Giriş Yap
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Blog Under Construction
under

Eşyaların Taşınması Sırasında Oluşabilecek Hasarlardan Nasıl Korunulur?

Eşyaların taşınması sırasında oluşan hasarlardan nasıl korunulur? Taşınırken eşyalarınızın çizilmesini, kırılmasını önleyecek ipuçları burada!

Bellona Mobilya 21-12-2023 17:36:29
Eşyaların Taşınması Sırasında Oluşabilecek Hasarlardan Nasıl Korunulur?

Eşyaların Taşınması Sırasında Oluşabilecek Hasarlardan Nasıl Korunulur?

Ev ve ofis taşıma durumunda, birçok kişinin aklında aynı soru işareti oluşur: Acaba, eşyalarım zarar görür mü? 

Bu soru işaretini ortadan kaldırmak için hem iyi bir taşınma firmasıyla anlaşmak gerekir hemde eşya taşınırken dikkat edilmesi gereken detayları bilmek gerekir. Bu nedenle, eşya taşırken olası hasarların önüne geçmek için taşınma püf noktalarını herkesin öğrenmesi önerilir.

Eşyalarınıza zarar gelmeden taşınma durumunu tamamlamak istediğinizde, bu yazımız size rehber olabilir. Burada neler mi anlattık? Eşyalarınızı hasardan koruma teknikleri ve paketleme tüyolarına dair en merak edilen konuları inceledik. Eşyaların taşınması sırasında önlem alarak taşınmayı hasarsız bitirebilirsiniz. Bunun için, sizlere önereceğimiz bilgileri taşınma sürecinde uygulamanız önemli olacaktır.

Şehir içinde ya da şehirler arası eşya taşıma durumunda, elektronik aletlerin ve mobilyaların zarar görmesi herkes için üzücü bir durum olacaktır. Bu durumu  endişe etmeden önlemek için taşınma firmasında size yardım eden personelleri kontrol edip yönlendirebilirsiniz. Ayrıca sizin de yapmanız gereken paketleme işlemlerinde, biraz hassas olarak kırılma, çizilme ve ezilme gibi durumların önüne geçebilirsiniz. 

Şimdi taşınma sürecinde eşyaları hasardan korumak için yapmanız gerekenlere değinelim.

Eşyaların Taşınması

Taşınırken Eşyaları Hasardan Korumak İçin 10 Pratik Yöntem

1) Taşınma Gününe Hazırlık Yapın

Taşınma gününe hazırlık yapmak, oldukça stresli bir süreç olarak düşünülür. Ancak, doğru adımları takip ederek bu süreci daha kolay hale getirmek mümkündür. Gerekli malzemeleri temin ederek eşyaların hasar almasına önlem alabilirsiniz. Taşınma gününden önce gerekli tüm malzemeleri temin etmenizde fayda olacaktır. Bu malzemeler arasında, karton kutular, bant, havalı naylon, dolap koruyucuları, vb. yer almaktadır. 

Önemli belgeleri ve değerli eşyalarınızı ayrı bir yerde tutarak belgeleri korumaya alabilirsiniz. Bunun için evrak çantası kullanarak elinizin altında bulunmasını kolaylaştırabilirsiniz. Bu yöntem, onları kaybetme veya zarar görmelerini engellemeye yardım edecektir.

Taşınma Sırasında Bilmeniz Gerekenler

2) Eşyaları Sınıflandırıp Paketleyin

Taşınma günü ve birkaç gün öncesi, eşyalarınızı sınıflandırmak için mükemmel bir fırsattır. Bu, taşınmanın daha düzenli ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olacaktır. 

Taşınma gününde öncelikle ihtiyaç duyacağınız eşyaları belirleyerek hasar görmelerine önlem alabilirsiniz. Bu, temizlik malzemeleri, kişisel hijyen ürünleri, uyku takımı, vb. gibi eşyaları içerebilir. Bu eşyaları ayrı bir kutuda veya çantada tutarak taşıma anında zarar görmesini engelleyebilirsiniz. 

Kırılgan eşyalarınızı ayrı bir kutuda veya çantada tutabilirsiniz. Bu eşyalar, cam, porselen, kristal, vb. gibi kırılgan eşyaları içerebilir. Özel cam ürünleriniz varsa bunları da sınıflandırmayı unutmayı. Bu eşyaları diğer eşyalardan ayrı tutarak ve paketleyerek, kırılma veya hasar riskini en aza indirebilirsiniz. 

Kişisel eşyalarınız, takı, cep telefonu şarj cihazı, bilgisayar, vb. gibi eşyaları içerebilir. Bu ürünleri taşıma hasarından korumak için özel çanta ve ambalajlara yerleştirebilirsiniz.

Eşyaları Dikkatlice Taşımak

3) Paketlerin Ağırlığını Eşitleyin

Taşıma gününde paketlemeyi kendi imkanlarınızla yapıyorsanız, paketlerin her birine ağır eşyalar koymaktan kaçınmalısınız. Her paketin taşıma kapasitesi olduğunu unutmadan, paketleri yormadan eşyaları yerleştirmelisiniz. Bir paket içine tüm cam ürünleri koymak ya da tüm tencereleri aynı koliye koymak doğru bir yöntem değildir. Koliyi patlatarak eşyalarınızın zarar görmesine meydan hazırlar. 

Ev eşyalarını kolilerken çok ağır olmamasına dikkat ediniz. Eşya asansörünün taşıyacağını bilseniz dahi, oda içinde bir şekilde insan gücüne ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle, paketlerin ağırlığını eşitleyerek kolinin yırtılmasına ya da koli içinde eşyanın ezilmesine önlem alabilirsiniz. 

Taşınma Sırasında Olası Hasarlardan Korunma

4) Cam Ürünleri Ambalajla Sarın

Taşınma anında en çok cam ürünler zarar görmektedir. Yapısı bakımından hassas olan cam ürünleri, doğru şekilde paketleyerek hasar görmesini önleme şansınız var. Kabarcıklı naylon, havalı plastik malzeme, gazete kağıdı veya özel cam ambalaj malzemeleri kullanarak eşyalarınızı güvenli şekilde sarabilirsiniz. Taşıma sırasında sarsıntıyı önlemek için bardaklarınızı iç içe yerleştirerek, kabarcıklı naylon veya havalı plastik malzeme ile sarabilirsiniz.

Ayrıca kutunun içine bir taban oluşturmak için havalı plastik malzeme veya gazete kağıdı koyabilirsiniz. Bu şekilde, cam eşyaların birbirine çarpmasını önleyebilirsiniz. Kutu içine yerleştirme bittikten sonra, boşlukları havalı plastik malzeme veya gazete kağıdı ile doldurarak daha güvenli hale getirebilirsiniz. 

Taşınmadan Önce Neler Yapmalı?

5) Elektronik Cihazları Köpükle Koruyun

Taşınma gününde hassas davranılması gereken eşyalar arasında elektronik eşyalar da yerini alıyor. Özellikle de televizyon ve beyaz eşyalar, özenle paketlenmesi gereken eşyalar arasındadır. 

Elektronik eşyaları paketlerken, kabloların karışmaması ve zarar görmemesi için özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun için kablo düzenleyiciler veya lastik bantlar gibi malzemeler kullanarak, kabloları düzenli bir şekilde toplayabilirsiniz.

Televizyonunuzu ise havalı plastik malzeme veya köpük levhalar ile sararak hasar görmesine karşı güvenli bir önlem alabilirsiniz. Buzdolabının kapaklarını, eşya bantlarıyla ya da uzun bir şeritle kapatarak paketleyebilirsiniz. Elektronik cihazların köşelerine ise koruyucu köşe bantlarını kullanmaya dikkat ediniz. Bu önlemler sayesinde, hasar riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Taşınmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

6) Halıları Sardıktan Sonra Paketleyin

Taşıma sırasında, halıların paketlenmesine özen göstererek hasar görmesini önlemeniz mümkündür. Özellikle de yünlü ve peluş halıların dokusunu korumak için iyi şekilde paketlemeniz gerekir. Halıyı sararken içe doğru sarmanız, birkaç bölgeden bantla yapıştırmanız ve ardından ambalajla paketlemeniz olası hasarları önleyecektir.

Taşınırken halının bir yere takılması, yere düşmesi, diğer eşyalarla temas etmesi zarar oluşturabilir. Bu nedenle her bir halıyı sarıp paketleyerek oluşacak hasarlara karşı tedbir alabilirsiniz.

Hasarsız Bir Şekilde Taşınmak

7) Mobilyaları Demonte Ederek Taşıyın

Ev ya da ofis eşyalarının taşınma sırasında oluşacak hasarları önlemek için mobilyaların demonte edilmesi önerilmektedir. Demonte edilen ürünler daha güvenli şekilde paketlenir ve kolay taşınır. Böylece eşyaların parçaları, zarar görmeden yeni adresine taşınır. Özellikle de dolap, masa, kitaplık, sehpa, çalışma masası, vitrin gibi ürünleri demonte etmek bu konuda önemlidir.

Bazen zamandan kazanmak için eşyaları bütün bir şekilde sarıp taşıma fikri cazip gelebilir. Ancak bu fikir, eşyaların asansörde ve araçta zarar görmesine neden olur. Masa bacakları, dolap kapakları bu işlem nedeniyle hasar görebilir. Ürünlerinizi, demonte ederek paketledikten sonra nakliye aracına göndermeye dikkat edebilirsiniz.

Mobilyalar Nasıl Taşınmalı?

8) Kıyafetleri Bavulla Taşıyın

Taşınırken kıyafetlerinizi büyük bir poşete yerleştirip paketliyorsanız bu işlem size yeni adresinize daha da zaman kaybettirecektir. Kıyafetlerinizin zarar görmesini önlemek, yeni adresinizde yorulmamak için bavulla taşımayı tercih edebilirsiniz. Eşyalarınızı dolaptan çıkarıp bavul içine katlanmış şekilde yerleştirirseniz, daha düzenli ve kolay bir aktarım sağlayabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi, sınıflandırarak ayrı bavullara yerleştirebilirsiniz. Her bavulun üzerine bir etiket yapıştırarak yeni evinize gittiğinizde daha kolay çıkarabilirsiniz. Eğer kıyafetleri koli ya da poşet içinde taşımak isterseniz, bu yöntem ürülerin kırışmasına ya da yırtılmasına neden olabilir. Bu nedenle valiz, bavul kullanabilirsiniz. 

Kıyafetler Nasıl Taşınmalı?

9) Cihazların İç Parçalarını Ayırıp Paketleyin

Taşınırken, cihazların içinde bulunan ayrı aparatların hasar görmesine de önlem alabilirsiniz. Fırın tepsisi, buzdolabı rafı, bulaşık makinesi sepeti gibi ürünleri ana parçadan ayırıp paketlemeniz bu konuda size zaman kazandıracaktır. Eğer taşınacağınız yer uzaksa, eşyalar araç içinde sallanabilir ve hasar görebilir. 

Özellikle de cam parçaları ambalajla sarıp ardından kartonla koruyabilirsiniz. Cihaz kapakları ve rafları için de uygun ambalaj seçerek hasar görmeden taşınmasına yardım edebilirsiniz.

Taşınırken Neler Yapmalı?

10) Profesyonel Taşıma Hizmeti Almaktan Çekinmeyin

Tüm bu önerilerimizi, kendi imkanlarınızla taşınırken uygulayabilirsiniz. Eğer eşyaların hasar görmemesi için önerilen yöntemleri denemek için zamanınız yoksa, taşınma firmalarından profesyonel hizmet alabilirsiniz. En sevdiğiniz eşyalarınızı, yeni adresinize hasar görmeden taşımak için bu işi özenle yapan firmaları tercih edebilirsiniz. 

Taşınma firmaları, eşyaların hasar görmemesi için gerekli profesyonel paketlemeyi yapmaktadır. Ayrıca eşya hasar sigortası yapan firmalar, oluşacak tüm hasarlara karşı sizinle sağlıklı iletişim kurarak var olan problemi çözer. Taşınma gününü stresle değil de keyifle hatırlamak isterseniz, yaşadığınız şehirdeki taşınma firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Taşınma sürecinde yeni bir eşya ve mobilya almak isterseniz, Bellona şubelerimiz Türkiye’nin birçok noktasında size hizmet vermeye devam ediyor. Mobilya, tamamlayıcı ürünler, genç ve yetişkin yatak odası, balkon ve bahçe mobilyaları, yemek odası ve tamamlayıcı ürünlerimizi görmek yeni evinizde kullanmak için şubelerimize davetlisiniz!

Profesyonel Taşınma Hizmeti Nedir?

İlginizi Çekebilir:

Yeni Evlenecek Çiftlere Özel İhtiyaç Listesi

Ev Hediyesi Ne Alınır? Ev Hediyesi Alacaklara Öneriler

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Olur?

10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.