sorumlulukları az değildir. Faturalar, ölçü alınması gereken işler, eşyaların taşınması ve yeni çevreye alışma süreci derken taşınma bir hayli yorucu geçebilir.
Eski evinizden yeni yuvanıza geçişi kolaylaştırmak için, taşınma öncesinde dikkat etmeniz gerekenlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Eğer taşınma haftasını keyifle geçirmek istersiniz burada size birkaç ipucu verebiliriz. Taşınırken yapılacaklar ve işi kolaylaştıracak görevleri, satırlarda okuduğunuzda taşınmanın aslında bu kadar zor olduğunu düşünmekten vazgeçebilirsiniz.
Evden taşınırken sırayla ve özenle yapmanız gereken işleri, sizler için bu satırlara ekledik. Yakın zamanda konum değiştirme ve taşınma durumu söz konusu ise, okuyacağınız bilgiler sayesinde daha profesyonel davranıp süreci stressiz şekilde geçirebilirsiniz. Şimdi, taşınırken herkesin bilmesi gereken o önemli önerilere göz atalım!
Evden Taşınırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 12 İpucu
1) Yapılacaklar Listesini Hazırlayın
Taşınırken liste çıkarmak oldukça önemli bir adımdır. Bu liste, taşınacak eşyaların neler olduğunu belirlemek için kullanılacaktır. Taşınma sırasında eşyaların kaybolmasını veya zarar görmesini önlemek için büyük bir yardımcı arıyorsanız, liste çıkarmaya başlayabilirsiniz.
Taşınma sürecinde zaman kaybetmemek, işleri eksiksiz yapmak için elinizin altında bir taşınma listesi olmalıdır. Dilerseniz boş bir sayfaya odaların şablonunu çizip üzerinde ufak notlar alabilirsiniz.
2) Tadilatları Belirleyin
Yeni evinizi detaylı bir şekilde inceleyin. Hangi odalarda değişiklik yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Çünkü taşınma sürecinde, yeni evinizde yapmak istediğiniz tadilatları belirlemek oldukça önemlidir. Evinize taşınmadan önce yapılması gereken tadilatların belirlenmesini ve sürecin daha sorunsuz geçmesini istiyorsanız boya, badana, koridor düzenlemesi gibi işleri gözden geçirebilirsiniz.
Tadilatların hangi sırayla yapılacağını ve her bir işlem için ne kadar zaman gerektiğini belirlemeyi unutmayın. Bu, işlerin daha düzenli ve planlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Bu konuda profesyonel destek alıp işi ustalarına emanet edebilirsiniz. Bu esnada siz de taşınmayla ilgili diğer aşamalara odaklanabilirsiniz.
3) Tadilat Sonrası Genel Temizlik Yapın
Taşınmadan önce dikkat etmeniz gerekenlerden biri de boş evin temizliğini iyi şekilde yaptırmaktır. Tadilat işleri bittikten sonra, evde toz, kum, moloz, boya ve diğer kalıntılar olacağı için bu temizliği bir günde yapmak zor gelebilir. Bu kalıntılar, evin içinde sağlıksız bir ortam yaratabilir ve temizlenmediği takdirde evinize zarar verecektir.
Ayrıca tadilat sonrası temizlik yapmak, evinizi daha düzenli ve temiz hale getireceği için dilerseniz profesyonel temizlik şirketlerinden hizmet alarak eşyalarınızı yeni evinize, temiz alana gönderebilirsiniz.
4) Yeni Evin Abonelik İşlemlerini Tamamlayın
Taşınırken hatırlanması gereken işlerden biri de fatura işlemlerini tamamlamaktır. Bunun için abonelik açma ve kapatma günü belirleyebilirsiniz. Mesai saatleri içinde resmi dairelere giderek su, elektrik, doğalgaz, internet ve telefon gibi abonelikleri yeni adresinize aldırabilirsiniz. Böylece taşınma sürecinde zahmete girmezsiniz.
Taşınmadan önce abonelik işlemlerini yaptırmak, taşınma sürecinde yaşanabilecek sorunları önlemek açısından önemli olacaktır. Bu işlemleri yaparak, yeni evinizde rahat ve konforlu bir yaşam sürdürebileceğinizi unutmayın. Bu işlemleri, taşınma tarihinizden en az bir hafta öncesinde yapmanız önerilmektedir.
5) Tesisatları Gözden Geçirin
Tesisatlardaki sorunlar, yeni evinize yerleştikten sonra karşılaşabileceğiniz problemlere neden olabilir. Bu nedenle taşınırken yeni evinize önceden gidip olan sorunları tespit etmelisiniz. Su tesisatındaki borularda çatlak, kırık veya delik varsa, su kaçağına neden olabileceği için usta desteği ile hasar tespiti yapmalısınız.
Doğalgaz tesisatı, yangın, patlama ve gaz kaçağı gibi ciddi risklere neden olabilecek tehlikeli bir sisteme sahiptir. Doğalgaz tesisatının kontrol edilmesi, tesisattaki borulardaki hasarların tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerektiğini unutmayın ve bu görevi ertelemeyin. Özellikle de eviniz 5 seneden eskiyse, mutlaka düzenli kontrol yapılmalıdır.
Taşınma öncesinde elektrik tesisatının kontrol edilmesi, kablolarda hasar varsa tamir edilmesi ve elektrik devrelerinin doğru şekilde bağlanması gerekiyor. Bu kontroller sayesinde, taşındıktan sonra cihazlarınızın zarar görmesini önleyebilirsiniz.
Evden taşınırken, yeni evinizin klozet, lavabo ve banyo giderleri kontrol edilmeli ve tıkanıklık varsa en kısa sürede çözüm bulunmalıdır. Taşındıktan sonra bu gibi işlere zaman ayırmak sizi yorabilir.
6) Önceden Gitmesi Gereken Eşyaları Ayırın
Evden taşınırken, birkaç gün öncesinde klimanızı eski evinizden söküp yeni evinize gönderebilirsiniz. Bunu klima ustalarından yardım alarak yapabilirsiniz. Taşındıktan sonra ısınma ve oda soğutma konusunda sorun yaşamamak için klimanın bakımını da yaptırmayı unutmayınız.
Taşınma günü öncesinde gitmesini istediğiniz eşyaları, kendi imkanlarınızla ya da taşıma firmaları yardımıyla yeni evinize gönderebilirsiniz. Özellikle de perde ve elektronik cihazlar, bu süreçte önceden aktarılmaktadır.
7) Profesyonel Taşınma Şirketiyle Anlaşın
Taşınmanın yorgunluğunu en aza indirmek ve taşıma işlerini, alanında uzman kişilere bırakmak için evden taşınmadan önce taşıma firması bulabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz konum içinde, yeni adresinize hizmet veren şirketleri araştırabilirsiniz. Taşıma paketlerini ve hizmet alanlarını öğrendikten sonra, belirlediğiniz gün için taşıma programı yapabilirsiniz.
Doğru bir taşıma şirketiyle çalışmak, taşınma sürecinin sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bütçenizi düşünerek birden fazla taşıma şirketinden fiyat teklifi alabileceğinizi unutmayın. Farklı şirketlerin teklifleri arasında karşılaştırma yaparak, size en uygun fiyatlı ve en kaliteli hizmeti sunan şirketi seçmeye özen gösterebilirsiniz.
8) Komşularınızla Tanışın
Evden taşınmadan önce, yeni adresinizdeki komşularınıza kendinizi tanıtabilirsiniz. İlk günlerde selamlaşmak ve herhangi bir durumda yardım almak için, önceden tanışmak önemli olacaktır. Taşınmadan önce yeni adresinize gelen belge ya da faturaları, sizin için komşunuz emanet alabilir. Bu gibi işler için telefon numaranızı verip komşunuzun iletişim bilgilerini de alabilirsiniz.
9) Önemli Evrak ve Eşyalarınızı Ayırın
Taşınma öncesinde, evrak ve belgeler size birçok konuda lazım olabilir. Adres yenileme, abonelik açma gibi işleriniz için özel bir dosya hazırlayabilirsiniz. Bu dosya içinde evraklarınızı saklayabilirsiniz.
Taşınma süreci boyunca, sizin veya ailenizin ihtiyaç duyacağı belgeleri yanınızda taşımayı unutmayın. Örneğin, pasaportlarınız, sürücü belgeniz, tıbbi reçeteleriniz, kişisel bilgileriniz ve diğer önemli belgeleri bir çantada veya valizde saklayabilirsiniz. Böylece taşınma haftasında resmi kurumlarda zorluk yaşamazsınız.
10) Kapı Kilitlerini Yenileyin
Evden taşınırken dikkat etmeniz gereken güvenlik önlemlerine değinelim. Kapı kilitlerinin ne durumda olduğunu kontrol etmelisiniz. Eski veya zayıf kilitler, ev güvenliğini tehlikeye atabilir. Eğer kilitler eski ve yıpranmışsa, değiştirilmesi gerekmektedir. Kendinizi güvende hissedeceğiniz kilit modellerini, yeni evinize taşınmadan önce takabilirsiniz.
Kilitlerin profesyonel bir usta tarafından kurulması önerilir. Uygun kurulum, kilitlerin doğru şekilde çalışmasını ve ev güvenliğinin sağlanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle daha önce hiç kilit değiştirmediyseniz, bu konuda anahtar ustalarından yardım alabilirsiniz.
11) Adres Değişikliği Bildirimi Yapmayı Unutmayın
Adres değişikliği bildirimi, taşındıktan sonra gerçekleştirilen bir işlemdir. Yeni adresinize taşındıktan sonra, 20 gün içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeniz önerilir. Aksi durumda, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince gerçekleştirilmesi gereken bu işlem zamanında yapılmadığında, para cezası söz konusu olacaktır. Taşınırken bu görevi, listenize büyük harflerle yazmayı unutmayın.
12) Eşyalarınızı Sınıflandırıp Ayırın
Evden taşınırken dikkat etmeniz gereken bir diğer madde de, eşyaların sınıflandırılıp ayrılmasıdır. Eğer kendi imkanlarınızla taşınacaksanız, her koli için etiket ve oda belirlemelisiniz. Böylece kolay ve yorulmadan taşınabilirsiniz. Kıyafetler, mutfak eşyaları, objeler, perde ve ayakkabı gibi eşyalarınızı ayrı ayrı paketlemeye dikkat edebilirsiniz.
Taşıma zahmetine girmemek için çevrenizde bulunan profesyonel taşınma şirketlerinden destek alabilirsiniz. Evden taşınırken bu madde size çok kolaylık sağlayacaktır.
Sık Sorulan Sorular
Ev Taşırken İlk Önce Nereden Başlanır?
Evinizde bulunan odalara göre analiz yaparak size en kolay gelen odadan taşınmaya başlayabilirsiniz. Eğer mutfak ürünleriniz çok kalabalıksa, bu kalabalığı rahatlatmak için ilk yeriniz mutfak olabilir. Dolap içlerini boşaltıp, gözle görünen her eşyayı paketledikten sonra demonte işlemine geçebilirsiniz.
Taşınırken Lazım Olan Eşyalar Nelerdir?
Taşınırken birkaç önemli eşya mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Bu önemli eşyaları kısaca hatırlatalım:
- Koli
- Koli Bandı
- Etiket
- İp
- Koruyucu Ambalaj
- Matkap
- Merdiven
En Kolay Şekilde Ev Nasıl Taşınır?
En kolay ve pratik şekilde nasıl taşınırım diyorsanız, günümüzde her mahallede bulunan taşıma firmalarından yardım alabilirsiniz. Şayet kendi imkanlarınızı kullanarak taşınacaksanız program yaptıktan sonra odaları tek tek boşaltıp paketleme yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:
Yeni Evlenecek Çiftlere Özel İhtiyaç Listesi
Geri Dönüşüm Nedir?
- Yeni Evlenenler İçin Yatak Odası Dekorasyonu ve Mobilya Seçimi Önerileri >
- Bohem Yatak Odası: Rahatlık ve Renklerin Büyüsünü Evinize Taşıyın >
- Bohem Tarzı Oturma Odası: Rahatlık ve Sanatın Harmanlandığı Dekorasyon Fikirleri >
- Bohem Tarzıyla Minimalizmi Birleştirme: İlginç ve Sade Dekorasyon Önerileri >
- Bohem Dekorasyon Fikirleri: Nedir, Nasıl Yapılır? >
- Dinlenme Köşesi Nasıl Oluşturulur? Rahat ve Şık Alanlar İçin İpuçları >
- Yeni Yılda Trend Olan Renkler: 2023 Yılının En Popüler 15 Rengi >
- Önce Çocuk Güvenliği: Çocuk Dostu Dekoratif Dokunuşlar >
- Farklı Renklerden Koltuk Takımı Oluşturmanın Yolları >
- Modern Salon Dekorasyonunda Şıklık ve Fonksiyonellik: 2024 Trendleri >