Giriş Yap
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Blog Under Construction
under

Ev Yaptırmayı Düşünenlere İnşaat Planı Örnekleri: Bellona’dan İlham Veren Tasarımlar

İnşaat planı nedir ve neden gereklidir? Ev yaptırmayı düşünenler için inşaat planı örnekleri ve dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar Bellona farkıyla bu yazıda!

Bellona Mobilya 04-07-2023 10:22:34
Ev Yaptırmayı Düşünenlere İnşaat Planı Örnekleri: Bellona’dan İlham Veren Tasarımlar

Ev Yaptırmayı Düşünenlere İnşaat Planı Örnekleri: Bellona’dan İlham Veren Tasarımlar

İnşaat planları yapı projesindeki farklı bölümleri, odaları, koridorları, kapıları, pencereleri, merdivenleri, duvarları, tavanları, zeminleri ve diğer ayrıntıları göstermeye yardım eder. Taslaklar, ölçekli çizimlerdir ve bina genelindeki tüm yüzeyleri ve özellikleri gösterir. İnşaat planları sayesinde, ev yaptırmayı düşünenlerin yaşayacağı ev taslak üzerinde belirlenir. Bu planlama, inşaat öncesinde ve sürecinde nasıl bir yol izleneceğine dair bilgiler verir. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan ev planları, yeni bir evde yaşamak isteyenlerin hayallerinin gerçekleşmesine destek olur.

Ev yaptırmayı düşünüyorsanız, sizlere inşaat planının öneminden ve nasıl hazırlanması gerektiğinden bahsetmek için buradayız. Yaşam alanınızı kendi beğenilerinize ve hayallerinize göre şekillendirmek için siz de inşaat planı örneklerinden ilham alabilirsiniz. Bu yazımızda, inşaat planı örneklerini görebilir aynı zamanda nasıl yardım alacağınızı öğrenebilirsiniz. İşte ev yaptırmayı düşünenler için en çok incelenen ev planı örnekleri!

Ev Yaptırmayı Düşünmek

Ev Yaptırmayı Düşünenler İçin 5 İnşaat Planı Örneği

1) Tek Katlı Ev İnşaat Planı Örneği

Tek katlı ev projeleri yalnızca bir kat üzerine tasarlanmış evin planını içerir. Bu tür evler genellikle daha küçük aileler veya yaşlı bireyler için idealdir. Bu inşaat planına sahip evler, konforlu bir yaşam alanı sunar. Ev sahibine yetecek kadar bir bahçe ve iyi düzenlenmiş peyzaj sayesinde, evin dışı da içi de kullanışlı hale gelebilir.

Minimal ve beklentilerinize hitap eden tek katlı bir ev yaptırdıktan sonra, içindeki eşyaları yenilemek için Bellona Oturma Odası seçeneklerine göz atarak kaliteli bir alışveriş yapabilirsiniz!

Tek Katlı Ev Yaptırmak

2) Çift Katlı Ev İnşaat Planı Örneği

Çift katlı ev inşaat planı, iki kat üzerine tasarlanmış bir evin planını yansıtır. Bu tür evler daha fazla yaşam alanı sağlamak için önerilir. Genellikle orta büyüklükte veya büyük aileler için konforlu yaşam alanı sunar. Tek kapıdan giriş sağlanıp katlara ulaşılabilir. 

Arzuya göre evin dışından merdivenle katlara giriş yapılabilir. Odalar, kişi sayısına ve evin mimarisine göre belirlenebilir. Bahçeli, özel alanlarda çift katlı evlerin daha sık inşa edildiği dikkat çeker.

Çift katlı ev inşaat planını gerçekleştirdikten sonra, üst katta yatak odası mobilya  eksiğini Bellona Yatak ve Baza modelleriyle tamamlayabilirsiniz!

Çift Katlı Ev İnşaat Planı

3) Çok Katlı Ev İnşaatı Planı Örneği

Arsa sahibi olan kişiler tarafından daha çok incelenen çok katlı evlerin inşaat planları, çok kalabalık kişilere hitap edebilir. Bu tür ev planlarında tesisat düzenlemesine göre odalar aynı hizada bulunabilir. Özellikle de banyo ve mutfak gibi alanlar, katlara uygun şekilde yerleştirilir. Çok katlı evlerde sosyal bir yaşam alanı için park, piknik alanı, bahçe gibi peyzaj düzenlemelerine önem verilmelidir.

Çok katlı ev planları, bungalov ya da prefabrik formda yapılabilir. Evin odaları ve genel projesi hazırlandıktan sonra hangi malzemelerin kullanılacağı belirlenebilir. 3+1 ev planı yaptıracaksanız, çok katlı ev inşaatı projesi hazırlamanız gerekecektir.

Çok Katlı Ev Planı

4) Prefabrik Ev İnşaatı Planı Örneği

Prefabrik ev inşaatı planı, önceden fabrikada üretilen ve daha sonra kurulum için inşaat alanına getirilen evin planını içermektedir. Prefabrik evler, hızlı ve ekonomik bir şekilde inşa edilebilir. Ayrıca, daha küçük ölçekli veya geçici konut ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan yapıları ifade eder. 

Kendinize ait bir arsanız veya bahçeniz varsa, geçici barınma alanı için bu tür planları değerlendirebilirsiniz. Özel projelere göre hazırlandığı için oda sayısını ve konumunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Özellikle de dubleks ev planları yapmak isterseniz, prefabrik evlerin de bu tür projelerde yer aldığını bilmelisiniz.

Prefabrik Ev İnşaat Planı

5) Bungalov Ev İnşaat Planı Örneği

Bungalovlar genellikle açık ev taslağı tasarıma sahiptir. Oturma odası, yemek alanı ve mutfak genellikle birbirine bağlı olacak şekilde inşaat planında çizilir. Bu planlama, aile üyelerinin birlikte zaman geçirebileceği ve sosyal etkileşimde bulunabileceği bir ortam sağlar. 

Ayrıca, bungalov evler genellikle büyük pencerelere ve verandaya sahip olacak şekilde hazırlanabilir. Böylece iç mekanları doğal ışıkla aydınlatır ve açık havaya kolay erişim sağlar. Zahmetsiz olan bungalov ev inşaat planları, son yıllarda birçok kişinin hayalini kurduğu ev planları arasındadır.

Bungalov evinize çok yakışacak Bellona Bahçe Mobilyası seçenekleri sayesinde, kendi tatil evinizi dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Her mevsime hitap eden birçok bahçe mobilyası sizi Bellona’da karşılıyor olacak!

Bungalov Ev İnşaatı Örneği

İnşaat Planı Neden Hazırlanmalı?

İnşaat taslağı, bir yapı projesinin ölçekli çizimlerini içermektedir. Bu planlar, ev projesinin farklı bölümlerinin nasıl olması gerektiğini göstermeye yardım eder. İnşaat planı, mimari hazırlığın başlangıcından tamamlanmasına kadar birçok fayda sağlar. 

Müşteriler ve müteahhitler, projenin tam olarak nasıl görüneceğini inşaat planı sayesinde anlayabilirler. İnşaat planı aynı zamanda müşteriler, müteahhitler ve diğer plan paydaşları arasında işbirliğini kolaylaştırır. Projenin farklı aşamalarında doğru bilgi akışının sağlanmasını ve tüm paydaşların taslak içinde aynı hedefe doğru ilerlemesini kolaylaştırır. 

Ev yaptırmayı düşünenler, mimari planı hazırlığına önem vermeli. Çünkü bazı ülkelerde, inşaat planı hazırlanması yasal bir gerekliliktir. Bu planlar resmi bir şekilde sunulduğunda yerel yönetmeliklere ve yapı standartlarına uygunluğu gösterir.

İnşaat Planı Nasıl Hazırlanır?

İnşaat Planı Nasıl Hazırlanır?

İnşaat planı hazırlama süreci, ihtiyaçların belirlenmesi, taslak çizimlerin hazırlanması, planların onaylanması, yapı kodları ve yönetmeliklerin uygunluğunun denetlenmesi, ayrıntıların tamamlanması ve son revizyon aşamalarından oluşmaktadır. 

Belirlenen süreç, tüm paydaşların işbirliğiyle gerçekleştirilir. Aynı zamanda, ev projeleri sahibinin ihtiyaçlarına uygun bir yapı planı oluşturulmasını sağlar. İnşaat planını bu alanda uzmanlaşmış ve eğitim almış kişiler hazırlar. İnşaat mühendisleri, mimarlar ve yapı sektöründe tecrübeli kişiler beklentiye göre hazırlamaktadır. Ev sahibinin hayalleri, evinde olmasını istediği özellikler, inşaat proje taslağında yer alır.

İnşaat Planı Hazırlama Süreci

İnşaat Planı Örneklerinde Oda Tasarımları Nasıl Olmalı?

Ev yaptırmayı düşünüyorsanız, ev planı örneklerinizde odaların tasarımlarına dikkat etmeniz gerekir. Odanın büyüklüğü, konumu, kullanım amacı ve giriş kapısına olan uzaklığı inşaat planında önemli olacaktır. İnşaat planını hazırlayan uzmanlar, sizinle uzun uzun konuşup örnekler üzerinden analiz yapabilir. Bu analizler sonucunda, kendi evinizde kaç oda bulunması gerektiğini netleştirebilirsiniz.

Hazırlanacak inşaat projesi örneğinde oda tasarımları, oda fonksiyonu, boyutları ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Oda boyutları, mobilya yerleşimi, aydınlatma, duvar ve zemin kaplamaları, depolama alanları ve doğru ölçeklendirme gibi unsurlar, her oda tasarımında dikkate alınmalıdır. Özenle ve tecrübeyle hazırlanan inşaat planında, oda tasarımları fonksiyonel olmalıdır. Mimari bir proje olduğundan, uzun ömürlü kararlar almanız önerilir.

İnşaat Planı Örneği

İnşaat Planının Maliyeti Nedir?

İnşaat taslağının maliyeti, inşa edilecek evin büyüklüğü, tamamlama süresi, uzmanlık gereksinimleri, planlama yazılımları ve diğer araçlar, yerel yapı kodları ve yönetmelikleri ve projenin karmaşıklığı gibi birçok faktöre bağlı olarak değişecektir. 

İnşaat planı hazırlama sürecinde, bütçenizi göz önünde bulundurarak, uygun bir planlama yaklaşımı belirleyebilirsiniz. Yeni bir ev yaptırıyorsanız, sadece inşaat planı için değil evin içinde olacak her eşya için bütçe hesaplaması yapmalısınız. Böylece bütçenize göre yenilikler yapabilirsiniz.

Bütçe dostu, kullanışlı ve ergonomik ev eşyalarını Bellona’dan alabilirsiniz. Bellona Tamamlayıcı Ürünler sayesinde, evinizde eksik olan birçok mobilyayı en kaliteli seçenekler arasından seçebilirsiniz!

İnşaat Planı Maliyeti

İlginizi Çekebilir:

Ev Dekorasyonunda Doğru Ölçü Alma Yöntemleri

Evlilik Öncesi Çiftlerin Birlikte Yeni Bir Ev Düzenleme Sürecinde Dikkat Etmeleri Gereken İpuçları

İyi Bir Taşınma Şirketi Nasıl Seçilir? Bellona’dan Altın İpuçları

Odalarda Boya Seçimi: İç Mekan Boya Seçenekleri ve Doğru Tercih İçin İpuçları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.