Blog Under Construction
under

Ünlü Tasarımcıların Tarzlarından İlham Alan Ev Dekorasyonları

Ünlü tasarımcıların tarzından ilham alan ev dekorasyonu önerilerini, bu içeriğimizde görebilirsiniz!

Bellona Mobilya 01-04-2024 09:34:52
Ünlü Tasarımcıların Tarzlarından İlham Alan Ev Dekorasyonları

Ünlü Tasarımcıların Tarzlarından İlham Alan Ev Dekorasyonları

Günümüzde ev dekorasyonu, kişisel tarzı yansıtan ve kendine özgü bir atmosfer yaratmayı amaçlayan bir sanat haline geldi. Evleri ve yaşam alanlarını güzelleştiren dekorasyonlar sayesinde, kişisel tarzlar daha kolay yansıtılmakta. Ev dekorasyon seçimleri yaparken, ünlü tasarımcıların tarzlarından ilham almak da günümüzde oldukça moda. Özellikle de sosyal medyanın etkisi ve kolaylığı sayesinde, ünlü tasarımcıların dekorasyon tarzından faydalanmak daha kolay.

Ünlü tasarımcılar, kendi ev tarzlarıyla ev dekorasyonunda yeni trendler kazandırmakta. Pek çok kişiye ilham verici mekanlar tasarladıkları için dekorasyonda da yeni bir çığır açıyorlar. Minimalist, bohem, endüstriyel, Art Deco ve klasik tarzlar gibi farklı estetik yaklaşımlarla ün kazanmış tasarımcıların ev dekorasyonlarından siz de ilham alabilirsiniz. 

Ev dekorasyonuna önem veren Bellona olarak bu içeriğimizde, ünlü tasarımcıların tarzlarından ilham alan ev dekorasyonlarına yer verdik. Bu içeriği inceleyerek evinizi ünlü tasarımcıların tarzlarına çok benzer şekilde dizayn edebilirsiniz!

ev dekorasyon seçimleri

10 Ünlü Tasarımcının Tarzından İlham Alan Ev Dekorasyonları

  • Kelly Wearstler - Şık Modern 
  • Joanna Gaines - Rustik Modern
  • Nate Berkus - Klasik Modern 
  • Philippe Starck - Minimalist
  • Jonathan Adler - Retro
  • Ralph Lauren - Klasik
  • Kelly Hoppen - Modern
  • Marcel Wanders - Sanatsal
  • Patricia Urquiola - Çağdaş
  • Tom Dixon - Endüstriyel

1) Kelly Wearstler - Şık Modern 

Kelly Wearstler, lüks ve dikkat çekici tasarımlarıyla tanınan bir tasarımcıdır ve aynı zamanda iç mimardır. Dekorasyon stilinde genellikle cesur renkleri kullanmayı tercih eder. İç mekanlarda ve odalarda, farklı desenlere, dikkat çekici detaylara yer verir. Evin her alanında sanat eserleri uygulanabilir ve mobilyalar bu eserlerle tamamlanabilir.

Modern ve şık bir tarzı benimseyen bir çalışma prensibi vardır. Wearstler, genellikle sanat eserleriyle dolu mekanlar yaratmayı sever. Dekorasyon yaparken büyük ölçekteki heykeller, tablolar veya vurgulu sanat eserleri kullanır.

lüks dekorasyon

2) Joanna Gaines - Rustik Modern

Joanna Gaines, popüler HGTV şovu "Fixer Upper" ile tanınan bir iç mimardır. Tarzı rustik ve modern çiftlik tarzını birleştiren özelliktedir. Tasarladığı mekanlarda ahşap detaylar, doğal malzemeler ve sıcak renk paleti dikkat çeker. doğal renkler ve pastel tonları da kullanarak mekanlarda sakin, huzurlu bir atmosfer oluşturur. 

Mobilya dekorasyonunda çizgili, çiçek desenli veya süslü kumaşlar kullanmayı tercih eder. Dekorasyonda fonksiyonelliğe ve rahatlığa önem verdiği için rahat oturma alanları ve işlevsel düzenlemelerden faydalanır. 

rustik modern tarz dekorasyon

3) Nate Berkus - Klasik Modern  

Nate Berkus, şık ve sofistike tasarımlarıyla dekorasyon yapan bir bir iç mimardır. Berkus, genellikle modern ve klasiği bir araya getiren dekorasyon tarzını benimser. Dikkatlice seçilmiş aksesuarlar ile iç mekanı göz alıcı şekilde tamamlar. Köşe koltuk kanepe, berjer gibi mobilyalarda dokulu kumaşlar ve özgün detayları öne çıkarır. 

Dekoratif obje seçiminde, anılar veya özel parçalar kullanarak özgün stiller oluşturur. Berkus, genellikle nötr renk paletini tercih ederek mekanlarda mobilya kullanımını sağlar. Klasik modern tarzın göz alıcı şekilde yansımasını sağlar.

klasik modern dekorasyon

4) Philippe Starck - Minimalist

Philippe Starck, dekorasyonda minimalist ve çağdaş tasarımlara yer veren  Fransız tasarımcıdır. Tarzında sade çizgiler ve beyaz renkler dikkat çeker. Minimal dokunuşlarla, mobilyaları ön plana çıkarır. Starck'ın tasarımları genellikle fonksiyonellik ve estetik arasında bir dengeye sahiptir. 

Sıradışı mobilya tasarımları, dikkat çekici aydınlatma armatürleri veya ilginç aksesuarlar kullanarak Philippe Starck tarzını evinizde hissedebilirsiniz. Yaşam alanının işlevselliğini ve çağdaşlığını vurgulamak için teknolojik aksesuarlardan da faydalanmayı benimser. 

minimalist dekorasyon

5) Jonathan Adler - Retro

Jonathan Adler, renkli ve eğlenceli tasarımlarıyla tanınan ünlü bir iç mimardır. Dekorasyon tarzında genellikle parlak renkler, grafik desenler ve retro unsurlar kullanmayı seçer. Adler'ın tasarımları, pozitif bir enerji ve neşe yaratmayı hedeflediği için çok renkli mekanlar görülür. 1950'ler ve 1960'lar estetiğinden esinlenerek dekoratif dokunuşlar yapar. 

Tasarladığı evlerde, yuvarlak hatlar, geometrik şekiller ve vintage unsurlar fazlasıyla dikkat çeker. Yaşam alanında beklenmedik detaylar, eğlenceli söz oyunları içeren dekoratif objeler görülebilir. Örneğin salonda yemek masası zemininde baş döndüren desenlere hakim halılar yer alabilir.

retro tarz dekorasyon

6) Ralph Lauren - Klasik

Modacı ve mekan tasarımcısı olan Ralph Lauren, klasik ve lüks tarzıyla tanınmaktadır. Dekorasyonda öne çıkan bir moda ve iç mimarlık ikonudur. Tarzında genellikle geleneksel ve İngiliz etkilerini yansıtır. Zengin kumaşlarla tasarlanmış berjer gibi öne çıkan mobilyaları çok iyi şekilde kullanır. 

Tasarladığı mekan ve evlerde, deri detaylar, antika mobilyalar ve simetrik düzenlemeler göz alıcı şekilde bir araya gelir. Bej, krem, açık mavi, pastel tonlar ve toprak tonlarını dekorasyonda kusursuz şekilde kullanarak iç mekanlarda cool ve sakin bir hava hissettirir.

klasik dekorasyon

7) Kelly Hoppen - Modern 

Kelly Hoppen, minimal tarzı yansıtan ve şık tasarımlarıyla ünlenen bir iç mimardır. Mekan dekorasyon tarzında genellikle nötr tonlar, temiz hatlar dikkat çeker. Modern dokulu yüzeyleri ön plana çıkarır. Hoppen, modern ve lüks tarzı bir araya getirerek göz alıcı mekanlar elde eder. 

Aynı alanda kontrast ve dokusal zenginlik yaratmaya önem vermektedir. Parlak ve mat dokuları bir arada kullanmak gibi. Orta sehpa ve konsol gibi ürünlerde ahşap, taş, cam ve doğal kumaşlar gibi malzemelerin kullanılmasını önemser.

modern dekorasyon

8) Marcel Wanders - Sanatsal

Marcel Wanders, ev dekorasyonunda deneysel ve dikkat çekici tasarımlarını kullanır. Tasarladığı yaşam alanlarında genellikle farklı desenler, canlı renkler ve sıradışı formlar göze çarpar. Sanatsal detaylara yer verirken gösterişi de önemser. Yaşam alanlarında yüksek kaliteli malzemeler, cilalı metaller, kristal ve pahalı kumaşlar gibi malzemeler kullanılır. 

Örneğin bir konsol üzerinde pahalı bir obje yer alabilir. Duvar renklendirmelerinde çiçek desenleri, doku efektleri, karmaşık motifler ve tekrarlayan desenler bulunabilir. Sanatsal izler, lüks ve göz alıcı dokunuşlar tarzını yansıtır.

sanatsal dekorasyon

9) Patricia Urquiola - Çağdaş

Patricia Urquiola, modern ve çağdaş tasarımları iç mekanlarda uygulayan bir tanınan iç mimar olarak tanınır. Tarzından ilham alarak tasarlanan evlerde, yumuşak hatlar, organik formlar ve cesur renkler dikkat çeker. Urquiola, rahat ve çağdaş bir atmosfer yaratmayı benimser. İnsanların evlerinde rahatça dinlenmesi ve evi pratik şekilde kullanması, dekorasyon tarzını etkiler. Bu nedenle, konfor ve işlevselliği ön planda tutar. 

Yatak odasından mutfağa kadar ergonomik mobilyalar ve kullanışlı depolama çözümlerini kullanmaktan kaçınmaz. Örneğin, salonda çok raflı ünite ve kitaplık kullanmak, onun tarzının bir yansımasıdır.

çağdaş dekorasyon

10) Tom Dixon - Endüstriyel

Tom Dixon, aydınlatma dekorasyonunda öne çıkan ünlü bir mimardır. İç mekan dekorasyonunda, endüstriyel ve modern tasarımları kullanmaya önem verir. Ev ve mekan tasarımlarında metalik ve endüstriyel malzemeler dikkat çeker. İç mekanda odak noktası metal ve parlak dokulu dekoratif objelerdir. Örneğin, antrede bir dresuar üzerine sarkan metalik aydınlatma unsuru kullanılabilir. 

Dixon'ın tasarımları, minimalist ve özgün bir tarzı yansıtacağı için günümüz evlerinde rahatça uygulanabilir. Bakır, pirinç ve paslanmaz çelik gibi metaller, mekanlara şıklık ve sofistike bir görünüm kazandırmak için tercih edilir. Salonda yer alan koltuk takımları gibi mobilyalar, ikonik avizeler, abajurlar ve lambalarla tamamlanır.

endüstriyel dekorasyon

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Ünlülerin Evlerinde Olmazsa Olmaz Dekorasyon Unsurları
Ünlülerin evinde olmazsa olmaz dekorasyon unsurlarını merak ediyorsanız, bu içeriğimizi okuyarak siz de ünlüler gibi evinizi dizayn edebilirsiniz!
Country Tarzı Mobilyalarla Evinize Rustik Bir Hava Katma Yolları
Country tarzı mobilyalarla evinize rustik bir hava katmanın yollarını keşfedin! Ahşap, doğal renk paletleri ve rustik aksesuarlarla odanızı sıcak ve doğal bir atmosferle doldurmak için ipuçları bu içerikte!
Minimalizme Baş Kaldıranlar: Maksimalist Dekorasyonla Tanışın
Maksimalist dekorasyonla minimalizme meydan okuyanlar için rehber niteliğindeki içeriğimizde cesur renkler, çeşitli dokular ve göz alıcı detaylarla dolu ev dekorasyon fikirlerini keşfedin. Canlı renklerin, büyük desenlerin ve dikkat çekici aksesuarların hakim olduğu maksimalist tarzın inceliklerini öğrenin ve evinizi kişiselleştirmenin yollarını bulun.
Ev Dekorasyonunda Vitrinlerle Sergileme Sanatı
Vitrin kullanarak ev dekorasyonunu hayal ettiğiniz gibi tamamlayabilirsiniz. Vitrinle sergileme sanatını öğrenmek için bu yazımızı incelemelisiniz!
Evde Konuk Ağırlama Sanatı: Misafirlerinizi Şaşırtacak Dekorasyon ve Sunum Fikirleri
Evde konuk nasıl ağırlanır? Evde konuk ağırlama sanatı ve inceliklerini, misafirleriniz için dekorasyon ve sunum fikirlerini derledik.
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.