Blog Under Construction
under

Pratik ve Hızlı Taşınmak İçin Taşınma Sırasında Eşya Listesi Nasıl Oluşturulur?

Taşınmadan önce eşya listesi nasıl hazırlanır? Yeni eve taşınacak eşyaların listesinin yapılması ve kolilere kategoriler halinde yerleştirilmesi işinizi çok kolaylaştıracak!

Bellona Mobilya 22-12-2023 15:28:29
Pratik ve Hızlı Taşınmak İçin Taşınma Sırasında Eşya Listesi Nasıl Oluşturulur?

Pratik ve Hızlı Taşınmak İçin Taşınma Sırasında Eşya Listesi Nasıl Oluşturulur?

Taşınma sürecinde ne kadar pratik davranırsanız o kadar hızlı ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Taşınma öncesinde eşyaların paketlenmesi ve ayrılması gibi işleri ertelemekten vazgeçip en kısa sürede program yapabilirsiniz. Bu süreçte eşya listesi hazırlayarak odaları yorulmadan boşaltıp paketleyebilirsiniz. Eşyaların düzen içinde toplanması, zaman kazandıran ve işleri kolaylaştıran bir eylem olacaktır.

Taşınırken eşya listesi çıkarma fikri, taşınma sürecinde oldukça faydalı bir adımdır. Bu liste, taşınacak eşyaların ne olduğunu ve hangi kutulara yerleştirildiğini takip etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca, taşınma sırasında kaybolan veya hasar gören eşyaları tespit etmek için de kullanılabilir. Taşınma sürecinde eşyaları yakından takip etmek ve daha kolay toplamak için elinizin altında bir defter olmalı ve bu defterde eşyalara dair notlar bulunmalıdır.

Taşınma telaşında daha az yorulmak ve eşyaları düzenli şekilde eski evinizden toplamak için nasıl bir liste çıkaracağınızı biliyor musunuz? Eğer ilk defa ayrı bir eve taşınıyorsanız, eşyaların toplanması ve paketlenmesi gibi durumlar için eşya listesi çıkarmak için bu yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Eşya Listesi Çıkarmak

15 Adımda Taşınırken Eşya Listesi Hazırlamak

1) Kolileri Hazırlayın

Taşınma sürecinde koli hazırlamak oldukça önemli bir hazırlık evresidir. Bu sayede eşyalarınızı düzgün ve güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Eşyalarınızın boyutlarına uygun kutular seçmeniz önemlidir. Koli bandı, balonlu naylon, paketleme kağıdı, makas, işaretleyici kalemler gibi malzemeleri hazırlamanız gerektiğini unutmayın. 

Taşınacak eşyalarınızı gruplandırın ve her bir koli için ne kadar eşya olacağını planlayarak eşyaları kolilere dağıtın. Bu sayede kaç tane koli ihtiyacınız olacağını da belirleyebilirsiniz ve diğer eşyaları daha kolay toplayabilirsiniz.

Taşınma Kolisi Hazırlamak

2) Fazla Eşyalardan Arının

Taşınma süreci, fazla eşyalardan kurtulmak için harika bir fırsattır. Eşyalarınızı taşımak, paketlemek ve yerleştirmek oldukça yorucu bir iş olacaktır, bu nedenle fazla eşyalardan kurtulmak hem zaman hem de enerji açısından size yardımcı olabilir. Değerli veya kullanılabilir eşyalarınızı satarak artık lazım olmayan ürünleri evde bulundurmayabilirsiniz. 

Online platformlar veya ikinci el mağazaları bu iş için oldukça uygun yerler olacaktır. Satışa çıkardığınız eşyaları ayrı bir kutuda bekletebilirsiniz. Böylece tüm odalarda bulunan eşyaları paketlerken daha az yorulabilirsiniz. 

Eskiyen eşyalarınızı dönüştürüp yeni bir eşya almak istediğinizde, en yakın Bellona şubesine gelip Bellona Tamamlayıcı Ürünler seçeneğinden masa, ayna,  kitaplık, konsol gibi birçok ürünü satın alabilirsiniz. 

Taşınma Öncesi Hazırlığı

3) Kolileri Odalara Dağıtın

Taşınırken odalara koli dağıtmak, taşınma sürecini daha organize ve kolay hale getirmenize yardımcı olacak bir hazırlıktır. Listenize hangi odada kaç koli olduğunu not alabilirsiniz. Kolilerin içinde hangi eşya olduğunu daha kolay ayırt edebilirsiniz. 

Ayrıca sık kullanılan eşyaları, her zaman kullanılan eşyaları ve nadiren kullanılan eşyaları ayrı ayrı kutulara yerleştirebilirsiniz. Taşınma sürecinde, ilk önce ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalara kolayca erişebilmek için sıralamaya dikkat edebilirsiniz.

Taşınırken Yapılacaklar

4) Odalarda Hangi Eşyalar Olduğunu Not Edin

Taşınma sürecinde eşya listesini hazırlarken, odaların şablonunu çıkararak eşyalara dair notlar alabilirsiniz. Mutfak, yatak odası, çocuk odası, çalışma odası, salon ya da kiler gibi bölümlere daha kolay ulaşmak için eşyaların ait olduğu odaları not alın. 

Koliler üzerine, bu ufak notları etiketleme sistemiyle yapıştırabilirsiniz. Not defterinize aldığınız ufak notları, kolilerin üzerine kalemle de yazabilirsiniz. 

Taşınma Süreci

5) Önce Değerli Eşyaları Ayırın

Değerli eşyalarınızı, diğer eşyalarınızdan ayrı olarak, özel bir kutuya yerleştirerek eşya toplamaya başlayabilirsiniz. Bu kutunun üzerine "değerli eşyalar" gibi bir etiket koyarak, taşıma işlemi sırasında dikkat edilmesini sağlamayı unutmayın. Dilerseniz çanta içinde saklayabilirsiniz.

Değerli eşyalarınızın başına bir şey gelmesini istemiyorsanız, taşınma işlemi sırasında kendiniz yanınızda taşıyarak yeni evinize götürebilirsiniz. Bu, eşyalarınızın hasar görme riskini minimize edecektir. Taşınmaya ilk önce değerli eşyalardan başlayabilirsiniz.

Taşınma Sırasında Bilmeniz Gerekenler

6) Kitapları Paketleyerek Büyük İşleri Rahatlatın

Evinizde kitaplık varsa ve kitaplarınız çok fazlaysa, taşınma işlemine kitapları toplayarak devam edebilirsiniz. Çünkü kitapların sayısı ne kadar çok olursa, kullanacağınız koli sayısı da o kadar çok olacaktır. 

Kolileri yırtmayacak şekilde kitapları yerleştirerek gözünüze büyük görünen bu eşyaları paketleyebilirsiniz. Kitaplığınız rahatladığında, diğer eşyaları toplamak için kendinizi daha motive hissedebilirsiniz.

Taşınma Hazırlığını Nereden Başlamalı?

7) Rafları Boşaltın

Taşınma listesinde yer alan az önceki görevleri tamamladıktan sonra, rafları boşaltarak eşyaları paketlemeye devam edebilirsiniz. Salon duvar raflarında yer alan objeleri, güvenli şekilde paketleyerek yavaş yavaş odayı rahatlatabilirsiniz. Duvara monte edilmiş tüm rafları kaldırdıktan sonra kolileme için diğer odalara geçebilirsiniz.

Taşınma Listesi Oluşturmak

8) Tekstil Ürünlerini Paketleyin

Taşınma sırasında eşya listesi oluştururken aslında ne kadar çok tekstil ürünlerinin olduğunu fark edeceksiniz. Bu işi kolaylaştırmak için büyük ürünleri paketlemeye başlayın. 

Yorgan, yastık, battaniye, kilim, örtü gibi büyük parçaları hurç ya da paket içine alın. Tüm bu işlerin ardından dolap içindeki kıyafetleri bavula ya da kolilere yerleştirerek dolapların rahatlamasını sağlayın.

Taşınmadan Önce Paketleme

9) Ayakkabı Dolabını Boşaltın

Eşyaları paketlemeye ayakkabıları toplayarak devam edebilirsiniz. Aslında çok kolay olan bu işi, koli ya da eşya kasaları sayesinde birkaç dakikada yapabilirsiniz. 

İşini kolaylaştırmak adına, her koliyi bir kişi için ayarlayabilirsiniz. Koli üzerine ayakkabı ve kişi ismi yazarak listenizin daha disiplinli şekilde ilerlemesini sağlamış olursunuz.

Taşınma Kolileri

10) Mutfak Tezgahındaki Eşyaları Paketleyin

Büyük ve çok da yorucu olmayan eşya toplama hazırlığına, şimdi de mutfaktaki eşyalarla devam edebilirsiniz. Önceliğiniz, tezgah üzerindeki görünen eşyaları toplamak olabilir. 

Tezgahta kullandığınız tüm ürünleri, güvenle paketleyerek ayrı bir koli içinde saklayabilirsiniz. Böylece yeni evinizde mutfak tezgah dizaynı yaparken daha az yorulursunuz. 

Evdeki Eşyaları Toplamak

11) Mutfak Dolabı İçindeki Eşyaları Kaldırın

Mutfak tezgahını temizleyip eşyaları paketledikten sonra sıra geldi dolap içindeki küçük ve kalabalık eşyalara. Mutfakta lazım olan tüm eşyaları, büyük eşyaların kaldırılmasından sonra paketlemeye dikkat edebilirsiniz. Böylede göz önünde karmaşa oluşmasını önleyebilirsiniz. Bardak, tabak ve gereçler için sınıflandırma yaparak paketleyebilirsiniz.

Mutfak Dolabını Boşaltmak

12) Halıları Toplayın

Taşınma sırasında, büyük ve küçük eşyaları ait olduğu kolilere yerleştirdikten sonra halıları kaldırabilirsiniz. Bu işi son aşamaya bırakmanızın nedeni, taşınma gününde hava durumunun ne olacağını bilmiyor olmanızdır. Eğer çok soğuk bir günde taşınacaksanız, önceden halıyı kaldırıp daha fazla üşüyebilirsiniz. Taşınma ekipleri geldikten sonra halıları toplayarak rulo yapabilirsiniz.

Halıları Toplamak

13) Banyo ve Wc Ürünlerini Toplayın

Evin diğer odalarındaki işlerinizi az çok tamamladıysanız, banyo ve wc içindeki eşyaları tek tek koliye yerleştirebilirsiniz. Gün içinde wc ihtiyacı için buradaki eşyaları sona bırakarak toplayabilirsiniz. 

Evden ayrılmadan birkaç saat öncesinde, bu alanlardaki işlerinizi bitirmiş olmalısınız. Şampuan, banyo ürünlerini dökülmeyecek şekilde kova ya da kolide taşıyabilirsiniz. 

Evden Taşınmak

14) Taşınma Günü Yiyecekleri Paketleyin

Taşınırken eşya listesi çıkarırken listenin en sonuna, gıda ürünlerini ekleyebilirsiniz. Çünkü bozulacak ürünler olabilir ve bu ürünlerin gün içinde paketlenmesi gerekir. Özellikle de buzdolabı içindeki gıdaların ve eşyaların, buzdolabı nakliyesi yapılmadan birkaç saat önce paketlenmiş olması önerilir.

Taşınma Günü

15) Beyaz Eşyaları ve Elektronik Cihazları Taşınma Ekibine Emanet Edin

Evinizdeki eşyaları kolilere uygun şekilde yerleştirdikten sonra eğer taşınma firması gelecekse, büyük ve beyaz eşyaları çalışanlara emanet edebilirsiniz. Profesyonel çalışanlar, beyaz eşyaları ambalajlara sarıp asansörle araca kolay ve pratik şekilde gönderebilir. Bunun için taşınmadan birkaç gün öncesinde bu eşyalar için hazırlık yapmanıza gerek kalmayacaktır. 

Listenin en sonunda buzdolabı, makineler, tv ve süpürge gibi eşyaların paketlenmesini ekleyebilirsiniz. Bu aşamada, mobilyalarınız da ekipler tarafından paketlenip araca aktarılacaktır. Taşınma gününden önce koltuk ve sandalyelere ihtiyaç duyacağınız için öncesinden hazırlık yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Yeni bir eve geçerken, yeni eşyalar kullanmak isterseniz Bellona Koltuk Takımı, Bellona Yemek Odası Takımı gibi ürünleri en yakın Bellona şubelerinden ya da web sitesinden inceleyerek temin edebilirsiniz!

Taşınma Ekibi

İlginizi Çekebilir:

Geri Dönüşüm Nedir?

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Mutfak Dolabı Temizleme Tüyoları

10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

Ev Aksesuarlarında 2023 Trendleri Mercek Altında!

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.