Blog Under Construction
under

Mobilya Alışverişinde Sık Yapılan Hatalar

Mobilya alışverişinde en çok hangi hataları yapıyoruz? Doğru mobilya alışverişi yapmanızı engelleyen, en sık yapılan yanlışları bu içeriğimizde derledik!

Bellona Mobilya 05-10-2023 11:01:16
Mobilya Alışverişinde Sık Yapılan Hatalar

Mobilya Alışverişinde Sık Yapılan Hatalar

Mobilya alışverişi, kimi zaman uzun süre içinde yapılır kimi zaman da kısıtlı zaman dilimi içinde tamamlanır. Planlı ve programlı yapılan mobilya alışverişleri, uzun vadede konfor sağladığı gibi doğru seçimlerle bitirilir. Ancak bazen mobilya alışverişinde hatalar yapılabilir. Pek çok kişinin mobilya alışverişinde yaptığı hatayı sizinle bu yazımızda paylaşarak, daha bilinçli mobilya alışverişi yapmanıza yardım edeceğiz.

Çözüm odaklı, kaliteli seçimlerle yapılan ev eşyası alışverişini siz de deneyimlemek istiyorsanız, Bellona ile güvenilir bir yola çıkabilirsiniz. Beğenilerinize hitap eden, evinize uyum sağlayan en doğru mobilyayı bulmak için yazımızda açıklanan hataları yapmaktan kaçınmalısınız. Pek çok kişinin mobilya alışverişinde ihmal ettiği ufak ayrıntıları bu yazımızda görebilirsiniz. Bilinçli ve doğru seçimlerle alışveriş yapmak için yazımızın tamamını mutlaka okumalısınız!

Mobilya Alışverişi

Mobilya Alışverişinde Yapılan 10 Hata

1) Yeterli Araştırma Yapmamak

Mobilya alışverişi yaparken karşılaşılan sorunlardan biri, bu alanda yeterince araştırma yapmamak oluyor. Ürünlerin kullanım alanları, mobilya alışverişine dair püf noktalar, mobilya seçimi önerileri gibi konularda araştırma yapanlar, bir adım daha hızlı ilerliyor. Evinize en uygun mobilyayı seçmek için bu konuda araştırma yapabilirsiniz.

Araştırma yaparken, Bellona’nın size özel hazırladığı mobilya sözlüklerini ve alışveriş rehberini inceleyebilirsiniz. Mobilya alımı yaparken dikkat etmeniz gerekenler ve doğru mobilyayı seçmenize yardımcı olacak bilgileri, araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

Mobilya Alışverişinde Araştırma Yapmak

2) Plansız Hareket Etmek

Mobilya alışverişinde plansız hareket etmek, günümüzde yapılan hataların en yaygın olanı. Zaman yönetimi sağlamak ve alışveriş için en uygun dönemi beklemek sizi hatadan uzak tutabilir. Bunun için düğün öncesinde, ev tadilatı öncesinde plan yaparak mobilya alışverişine çıkmanız önerilir.

Planlarınızı hazırlarken yaşadığınız konumu analiz edebilirsiniz. Size en yakın yerleri ve almak istediğiniz ürünleri gözden geçirebilirsiniz. Planlı ve programlı bir mobilya alışverişi size zaman kazandırırken tasarruflu ürünler almanıza da ışık tutabilir.

Mobilya Alışverişinde Plan Yapmak

3) Evin İhtiyacını Belirlememek

Evinizin ihtiyacını belirledikten sonra mobilya alışverişine çıkarsanız, en doğru seçimleri yapabilirsiniz. Bu konuda yapılan en büyük hatalardan biri evin ihtiyacını bilmemek oluyor. Evinizde ne eksik hangi eşyalar kullanılacak gibi soru işaretlerini giderdikten sonra bilinçli alışveriş yapabilirsiniz.

Evin mobilya ihtiyacını belirlemek için her odanın listesini çıkarabilirsiniz. Örneğin evinizde giriş alanında yapıya ait dolap bulunmuyorsa, Bellona mağazalarından portmanto satın alarak bu ihtiyacı tamamlayabilirsiniz.

Mobilya Alışverişinde Evin İhtiyacını Belirlemek

4) Kaliteyi İhmal Etmek

Mobilya alışverişine çıkanlar, almak istediği üründe öncelikle kaliteyi aramalıdır. Kaliteli seçimler yaparak hem bütçe korunur hem de dayanıklı ve uzun ömürlü eşyalar kullanılır. Bu nedenle, birçok kişi önce estetiğe önem verdiği için kaliteyi göz ardı etmektedir. Bu durum ise alışverişte yapılan hatalara, bir yenisini daha ekler.

Kaliteyi ihmal etmeden, ergonomi ve işlevselliği bir arada sunan mobilyaları seçmeye özen gösterebilirsiniz. Mobilya alışverişinde kaliteden ödün vermemek için Bellona ürünleri inceleyebilirsiniz. Burada sizi bekleyen kaliteli yatak odası takımı ve diğer eşyalar yer alıyor. Kaliteli mobilyaları seçerek evinizin her odası için en doğru alışverişi yapmanın mutluluğunu, Bellona ile yaşayabilirsiniz!

Kaliteye Göre Mobilya Seçmek

5) Evin Ölçüsüne Göre Seçim Yapmamak

Yaşayacağınız evin ölçüsüne göre mobilya alırsanız, yapılan hataları yaşamamış olursunuz. Bu nedenle önce evinizi belirleyip odanın kapasitesine göre mobilya almalısınız. Örneğin çok küçük bir mutfağınız varsa yemek masası seçimi yaparken daha minimal ve ufak ürünleri kullanmanız gerekir. Büyük masalar, mutfağın alanını küçültür ve hareket imkanını kısıtlar.

Koltuk gibi ürünleri seçerken de salon ya da oturma odasının ölçüsünü alarak mobilyaları inceleyebilirsiniz. Tekli koltuk, üçlü koltuk ya da köşe koltuk alışverişinizde, ölçümler sayesinde en iyi modeli seçebilirsiniz. Ölçüm yapmadan ürün alışverişi yaparsanız, oda içinde severek kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle, ölçü ve orantı gibi kriterlere dikkat etmelisiniz.

Evin Ölçüsüne Göre Mobilya Almak

6) Kullanım Amacına Uygun Kumaş Seçmemek

Mobilya alışverişi yaparken alacağınız mobilyanın kumaşına dikkat etmelisiniz. Eğer yanlış kumaş seçimi yaparsanız, bu durum sizi uzun süre etkiler. Örneğin çok sıcak bir bölgede yaşıyorsanız, deri koltuk almanız önerilmez. Deri koltuk, sıcak bölgelerde daha çok terlemenize neden olur. Bu nedenle kanepe koltuk alacaksanız, iklimi düşünerek seçim yapmanız önerilir. 

Kolay temizlenen, terleme yapmayan, dikişleri sağlam, aksesuarlı kaliteli işlenmiş kumaşlara sahip olan koltukları seçmeye dikkat etmelisiniz. Böylece mobilya alışverişini hata yapmadan tamamlayabilirsiniz. Kullanım amacına ve süresine uygun en iyi mobilyaları seçmek için Bellona’nın zengin ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Kullanım Amacına Göre Mobilya Kumaşı Seçmek

7) Tedarik Sürecini Öğrenmemek

Düğün alışverişi için mobilya alıyorsanız, düğün tarihinize göre en uygun tarihte ürünlerin tedarik edilmesini istersiniz. Evinizde eksik olmaması için mobilyaların en kısa sürede teslim edilmesi gerekir. Genellikle mobilyalar, stokta yoksa 30 iş günü içinde üretilir ve adrese teslim edilir.

Tedarik sürecini, mobilyayı beğendikten sonra öğrenip bu duruma göre satın alma işlemini yapmalısınız. Aksi takdirde oluşacak sorunlar ve gecikmeler, size stresli günler yaşatabilir. Bellona, mobilyalarını stok durumuna göre 1 ile 30 iş günü içinde teslim etmektedir. Seçim yaparken bu bilgiye göre hareket edebilirsiniz.

Mobilya Alışverişinde Tedarik Süreci

8) İşlevselliği Önemsememek

Keyifle ve konforla kullanacağınız mobilyaları seçerken, işlevsel özelliklerine dikkat etmelisiniz. Örneğin bir koltuğun depolama alanı var mı yok mu inceleyebilirsiniz. Yatak odasında dolabınız yetersiz ise baza gibi ürünleri seçebilirsiniz. Eğer işlevsel özellikleri olmayan mobilyalar seçerseniz, yaşam alanında dağınıklığa ve karmaşaya ortam hazırlamış olursunuz. 

Masalarda ayarlanabilir özellik, koltuklarda yatak olma özelliği, dolap içinde çoklu raflar olmasına dikkat ederek seçim yaparsanız daha bilinçli alışveriş yapabilirsiniz. Sık yapılan alışveriş hatalarını yaşamamak için bu bilgiye kulak verebilirsiniz. İşlevsel mobilyalar, size uzun vadede avantaj sağlar.

Mobilya İşlevselliği

9) Tarza Hitap Eden Mobilya Seçmemek

Mobilya alışverişinde bütçe ve beğeniler birbirini tamamlamalıdır. Eğer bir ürünü sadece uygun etiketli diye alıyorsanız, tarzınıza hitap etmeyen seçimler yapabilirsiniz. Bu durum da sizi mobilya alışverişi hatasına sürükleyecektir. Bu nedenle, tarzınıza uygun seçimler yapmayı unutmayınız. Klasik, retro, avangard, spor, etnik ya da eklektik tarzda dekorasyon yapmak için mobilyaların tarzını belirlemelisiniz.

Çeşitli tarzlara hitap eden mobilyaları seçmek için Bellona’nın geniş ürün yelpazesiyle tanışabilirsiniz. Birçok kişiye hitap eden yatak başlığı modelleri olduğu gibi oturma odası için de çeşit çeşit ürünler sunulmaktadır. Bütçenize, zevklerinize ve evin tarzına hitap eden mobilyaları seçerek hata yapmadan alışveriş sürecini tamamlayabilirsiniz.

Tarza Hitap Eden Mobilya

10) Çok Yönlü Düşünmemek

Eviniz için eşya alışverişi yaparken mutlaka çok yönlü düşünmelisiniz. Taşınma, misafir ağırlama, güvenlik önlemleri, kullanım kolaylığı gibi özelliklere dikkat ederek ürünleri seçmelisiniz. Örneğin bir orta sehpa alacaksanız, bu sehpanın rahat kullanılması gerekir. Taşınma durumunda montajı kolay yapılmalıdır. Misafir ağırlama anında servisler pratik şekilde sağlanmalıdır. İç mekan dekorasyonuna hitap etmelidir. Aynı şekilde malzemesinin de kolay temizleniyor olması gerekir.

Çok yönlü ve işlevsel mobilyaları seçmek için aklınızda soru işareti oluşmamalı. Bu konuda Bellona ürünlerine göz atarak en doğru mobilyayı seçebilirsiniz. Ergonomik, işlevsel, pratik, şık ve ekonomik ürünler, sizi Bellona’da bekliyor olacak. Genç odasında, yatak odasında, mutfakta, salonda, balkonda ve çalışma odasında eksik olan mobilyaları tamamlamak için Bellona ürünlerinden yardım alabilirsiniz. 

Mobilya Alışverişinde Çok Yönlü Düşünmek

İlginizi Çekebilir:

Yeni Evlenenler İçin Yatak Odası Dekorasyonu ve Mobilya Seçimi Önerileri

Düğün Alışverişinde Kolaylık Sağlayın: Evlilik Sürecinde Mobilya ve Eşyalar Hangi Sırayla Alınmalı?

Yeni Evlenecek Çiftlere Özel İhtiyaç Listesi

Yatak Odası Avizeleri Nasıl Olmalıdır? Avize Seçim Tüyoları

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? En Doğru ve Şık İpuçları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.