Blog Under Construction
under

Tamamlayıcı Ürünlerle Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirin

Evinizdeki boş alanları, tamamlayıcı ürünlerle değerlendirmenin inceliklerini öğrenmek için Bellona’nın size özel hazırladığı bu içeriği incelemelisiniz!

Bellona Mobilya 03-06-2024 15:33:00
Tamamlayıcı Ürünlerle Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirin

Tamamlayıcı Ürünlerle Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirin

Yaşam alanlarında temel mobilya ihtiyaçları tamamlandıktan sonra, kalan boş alanlarda tamamlayıcı mobilya ve ürünler kullanılır. Tamamlayıcı mobilyalar, evlerin daha işlevsel ve estetik hale gelmesini sağlar. Evin pek çok konumunda kişilere faydalı olan tamamlayıcı ürünler, ev sahibinin zevklerini ve ev tarzını da kolayca yansıtır.

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu faydalı içeriğimizde, tamamlayıcı ürünleri kullanarak evdeki boş alanları değerlendirmenin püf noktaları ile tanışabilirsiniz. Ev dekorasyonunda öncü bir isim olan Bellona yardımıyla, siz de evinizdeki boş köşe ve alanları en iyi tamamlayıcı ürünlerle daha elegan gösterebilirsiniz. 

Şimdi iç mekanlardaki boş alanları, tamamlayıcı mobilyalar ile kullanmanın inceliklerine değinelim!

Evinizin Boş Alanlarını Doldurmak

Tamamlayıcı Ürünlerle Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirmenin 12 Püf Noktası

  • İhtiyaçlarınıza hitap eden ürünleri seçin.
  • Odalarda orantılı yerleşim yapmayı deneyin.
  • Çalışma odasını işlevselleştirin.
  • Antrede pratik ve konforlu atmosfer oluşturun.
  • Boş alana ve duvara uygun televizyon ünitesi seçin.
  • Oturma alanındaki boşluğu orta sehpayla zenginleştirin.
  • Berjerlerin arasında zigon sehpayı konumlandırın.
  • Kapı önündeki boşluklar için dresuar kullanın.
  • Geniş yatak odasında markizle kullanışlı alan oluşturun.
  • Kullanılmayan köşe duvarlarına aydınlatma unsuru ekleyin.
  • Boş kalan duvarlarda duvar raflarından faydalanın.
  • Konsol üzerinde aynayla ferahlık sağlayın.

1) İhtiyaçlarınıza Hitap Eden Ürünleri Seçin

Evdeki boş alanları değerlendirme sürecinde, işlevselliği ve estetiği bir araya getirmeniz önemlidir. İhtiyaçlarınıza ve oluşan boş alana uygun ürünler seçmelisiniz. Tamamlayıcı ürün seçerken, evinizin genel tarzını da ihmal etmemelisiniz. Alanda yan sehpa ihtiyacı varsa, yan sehpa modellerini tercih etmelisiniz. 

Boşlukları sadece doldurmak için değil, kullanım amacına uygun şekilde kullanmaya da dikkat etmelisiniz. Örneğin, küçük bir oturma odasında boş alan kaldıysa, bu alanı verimli kullanmak için çok fonksiyonlu mobilyalar tercih edebilirsiniz.

Evi Dekore Etmek

2) Odalarda Orantılı Yerleşim Yapmayı Deneyin

Odalardaki boş alanları etkili şekilde kullanmak için öncelikle mobilya yerleşiminde orantı olmasına dikkat etmelisiniz. Mobilyaları odaya uygun şekilde yerleştirdikten sonra, tamamlayıcı ürünleri ilave edebilirsiniz. Bu hassasiyet, hem estetik açıdan hem de odayı kullanım açısından önemli olacaktır. 

İsterseniz büyük mobilyaları duvar kenarlarına yerleştirmeyi deneyerek ortada boş alan bırakabilirsiniz. Bu boş alanda da dekoratif ürünlere yer verebilirsiniz.

Tamamlayıcı Mobilyalar

3) Çalışma Odasını İşlevselleştirin

Çalışma odasında dikkatinizi çeken boş alanlara, işlevsel mobilyalar eklemeyi deneyin. Bu odada, daha iyi performans göstermek için düzen ve işlevsellik ön planda olmalıdır. Bu nedenle, odanın boyutuna uygun ve oluşan boşluğa göre ergonomik bir çalışma masası ekleyebilirsiniz. 

Çalışma odasında duvara yakın alanları değerlendirmek için, kitaplık gibi en kullanışlı ürünlere yer verebilirsiniz. Böylece odadaki boş alanlar, etkili şekilde doldurulmuş olur.

Doğru Mobilyaları Seçmek

4) Antrede Pratik ve Konforlu Atmosfer Oluşturun

Antreler, evin ilk izlenimini oluşturan alanlardır ve evin genişliğine göre boş alan oluşabilir. Bu boş alanı, pratik ve konforlu seçimlerle doldurabilirsiniz. Bunun için Bellona’nın en seçkin mobilyaları arasında yer alan portmanto ve dresuar gibi ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu ürünler işlerinizi kolaylaştırır ve kullanımda konfor sağlar.

Göz yormayan bir dizayn elde etmek için, var olan boşluğu tamamen kullanmaktan kaçınmalısınız. Antreye uygun ölçülerde tamamlayıcı ürünler seçerek etkili ve orantılı bir yerleşim yapabilirsiniz.

Konforlu Mobilya Seçimi Yapmak

5) Boş Alana ve Duvara Uygun Televizyon Ünitesi Seçin

Tv ünitesi seçerken, odanın büyüklüğüne ve duvarın boyutlarına dikkat edin. Ardından yerleşim için, en uygun boşluğu belirleyin. Üniteyi nerede kullanacağınıza karar verin. Çok geniş duvarlar için büyük ve gösterişli ünite tercih edebilirsiniz. 

Dar alanlar için duvardaki boşlukları kapatabilen, yerden tasarruf sağlayan modelleri seçebilirsiniz. Böylece, salon ya da oturma odası gibi yaşam alanlarındaki boş bölgeleri daha verimli kullanabilirsiniz.

TV Ünitesi Seçimi

6) Oturma Alanındaki Boşluğu Orta Sehpayla Zenginleştirin

Orta sehpa, genellikle koltukların yerleşiminden sonra kalan boş alanları değerlendirmek için tercih edilir. İşlevsel bir tamamlayıcı ürün olan orta sehpa, üzerinde kitaplar, dergiler, çiçek aranjmanları ve dekoratif objeleri sergilemek için sıkça kullanılır. 

Evinizdeki boş alanları dekoratif ayrıntılarla doldurmak isterseniz, alanın ölçüsüne hitap eden orta sehpa modelleriyle evinize zenginlik kazandırabilirsiniz.

Oturma Odası Dekorasyonu

7) Berjerlerin Arasında Zigon Sehpayı Konumlandırın

Oturma odalarında ve salonlarda berjer kullanırken, mobilyaların arasında belirli ölçüde boşluk kalabilir. Bu boşluklara, tamamlayıcı mobilya eklenerek oda içinde şık ve özenli bir görünüm elde edilebilir.

Kullandığınız berjerlerin arasında zigon sehpa kullanmayı deneyebilirsiniz. Minimal ve portatif olan bu tür sehpalar, odanın daha dengeli ve düzenli görünmesini sağlar. Koltukların arasında ve önünde oluşan boşlukları, kullanım durumuna uygun şekilde doldurabilir.

Berjer ve Kanepe Dekoru

8) Kapı Önündeki Boşluklar İçin Dresuar Kullanın

Evinize girdiğiniz ilk anda, kapı önlerindeki boşlukları değerlendirmek isterseniz, bu alanlar için tasarlanmış tamamlayıcı mobilyalardan dresuarı kullanabilirsiniz. 

Dresuar pek çok evde ayna, vazo, çerçeve gibi dekoratif objeler yerleştirmek için konumlanır. Bununla beraber, antre gibi alanlardaki boş bölgeleri şık bir ürünle tamamlamaya da yardım eder. İşlevsel, şık ve dekoratif bir üründür.

Dresuar Dekorasyonu

9) Geniş Yatak Odasında Markizle Kullanışlı Alan Oluşturun

Geniş yatak odasına sahipseniz, oda içinde kalan boş alanlarda markiz kullanabilirsiniz. Markiz genellikle duvar ile yatak arasındaki boşlukta durabilir. Odada uygun olan bir duvar kenarı da markiz için uygundur.

Depolama alanı olan markizleri tercih ederek, yatak odasındaki boşlukları işlevsel yönden doldurabilirsiniz. Dekoratif ürün, eşya depolama, dinlenme ve oturma alanı olarak odanızın dekorasyonunu güçlendirecektir.

Yatak Odası Dekorasyonu

10) Kullanılmayan Köşe Duvarlarına Aydınlatma Unsuru Ekleyin

Evinizde hemen hemen her odada, köşe duvarlar genellikle kullanılmayan alanlar olarak görünür. Koltukların ya da diğer temel mobilyaların çevresinde kalan bu boş alanlara, dekoratif tamamlayıcı ürün eklenebilir.

Bu boş alanları etkili şekilde ve kullanışlı ürünlerle değerlendirmek için, aydınlatma unsurlarını ekleyebilirsiniz. Bu yöntemi denemek için ayaklı lambalar, duvar aplikleri veya led ışıklarla aydınlatma köşeleri oluşturabilirsiniz. İyi derecede aydınlatılmış bir ev, boş alanları kamufle eder ve dekorasyonun daha göz alıcı görünmesini sağlar. 

Aydınlatma ile Evi Dekore Etme

11) Boş Kalan Duvarlarda Duvar Raflarından Faydalanın

Yaşam alanlarında duvarlar, genellikle dekorasyon amaçlı kullanılır. Odaların pek çoğunda duvarlarda dikkat çeken boşluklar oluşabilir. Bu boş duvarları, duvar raflarıyla güçlendirebilirsiniz.

Kitap, bitki ve dekoratif objeleri şık bir alanda sergileyebileceğiniz duvar rafları, hem depolama alanı sağlar hem de duvarlarınızı özgün dokunuşlarla canlandırır. 

Duvar Dekorasyonu Yapmak

12) Konsol Üzerinde Aynayla Ferahlık Sağlayın

Salon ve oturma odasında konsol kullanıyorsanız, konsolun üzerinde kalan duvar zaman zaman boş görünebilir. Bu boş alanı dekoratif ve işlevsel şekilde değerlendirmek isterseniz, konsol aynası gibi tamamlayıcı ürünleri seçerek alanı göz yormayacak şekilde doldurabilirsiniz.

Konsol üzerinde ayna veya raf kullanmak, pek çok evde boş alanları değerlendirmenin etkili yollarından biridir. Oda tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilirsiniz. Eğer konsolun bulunduğu oda loş ve küçükse, ayna kullanımı odanın daha ferah görünmesine yardım edecektir. Kitap ya da obje sergileme alanı oluşturmak istiyorsanız, duvar raflarını konsol üzerinde konumlandırabiliriz. Böylece boş duvarları verimli şekilde tamamlamış olursunuz. 

Konsol ile Salon Dekoru

Yaşam Alanında Hangi Ürünler Tamamlayıcı Olabilir?

Evinizde birçok ürünü, tamamlayıcı mobilya olarak kullanabilirsiniz. Odaların ihtiyaçlarına ve boş alanlarına uygun bir ürün seçerek, dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Yaşam alanında tamamlayıcı mobilya olarak kullanılan en popüler ve işlevsel ürünler şöyle sıralanabilir:

Portmanto & Vestiyer

Evlerde giriş alanlarında kullanılan bu ürünler, ceket, mont, ayakkabı gibi ürünlerin düzenlenmesi için kullanılır. Dolap sayısının yetersiz olduğu evler için kullanışlı bir tamamlayıcı mobilyadır.

Tv Sehpası

Televizyonun konumlanacağı alanlar için işlevsel bir üründür. Depolama, dekorasyon sağlama gibi özelliklere sahiptir. Televizyonun güvenli ve şık durması için tercih edilen tv sehpası  diğer mobilyaları tamamlamak için tercih edilir.

Orta Sehpa

Oturma gruplarını ve koltuk takımlarını, iç mekanda tamamlamak için kullanır. Çay, kahve ve servis durumlarında işlevselliğiyle öne çıkar. Bazı orta sehpalar modüler olduğu için her durumda kullanılabilir. Oturma mobilyalarını şık bir tarzla tamamlar.

Zigon Sehpa

Servis için kullanılan bir tamamlayıcı mobilya türüdür. Koltuk ve oturma gruplarına eşlik ederek, iç mekanlarda elegan tarzı yakalamaya yardım eder. Kimi alanlarda dekoratif amaçla da kullanılır.

Yan Sehpa & Koltuk Yanı Sehpa

Daha minimal ve işlevsel olan yan sehpa modelleri, kitap okuma, çay servisi hazırlama, laptop konumlandırma için tercih edilir. Alandan tasarruf sağladığı için, küçük odaları pratik şekilde tamamlar.

Dresuar

Antre ve geniş alanlarda, hem depolama hem de dekorasyon yapma amacıyla bulunabilir. Dresuar giriş kapısına yakın bir yerde yer aldığında anahtar, peçete, kolonya ve dekoratif objeleri bir arada düzenlemeye yardım ederek antreyi tamamlar.

Markiz

Evde mobilyalarla uyumlu şekilde kullanılan markiz, boş alanları pratik şekilde tamamlar. Yatak odasında, mutfakta yemek masasıyla beraber kullanılabilir. Ayrıca salondaki yemek masasıyla birlikte de kullanım imkanı vardır. Dresuar yanında mini bir markiz kullanılabilir.

Puf 

Ekstra oturma ve dinlenme alanı oluşturmaya yardım eden bu tamamlayıcı mobilya, yerden tasarruf sağlamaktadır. Çalışma masasından makyaj masası çevresine kadar puf kullanım alanı vardır. Oturma alanına ihtiyaç duyulan boş alanları tamamlar.

Evi Tamamlayan Ürünler

İlginizi Çekebilir:

Salonunuzu Geniş Göstermenin Sırları: Renk, Aydınlatma ve Düzen

Mutfak Tezgahı Seçimi: Malzeme ve Renk Önerileri

Mobilya Alışverişinde Sık Yapılan Hatalar

Odanız İçin En Doğru Televizyon Boyutu Nedir?

Duvar Panelleri ve Oda Ayırıcıları ile Yaratıcı Tasarımlar

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.