Blog Under Construction
under

Beşik Seçimi Rehberi: Bebeğinize En İyi Beşiği Seçmek İçin 8 Tavsiye

Bebek beşiği nasıl seçilir? Evin yeni üyesinin konforu ve huzurlu uyku deneyimi için bebek beşiği seçimi hakkında ihtiyacınız olan tüm ipuçlarını derledik!

Bellona Mobilya 19-02-2024 17:58:52
Beşik Seçimi Rehberi: Bebeğinize En İyi Beşiği Seçmek İçin 8 Tavsiye

Beşik Seçimi Rehberi: Bebeğinize En İyi Beşiği Seçmek İçin 8 Tavsiye

Bebeğiniz için en iyi ürünleri almak istediğinizde, önceliğinizi onun konforunu sağlayacak eşyalara verirsiniz. Rahat yatağı, eğlenceli oyun alanları, renkli ve sevebileceği parçaları bulunduran bir oda kurmak istersiniz. Bu süreçte aklınıza gelecek eşyalardan ilki beşik olacaktır. 

Bebek beşikleri, her anne babanın detaylı şekilde araştırma yapıp en iyisini seçerek alacağı bebek mobilyasından biridir. Bebek odası dizaynında, göze çarpan mobilyalardan olduğu için estetik ve konfor bir arada bulunmalıdır.

Beşik seçimi, ilk defa anne ve baba olacak kişiler için biraz stresli geçebilir. Ancak bu strese Bellona ile son vermek mümkündür. Çünkü Bellona’nın her yaşa ve her odaya hitap eden mobilya seçenekleri sayesinde beşik alışverişi daha kolay şekilde tamamlanabilir. Bellona Beşik Modelleri aileleri ve bebekleri düşünerek birçok beşik seçeneğini en uygun fiyatla sunmaya devam ediyor.

Peki, anne ve babalar bebekleri için en kullanışlı bebek beşikleri seçenekleri arasında nasıl bir seçim yapmalı? Beşiği neye göre ve ne zaman seçmeli? 

İşte bu sorunun yanıtlarını görebileceğiniz bir yazıyla karşınızdayız. Her odanın ihtiyacını tamamlayan Bellona, şimdi de ailesine yeni üye katılanların alışverişini kolaylaştırmak için sizinle!

Beşik Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebeğinize En İyi Beşiği Seçmek İçin 8 Tavsiye

1) Bütçenizi Belirleyin

Yenidoğan bebek alışverişine çıkmadan önce ihtiyaç listesini yaparken, beşik seçimi için ayırdığınız bütçeyi belirleyebilirsiniz. Bütçenize hitap eden modelleri tercih ederek fiyat ve performans ürünlerini kolayca alabilirsiniz. Ödeme seçeneklerini, indirim ve kampanyaları değerlendirmeyi de unutmayınız.

Beşik alışverişinde Bellona ile seçim yaptığınızda, beklentinizi karşılayan birçok beşik modeliyle karşılaşabilirsiniz. Malzemesi kaliteli, konforlu ve güvenli beşikte bebeğinizi aylarca uyutmak istediğinizde her zevke hitap eden modelleri inceleyebilirsiniz. Bütçe ve bebek dostu beşik kullanmak için şansınızı Bellona ile kullanmayı unutmayın!

Beşik Kullanmak

2) Portatif Olmasına Dikkat Edin

Beşikte portatif özelliği, alışverişinizde mutlaka değerlendirin. Çünkü zaman zaman beşiğin konumunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Tekerleklere sahip, ön korumasının ayarlanabilir olması sizin için avantaj olacaktır. Salona, yatak odasına, çocuk odasına beşik taşımak için portatif beşikleri seçebilirsiniz.

Portatif beşikler, aynı zamanda taşınma ve seyahat sırasında da size kolaylık sağlar. Özellikle de uzun süreli tatillerinizde, bebeğinizin rahatını sağlamak için ürünleri kolayca demonte edip gideceğiniz yerde kolayca kurabilirsiniz Böylece, uyku düzeninden ödün vermeden bebeğinizle keyifli tatil yapabilirsiniz.

3) Parçaları Ayarlanabilir Özelliğe Sahip Ürünleri Seçin

Beşikte birçok parça ayarlanabilir özelliğe sahiptir. Bu özellikler tekerlerde, koruma bariyerinde, beşiğin boyunda bulunmalıdır. Anne yanı olarak kullanacağınız beşikleri, kendi yatağınıza göre ayarlamanız önemlidir. Bebeğiniz yürümeye başladığında, koruma bariyerini ve beşiğin boyunu yere yaklaştırıp kendi başına beşikten inmesini hızlandırabilirsiniz.

Beşik seçiminde sabit kalan modelleri tercih ederseniz, uzun süre aynı formda beşiği kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu özellik ise bebeğin kas gelişimini de yavaşlatabilir. İsteğe göre, zemine yaklaştırarak bebeğin emekleyerek ya da yürüyerek beşikten çıkmasını destekleyebileceğiniz modellere bakabilirsiniz.

Anne Yanı Beşik Seçimi

4) Sallanabilir Mekanizmalı Beşikleri İnceleyin

Zaman zaman bebeğinizi uyuturken sallamak isteyebilirsiniz. Sallanabilen beşikleri Bellona’da görebileceğinizi hatırlatalım. Sallanma özelliği olan beşikler sayesinde, bebeğinizi daha kolay uyutabilirsiniz. 

Sallanma mekanizması olan beşikler, günümüzde birçok beşik modelinde mevcut. Eğer beşiğin sallanmasını istemiyorsanız, modellere göre sallama kilidini açarak sabitleyebilirsiniz. Kullanma anına göre beşiği ayarlayabilirsiniz. Alışverişinizde bu kritere dikkat edebilirsiniz.

Sallanabilir Beşik

5) Güvenlik Önlemleri Alınmış Ürünler Önceliğiniz Olsun

Bebek beşiğinde asla unutmamanız gereken bir özellik daha var. Bebek güvenlik önlemleri! Bu önlemlerden ilki, koruma bariyerinin ebeveyn kontrolünde kilitleme sistemine sahip olmasıdır. Bebeğiniz yaşamın ilk yılında dönme dönemine geçtiğinde, beşikten düşme kazaları yaşayabilir. Bu kazaları önlemek için koruma bariyerinin sabitlenip kilitlenmesi önemlidir. 

Ayrıca, bebek beşiklerinde olması gereken güvenlik önlemlerinden bir diğeri de koruma parmaklıklarının çok geniş olmamasıdır. Bebeklerin uyku anında dönerek parmaklıklara sıkışma durumu gözlenmektedir. Mümkünse çok dar aralıklı olan koruma parmaklıklarına sahip olan beşikleri kullanmalısınız. 

Bu konuda en iyi güvenlik önlemini almak için beşik çevresini saracak, ince ve nefes alabilen kumaşlara sahip beşik koruyucu ürünler kullanmak olacaktır.

Beşik Koruyucu Ürünler

6) Sağlığa Uygun Malzemeli Beşiklere Odaklanın

Bebek beşiği nasıl alınmalı sorusuna verilmesi gereken bir diğer yanıt da sağlıklı ürünleri seçmek oluyor. Bebekler için beşik seçimi yaparken, beşiğin malzeme kalitesine önem vermelisiniz. Boyalı beşik alıyorsanız, sağlığa zarar vermeyen boya ile boyanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Cilalı bir ürün alıyorsanız, solunumu rahatsız etmeyen ürünleri seçmelisiniz.

Uyku anında, bebeğiniz beşiğin her köşesine yakın şekilde duracağı için solunumu etkilemeyen malzemelere sahip beşikleri seçebilirsiniz. Ayrıca vidalama sistemi de yine bebeğe zarar vermeyecek şekilde güvenli noktalarda yapılmalıdır. Bellona bebek beşikleri, bebeğinizin her açıdan güvenli uyumasını sağlayacak şekilde üretilmiştir.

Sağlığa Uygun Malzemeli Beşikler

7) Konforlu Tasarımları Öne Çıkarın

Kendi yatağınızda önemsediğiniz konforu, bebeğiniz için alacağınız beşik için de aramalısınız. Bunun için sizleri Bellona şubelerine davet ediyoruz. Çünkü bebeğiniz için her açıdan konforu öne çıkaran beşik modelleri, sizleri online alışveriş imkanında ve Bellona şubelerinde bekliyor.

Konforlu tasarımları barındıran beşik modelleri, bebeğin boyuna ve kilosuna hitap etmelidir. En az 2 sene boyunca ihtiyacınızı karşılayacak modelde üretilmelidir. Bunun için beşiğin ideal boyutta ve taşıma kapasitesinde olması beklenir. Ayrıca yatağın yerleştirileceği zeminin de kaliteli ve dayanıklı yapıda olması gerekir. 

Anne ve babaların, bebek bakımında zorlanmaması için beşik altında ya da yanında çekmece bulunması da konfor söz konusu olduğunda aranmaktadır. Birçok üründe, alt değiştirmeyi kolaylaştırmak için ayrı bir bölme bulunur. Konforlu ve kaliteli bebek beşiklerini Bellona’da görebilirsiniz!

Konforlu Tasarıma Sahip Beşikler

8) Oda Dekorasyonuna Uyan Beşiklere Göz Atın

Kullanışlı bebek beşikleri ile bebek odasını tamamlamak isterseniz, odanın genel tarzına hitap eden ürünleri seçebilirsiniz. Kız ya da erkek çocuğunuz için belirlediğiniz oda temasına uygun beşikleri alışverişinizde bir adım öne çıkarabilirsiniz. 

Son zamanlarda en çok tercih edilen beşik modelleri genellikle ahşap ve beyaz ağırlıklı mobilyalar oluyor. Eğer siz de renk konusunda kararsız kalıyorsanız, ahşabın ve beyazın bir arada olduğu Bellona bebek beşiklerine göz atabilirsiniz.

Beşik Modelleri

Sık Sorulan Sorular

Beşikte Kullanılan Materyaller Nelerdir? 

Beşikler genellikle ahşap, metal veya plastik gibi malzemelerden yapılmaktadır. Ahşap beşikler doğal ve dayanıklı bir seçenek olarak tercih edilirken, metal beşikler daha modern bir görünüm sunar. Plastik beşikler ise hafif ve taşınabilir özellikte olabilir. Her malzemenin avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurularak bebek için en iyi tercih yapılmalıdır.

Beşiği Nasıl Temizlemeliyim? 

Beşiği temizlemek için öncelikle üreticinin talimatlarını takip etmek önemli bir yol çizer. Genellikle hafif bir sabunlu su çözeltisi kullanarak temizliği kolayca yapabilirsiniz. Ahşap yüzeyleri nemli bir bezle silebilirsiniz. Metal yüzeyleri ise kuru tutmanız önemlidir. 

Ayrıca plastik yüzeyleri yumuşak bir bezle silerek temizliği yapabilirsiniz. Beşiği düzenli olarak temizlemek ve sterilize etmek bebeğinizin hijyeni açısından önemlidir.

Zaman zaman mama ve süt dökülmesi, terleme, odadaki nem beşikte kötü kokuya neden olabilir. Düzenli olarak temizlik yapmak ve yatağın havalandırılması gerektiğini unutmayın. Düzenli temizlik beşiğin kullanım ömrünü uzatırken bebeğiniz için de en hijyenik ortamı sağlayacaktır.

Beşik Temizliği

İlginizi Çekebilir:

En Tatlı Heyecan: Bebek Odası Dekorasyonu ve Mobilya Seçimi

Bellona Mobilya'dan Online Alışveriş Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Online'da Büyük Mobilya Alışverişi Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Çocuk Dostu Evler İçin Dekorasyon Fikirleri

Genç Odası Tasarımı ve Mobilya Seçimi

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.