Küçük Yazlıklar İçin 10 Farklı Pratik Ev Dekorasyonu Önerisi
Küçük yazlık evlerde dekorasyon yaparken size ilham olacak fikirleri, bu içeriğimizde görebilirsiniz!
Küçük Yazlıklar İçin 10 Farklı Pratik Ev Dekorasyonu Önerisi
Yazlık eviniz küçükse, alana uygun şekilde dekorasyon yapıp evin daha da estetik görünmesini sağlayabilirsiniz. Küçük yazlıklar için pratik ev dekorasyonu önerilerimizden ilham alarak, siz de yaşam alanında konforlu ve huzur veren köşeler elde edebilirsiniz. Bunun için size hem yazlık hem de tatillerde kullanacağınız evlerde, yapabileceğiniz dekorasyon önerilerini sunacağız.
Bellona editör ekibi olarak özenle bir araya getirdiğimiz küçük yazlık ev dekorasyon önerileri sayesinde, sizin de tatil evleriniz göz alıcı dekorasyonla tamamlanabilir. Evinizde yapabileceğiniz pratik ve şık dekoratif dokunuşları, daha yakından incelemek isterseniz, içeriğimizdeki bilgilere göz atarak kendi eviniz için en iyisini yapabilirsiniz!
Küçük Yazlıklar İçin 10 Farklı Pratik Ev Dekorasyonu Önerisi
- Loş odalarda ayna kullanımına önem verin.
- Marin temasını yansıtacak objeleri kullanın.
- Duvar renginde mavinin sakinliğini hissedin.
- Açık raf sistemleri sayesinde kullanışlı alanlar oluşturun.
- Katlanabilir mobilyalarla yerden tasarruf sağlayın.
- Gizli depolama alanına sahip eşyalarla düzeni koruyun.
- Kolay temizlenen tekstil ürünlerini kullanmaya başlayın.
- Eşyaları konumlandırırken pencere önünü açık bırakın.
- Zeminde kilim ve paspas kullanmaya çalışın.
- Bahçe mobilyaları ile konforun sınırlarını genişletin.
1) Loş Odalarda Ayna Kullanımına Önem Verin
Küçük yazlık evlerde daha çok aydınlatma sağlamak için odalarda ayna kullanımına önem verin. Özellikle de loş odalar için büyük aynalar kullanabilirsiniz. Yazlık evlerde masa çevresinde ya da uygun duvarda konsol aynası bulundurabilirsiniz. Aynalar sayesinde yazlık evinize, daha çok ışık girecek ve daha fazla aydınlık hissedeceksiniz.
2) Marin Temasını Yansıtacak Objeleri Kullanın
Küçük yazlık için hangi dekorasyon stili uygundur diye düşünüyorsanız, marin teması evinize hitap edebilir. Özellikle de denize kıyısı olan şehirlerde yazlık ev dekore ederken deniz temasından faydalanabilirsiniz. Mavi, kırmızı, beyaz renklerini yansıtan seramik vazolar, hasır sepetler, ahşap ve doğal dokulu dekoratif ögeler evinize özenli bir dokunuş kazandırabilir.
3) Duvar Renginde Mavinin Sakinliğini Hissedin
Küçük ve yazlık evleri daha ferah bir atmosferle kullanmak için, duvar renginde maviyi tercih edebilirsiniz. Maviyi duvar renginde kullanmak, odaya deniz ve gökyüzü hissiyatı katacağı için, çeşitli mobilyalara da kolayca uyum sağlar. Mavinin açık tonlarını kullanarak daha ferah ve sakin, koyu tonlarını kullanarak sıcak ve samimi bir yazlık ev stili geliştirebilirsiniz.
4) Açık Raf Sistemleri Sayesinde Kullanışlı Alanlar Oluşturun
Yazlık eviniz küçükse, kapalı dolaplar yerine açık raf sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Açık raflara mutfak eşyalarını ya da dekoratif ürünlerini yerleştirerek kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Dikey raflardan, tv ünitesi raflarından yararlanarak küçük ama etkili dekorasyon yapabilirsiniz. Bu yöntem, evlerde daha düzenli görünüm sağlamaya da yardımcı olacaktır.
5) Katlanabilir Mobilyalarla Yerden Tasarruf Sağlayın
Yazlık eviniz çok büyük değilse, kullanım dışı olan ürünleri kolayca saklamak için katlanabilir özelliğe sahip olan mobilyaları kullanabilirsiniz. Katlanabilir masa, sandalye ve koltuk tercih ederek ihtiyaç halinde hazırlayabilirsiniz. Tatil evinizden ayrılırken bu eşyaları katlayarak saklayabilirsiniz. Böylece her dönem için yerden tasarruf yapmış olursunuz.
6) Gizli Depolama Alanına Sahip Eşyalarla Düzeni Koruyun
Küçük ve çok eşya barındıran yazlık evlerde, gizli depolama alanları sayesinde yerden tasarruf yapmak çok kolay. Bunun için gizli depolama alanı sunan baza, gömme dolap, çekmeceli ve dolaplı kitaplık gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Özellikle de mutfakta sandıklı pufları kullanarak hem oturma hem de eşya saklama alanı elde edebilirsiniz.
7) Kolay Temizlenen Tekstil Ürünlerini Kullanmaya Başlayın
Küçük yazlık evinizi yaz döneminde sıkça kullanıyorsanız, temizliği de sık sık yaparsınız. Bu durumu rahatlatmak ve pratik hale getirmek için, kolay temizlenen ürünleri seçmeye çalışmalısınız. Kolay temizlenebilen ve lekeden etkilenmeyen kumaşa sahip olan kanepe kırlentleri, yatak örtüleri tercih ederek hijyeni uzun süre koruyabilirsiniz.
8) Eşyaları Konumlandırırken Pencere Önünü Açık Bırakın
Yaz güneşini ve aydınlığını, evinizde uzun süre hissetmek isterseniz odalarda pencere önünde çok büyük eşyalar konumlandırmayın. Çünkü büyük eşyalar pencere önünde yer aldığında, iç mekana gelen ışığı kesebilir. Bu durum da odanın karanlık ve loş görünmesine neden olur.
Oda düzenlemesi yaparken eşyalar ve mobilyalar pencereyi kapatmayacak şekilde hareket edilmelidir. Örneğin vitrin pencere önünde değil, duvara yakın olan bir köşede durabilir.
9) Zeminde Kilim ve Paspas Kullanmaya Çalışın
Zemin dekorasyonu yapmak istediğiniz küçük yazlık evinizde, kullanışlı ve şık görünen ürünleri kullanabilirsiniz. Sıcak dönemlerde evde daha rahat kullanmak için ince kilim ve paspasları tercih edebilirsiniz. Mobilyalara uyum sağlayan kilim ve paspaslar, yazlık mekanların sıcak ve samimi havasını güçlendirebilir.
Evinizin tarzına hitap edecek şekilde modern, retro, rustik, klasik stillerde kilim ya da paspas kullanmayı deneyebilirsiniz.
10) Bahçe Mobilyaları ile Konforun Sınırlarını Genişletin
Bahçe mobilyaları yazlık evler için olmazsa olmaz eşyalardandır. Küçük bir yazlık eviniz varsa, daha minimal takımları kullanarak bahçe dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.
Açık havanın keyfini çıkarmak ve yaz boyunca konforlu bir alan hazırlamak için Bellona’nın en popüler mini takımlar mobilyaları arasından seçim yaparak, balkon ve bahçe dekorasyonunda kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.
Küçük Yazlıklar İçin Hangi Eşyalara İhtiyaç Duyulur?
Küçük bir yazlık ev dizayn ederken temel eşyalara ihtiyacınız olabilir. Tatil boyunca işlerinizi kolaylaştıran ve size konfor sunan eşyalar, küçük yazlık evinizde yer alabilir. Bu eşyaların neler olduğuna açıklık getirelim:
- Temel Eşyalar: Yatak, gardırop, sandalye, masa, sehpa.
- Mutfak Eşyaları: Tencere, tava, çatal-bıçak takımı, tabak-fincan takımı, pişirme araçları, buzdolabı, ocak.
- Banyo Eşyaları: Havlu, bornoz, banyo paspası, sabunluk, diş fırçalık, ayna.
- Tekstil Ürünleri: Nevresim takımı, yatak örtüsü, halı, kilim, perde.
- Aydınlatma Unsurları: Avize, lambader, gece lambası
- Dekoratif Öğeler: Vazo, resim, biblo, saksı.
- Küçük Ev Aletleri: Kettle, tost makinesi, elektrikli süpürge, fan, ütü.
- Temizlik Malzemeleri: Deterjan, sıvı sabun, temizlik bezleri, eldiven.
- Kişisel Bakım Ürünleri: Havlu, sabun, diş macunu, şampuan.
- Eğlence Ürünleri: Televizyon, radyo, kitap, oyun setleri.
İlginizi Çekebilir:
Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi
Düşük Bütçeyle Ev Yenileme İpuçları
Evinizi Aydınlık ve Ferah Gösterecek En Güzel Boya Renkleri
- Banyo Yenileme Fikirleri: Az Miktarda Para ile Büyük Değişiklikler >
- Söz Töreni İçin Konuklara Özel Hediyelikler: Yaratıcı ve Anlamlı 12 Hediye Fikri >
- Evinizi Yenilemenin Ekonomik Yolları: Küçük Bütçeyle Büyük Değişiklikler >
- Evinizin Havasını Değiştirecek Stratejik Ev Tekstili Kullanımı >
- Evdeki Atölyeler: Kendin Yap Projeleri İçin İdeal Alanlar Yaratmak >
- Zamansız Elegans: Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezi >
- Ünlü Romanlardan Esinlenen Dekorasyon Fikirleri >
- Film ve Dizi Setlerinden İlham: Dekorasyon Stilleri >
- Ev Taşımak İçin Koli Nereden Alınır? Taşınma Kolisi Alabileceğiniz Yerler >
- Geleceğin Evleri: 2030 Yılında Mobilya ve Yaşam Tarzı Trendleri >