Blog Under Construction
under

Kültürel Etkinlikler: Evden Katılabileceğiniz Sanal Müze Turları ve Konserler

Kültürel etkinliklere olduğunuz yerden katılmak isterseniz, Bellona’nın sizin için önerdiği sanal müze turlarını ve konserlerini bu içerikte görebilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-05-2024 10:43:33
Kültürel Etkinlikler: Evden Katılabileceğiniz Sanal Müze Turları ve Konserler

Kültürel Etkinlikler: Evden Katılabileceğiniz Sanal Müze Turları ve Konserler

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, kültürel etkinliklere katılım biçimleri de yenilenmiştir. Pek çok kişi pandeminin de etkisiyle beraber, online katılımın sağlandığı etkinliklere ilgi duymaya başlamıştır. Evlerimizin güvenli ve huzurlu konforunda, sanatın ve kültürün büyülü dünyasına adım atmak artık daha kolay hale gelmiştir. Sanal müze ve konserler de sıkılmadan ve dilediğiniz anda katılabileceğiniz kültürel etkinlikler arasında yerini almıştır.

Bellona editör ekibi olarak sizlere bu içeriğimizde evden katılabileceğiniz, dijital ve online kültür turlarını inceledik. Konser ve kültürel faaliyetler, artık siz neredeyseniz orada! Bu yenilikçi dijital ortamlar, herkese ve her coğrafi alana hitap ettiği için, ulaşmak ve katılmak daha keyifli. Evden katılım sağlanan sanal müze ve konserleri, Bellona aracılığıyla keşfetmeye hazırsanız, şimdi sanatı ve müziği yaşamın merkezine taşımanıza yardım edelim. Sizi sanal müze ve konser önerileri ile tanıştıralım!

Evde Kültürel Etkinlikler

Evden Katılabileceğiniz Sanal Müze Turları ve Konserler İçin 9 Seçenek

  • Viyana Devlet Operası
  • Londra Kraliyet Operası
  • Orsay Müzesi - Paris
  • British Museum - Londra
  • New York Modern Sanatlar Müzesi
  • Yapı Kredi Sanal Müzesi
  • Ankara Cumhuriyet Müzesi
  • İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi
  • Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri Sanal Müzesi

1) Viyana Devlet Operası

Viyana Devlet Operası, dünyaca ünlü müzikal performanslarıyla tanınan bir opera merkezidir. Önceden planlanan programa göre, canlı konserlerini sanal olarak yayınlayan bir sanat durağıdır. Online platformda sanatseverler için sanal konserler düzenlenmektedir. Opera ve konser gibi çeşitli kültürel etkinlikleri olduğunuz yerden takip etmek isterseniz, Viyana Devlet Operası’nın etkinliklerini takip edebilirsiniz.

Online izleyiciye sunulan bu etkinlikler, dünyaca ünlü orkestra, korolar ve solistlerin katılımıyla gerçekleşmektedir. Program içeriği ve sanatçıların isimleri programa göre değişkenlik gösterebilir. Etkinlik takvimini takip ederek sanal konser deneyimini evinizde köşe koltuk üzerinde dinlenirken yaşayabilirsiniz. 

Kaynak: www.wiener-staatsoper.at

Sanal Konserler ve Etkinlikler

2) Londra Kraliyet Operası 

Londra Kraliyet Operası Binası, dünyanın önde gelen opera ve bale sahnelerinden biri olmaktadır. Bu sanat ve opera merkezinde, konumdan uzakta kalan dinleyiciler için sanal konserler düzenlenmektedir. Özellikle de pandemiden sonra yaygınlaşan online konserlerden biri olmuştur.

Kraliyet Operası Binası'nın "ROH Stream" adı verilen dijital platformu mevcuttur. Bu platformda yayınlanacak sanal konserleri ve etkinlikleri takip etmek mümkündür. Kraliyet Operası Binası'nın büyük prodüksiyonları, dünyaca ünlü orkestra, korolar ve solistlerin katılımıyla canlı bir performans sergilenir. Siz de evinizde ya da bulunduğunuz konumda, sanal konserlere eşlik edebilirsiniz. Kraliyet Operası Binası'nın resmi web sitesi üzerinden sunulan bilgileri ve etkinlik takvimini inceleyerek sanal konserleri dinleyebilirsiniz. 

Kaynak: www.roh.org.uk

Evde Kültürel Aktiviteler

3) Orsay Müzesi - Paris

Paris Orsay Müzesi, dünyanın en ünlü sanat müzelerinden biridir ve özellikle 19. yüzyıl Fransız sanatını yansıtan eserleri barındırmaktadır. Orsay Müzesi, çevrimiçi olarak sanal gezi deneyimi yaşamak isteyenler için, online müze turu imkanı sunar. Orsay Müzesi'nin resmi web sitesi üzerinden 360 derece görüntülere, yüksek çözünürlüklü fotoğraflara ulaşarak bulunduğunuz konumdan müze turu yapabilirsiniz.

Gustave Courbet, Édouard Manet, Claude Monet, Vincent van Gogh ve Auguste Renoir gibi ünlü sanatçıların eserlerini görmek istiyorsanız, evden çıkmadan online platformu değerlendirerek kültürel gezilerinizi tamamlayabilirsiniz. 

Kaynak: www.artsandculture.google.com  

 Ünlü Sanat Müzeleri

4) British Museum - Londra

British Museum'un resmi web sitesi müzeyi ziyaret etmek isteyenler için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Web sitesi üzerinden, müzenin koleksiyonları hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak mümkündür. Tıpkı müze turunun verdiği bir hisle, fotoğraflara ve açıklamalara kolayca ve anında erişebilirsiniz. Müzenin önde gelen sanat eserlerini, antik çağlardan çağdaş döneme kadar uzanan tarihi ve kültürel zenginliklerini online platform kolaylığı ile evinizde keşfedebilirsiniz.

Müzenin dijital koleksiyonları ve sanat eserleri, yüksek çözünürlüklü görüntülerle sanal ziyaretçiye sunulmaktadır. Doğrudan sanal müze turu sunmayan British Museum, çevrimiçi kaynakları ve dijital içerikleri karşı tarafla paylaşmaktadır. Bu paylaşım da müzede gezme deneyimini kısmen yansıtmaktadır. 

Kaynak: www.artsandculture.google.com  

Sanal Müze Turu Yapmak

5) New York Modern Sanatlar Müzesi

New York Modern Sanatlar Müzesi'nde dünyaca ünlü sanat eserlerini görmek mümkün. Online platformda sanal müze turu yaparak şu güne kadar adı çok duyulan ve iz bırakan sanat eserlerine, hakkındaki detaylı bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. 

Vincent Van Gogh'un Yıldızlı Gece, Salvador Dali'nin Belleğin Azmi, Cloude Monet'nin Nilüferler isimli resimlerini ve daha fazlasını, New York Modern Sanatlar Müzesi’nin sanal gezi tur fırsatıyla görebilirsiniz. Bu eşsiz müze turunu balkonda bahçe masa takımları ile konforlu bir gün geçirirken yapabilirsiniz.

Kaynak: www.artsandculture.google.com  

Sanalda Ünlü Sanat Eserleri

6) Yapı Kredi Sanal Müzesi

Yapı Kredi Sanal Müzesi, Türkiye'de var olan sanat kurumlarından, Yapı Kredi Kültür Sanat'ın dijital müzesi olarak tanınmaktadır. Online platform üzerinde yer alan bir sanal müze olduğundan birçok sanat eserine ve değerli eşyaların sergilendiği alanlara ulaşmak mümkündür.

Kültürel etkinliklere evinizden katılmak istediğinizde, online bir cihaz kullanarak Atatürk'e ait madalyaları, kehribar tesbihleri, ahşap baston, gramofon ve Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın gözlük çerçevesi gibi çok değerli eşyaları sanal platform üzerinden görebilirsiniz. Yapacağınız bu sanal müze turu sayesinde genel kültürünüzü zenginleştirmiş olursunuz. Aynı zamanda, tatilleri ve zamanı verimli geçirmek için de iyi bir öneri olabilir.

Kaynak: www.yapikredisanalmuze.com

Sanal Müze Gezmek

7) Ankara Cumhuriyet Müzesi

Ankara Cumhuriyet Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e adanmıştır. Müze içinde yer alan Atatürk'ün yaşadığı ve çalıştığı zamanlardan kalma orijinal eşyaları, belgeleri, fotoğrafları ve diğer kişisel objeleri sanal müze gezisi imkanıyla görebilirsiniz. 

2.TBMM Binası adıyla da bilinen Ankara Cumhuriyet Müzesi, online ziyaretçilerine Atatürk'ün resmi ziyaretlerde giydiği kıyafetler, ödüller, madalyalar ve hatıra hediyeleri de sergilemektedir. Araştırma, müze turu yapma, tarihe ve Atatürk’e dair yeni bilgiler öğrenme sürecindeyseniz, evinizden Ankara Cumhuriyet Müzesi’ni sanal müze turu imkanıyla gezebilirsiniz.

Kaynak: www.sanalmuze.gov.tr

Evden Katılabileceğiniz Sanal Turlar

8) İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Öğrenciler, araştırmacılar, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gören ve sık sık ziyaret edilen İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, sergi odalarını sanal müze imkanıyla online ziyaretçilerine açıyor. İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk ve İslam sanatının zenginliğini gösteren değerli bir kültürel mirasa sahip olduğundan özellikle de tarihe ilgi duyan kişilerin, en çok merak ettiği kültür duraklarından biridir.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eser ve sanat eserini görme fırsatı bulacağınız İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni online ziyaret ederek Türk sanatının zenginliğine şahit olabilirsiniz. Sanal müze turunda, bilgilendirme işareti olan resimlere tıklayarak eserler hakkında sunulan bilgileri de okumak mümkündür.

Kaynak: www.sanalmuze.gov.tr

Sanat Turu Yapmak

9) Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri Sanal Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan sanal müze turları arasında, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri Sanal Müzesi de yer almakta. Bu sanal müze alanı hem yerli hem de yabancı turistlerin son yıllarda dikkatini çeken noktalardan biri. Dünya tarihindeki en eski tapınak kompleksi olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye gitme imkanı olmayan kişiler için etkili bir müze turu imkanıdır. Göbeklitepe, M.Ö. 9600-9500 yıllarına tarihlenen ve Neolitik döneme ait olan yapılarla dolu tarihi ve değerli bir bölgedir. 

Bu bölgeyi online cihazlardan görmek isterseniz, sanal müze seçeneğini değerlendirip birçok açıdan müze alanını ziyaret edebilirsiniz. Sanal müze aracılığıyla Göbeklitepe'nin gizemli dünyasını keşfetmek isterseniz internet adresinden müzenin adını seçerek kültür turuna başlayabilirsiniz.

Kaynak: www.sanalmuze.gov.tr

Sanal Konserler ve Müzeler

İlginizi Çekebilir:

Sinema Sevenler İçin En İyi Film İzleme Köşesi Nasıl Hazırlanır?

Hayalinizdeki Hobi Odasını Hazırlamanın 12 Etkili Yolu

Oyun Tutkunları İçin Oyuncu Odası Dekorasyon Fikirleri!

Burç Renkleri: Burcunuza Göre Evinizi Hangi Renklerde Dekore Etmelisiniz?

Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirin

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.