Blog Under Construction
under

Yeni Yıl, Yeni Başlangıçlar: 2024 İçin Organizasyon ve Depolama İpuçları

Evinizde 2024 için organizasyon ve depolama yöntemlerini denemek isterseniz, Bellona ile bu içeriğimizdeki bilgilerden ilham alabilirsiniz!

Bellona Mobilya 25-03-2024 09:30:46
Yeni Yıl, Yeni Başlangıçlar: 2024 İçin Organizasyon ve Depolama İpuçları

Yeni Yıl, Yeni Başlangıçlar: 2024 İçin Organizasyon ve Depolama İpuçları

Yeni yılda, evinizi Bellona’nın organizasyon ve depolama çözümleri ile yenilemeye hazır mısınız? Geçmişte kalan dağınıklığı ve kalabalığı kısa sürede çözmek artık çok kolay olacak. 2024 yılında, evinizin her alanı için depolama taktiklerini deneyerek evinizi düzenli, şık ve daha göz alıcı görünüme kavuşturabilirsiniz. Karmaşadan uzak, minimal ve işlevsel mobilyaları kullanmaya başlayarak bu yıldan itibaren evinizde hayal ettiğiniz düzeni sağlayabilirsiniz.

Yeni başlangıçları, yeni yılda yapmak için Bellona size bu içerikte en pratik organizasyon ve depolama ipuçlarından bahsediyor. Kalabalık evlerde ya da tek başına yaşadığınız evlerde işlerinizi kolaylaştıracak önerilerimiz sayesinde, evinizde ergonomik ve işlevsel alanlar oluşturabilirsiniz. 

Salon, mutfak, depo, çocuk odası ya da yatak odası gibi eşyaların çok fazla sayıda yer aldığı alanları organize etmenin yollarını öğrenmek için içeriğimizi hemen okumaya başlayabilirsiniz!

depolama ipuçları

2024 İçin 12 Organizasyon ve Depolama İpucu

  • Her oda için eşyaları sınıflandırın.
  • İhtiyaç dışı eşyaları evinizden çıkarın.
  • İşlevsel raflardan faydalanın.
  • Dolap içinde askı kullanın.
  • Kişisel küçük eşyalar için düzenleyici aparatlar edinin.
  • Boş alanlara raf ya da dolap yaptırın.
  • Dekoratif kutu ve sepetlerden yardım alın.
  • Çok fonksiyonlu ürünler almaya çalışın.
  • Depolama alanına sahip koltuklar edinin.
  • Yatak odasında düzen için bazalı yatak kullanın.
  • Mobilyalarda önceliği çekmece ve dolaplara verin.
  • Evin her köşesini kullanmaya özen gösterin.

1) Her Oda İçin Eşyaları Sınıflandırın

2024 yılında evinize düzenli görünüm vermek isterseniz, öncelikle eşyaları sınıflandırmayı denemelisiniz. Çünkü her odaya ait eşya vardır. Bu eşyaların yeri değiştiğinde, evde karmaşa ve düzensizlik söz konusu olacaktır. Odaların eşyalarını ait oldukları yerde, gerekli düzenleyici desteklerle saklayabilirsiniz. Sınıflandırdığınız eşyaları etiketleme yöntemi ile de düzenleyebilirsiniz.

Örneğin yatak odasındaki kıyafetlerin yeri dolap ve çekmecelerdir. Çocuk odasındaki oyuncakların yeri de oyuncak dolabı ve oyuncak sepetleridir. Bu gibi odaya ait eşyaları, kutu ya da dolaplar içinde muhafaza ederek ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizi de çekmece ya da dolap içinde kategorize edebilirsiniz. Çamaşırlar, çoraplar, aksesuarlar, tişörtler gibi ulaşması kolay olacak şekilde ayırabilirsiniz.

eşyaları sınıflandırma

2) İhtiyaç Dışı Eşyaları Evinizden Çıkarın

2024’e kadar evde sakladığınız ancak kullanmadığınız eşyaları gözden geçirin. İhtiyaç dışı eşyaları ihtiyaç sahibine ulaştırmayı ya da geri dönüşüme vermeyi deneyin. Fazla olan eşyalardan kurtulduktan sonra, oda içinde düzeni ve organizasyonu sağlamak daha kolay olacaktır. 

Örneğin 8-10 sene önce kullandığınız bir çantayı, dolap içinde saklamak 2024 yılı için gerekli olmayabilir. Buna benzer kullanmadığınız ve vazgeçtiğiniz eşyaları, evden çıkarıp daha düzenli ve minimal bir yaşam alanı elde edebilirsiniz.

eşyaları düzenlemek

3) İşlevsel Raflardan Faydalanın

Organizasyon ve düzen denildiğinde, işlevsel raflar evde hayat kurtarır. Mutfakta fincanlarınıza yer bulamıyorsanız, duvar rafında düzenleyebilirsiniz. Oturma odasında dekoratif objeler ya da kitaplarınız için alan yoksa duvar rafını kullanabilirsiniz. 

Antre gibi alanlarda çanta ve anahtar gibi alan yoksa minimal bir duvar rafı kullanarak iç mekanda dresuar havası oluşturabilirsiniz. Raflar, eşyaların düzenlenmesinde oldukça etkilidir. Bu yöntemi banyoda da kullanarak banyo içinde organizasyonu sağlayabilirsiniz.

işlevsel raf

4) Dolap İçinde Askı Kullanın

Kıyafetlerinizi düzenli şekilde görmek, ihtiyaç halinde hemen ulaşmak için gardırop içinde askılama yöntemine geçebilirsiniz. Tişört, kazak, ceket, pantolon, hırka, elbise gibi tüm ürünlerinizi tek tek askılayarak dolap içinde göz alıcı bir düzen oluşturabilirsiniz. 

Böylece daha çok kıyafeti, daha iyi şekilde depolamış olursunuz. Askılama yöntemini özellikle de dış giyim ürünleri için deneyerek alandan tasarruf da sağlayabilirsiniz.

dolap içinde askı kullanımı

5) Kişisel Küçük Eşyalar İçin Düzenleyici Aparatlar Edinin

Evinizdeki küçük eşyalar için ayrı ayrı depolama alanı oluşturun. Bunun için ufak kutular size yardım edebilir. Örneğin, yatak odasında şifonyer üzerinde kullanacağınız 3 ayrı kutu içinde aksesuarlarınızı saklayabilirsiniz. 

Buna benzer banyo içinde de düzenleyici kutuları kullanarak kişisel bakım ürünlerinizi depolayabilirsiniz. Kutular sayesinde, eşyaların dağınık görünmesini önleyerek yaşam alanında şık ve organize edilmiş alanlar oluşturabilirsiniz.

küçük düzenleyici aparat

6) Boş Alanlara Raf ya da Dolap Yaptırın

Evinizdeki boş alanlara raf ve dolap yaptırarak eşyaların depolanması için verimli köşeler oluşturabilirsiniz. Yatak odasındaki ya da uygun banyo kapısı üzerindeki boş duvara minik bir dolap yaptırarak nadir kullandığınız eşyaları yerleştirebilirsiniz. 

Ev girişinde portmanto vestiyer kullanmıyorsanız, birkaç raftan oluşan ayakkabı dolabı yaptırabilirsiniz. Böylece eşyalarınız için gizli ve şık görünen depolama alanları kullanmış olursunuz.

boş alanda dolap ve raf kullanımı

7) Dekoratif Kutu ve Sepetlerden Yardım Alın

2024 yılında evinizin her köşesinde dekoratif dokunuşlar sağlamak için, kutu ve sepetleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle de bebek ve çocuk odası için depolama alanı oluşturmanın en pratik yoludur. Çeşitli ebatlarda, estetik açıdan şık görünen kutu ve sepetleri kullanarak irili ufaklı eşyaları daha iyi düzenleyebilirsiniz. 

Dolap içinde, kıyafetleri kategorize etmek için düzenleyici sepetler edinebilirsiniz. Dağınıklığı önlemek, eşyalara daha kolay ulaşmak için deneyebilirsiniz. Bu yöntemi, mutfaktaki eşyalarınız için de uygulayabilirsiniz.

dekoratif sepet kullanımı

8) Çok Fonksiyonlu Ürünler Almaya Çalışın

Evinizde, 2024 yılının daha düzenli geçmesini istiyorsanız eşyalarınızın çok fonksiyonlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Sizi yormayan, her amaca yönelik mobilyaları kullanarak ergonomik açıdan kazançlı çıkabilirsiniz. 

Örneğin salonda hem yatak hem de koltuk olabilen ürünler kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece sleeper gibi mobilyalar sayesinde iç mekanda düzen, depolama, konfor ve ergonomi maksimum düzeyde hissedilir.

çok fonksiyonlu ürün

9) Depolama Alanına Sahip Koltuklar Edinin

Oturma odasında ya da mutfakta köşe koltuk kullanacaksanız, 2024 yılındaki seçimleriniz depolama alanı olan mobilyalardan olmalı. Koltukların altında yer alan sandıklarda eşyalarınızı depolayabilirsiniz. 

Koltuk kenarındaki gizli çekmeceleri bulunan ürünler sayesinde kumanda, kitap, gazete gibi ürünleri saklayabilirsiniz. Koltukta depolama alanı varsa, 2024 sizin için daha ergonomik ve konforlu geçebilir.

depolama alanına sahip koltuk

10) Yatak Odasında Düzen İçin Bazalı Yatak Kullanın

Organizasyon ve depolama, 2024 yılında yatak odasında da kendini hissettirecek. Özellikle de bazalı yatak seçimi sayesinde, yatak odasında karmaşık görünüm önlenebilir. Dolapların yetersiz kaldığı evlerde, bazalar sayesinde yorgan ve battaniye gibi ürünler daha pratik şekilde saklanabilir. 

Mevsime göre kullandığınız eşyaları çıkarıp saklamak istediğiniz eşyaları yine bazada koruyabilirsiniz. Baza özelliğine sahip yataklar sayesinde, depolama ve organizasyon daha keyifli şekilde tamamlanır.

bazalı yatak

11) Mobilyalarda Önceliği Çekmece ve Dolaplara Verin

2024 için yeni bir eşya alışverişi yapacaksanız, önceliğiniz depolama çözümleri olmalıdır. Örneğin salon için yemek odası takımı alırken mutlaka konsolun çekmece ve raflarını inceleyin. Bu gibi işlevsel mobilyalar, eşyaların depolanması için rahatlık sunar. 

Eğer orta sehpa alacaksanız, ufak da olsa bir çekmecesi olmasına dikkat edin. Organizasyonu ve depolamayı sağlamak için bu tasarım detayları, yaşam alanlarında avantajlı olacaktır.

çekmeceli mobilya

12) Evin Her Köşesini Kullanmaya Özen Gösterin

Evinizde her sene düzeni ve konforu sağlamak için, her köşeyi kullanmayı deneyin. Pasif alanları daha verimli kullanmak adına, depolama ürünlerinden faydalanın. Antre gibi alanlarda sandıklı minimal bir puf kullanarak hem dinlenme hem de depolama alanı oluşturun. 

Mutfakta ya da çalışma odasında boş alanlar varsa ideal ölçülerde kitaplık kullanarak depolama, sergileme alanı hazırlayın. Bu gibi yöntemler sayesinde, evinizi daha düzenli ve daha şık gösterebilirsiniz. Evin her köşesinde kullanacağınız en kaliteli ve işlevsel mobilyaları Bellona ile seçebilirsiniz!

evde depolama alanları oluşturmak

İlginizi Çekebilir:

--

Benzer
Yazılar
Evdeki Atölyeler: Kendin Yap Projeleri İçin İdeal Alanlar Yaratmak
Kendin yap projeleriniz için evinizdeki atölyeyi oluşturmak isterseniz, Bellona’nın bu içerikteki önerilerini deneyebilirsiniz!
Raflı Komodinlerle Yatak Odanızda Ekstra Depolama Alanı Yaratın
Raflı komodin nedir, nasıl dekore edilir? Birtakım özellikleriyle klasik komodinlerden ayrılan raflı komodinlerin özelliklerini, avantajlarını, dezavantajlarını keşfetmek isteyenler için gerekli bilgileri burada paylaştık!
Evlerdeki İşlevsel Depolama Alanı: Gardırop Seçimine Dair Bilmeniz Gereken İpuçları
Gardırop nasıl seçilir? Yatak odaklarının işlevsel depolama alanı gardırop seçimi hakkında sektörün öncüsü Bellona’dan ipuçları!
Uyku Kalitenizi Artıracak Baza ve Başlık Seçimi İpuçları
Baza ve baza başlığı nasıl seçilir? Sağlıklı bir uyku ve konforlu depolama alanları için baza ve başlık seçimi ipuçları Bellona’da!
Duvarda Niş Modelleri: İç Mekanlara Modern Dokunuşlar
Duvarda niş nedir? Ev, ofis gibi iç mekanlarda dekorasyona zarif bir nüans kazandıran niş modelleri nelerdir? Niş tasarımı ve dekorasyon ipuçları bu yazıda!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.