Blog Under Construction
under

Sezonun Trend Renkleri ile Evinizi Baştan Yaratın

Sezonun trend renklerini kullanarak yaşam alanlarınızda büyüleyici bir dekorasyon yapmak isterseniz, bu içeriğimizden ilham alabilirsiniz!

Bellona Mobilya 14-02-2024 17:33:31
Sezonun Trend Renkleri ile Evinizi Baştan Yaratın

Sezonun Trend Renkleri ile Evinizi Baştan Yaratın

Evinizi dekore ederken hangi renkleri kullanacağınızı düşünüyorsanız, Bellona’nın size bu süreçte rehberlik etmesine izin verebilirsiniz. Sezonun en trend renkleri ile ev dekorasyonunu yaparak göz alıcı bir yaşam alanı elde edebilirsiniz. Koltuk seçiminde, halı tercihinde, duvar dekorasyonunda trend renkleri kullanarak evinizi hayal ettiğiniz gibi dizayn edebilirsiniz.

Uzun süredir aynı renkleri kullanıyorsanız ve artık değişimin vakti geldiğini düşünüyorsanız, bu yılın modası olan renklerle evinizi baştan yaratabilirsiniz. İhtiyacınız olan bilgileri bu içeriğimizde okuduktan sonra yaşam alanındaki her oda için etkileyici bir dönüşüm başlatabilirsiniz. İşte, en trend olan renklerin ev dekorasyonunda kullanım alanları!

yılın modası renkler ile ev dizaynı

Evinizi Baştan Yaratmak İçin Kullanacağınız 11 Trend Renk

  • Mercan
  • Sıcak Gri
  • Doğal Yeşil
  • Açık Mavi
  • Terrakota
  • Soft Pembe
  • Derin Mor
  • Nötr Bej
  • Canlı Sarı
  • Deniz Köpüğü
  • Füme

1) Mercan 

Canlı ve enerjik bir renk seçeneği olan mercan, son dönemde oldukça popüler. Yaşam alanında birçok şekilde değerlendirilen renk tonlarından biridir. Duvarlarda, mobilyalarda veya aksesuarlarda sıkça kullanılabilir. Salonda odak noktası yapmak için mercan renginde bir konsol ya da duvar aynası kullanabilirsiniz. Mobilyaların rengi ile uyum sağlayan bu renk, yer aldığı odalara canlılık kazandırabilir.

Mercan rengi, her odada kullanıma uygundur. Mutfak için beyaz sandalye ile beraber mercan yemek masası tercih edebilirsiniz. Sıcak ve samimi bir yaşam alanı elde etmek için mercan renginde berjeri kullanarak çalışma odanızda konfor ve estetiği bir araya getirmek de mümkün.

merca renk dekorasyon

2) Sıcak Gri 

Modası geçmeyecek bir renk olan gri, bu sezon da yine kendini evlerde gösteriyor. Canlı ve geçişli renkleri sevmiyorsanız, gri tonları her dönemde popüler olduğu için koltuk takımları gibi ürünlerde griyi kullanabilirsiniz. Sıcak griler, yer aldığı odalara sofistike bir hava katmaktadır. Yaşam alanının daha modern bir görünüm oluşturmasını kolaylaştırır.

Sıcak gri yatak odasında da kullanıma uygundur. Yatak başlığı seçiminde sıcak griyi tercih ederek odanın dinlendirici etkiye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak gri, balkonda ve oturma odasında da yer alarak evinizin modern ve havalı görünmesini kolaylaştırabilir.

dekorasyonda sıcak gri renk kullanımı

3) Doğal Yeşil 

Doğanın yansıması olan doğal yeşil tonları, her sezon moda olmaya devam ediyor. Ev dekorasyonunda çok kullanılan yeşil sayesinde, iç mekanlarda ferah bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Yeşil bir köşe koltuk kullanıyorsanız üzerinde renkli kırlent dekore ederek odanın canlanmasını hızlandırabilirsiniz. Yeşili, mevsime göre uyarlamak da çok kolay. Yılbaşında, sonbaharda ve yaz aylarında yeşil tonları ile hayal ettiğiniz dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Doğal yeşil tonlarını, evinizde bitkilerle birlikte kullanabilirsiniz. Böylece evin her odasında doğal bir yaşam hissi yaratmış olursunuz. Toprak tonları ile bir arada olduğunda uyumlu görünen doğal yeşil, halı seçiminde, koltuk tasarımında, dekoratif objelerde çok iyi kullanılabilir.

yeşil ev dekorasyonu

4) Açık Mavi

Bahar aylarından sonra daha sık görebileceğiniz açık mavi, yeni sezonda pek çok şekilde kullanılabilir. Huzurlu ve sakin bir renk olan açık mavi, yatak odasında ve genç odalarında serinlik kazandırmak için kullanılır. Duvar renginde, yatak başlığında maviye yer verebilirsiniz. 

Açık mavi, özellikle yatak odalarında tercih edilen bir renk olarak dikkat çeker. Dinlendirici etkisinden dolayı dekorasyonda sıkça yer alır. Açık mavi ile yan sehpa üzerinde dekoratif obje tamamlayabilirsiniz. Beyaz bir sehpa üzerinde, mavinin yer aldığı obje ya da çiçeklerle dekoru şık şekilde yansıtabilirsiniz.

açık mavi ev dekorasyonu

5) Terrakota 

Terrakota, toprak tonlarının sıcak bir versiyonu olarak ev dekorasyonunda kullanılır. Terrakota, son dönemde çok popüler hale gelen bir renktir. Yaşam alanında sıcak renkleri görmek isteyenler, oturma grupları seçerken bu tonun yer aldığı modellere daha çok ilgi gösteriyor.

Sıcak ve samimi bir yaşam alanı elde etmek için, duvarlarda veya aksesuarlarda kullanmayı deneyebilirsiniz. Terrakotanın hakim olduğu halı üzerinde ahşap bir orta sehpa konumlandırarak evinize sıcaklık ve rustik bir hava katabilirsiniz.

toprak rengi ev dekorasyonu

6) Soft Pembe

Pembe tonları canlı ve romantik bir renk olduğu için her sezon moda olmaya devam ediyor. Yumuşak ve romantik bir atmosfer oluşturmak için yatak odasında ve dinlenme odasında kullanabilirsiniz. Özellikle de pastel pembe tonlarına hakim olan bir köşe koltuk sayesinde, evinizde konforu ve samimiyeti daha çok hissedebilirsiniz. 

Odalara tatlılık ve zarafet kazandıran pembe sayesinde, yatak odasını da dekore edebilirsiniz. Duvar renginde pembe seçerek samimiyeti, yatak başlığında pembe tonlarını kullanarak romantizmi yansıtabilirsiniz. Ev dekorasyonunda öne çıkan objelerin de pembe olması, yaşam alanında sıcaklığı yansıtabilir.

soft pembe ev dekorasyonu

7) Derin Mor

Şık ve etkileyici bir renk olan derin mor, siyah renkle beraber odalara dramatik bir hava katmak için kullanılır. Özellikle de mor mobilya kullanmak isteyenler, evinde siyah ahşap ya da metal tamamlayıcı ürünlere yer verebilir. Mor koltuk takımını tamamlayan camlı ve siyah vitrin, konsol gibi ürünler sayesinde yaşam alanında havalı bir klasik tarz elde edilir.

Özellikle oturma odası veya çalışma alanlarında moru, odak noktası olarak kullanabilirsiniz. Dinlendiren, dikkati toplayan bir etkisi olduğundan açık renkli mobilyalarınıza mor dokunuşlar kazandırabilirsiniz. Mor kırlent, mor halı, mor fon perde gibi ürünler sayesinde iç mekandaki mobilyaları tamamlayabilirsiniz.

mor renk ev dekorasyonu

8) Nötr Bej

Bej tonları, evinizde sakin ve rahat bir atmosfer yaratmak için kullanılır.Bu rengi tamamlayan siyah ve beyaz da trend renkleri kullanmanız yardım eder. Tek başına nötr bej renklerini kullanarak iç mekanın çok sakin hava hissettirmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca siyah ve beyazı da nötr bejle kullanarak, evinizde modern bir tarz elde edebilirsiniz.

Yeni bir koltuk alacaksanız, nötr bej tonlarında tasarlanan ürünleri kullanarak odanın modern ve estetik görünmesini kolaylaştırabilirsiniz. Duvar renginde nötr beji tercih ederek duvar dekorasyonu için pozitif bir zemin sağlayabilirsiniz. Çalışma odasında verimli çalışmak için nötr bej tonlarında halı, kahve tonlarında mobilyalar kullanarak sakin bir alan oluşturabilirsiniz.

nötr bej renk ev dekorasyonu

9) Canlı Sarı 

Sezonun trend renkleri arasında sarı da bulunuyor. Özellikle de canlı ve sıcak tonlardaki sarı, enerjik ve neşeli bir alan için kullanılabilir. Loş ve dar odalarınıza güneşli bir atmosfer kazandırmak için tercih edebilirsiniz. Mutfak veya oturma odası gibi sosyal alanlarda canlı sarıyı kullanmak için birçok seçeneğiniz var. Bunlardan ilki sarı tasarımlı sandalye kullanmaktır. Ahşap ve sarı rengini yansıtan sandalyeleri, canlılık sağlamak için kullanabilirsiniz.

Modern ve retro bir yaşam alanı tarzına sahipseniz, sarıya siyahı da eşlik ettirebilirsiniz. Siyah ahşap mobilya ve sarı renkli dekorasyon ürünleri sayesinde evin cool görünmesini sağlayabilirsiniz. Canlı sarı, tek parça mobilyaların da odak noktası olmasını kolaylaştırır. Köşe koltuk ya da puf gibi ürünlerde tercih edebilirsiniz.

sarı renk ev dekorasoynu

10) Deniz Köpüğü

Evinizde serin ve ferah bir renk kullanmak istiyorsanız, deniz köpüğü ile dekorasyon yapmaya başlayabilirsiniz. Açık mavi ve açık yeşil arasında bir renk olan bu ton, iç mekanlarda rahatlatıcı bir etki yaratmak için tercih edilir. Evinizde uzun süredir koyu renkleri kullandıysanız, yenilik yapmak için deniz köpüğünden faydalanabilirsiniz.

Dilerseniz duvar rengini deniz köpüğü tonuna boyatabilirsiniz. Ahşap mobilyalarla uyumlu şekilde kullanılan bu renk koltuklarda da çok iyi görünüm sağlar. Samimi, rahatlatıcı bir oturma alanı elde etmek için deniz köpüğü renginde berjer ve koltuk takımı temin edebilirsiniz. Beyaz yatak odası takımı ile de estetik uyumu yakalamaktadır.

deniz köpüğü renk ev dekorasyonu

11) Füme

Sezonun trend dekorasyon renklerinden bir diğeri de fümedir. Füme, modern ve klasik salonları tamamlayan bir tondur. Yemek odası takımı seçeneklerinde klasik havayı yakalamak için tercih edilir. Füme ve ayna tasarımları, iç mekanda havalı bir tarzın oluşmasını sağlar.

Dekorasyonda kullanıldığı bir diğer alan da halı ve kilim seçimidir. Füme rengindeki zemin objelerini, açık gri mobilyalarla kullanarak odanın sakin ve modern görünmesini sağlayabilirsiniz. Yatak odasında spor ve havalı bir tarzı elde etmek için yine füme renkli yatak ve baza modellerini kullanabilirsiniz. 

füme renk ev dekorasyonu

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Yemek Odası Takımı Nelerden Oluşur? Mobilyalar, Stil ve Dekorasyon Fikirleri
Yemek odası takımı nelerden oluşur? Kusursuz ve uzun ömürlü yemek odası takımları modülleri, işlevsel dekorasyon ipuçları sektörün uzmanı Bellona’dan sizlerle!
Sonbaharın Renkleriyle Evde Yenilik: Nar Kırmızısı, Altın Sarısı ve Toprak Tonlarıyla Evinizi Canlandırın!
Sonbahara uygun renklerle ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar mevsiminin temalarıyla ev dekorasyon ipuçları bu içeriğimizde!
Yatak Odası Dekorasyonunda Renk ve Aydınlatma Uyumunun Püf Noktaları
Yatak odası dekorasyonunu aydınlatma ve renk açısından tamamlamak için Bellona’nın önerilerinden ilham alabilirsiniz!
Meksika'nın Canlı Renklerle Bezenmiş Evleri: Folklorik ve Enerjik Dekorasyon İpuçları
Meksika esintili ev dekorasyonu nasıl yapılır? Canlı ve renkli, yüksek enerjili Meksika ev dekorasyon fikirleri sizler için bu içeriğimizde!
Yatak Odasında Renklerin Psikolojik Etkileri: Hangi Renkleri Seçmeli?
Yatak odasındaki renklerin psikolojik etkileri nasıldır? Yatak odasında hangi renkler seçilmeli, hangileri seçilmemeli? İşte yanıtlar!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.