Blog Under Construction
under

2022-2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri

2022 ve 2023 yıllarında mobilya tasarım dünyasında öne çıkmış ve çıkacak dekorasyon trendlerini mercek altına aldık, kaçırmayın!

Bellona Mobilya 21-12-2023 16:39:16
2022-2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri

2022-2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri

Yeni kararlar, yeni hedefler ve yeni başlangıçlar… Yeni yılın en sevilen yanı yepyeni bir sayfa açmaya motive etmesidir. Yeni yıla başlarken geçmiş seneyi gözden geçirir, değiştirmek istediğimiz her şey için yeni hedefler belirleriz. 

Bu yıl değişimi hedeflediğiniz alanlardan birisi de eviniz ise şu anda doğru adrestesiniz. 2023 yılında evinizde değişimi hissettirecek dokunuşlara yer vermek istiyorsanız ilham verecek fikirlerimizle dolu bu içeriğimizi keşfetmeye devam edebilirsiniz. 

2023 yılının ev dekorasyon trendleri neler? En son trend mobilyalar hangileri? Tüm soruları hızlıca yanıtlamaya başlayarak 2023’ün yeni yaşam alanlarını oluşturmanız için ilham dolu anlara geçiş yapalım.

Dekorasyonda Trend Mobilyalar

Dekorasyona Yön Veren Trendler

2023 yılında değişimin hissedileceği alanların en başında dekorasyonun geldiğini söylesek yanılmayız. Doğadan ilham alan mobilyalar, el yapımı dekorasyon ürünleri, sürdürülebilir çözümler 2023 yılında evinizi renklendirmeye başlayacak. Dekorasyonda son trendler neler? Adım adım keşfetmeye başlayalım.

1) El Yapımı Dekorasyon Ürünleri

Evlere kapandığımız ve dış dünyadan uzak kaldığımız dönemleri nihayetinde geride bıraktık. Ancak o dönemlerin bazı alışkanlıklarını da beraberinde bu günlere taşıdık. Bu alışkanlıklar hobilerimizi, günlük aktivitelerimizi etkilerken evdeki eşyalara da küçük dokunuşlar ekledi.

Evde kaldığımız dönemlerde hangi aktivitelerle günümüzü geçireceğimizi keşfetmeye başladık. Örgüye merak saldık, minik heykeller yaptık, makrome denemelerine başladık. Her birinde de belli bir başarıya ulaştık. bu başarının sonunda da evimizde kullandığımız dekorasyon ürünleri değişmeye başladı.

Artık bu hobileri geliştirmeye ve çeşitli kurslara gitmeye başladık. Böylece günlük alışkanlıklar evde kullandığımız dekorasyon ürünlerini de etkilemeye başladı. El yapımı ürünler daha çok anlam kazandı ve evin bütün köşelerine yansımaya başladı. 2023’te de bu alışkanlıkların yansımasını daha çok göreceğimizi söyleyebiliriz.

Dekorasyona Yön Veren Ürünler

2) İleri Dönüştürülen Mobilyalar

Bir önceki maddenin devamında hemen bu konuya giriş yapabiliriz. Evde daha çok vakit geçirmeye başladığımız dönemlerde kullanmadığımız ve bir kenarda muhafaza ettiğimiz mobilyaları tekrar gözden geçirmeye başladık. Kalitesini kaybetmemiş ancak modernliğini yitirmiş mobilyalarla karşılaştık.

Ancak bunlardan kurtulmanın yolunu aramadık ve yeniden hayata kazandırmaya odaklandık. Boyadık, parçalar kestik, eklemeler yaptık, yepyeni bir ürüne dönüştürdük. Yine daha çok anlam kazanan ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayan bir alışkanlığı hayatımıza kazandırdık.

Bu alışkanlık evdeki tüm mobilyaları yeniden gözden geçirmeye itti. 2023’te de bu trend kaldığı yerden devam edecek, eskiyen eşyalar ileri dönüştürülerek hayata kazandırılacak ve evler yepyeni bir havaya bürünecek gibi gözüküyor.

Yeni Dekorasyon Trendleri Hakkında

3) Ekolojik Evler

Doğa birçok kişiye huzuru hissettirir ve iyi gelir. Yeşilin bol olduğu alanlarda yürüyüş yapmak rahatlamayı ve güne güzel başlamayı mümkün kılar. İşte bu duyguları evinizde de yaşatmak için bitkilere yer vermek ilk akla gelen çözümlerden birisi olabilir.

Hali hazırda birçok kişinin evde çeşitli bitkiler tercih ettiğini biliyoruz. 2023 yılında bu alışkanlığın daha da ileriye taşınarak ekolojik ev kavramının hayatımıza girdiğine şahit olabiliriz. 

Sürdürülebilir çözüm üretmede doğadan ilham alma sanatı olarak bilinen biyomimikri, evlerdeki tasarımlarda da kendisini göstermeye başlayabilir. 2022 yılında Milano Tasarım Fuarı’nın temasının biyomimikri olacağını göz önünde bulundurursak evdeki birçok tasarımda doğanın izlerini göreceğimizi söyleyebiliriz.

Ekolojik Ev Nedir?

4) Evlere Yeni Bir Ambiyans Katan Canlı Renkler 

Evlerimizi kendi zevkimize göre farklı renk tonlarında ve farklı tarzlarda dekore edebiliriz. Minimalist ve sadelik sevenler genellikle beyaz ve bej tonlarının ağırlıklı olduğu mobilyaları tercih eder. Ya da daha modern bir görünüm yakalamak isteyenler siyah ve grinin keskin etkisinden yararlanabilir.

Bütün evde uyumu yakalayabilmek için birçok kişinin ana renkler çerçevesinde seçim yaptığıyla karşılaşmışızdır. Ancak artık bu alışkanlığın değişmeye başladığını söyleyebiliriz. Her yıl trend olan çarpıcı renkler artık sadece modayı değil ev dekorasyonunu da etkiliyor.

Dikkat çeken renklerle hayata geçirilen mobilyalar dekorasyonda yeni trendler listesindeki yerini almaya başlıyor. 2023’te bu etkinin katlanarak devam edeceğini ve zıtlıkların bir araya geldiği renk kombinasyonlarını evlerde göreceğimizi söyleyebiliriz.

Canlı Renkler İle Dekorasyon

5) Geliştirilen Yaşam Alanları

Her evde çok özenilmeyen ve gözden çıkarılan küçük odalar ya da merdiven altı boşluklar bulunur. Çok kullanmadığımız eşyaları muhafaza ettiğimiz bu alanlar artık yeniden hayata kazandırılıyor. 

Merdiven altı boşluklar harika kitap okuma köşelerine dönüşürken küçük odalar film ya da hobi odasına dönüştürülüyor. Bu trend 2023’te de etkisini göstermeye devam edecek gibi görünüyor.

Yaşam Alanlarınızda Trend Dekorasyonlar

6) Home Office Çalışmaya Uygun Alanlar

Pandemiden sonra hayatımıza giren uzaktan çalışma modeli, yaşam alanlarının yeniden şekillenmesinde de rol oynuyor. Uzaktan çalışma modeli sadece belli bir dönemde uygulanan sistem olarak kalmayıp birçok şirketin kalıcı olarak hayata geçirdiği sistem olarak devam ediyor. Hal böyle olunca evlerde çalışmaya müsait alanlar oluşturmak tercih halinden çıkarak öncelik haline gelmeye başlıyor.

Evden çalışma modeli uzaktan toplantı yapmayı da beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca toplantılara katılanlar bunu göz önünde bulundurarak arka planın dekorasyonu için ayrıca bir planlama yapıyor. 

Ek olarak çalışma alanında dikkat dağıtıcı ögelerin bulunmasının önüne geçiliyor. Böylece iş dünyasındaki alışkanlıklar en son ev dekorasyon trendleri listesini yeniden oluşturarak büyük değişimleri beraberinde getiriyor.

2023’te evlerimizde etkisini hissedeceğimiz trendlere kısaca göz attık. Şimdi bu trendleri göz önünde bulundurarak evinizde hayata geçirebileceğiniz kolay dekorasyon önerilerine birlikte göz atalım.

Home Office Çalışmaya Uygun Dekorasyon

2023 Trendlerine Göre Ev Dekorasyon Önerileri

2023 yılında evinizde esintilerini hissedeceğiniz trendleri inceledikten sonra bu esintinin etkisini nasıl artıracağınıza da göz atalım. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu öneriler ile evinizin atmosferini değiştirebilir, dekorasyonda küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

1) Evde Kullanmadığınız Kumaşlardan Kırlent Kılıfı Oluşturun

Hepimizin evde kullanmadığı kumaş parçaları, atmaya kıyamadığı ama uzun süredir de giymediği kıyafetleri vardır. Artık bu ürünleri yeniden hayata kazandırmaya ne dersiniz? Üstelik tamamen özgün ve sizin tarzınızı yansıtan tasarımlarla! 

Bunun için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir öneri ile geldik. Kullanmadığınız kumaş parçalarını bir araya getirerek koltuklarınızı renklendirecek kırlent kılıfları yapabilirsiniz. Koltuklarınızla uyum sağlayacak doğru rengi ve ve kumaşı belirleyerek başarılı bir adımla süreci başlatabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu Önerileri

2) Uzun Süredir Kullandığınız Bir Mobilyanın Rengini Değiştirin

Büyük hayranlıkla beğenerek aldığımız mobilyalar gün geçtikçe ilk enerjisini yitirebilir. Bunun sebebinin her gün aynı yerde aynı mobilyayı görmek olduğunu söyleyebiliriz. Bunun önüne geçmek ve eve yeni bir hava katmak için basit bir önerimiz var.

Evinizdeki kitaplığın, masanın, çerçevelerin ya da aklınıza gelen herhangi bir mobilyanın rengini değiştirmeyi deneyin. Değiştirmek istediğiniz ürüne uygun bir boya alarak evde eğlenceli vakit geçirebilir ve mobilyanızı yeniden tasarlayabilirsiniz. En son trend mobilyalar kadar iddialı bir sonucun ortaya çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz.

En Son Trend Mobilyalar Nelerdir?

2) Eski Kazaklardan Yeni Kilimler Tasarlayın

Bu başlığı ilk okuduğunuzda yapımının zor olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak endişelendiğiniz kadar zor aşamaların olmadığını söyleyebiliriz. İşe öncelikle kullanmadığınız kazakları ayırmakla başlayabilirsiniz. Kazakları dikiş bölgelerinden kolaylıkla sökebilirsiniz. Sökme işlemi esnasında zarar görmemek ve ipleri koparmamak için dikkatli olmalısınız.

Sökme işlemini tamamladıktan sonra elinizde kocaman bir ip topu olduğunu fark edeceksiniz. İşte kiliminizi tasarlamanız için gereken temel malzeme elinizde. Dilediğiniz renkleri bir araya getirerek ya da tek bir renk kullanarak kolay kolay kilim desenleri oluşturabilirsiniz. Eğer daha önce deneyimlemediyseniz elde yapılan kolay kilim motiflerini inceleyebilirsiniz.

Artık 2023’ün mobilya ve dekorasyon trendlerine ve dekorasyon önerilerine hakimsiniz. Mobilyada son trendler için Bellona’nın eşsiz tasarımlarından oluşan ürün gruplarını keşfetmeye devam edebilirsiniz. Ayrıcalıklı yaşam alanlarının mimarı Bellona, 2023’te de trendlere yön vermeye ve özgün tasarımlardan oluşan modelleri sizlerle buluşturmaya devam edecek.

Mobilyada Son Trendler Nelerdir?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.