Blog Under Construction
under

Küçük Alanları Büyük Göstermenin Püf Noktaları

Küçük alanları büyük göstermenin püf noktalarını, Bellona ile bu içerikte keşfedin!

Bellona Mobilya 03-05-2024 11:37:40
Küçük Alanları Büyük Göstermenin Püf Noktaları

Küçük Alanları Büyük Göstermenin Püf Noktaları

Bakımı ve temizliği kolay olan küçük alanlar, olduğundan daha büyük görünebilir. En küçük odaları dahi geniş ve ferah göstermeyi istiyorsanız, birkaç etkili mimari dokunuşla alanı büyük gösterebilirsiniz. Renk seçimi, mobilya yerleşimi ve daha pek çok detay sayesinde evinizdeki küçük alanları olduğundan ferah göstermek, bu içerikle Bellona sayesinde mümkün.

Yaşam alanını göz alıcı şekilde kullanmak, her köşesinde hayalini kurduğunuz izleri görmek için size faydalı bir içerik hazırladık. Küçük alanları ve odaları daha büyük göstermenin püf noktaları da sizi burada bekliyor. Salon, oturma odası, yatak odası ya da balkon gibi dar ve küçük alanlarda yapacağınız değişimler sayesinde alanın büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte uygulamanızı önerdiğimiz küçük alanları büyük göstermenin püf noktaları!

küçük alanı büyük göstermek

Küçük Alanları Büyük Göstermenin 11 Püf Noktası

  • Minimal tarzı benimseyin.
  • Açık ve pastel tonlardan faydalanın.
  • Az eşya kullanmaya dikkat edin.
  • Dikey depolama çözümlerine yer verin.
  • İşlevsel mobilyaları kullanın.
  • Dekorasyonda aynalardan yararlanın.
  • Aydınlatma unsurlarını dengeleyin.
  • Duvar kağıdında dikey çizgileri seçin.
  • Odayla uyumlu mobilyaları tercih edin.
  • Şeffaf ve geçirgen kumaşları kullanın.
  • Büyük halılarla alanı geniş gösterin.

1) Minimal Tarzı Benimseyin

Küçük odaların gereksiz eşyalardan kurtulması ve sadeleşmesi, büyük gösterme konusunda etkilidir. Bu nedenle, minimal dekorasyon tarzını benimseyebilirsiniz. Az ve öz eşya kullanarak, odanın karmaşık görünüme sahip olmasını önleyebilirsiniz. 

Küçük odaların ihtiyacına göre, göz yormayan ve minimal eşyaları seçerek odanın daha büyük görünmesini kolaylaştırabilirsiniz. Modern ve spor bir konsol ya da köşe koltuk gibi ürünler, size bu süreçte yardımcı olabilir.

minimal tarz

2) Açık ve Pastel Tonlardan Faydalanın

Küçük alanları büyük göstermenin yollarından bir diğeri de renk seçimidir. Açık renkleri kullanmak, pastel tonlardan faydalanmak, alanın daha ferah ve büyük görünmesine yardım edecektir.

Bej, krem, limon, açık mavi, açık yeşil ve soft gri gibi renkler, odanın olduğundan büyük görünmesini sağlayabilir. Mobilyalarınızı öne çıkarmak, odanın ferah ve büyük görünmesini sağlamak isterseniz açık ve pastel renklerden faydalanabilirsiniz.

açık tonlarda dekorasyon

3) Az Eşya Kullanmaya Dikkat Edin

Küçük bir oda kullanacaksanız, olabildiğince az eşya seçmeye dikkat edin. Oda içinde kullanacağınız eşyaların niteliğine ve niceliğine önem verin. İşlevsel olması ve oda boyutuyla orantılı olması size bu süreçte kolaylık sağlayacaktır.

Küçük bir yatak odasını büyük göstermek için, temel yatak odası takımı mobilyalarını kullanabilirsiniz. Küçük bir mutfak dizayn ederken de iri ve geniş masalar yerine küçük ölçülerde yemek masası kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece odanın daha büyük görünmesini ve ihtiyaçlarınıza yönelik eşya kullanmayı sağlayabilirsiniz.

az eşya kullanımı

4) Dikey Depolama Çözümlerine Yer Verin

Dikey depolama çözümleri, raflar ve dolaplar küçük alanların daha büyük görünmesini hızlandırır. Genç odası dizayn ederken odanın daha büyük görünmesini istiyorsanız, yatak çevresinde ya da uygun alanlarda tavandan zemine kadar dikey depolama alanı oluşturabilirsiniz.

İnce ve uzun bir kitaplık seçerek odanın geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Küçük bir mutfağı büyük göstermek için de dolap ve raf gibi alanları dikey kullanmayı deneyebilirsiniz. Bakliyat dolabını ya da dekoratif dolabı, dikey formda seçmeye dikkat edebilirsiniz. Yatay alanlar, odanın sınırlarını daraltabilir.

dikey depolama

5) İşlevsel Mobilyaları Kullanın

Küçük bir alanda yer kazanmak için çok amaçlı ve işlevsel mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu seçiminiz sayesinde, eşyaları ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz. Örneğin, dar bir oturma alanında kanepe kullanarak hem dinlenme hem de uyuma alanı oluşturabilirsiniz.

Salonda ya da balkonda, katlanabilir masa gibi pratik mobilyalar kullanarak alanın daha ferah görünmesini kolaylaştırmış olursunuz. İşlevsel mobilyalar, evin küçük odalarını rahatlatmak için sıkça tercih edilir. Bellona’da yer alan işlevsel mobilyalar sayesinde, küçük alanlarınızı daha büyük gösterebilirsiniz.

işlevsel mobilya

6) Dekorasyonda Aynalardan Yararlanın

Dar ve küçük alanları, büyük göstermek için büyük aynaları kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayna, doğal ve yapay ışığı iç mekana dağıtan dekoratif bir ögedir. Böylece odanın daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlar. Özellikle de ışığı alan köşelerde yer alan büyük boy aynalar sayesinde, en küçük alanlar dahi büyük görünebilir.

Boy aynası kullanım imkanı olmayan küçük alanlarda, duvar dekorasyonunu tamamlayan konsol aynası gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu aynalar, odanın geniş ve aydınlık görünmesine yardım eder. Böylece küçük salon ya da oturma odası gibi alanlarda kendinizi daha iyi hissedebilir, odanın büyük görünmesini kolaylaştırabilirsiniz.

ayna dekorasyonu

7) Aydınlatma Unsurlarını Dengeleyin

Küçük odalarda kullanılan aydınlatma ögeleri, oda içinde dengeli şekilde konumlandırılmalıdır. Böylece odanın loş kalması önlenir ve daha büyük görünür. Küçük ve dar odalarda kalan loş köşeler, odanın olduğundan daha küçük görünmesine neden olur. Bu durumu önlemek için odanın genişliğine göre aydınlatma yapılmalıdır.

Koltuk takımları arasında ayaklı lambader kullanmak, masa üzerinde sarkıt avize kullanmak odanın büyük görünmesine yardımcı olabilir. Aydınlatma unsurlarını oda içinde dağıtarak geniş görünüm elde edebilirsiniz. Çok küçük ve loş odalarda, güçlü spot ışıklarını kullanarak odanın geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

sarkıt avize

8) Duvar Kağıdında Dikey Çizgileri Seçin

Duvar kağıdı ve çıta uygulaması yapacaksanız, odanın daha büyük görünmesi için dikey çizgileri deneyebilirsiniz. Dikey çizgiler, tavan ile zemin arasını daha uzun göstermeye yardım eder. Böylece küçük odalar, olduğundan daha büyük ve ferah görünebilir.

Duvar kağıdı uygulamasında karışık desenler tercih etmek yerine, dikey çizgileri yansıtan desenleri seçebilirsiniz. Bu tür seçenekleri, yatak odasında ve küçük oturma alanlarında uygulayabilirsiniz. Güçlü bir aydınlatma desteği ile odaları daha büyük gösterebilirsiniz.

dikey çizgili duvar kağıdı

9) Odayla Uyumlu Mobilyaları Tercih Edin

Küçük alanları büyük göstermek için mobilya seçiminde boyutlara odaklanmalısınız. Dar bir oda için, daha büyük mobilyalar kullanmanız önerilmez. Orta büyüklükteki odalar için standart koltuk ölçülerine ya da yatak ölçülerine önem verebilirsiniz.

Odanın aldığı doğal ışık, duvar renklendirmesi, genişliği ve geometrik planlanması dikkate alınarak mobilyalar seçilmelidir. Her odaya uyumlu, işlevsel mobilyaları Bellona’da görebilirsiniz!

odaya uyumlu mobilya

10) Şeffaf ve Geçirgen Kumaşları Kullanın

Küçük alanların doğal ışık alması, odanın büyük görünmesini kolaylaştırır. Bunun için perde ve iç mekandaki kumaşların geçirgen olmasına dikkat edilmelidir. Pencerenin büyüklüğüne uygun perde seçerken, ince ve geçirgen tüllerden faydalanabilirsiniz. Bu tür seçimler sayesinde, küçük alanlara doğal ışık daha kolay yansır ve oda daha büyük görünebilir.

Dekoratif amaçlı kullanılan fon perdelerde beğeniye göre kumaş tercih edebilirsiniz. Fon perdeyi tamamlayan tül ve perdelerde açık renkleri seçmeniz, odanın ferah ve büyük görünmesine yardımcı olacaktır.

açık renkli perde

11) Büyük Halılarla Alanı Geniş Gösterin

Küçük alanlarda zemin dekorasyonu yaparken halı boyutunu, odanın ölçüsüne göre seçebilirsiniz. Büyük halı kullanarak odanın daha geniş görünmesi sağlanabilir. Büyük bir halı çevresinde ve üzerine mobilya konumlandırarak odanın orantılı ve geniş görünmesi sağlanabilir.

Halıdaki renk ve desen seçimi de odanın izlenimini etkiler. Karmaşık desenler, dar ve küçük atmosfer oluşturabilir. Bu nedenle toprak tonlarından ya da jüt halı modellerinden seçim yaparak odaların daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

evde büyük halı kullanımı

İlginizi Çekebilir:

Küçük Bir Evde Nasıl Daha Fazla Depolama Alanı Yaratılır?

Küçük Salon Dekorasyonu İçin Mobilya Seçimi İpuçları

Dar Alanlar İçin Akıllı Çözümler: Yataklı Koltuklar ve Çekyatlar

Tek Kişilik Evler İçin Sade ve Fonksiyonel 8 Dekorasyon İpucu

Sıkışık Odalar İçin Yaratıcı Depolama Çözümleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.