Blog Under Construction
under

Sıkışık Odalar İçin Yaratıcı Depolama Çözümleri

Sıkışık odalar için yaratıcı ve etkili çözüm önerileri arıyorsanız, Bellona size bu içerikteki önerilerle yardımcı olacak!

Bellona Mobilya 01-04-2024 15:50:15
Sıkışık Odalar İçin Yaratıcı Depolama Çözümleri

Sıkışık Odalar İçin Yaratıcı Depolama Çözümleri

Yaşam alanı dar ve çok sıkışık olan kişiler için Bellona olarak yaratıcı depolama çözümlerini, bu yazımızda sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sıkışık odaların da düzenli olabileceğini, en dar odaların verimli şekilde kullanılabileceğini bu içeriğimiz sayesinde görebilirsiniz. Evinizin her alanını etkili ve pratik şekilde kullanmanın yolları, burada sizi bekliyor!

Sıkışık yatak odası, sıkışık ve küçük mutfak gibi en önemli alanları keyifli ve verimli kullanmanın yollarını merak ediyorsanız, buradaki bilgileri hemen inceleyerek evinizde etkili depolama çözümlerini deneyebilirsiniz. Bellona’nın sıkışık odalar için önerdiği depolama yöntemleri sayesinde, evleri daha ferah ve konforlu kullanmak mümkün!

dar alanlar için depolama çözümleri

Sıkışık Odalar İçin 10 Yaratıcı Depolama Önerisi

  • Duvar raf sistemlerinden faydalanın.
  • Kanca ve askı aparatlarını kullanın.
  • Katlanabilir mobilyalar tercih edin.
  • Sürgülü kapıya sahip olan dolapları seçin.
  • Yatak altında çekmece düzeni oluşturun.
  • Kapı arkası dolaplar oluşturun.
  • Depolama alanı olan koltukları kullanın.
  • Aynalı dolaplara yer verin.
  • Çekmeceli ve dolaplı tv ünitesi seçin.
  • Saklama kutularından yararlanın.

1) Duvar Raf Sistemlerinden Faydalanın

Sıkışık odada depolama alanı oluşturmak için, duvara monte edilen rafları kullanabilirsiniz. Mobilyaların arkasında kalan duvarda, tercih ettiğiniz sayıya göre duvar rafı sabitleyip kitap, obje, bitki gibi eşyaları depolayabilirsiniz. Böylece, yerden tasarruf sağlayarak oda içindeki sıkışık ve karışık görünümü daha estetik duruma getirebilirsiniz. 

Duvar raf sistemleri, boş ve uygun olan her oda için uygulanabilir. Oturma alanında, mutfakta, yatak odası gibi dar ve sıkışık alanları duvar rafı ile daha etkili şekilde kullanabilirsiniz. Duvar raflarını, sıkışık mutfaklar için deneyerek bardak ve fincanlarınız için işlevsel bir depolama alanı hazırlayabilirsiniz.

duvar rafı sistemleri

2) Kanca ve Askı Aparatlarını Kullanın

Çok sıkışık bir odada, en önemli eşyalarınızı depolamak ve organize etmek için kanca ve askıları kullanmayı deneyebilirsiniz. Kapı arkasına asimetrik şekilde sabitleyeceğiniz askılar sayesinde mont, ceket, çanta gibi eşyaları kapının arkasında depolayabilirsiniz. Böylece anında ulaşım imkanı oluşturabilirsiniz. 

Bununla beraber dolapların yetersiz olduğu sıkışık odalarda gizli ve kullanışlı depolama alanı oluşturabilirsiniz. Bu yöntemi mutfakta havlu, önlük asmak için denerken yatak odası gibi alanlarda da kıyafetleriniz için uygulayabilirsiniz. Evinizde çok dar ve sıkışık giyinme alanı varsa, tüm duvarda uygulayarak giysileri daha pratik şekilde asabilirsiniz. 

kanca ve askı aparat

3) Katlanabilir Mobilyalar Tercih Edin

Sıkışık odalar için mobilya seçimi oldukça önemlidir. Eğer büyük ve kaba görünen mobilyaları seçerseniz, depolama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Daha pratik depolama alanı oluşturmak için katlanabilir özelliğe sahip olan modelleri seçmelisiniz.

Katlanabilir yemek masası, katlanabilir orta sehpa, katlanabilir sandaye, katlanabilir çalışma masası gibi ürünleri seçerek sıkışık odayı dilediğiniz anda daha ferah bir görünüme ulaştırabilirsiniz. Böylece oda içinde rahat ve etkili depolama sistemi de elde edersiniz.

katlanabilir sehpa

4) Sürgülü Kapıya Sahip Olan Dolapları Seçin

Dar ve sıkışık alanlarda kullanacağınız dolaplar, eşyalarınız için iyi bir mobilya olurken bu dolapların kapakları size bazen stresli anlar yaşatabilir. Dolaplarda sürgülü kapıları tercih ederek dar ve sıkışık alanları daha etkili şekilde kullanabilirsiniz. 

Örneğin yatak odasında, baza karşısında bir dolap varsa bu dolabın kapağını açarken zorluk yaşamamak adına sürgülü kapıları seçmelisiniz. Sürgülü kapıya sahip olan dolaplar sayesinde, sıkışık alanlarda eşyalarınızı daha pratik ve konforlu şekilde depolayabilirsiniz.

sürgülü kapısı olan dolap

5) Yatak Altında Çekmece Düzeni Oluşturun

Sıkışık bir yatak odası kullanacaksanız, dolap ya da şifonyer alma durumu yoksa yatağın altını depolama alanı olarak hazırlayabilirsiniz. Özellikle de dar ve küçük genç odaları için baza oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bazanın depolama alanını büyük sepetlerle bölerek kıyafet ya da diğer eşyaları kategorize ederek ayırabilirsiniz.

Yatak altında çekmece ve dolap düzeni oluşturup mevsime göre eşyalarınızı burada saklayabilirsiniz. Oda içinde başka bir depolama çözümü olmadığı durumlarda, herkes için avantajlı olabilir. Çanta, aksesuar, ayakkabı gibi eşyalarınız için deneyebilirsiniz.

yatak altı çekmece

6) Kapı Arkası Dolaplar Oluşturun

Kapının arkasını kullanmak, sıkışık odalar için depolama alanı oluşturmaya yardım eder. Kapının arkasında kapıya sabitlenen ince ve dikey dolaplar kullanarak önemli eşyalarınızı burada saklayabilirsiniz. Örneğin dikey bir dolap oluşturarak şemsiye, sırt çantası ya da diğer aksesuarları bu bölmede düzenleyebilirsiniz.

Kapının üstünde kalan duvar boşluğu da size bu süreçte avantaj sunacak. Yukarıda kalan boşluğa uygun ölçülerde raf ya da dolap yaptırarak, dilediğiniz eşyayı sıkışık odanızda bu alanda bulundurabilirsiniz. Terlik, havlu, çanta, kitap, bardak gibi alana uygun ürünler için dolap hazırlayabilirsiniz.

kapı arkası dolap

7) Depolama Alanı Olan Koltukları Kullanın

Sıkışık bir salon ya da oturma alanı kullanma durumunda, tercih edeceğiniz mobilyaların depolama alanı olmasına dikkat edin. Sandıklı kanepe koltuk ya da sandıklı köşe koltuk kullanabilirsiniz. Sandıklı ve çekmeceleri olan mobilyalar sayesinde, sıkışık alanları daha düzenli şekilde kullanma şansınız olur.

Modern ve spor koltuk modellerinde, kolçak kısımlarında dikey dolaplar yer alabilir. Bu gibi ürünleri kullanarak yastık, kırlent, tv battaniyesi gibi eşyalarınızı gizli şekilde depolayabilirsiniz. Böylece, oda içinde dağınık görünümün oluşmasını önlemiş olursunuz.

depolama alanı olan koltuk

8) Aynalı Dolaplara Yer Verin

Sıkışık odalarda kullanacağınız dolabın tasarımı önemli bir etkendir. Eğer gardırop uzun ve inceyse, sıkışık alanlarda daha pratik şekilde kullanabilirsiniz. Duvardan duvara uzayan ve ince bir forma sahip olan dolaplar sayesinde, eşyalarınızı rahatça depolarken diğer mobilyalar için de ferah alan hazırlayabilirsiniz.

Bu tür dolapları seçerken, dolabın tasarımında ayna olmasına dikkat edebilirsiniz. Çünkü aynalı dolaplar, sıkışık alanların daha ferah ve aydınlık görünmesini kolaylaştırır. Eşyalarınızı düzenlemek için tercih edeceğiniz aynalı dolapların, odanın boyutuna uygun olmasına dikkat edebilirsiniz.

aynalı dolap

9) Çekmeceli ve Dolaplı Tv Ünitesi Seçin

Oturma alanı ya da salon, bazı evlerde daha küçük ölçüde olabilir. Dar ve sıkışık bir yaşam alanı dizayn ederken tv ünitesi seçiminde raf, çekmece özelliğine odaklanmalısınız. Çünkü tv ünitesi kendine ait depolama alanına sahipse, oda içinde daha ferah görünüm sağlayabilirsiniz.

Odanız dikdörtgen forma sahipse tv ünitesinin raf, çekmece ve dolaba sahip olması size avantajlı kullanım sunar. Bu gibi mobilyalar sayesinde, sıkışık salonlarda eşyalarınızı düzenlemek daha keyifli ve rahat olur. Bellona’nın size özel fırsatlarla sunduğu tv ünitesi modellerinde, depolama çözümleri olduğunu hatırlayabilirsiniz.

çekmeceli ve dolaplı TV ünitesi

10) Saklama Kutularından Yararlanın

Sıkışık bir odada dolap kullanma imkanı olmadığında, dekorasyonda önemli yeri olan kutulardan faydalanabilirsiniz. 3 ya da 4 adet farklı ölçüdeki kutuları sıkışık odalarda kullanarak şık görünen küçük ve gizli depolama alanları oluşturabilirsiniz. Bu kutuları, özel eşyalarınız için ya da sürekli kullandığınız eşyalarınız için değerlendirebilirsiniz.

Sıkışık bir genç odası için depolama çözümü arıyorsanız, yatağın başında bu kutuları kullanabilirsiniz. En altta büyük kutu olacak şekilde kutuları üst üste dizin. Kutuların içine, kozmetik, çorap, telefon aksesuarları ve kırtasiye ürünleri gibi önemli eşyaları yerleştirin. 

Böylece bu kutular komodin işlevi görerek sıkışık odalarda depolama çözümü oluşturacaktır. Ekonomik ve işlevsel bir yöntem olduğundan, her sıkışık oda için uygulanabilir.

saklama kutusu

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Dar Alanlar İçin Akıllı Çözümler: Yataklı Koltuklar ve Çekyatlar
Dar yaşam alanları için akıllı çözümler bulmak için yataklı koltukları kullanmaya başlayabilirsiniz. Merak ettiğiniz kullanım önerileri, bu yazıda sizi bekliyor!
Küçük Salon Dekorasyonu İçin Mobilya Seçimi İpuçları
Küçük salon dekorasyonu nasıl yapılır? Dar, kısıtlı alanlarda size pratik ve işlevsel fikirler sunacak küçük salon dekorasyon ipuçları bu yazıda!
Küçük Evler İçin Dekorasyon Önerileri: Nasıl Daha Ferah ve Kullanışlı Bir Ev Yaratabilirsiniz?
Küçük evler için dekorasyon önerisi arayanlara müjde! Daha ferah, aydınlık ve kullanışlı bir ev için küçük alanlarda dekorasyon fikirleri bu yazıda!
Minimalist Mobilya Tasarımları ve Dekorasyon Önerileri
Sade en iyisidir! Felsefesinden yola çıkan minimalistler için mobilya tasarımları, sektörün öncüsü Bellona merceğinden en iyi minimalist mobilya fikirleri!
Dar ve Küçük Balkonu Olanlar İçin 10 Harika Dekorasyon Fikri
Balkonunuz dar mı? Küçük balkonlar nasıl dekore edilir merak mı ediyorsunuz? İŞte en pratik ve estetik küçük balkon dekorları!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.