Giriş Yap
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Blog Under Construction
under

Küçük Bir Evde Nasıl Daha Fazla Depolama Alanı Yaratılır?

Küçük evde depolama alanı nasıl oluşturulur? Küçük ve dar evler için ekstra depolama alanı yaratmanın en iyi ipuçları Bellona farkıyla bu yazıda!

Bellona Mobilya 22-12-2023 16:33:57
Küçük Bir Evde Nasıl Daha Fazla Depolama Alanı Yaratılır?

Küçük Bir Evde Nasıl Daha Fazla Depolama Alanı Yaratılır?

Yaşam alanındaki yetersiz depolama alanı, ister istemez konforu ve eşya düzenleme sistemini etkilemektedir. Dar ve küçük evlerde bulunan dolapların sayısı azsa ve eşyalar bu dolaplara sığmıyorsa, daha fazla depolama alanı oluşturulmalıdır. 

Bu depolama alanını oluştururken sahip olunan eşyaların ve oda özelliklerinin nitelikleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Mesela küçük bir banyo için daha fazla depolama alanı nasıl oluşturulur gibi sorular üzerine yoğunlaşılabilir.

Kıyafetlerin, mutfak eşyalarının, çocuk odasındaki eşyaların ve salon gibi yaşam alanlarının daha ferah görünmesi için eşyaların göz önünde olması önerilmez. Kullanılmayan eşyaların dolap ya da çekmecelere yerleştirilmesi, küçük evler için avantaj sağlar. Bu avantajı küçük ve dar evinizde yaşamak isterseniz, Bellona farkıyla öğreneceğiniz pratik depolama alanlarını evde siz de oluşturabilirsiniz. 

Evinizde huzurlu, rahat, dilediğiniz gibi eşya depolamak ve dizayn etmek için bu satırlardaki bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Herkesin kendi ihtiyacına göre çözüm önerilerimiz olacak. Eğer küçük yaşam alanlarını var olan sınırlar içinde genişletmek ve eşyaları daha düzenli depolamak isterseniz, yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz!

Küçük Evde Depolama

Küçük Evde Daha Fazla Depolama Alanı Oluşturacak 12 Öneri

1) Sandıklı Baza Kullanın

Eviniz küçükse, yatak seçiminde bazalı modelleri kullanmak sizin için uzun ömürlü bir seçim olabilir. Çünkü mevsime göre kullanmadığınız ya da evdeki fazla eşyaları, bazanın içinde saklayabilirsiniz. Oda içinde hangi eşyayı fazlalık olarak görüyorsanız, o eşyanın dönem dönem baza altında saklanmasını sağlayabilirsiniz. 

Yorgan, yastık, ayakkabı, çanta, kitaplar ve tekstil ürünlerini sandıklı bazalarda konumlandırarak küçük evlerde fazladan depolama alanı oluşturabilirsiniz.

Evinizin genişliğine göre bir baza seçmek isterseniz, Bellona Baza modelleri size pek çok ölçüde ve tarzda ürün seçeneği sunuyor.

Pratik Depolama Alanı

2) Çamaşır Makinesi Üzerine Dolap Yaptırın

Küçük banyoya sahip olanlar, çamaşır makinesi üzerindeki duvar boşluğunu dolapla değerlendirebilir. Makine üzerine güvenli şekilde montajlanan dolap sayesinde banyo ürünleri tek bir yerde toplanabilir. 

Havlu, tuvalet kağıdı, deterjanlar, kozmetik ürünleri bu dolap içinde saklandığında banyodaki estetik görünüm de şık şekilde tamamlanmış olur. 

Şayet banyonuz küçük ve kullanışsız ise, çamaşır makinesi üzerinde birkaç raftan oluşan dolap yaptırarak eşyalarınız için fazladan depolama alanı elde edebilirsiniz.

Küçük Evlerde Eşya Depolamak

3) Çekmeceli Sehpa Kullanın

Çekmece, her ev için fazladan bir depolama alanı oluşturur. Eğer evinizde yeterli sayıda dolap ve çekmece yoksa, alacağınız eşyaları çekmeceli tercih edebilirsiniz. Özellikle de salonda ya da mutfakta kullandığınız sehpa ve masa gibi ürünlerde çekmeceye dikkat edebilirsiniz. 

Çekmeceli masa ve sehpa kullanarak dilediğiniz eşyaları o gizli bölmede saklayabilirsiniz. Böylece ortalıkta dikkatinizi dağıtan ve dağınıklığa neden olan eşyaları kolayca gizlemiş olursunuz.

Salon, balkon, oturma odası gibi alanlarda Bellona Orta Sehpa modellerini kullanarak çekmeceli modellerinin size sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Evde Depolama Alanları

4) Lavabo Altında Dolap Bulundurun

Banyo ve tuvalet gibi alanlarda, ilave depolama alanı oluşturmak için lavabo altında birkaç raflık dolap kullanabilirsiniz. Bu dolapları, lavabonun şeklinde göre dizayn ettirip yerleştirebilirsiniz. 

Banyo ve tuvalet için gerekli olan malzemeleri bu dolapta saklayarak dilediğiniz an kullanmak için çıkarabilirsiniz. Banyo tasarımına uyum sağlayan kullanışlı bir dolabı, lavabo altında tercih ederseniz iç mekanlarda düzenli bir görünüm de sağlayabilirsiniz.

Depolama Alanları Oluşturmak

5) Dar Mutfaklarda Tavan Rafına Yer Verin

Küçük mutfaklarda depolama alanı oluşturmak için tavan raflarından faydalanabileceğiniz biliyor musunuz? Rahat kullanabileceğiniz bir tavanda, asma raf yaptırarak bardak, cezve, şişe, tabak gibi ürünleri yerleştirebilirsiniz. 

Asma raflar, genellikle çok küçük mutfaklar için konforlu bir alan oluşturur. Eğer sizin de mutfağınız çok küçükse depolama alanı için tavan raflarını kullanabilirsiniz.

Dar Mutfak Dekoru

6) Duvar Genişliğinde Alçak Dolap Tercih Edin

Çocuk odasında ya da oturma odasında depolama alanı oluşturmak istediğinizde, duvardan duvara uzanan tek katlı kapalı bir dolap yaptırabilirsiniz. Dolabın içindeki bölmeleri kendi beklentilerinize göre böldürebilirsiniz. Küçük çocuk odaları için oyuncak ve eşya depolamaya yardım eden bu yöntem salon ve oturma odasında tv ünitesi olarak kullanılabilir. 

Dar ve küçük odalarda, duvardan duvara alçak dolaplar hem modern görünüm sağlar hem de yetersiz depolama alanına çözüm kazandırır. 

Çok küçük odalar için Bellona Tv Sehpası modelleri arasından bir ürün seçerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde dar ve küçük odalarda, çekmeceler sayesinde depolama alanı oluşturmak daha kolay olacak.

Oturma Odasında Depolama Alanı

7) Klozet Üzeri Raflardan Faydalanın

Küçük banyo ve tuvaletlerde, klozetin yer aldığı köşede depolama alanı oluşturarak eşyalarınızı yüksek bir yerde yerleştirebilirsiniz. Klozetin üst kısmında, açık ya da kapalı raf yaptırarak tuvalet kağıdı, oda kokusu, ped gibi ürünleri kolay ulaşılabilir noktalara koyabilirsiniz. 

Bu yöntem sayesinde küçük alanlarda kullanışlı depolama alanı eklenebilir. Özellikle de dolap imkanı olmayan alanlarda klozet üzeri raf çok kullanışlı olacaktır. 

Küçük Evde Alan Yaratmak

8) Mutfak Raflarına Düzenleyici Ekleyin

Mutfağınız dar ve küçükse, dolaplarınız da size yetmeyebilir. Böyle anlarda, mutfak dolaplarının içinde düzenleyici rafları kullanabilirsiniz. Düzenleyici raflar, tabak çeşitlerini daha düzenli kullanmanızı kolaylaştırır. 

Ayrıca bardak ve tencere gibi ürünler için de ekstra depolama katı oluşturur. Dolabı yetersiz olan kişiler için önerdiğimiz bu depolama fikri, birçok evde eşyaların daha çabuk ulaşılmasını da sağlamaktadır.

Mutfakta Kullanışlı Alan Yaratmak

9) Merdiven Boşlukları İçin Çekmece Yaptırın

Evinizde merdiven varsa, merdiven boşluğunu dolap ya da çekmece ile değerlendirebilirsiniz. Bu yöntem, depolama alanını kullanışlı hale getirmenize yardım edecektir. 

Merdivenin olduğu alanda, imkan oldukça dolap ya da çekmece yaptırırsanız ayakkabı, hırdavat malzemeleri, temizlik ürünleri gibi eşyaları gizli bir köşede saklayabilirsiniz. Merdivenin malzemesine ve tarzına uyum sağlayan dolap yaptırarak evin tarzını da tamamlayabilirsiniz.

Depolama Alanları Kullanmak

10) Koridorda Vestiyer Konumlandırın

Küçük evlerin dolaba ihtiyacı olduğunda, kapı girişinde vestiyer kullanımı akıllara gelir. Vestiyer yani diğer adıyla portmanto sayesinde, birçok eşya için depolama alanı sağlanır. Eve girerken ya da evden çıkarken lazım olan eşyalara anında ulaşmak için tercih edilebilir. 

Koridor genişliğine ve uzunluğuna bağlı olarak tercih edeceğiniz vestiyer sayesinde, ilave depolama alanı oluşturabilirsiniz. Nasıl bir model portmanto kullanabilirim diye düşünüyorsanız, Bellona Portmanto modelleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Vestiyer Kullanımı

11) Küçük Eşyalar İçin Sepet Alın

Dar ve küçük evlerde kullanılan küçük eşyalar için, sepet yardımıyla depolama alanı genişletilebilir. Gardırop içinde sepet çorap ve çamaşırlarınızı düzenlerken, mutfak dolapları içinde kullanılan sepet de paketli ürünleri depolamanıza yardım edebilir. 

Her boyda sepet alarak küçük evinizde daha kullanışlı depolama alanı elde edebilirsiniz. Odaların ihtiyacına ve dolap içindeki düzene göre yerleştirme yapabilirsiniz.

Küçük Alanları Kullanmak

12) Kapı Üzeri Boşluklarını Değerlendirin

Evlerde kapı üzerinde genellikle 50 cm boşluk bulunur. Bu dar alanlarda, işlevsel bir depolama alanı oluşturmak isterseniz ufak bir dolap yaptırabilirsiniz. Raf ya da dolap sistemi sayesinde, nadir kullandığınız eşyaları burada saklayabilirsiniz. 

Salonda kitaplık kullanımı için kapı üzeri depolama önerilebilir. Mutfakta ise arada sırada kullandığınız eşyalar için dolap olabilir. Yatak odalarında ise hafif tekstil ürünlerini saklamak için kapı üzerinde dolapla depolama alanı elde edebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde en küçük evleri daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Kapı Üzeri Depolama

İlginizi Çekebilir:

Küçük Ev İçin Dekorasyon Önerileri

Oturma Grubu Seçimi

Mobilyalarınızı Nasıl Organize Edebilirsiniz

Minimalist Mobilya Tasarımları ve Dekorasyon Önerileri

Baza ve Başlık Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.