Blog Under Construction
under

Suni Deri Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır? 13 Etkili Tüyo

Suni deri kumaş bakımını kolaylaştıracak 13 tüyoyu öğrenmek için içeriğimizi incelemelisiniz!

Bellona Mobilya 14-06-2024 14:19:11
Suni Deri Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır? 13 Etkili Tüyo

Suni Deri Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır? 13 Etkili Tüyo

Suni deri kumaş, PVC, poliüretan, akrilik ve silikonlardan elde edilen sentetik bir deri kumaş türüdür. Günümüzde, mobilya ve tekstil ürünlerinde sıkça kullanılır. Ev dekorasyonunda yer alan birçok eşyada suni deri dikkat çeker. Bu tür eşyalar, uzun süre kullanıma bağlı olarak kirlenir ve eskiyebilir. Suni deri kumaşı ve bu kumaşa sahip olan ürünleri daha uzun süre kullanmak için, düzenli bakım yapmak gerekir.

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içeriğimiz, sizlere suni deri kumaş bakımı hakkında en önemli tüyoları ulaştırıyor. Evinizdeki suni deri kumaşlı birçok ürünü daha iyi kullanmak, leke ve tozunu almak isterseniz, içeriğimizdeki bilgileri keşfederek en doğru adımları atabilirsiniz. 

düzenli bakım yapmak

Suni Deri Kumaş Bakımı Nasıl Yapılır? 13 Etkili Tüyo

  • Kimyasal temizlik maddelerini kullanmadan doğal bakım yapın.
  • Şiddetli güneş ışığından uzak tutun.
  • Havadar ve temiz mekanlarda kullanmaya çalışın.
  • Evcil hayvanların hareketlerine karşı tedbir alın.
  • Eşyaların üzerinde gazete ve dergi bırakmayın.
  • Düzenli aralıklarla süpürüp tozunu alın.
  • Günlük temizlik için sabunlu suyla silmeyi deneyin.
  • Dökülen sıvıları havluyla temizleyin.
  • Isı kaynaklarından uzak yerde konumlandırın.
  • Eşyaları taşıma durumunda tedbirli davranın.
  • Kumaş çevresinde asitli maddeleri bulundurmayın.
  • Yapışan sakız gibi maddelere soğuk uygulama yapın.
  • Hassas eşyaları sadece nemli bezle silin.

1) Kimyasal Temizlik Maddelerini Kullanmadan Doğal Bakım Yapın

Suni deri kumaşlı ev eşyalarını, sandalye ve minder gibi mobilyaları bakım sürecinde kimyasal maddelerden uzak tutmalısınız. Asit içeren deterjanları kullanmadan, doğal içerikli deterjanlarla silip temizleyebilirsiniz. Kimyasal malzemeler, suni derinin aşınıp incelmesine neden olabilir. Bu nedenle, bakım yaparken oldukça hassas davranmalısınız.

kimyasal temizlik malzemeleri

2) Şiddetli Güneş Işığından Uzak Tutun

Suni deri kumaşlı berjer gibi ev eşyalarını, güneşten uzak tutmalısınız. Şiddetli güneş ışığı gören suni deri kumaşlı eşyalarda, renk solması yaşanabilir. Bu nedenle evde kullanırken, gölge ve serin köşeleri tercih etmelisiniz. Mobilya yerleşiminde ise, odada güneşlik kullanarak eşyalarınızın bakımını her zaman yapabilirsiniz.

güneş ışığı

3) Havadar ve Temiz Mekanlarda Kullanmaya Çalışın

Kumaşı suni deri olan eşyalarınızı rutubetten ve tozdan uzak yerlerde kullanmaya dikkat edin. Tozlu ve rutubetli odalar, suni deri kumaşa zarar verebilir. Özellikle de rutubetli ve havasız iç mekanlar, bu kumaşın yıpranmasına neden olabilir. 

Bu nedenle, suni deri kumaşlı yatak ve yatak başlığı gibi mobilyalarınızın olduğu odaları sık sık havalandırmaya dikkat edin. Böylece günlük bakımını yapmış olabilirsiniz.

havadar mekan

4) Evcil Hayvanların Hareketlerine Karşı Tedbir Alın

Evde kullandığınız köşe koltuk gibi mobilyalar, suni deri kumaşla tasarlanmışsa evcil hayvanların tırnaklarından korumalısınız. Suni deri kumaş, hassas bir kumaş olduğundan, yırtılma ve delinme durumunda estetik açıdan kalitesini kaybeder. 

Delinen bir kumaş kullanmaya devam edildikçe genişleyebilir ve mobilyaya zarar verir. Bu nedenle bu tür kumaşlı eşyaların bakımı yaparken korumaya dikkat etmelisiniz. Koltuk örtüsü, koruyucu minder gibi eşyaları kullanmayı deneyebilirsiniz.

evcil hayvan

5) Eşyaların Üzerinde Gazete ve Dergi Bırakmayın

Suni deri kumaşlı eşyaların üzerinde kalan gazete ve dergiler, havanın sıcaklığından dolayı mürekkep izi bırakabilir. Gazete ve dergilerin baskı mürekkebi, kumaşın üzerine geçtiğinde temizliği zorlaşabilir. 

Bu nedenle, bu kumaşı korumak ve bakımını yapmak için mürekkepli kırtasiye ürünlerini ve gazeteleri uzak tutmak gerekir. Örneğin, suni deri kumaşlı bir orta sehpa kullanıyorsanız, üzerinde uzun süre gazete ya da dergi bırakmamaya dikkat etmelisiniz.

evde gazete okumak

6) Düzenli Aralıklarla Süpürüp Tozunu Alın

Evinizde ya da ofis ortamında kullandığınız suni deri kumaşlı eşyaların genel bakımını yapmak için süpürmeyi tercih edebilirsiniz. Süpürme işleminde yüksek vakum yapmadan, yumuşak fırça uçları kullanmalısınız. Böylece koltuk, kanepe ve diğer mobilyaların üzerindeki tozları daha rahat temizleyebilirsiniz. 

deri mobilya temizlemek

7) Günlük Temizlik İçin Sabunlu Suyla Silmeyi Deneyin

Leke ve kirleri, suni deri kumaşlı eşyalardan arındırmak için beyaz sabunlu su hazırlayarak temizlik yapabilirsiniz. Kullandığınız sabunun kimyasal madde içermemesine dikkat edebilirsiniz. Böylece beyaz sabun sayesinde suni deri kumaşın üzerindeki tozu alarak daha temiz kullanım imkanı oluşturursunuz.

sabunlu su

8) Dökülen Sıvıları Havluyla Temizleyin

Çay, su, kahve, çorba, yemek gibi sıvılar suni deri kumaş üzerine döküldüğünde  hemen havlu kağıtla sıvıyı yüzeyden kaldırmalısınız. Havlu kağıda gelen sıvıları tamamen sildikten sonra, sabunlu suyla temizlik yapmalısınız. 

Suni deri kumaş, sıvıyı çok zor emer ancak herhangi bir madde döküldüğünde de leke oluşmaması için anında temizlik ister. Bu nedenle, dökülen sıvıları havlu kağıtla silip genel temizlik ve bakımına devam etmelisiniz.

havluyla temizlik

9) Isı Kaynaklarından Uzak Yerde Konumlandırın

Ütü, ısıtıcı, saç kurutma makinesi gibi ısı kaynakları suni deri kumaşa zarar verebilir. Kumaşın yapısını eritme, inceltme ve eskitme durumu oluşabilir. Bu sebeple, suni deri kumaşlı eşyalarınızı ve dekoratif unsurları ısı kaynaklarından uzak yerde konumlandırmalısınız. 

Ortalama 1 metre uzaklıkta kalması, suni derinin yapısını korumaya yardım edecektir. Bu da genel bakımını destekleyecektir. 

evde ısıtıcı

10) Eşyaları Taşıma Durumunda Tedbirli Davranın

Suni deri kumaşlı ev eşyalarını ve bahçe masa takımları gibi mobilyalarınızı taşırken, koruyacak tedbirler almalısınız. Mümkünse koruyucu örtülerle her yüzeyini kapatmalısınız. 

Taşıma durumunda sürtmemeye dikkat etmelisiniz. Demonte edilen parçaları çıkarıp taşımalısınız. Suni derinin aşınması, darbe görmesi kumaşın kalitesini düşürebilir. 

eşya taşımak

11) Kumaş Çevresinde Asitli Maddeleri Bulundurmayın

Suni deri kumaşların asitli maddelerden uzak tutulması, kumaşın yapısını korumaya ve genel bakımını yapmaya yardım eder. Aseton, oje, kolonya gibi maddeleri bu kumaşla temas ettirmemelisiniz. Kumaşın rengini açma ve yıpratma durumu meydana gelebilir.

asitli madde

12) Yapışan Sakız Gibi Maddelere Soğuk Uygulama Yapın

Olası ev kazalarından biri olan sakızın kumaşa yapışması, suni deri kumaşta da meydana gelebilir. Bu tür durumlarda, sakızın olduğu bölgeye buz tutarak sakızın donmasını sağlayın. Birkaç saniye içinde sakız donacaktır. Donan sakızı alın ve bölgeyi nemli bezle silerek birkaç dakika sonra kurumasını sağlayın. Bu kolay yöntem, suni deri kumaşın yapısını korumaya yardım edecektir.

koltuk temizlemek

13) Hassas Eşyaları Sadece Nemli Bezle Silin

Evinizde kullandığınız suni deri kumaşlı hassas eşyalar için hassas bakım ve temizlik yapabilirsiniz. Dekoratif kırlent, konsol aynası çerçevesi, sandalye minderi gibi eşyaları düzenli olarak nemli bezle silebilirsiniz. Bu düzenli bakım sayesinde kumaşın her zaman canlı ve temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. 

nemli bezle silmek

İlginizi Çekebilir:

Deri Kumaş Nedir? Mobilyalarda Nasıl Kullanılır?

Deri Koltukların Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır? Pratik Çözümler

Ne Kadar Kaliteli? Suni Deri Seçerken Nelere Bakmak Gerekiyor?

Nubuk Kumaş Nedir? Koltuklarda Nubuk Kumaş Kullanımı İçin Tüyolar

Mobilya Tarzınıza Özel Bir Detay: Şönil Kumaş ve Özellikleri 

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.