Blog Under Construction
under

İlk Kez Kendi Evine Çıkacak Olanlar İçin Hayat Kurtaran Tavsiyeler

İlk kez kendi evine çıkacaklar için hayat kurtaran tavsiyeleri, Bellona farkıyla bir araya getirdik! Bu bilgiler işinizi çok kolaylaştıracak!

Bellona Mobilya 04-06-2024 09:56:39
İlk Kez Kendi Evine Çıkacak Olanlar İçin Hayat Kurtaran Tavsiyeler

İlk Kez Kendi Evine Çıkacak Olanlar İçin Hayat Kurtaran Tavsiyeler

Günümüzde kendi evine çıkma deneyimi, özellikle de gençlerin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Her gencin hayali olan tek başına yaşamak ve bir ev kurmak, gerekli şartlar sağlandığında mümkün olabilir. Sosyal ve ekonomik özgürlük sayesinde, isteyen herkes kendi evini kısa sürede düzenleyebilir. 

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içeriğimizde, ilk kez evine çıkacak olanlara yönelik pratik bilgileri bir araya getirdik. Ev dekorasyonu ve dizaynında öncü bir marka olan Bellona sayesinde, kendi evinizde bağımsız bir yaşama ilk adımı daha kolay atabilirsiniz. İşte, yeni hayatınızın başarılı bir şekilde başlamasına yardımcı olabilecek, hayatınızı kolaylaştıran önemli öneriler! Hep birlikte hayat kurtaran tavsiyelere derin bir mercek tutalım!

Tek Başına Yaşamak

İlk Kez Kendi Evine Çıkacak Olanlar İçin Hayat Kurtaran 10 Tavsiye

  • Bütçe planlaması yapın.
  • Odalara göre ihtiyaç listesi belirleyin.
  • Detaylı temizlik yaparak eşyaları yerleştirin.
  • İşlevsel mobilyalar temin edin.
  • Enerji tasarruflu ürünler kullanın.
  • Sigorta ve ödemeler için otomatik ödeme talimatı belirleyin.
  • Güvenlik önlemlerini alın.
  • Tarzınıza hitap eden dekorasyonu sağlayın.
  • Her oda için depolama ürünlerine yer verin.
  • Dinlenme alanlarına öncelik verin.

1) Bütçe Planlaması Yapın

Arkadaşlarınızla ya da ebeveynlerle yaşadığınız evden ayrıldıktan sonra, finansal sorumluluklarınız eskisine göre biraz daha artacaktır. Gelirinizi ve giderlerinizi dikkatlice değerlendirmeye başlamalısınız. Kendi evinize yetecek bir bütçe oluşturmalısınız. Aylık gelirinizi belirleyin ve aylık masraflarınızı gelirinize göre hesaplayın. Bu yöntem harcamalarınızı ve ödemelerinizi disipline edecektir.

Kiranız, faturalarınız, yiyecek ve içecek masraflarınız gibi temel harcamalarınızı hesaplara eklemeyi unutmayın. Bu hesaplara göre eviniz için gerekli eşyaları daha rahat alabilirsiniz. Tek başınıza yaşayacağınız evinizde, paranızı daha iyi yönetmeye bu şekilde başlayabilirsiniz. 

Bütçe Planlaması Yapmak

2) Odalara Göre İhtiyaç Listesi Belirleyin

Kendi evinize çıkarken, evinizde kaç farklı oda olduğunu tespit edin. Odalara göre eşya ve ihtiyaç listesi belirleyin. Her odanın ihtiyaçları farklı olabilir. Hangi eşyaların hangi odalara yerleştirileceğine karar vermek adına odayı hangi amaçla kullanacağınızı planlayın. Çalışma odası için çalışma masası ve sandalye gibi mobilyalara ihtiyacınız olabilir. Buna benzer olarak mutfak için de ihtiyaç listesi belirleyebilirsiniz. 

Konforlu ve şık bir yatak odası takımı için yatak, gardırop ve tekstil takımları gibi eşyaların listesini hazırlayın. Beğenilerinize hitap eden ürünleri kendi evinizde kullanmaya çalışın. Eşyaların listesini hazırlamak, size bütçe açısından avantaj sağlarken alışveriş sürecinde de zaman kazandıracaktır. 

Odalara Göre İhtiyaç Listesi

3) Detaylı Temizlik Yaparak Eşyaları Yerleştirin

Kendi evinize taşınmadan önce, evi hijyenik duruma getirmek için her odada detaylı bir temizlik yapmaya dikkat edin. Bu süreçte profesyonel temizlik desteği alabilirsiniz. Cam, kapı, dolap içlerini steril ettikten sonra eşyalarınızı yerleştirin.

Temizlenen kendi evinizde, mobilyalarınızı da ilave olarak temizleyin. Örneğin bir yemek masası aldıysanız masanın her yerini sabunlu suyla ya da diğer malzemelerle silin. Bu yöntem, kendi evinizi daha temiz ve huzurlu bir konuma ulaştıracaktır.

Profesyonel Temizlik Desteği

4) İşlevsel Mobilyalar Temin Edin

İlk kez kendi evinizi dizayn edecekseniz, sınırlı alanınızı en iyi şekilde kullanmaya çalışın. Bunun için odalarda kullanmak adına, işlevsel mobilyalar tercih etmelisiniz. Yer kaplamayan, pratik kullanım imkanı sunan, temizliği zahmetli olmayan mobilyalar size uzun vadede kolaylık sağlayacaktır.

Örneğin, depolama alanı olan kanepe veya yatak altı çekmecelerine sahip mobilyaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca, dar ve küçük bir eve geçiyorsanız, katlanabilir masa ve sandalye gibi pratik mobilyalarla kendi evinizi dekore edebilirsiniz. Böylece yerden tasarruf sağlayarak evinizin daha ferah atmosfere sahip olmasını sağlarsınız.

Eve Çıkacaklara Öneriler

5) Enerji Tasarruflu Ürünler Kullanın

İlk defa kendi evinize çıkarken, kendi evinizde harcanan enerjiyi kontrol etmeye dikkat edin. Bunu sağlamak için, enerji faturalarını düşürecek yöntemleri deneyin. Özellikle de aydınlatma unsurlarında, LED ampuller kullanarak enerji tüketimini azaltmaya çalışın. 

Mutfak ve diğer elektrikli ev eşyalarında, A++ veya daha yüksek enerji sınıfına sahip beyaz eşyaları tercih edin. Böylece kendi evinizde elektrik faturalarınızı kontrol altına alarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Bu tasarruf sizi maddi ve manevi yönden daha iyi bir konuma getirebilir.

İlk Defa Kendi Evine Çıkmak

6) Sigorta ve Ödemeler İçin Otomatik Ödeme Talimatı Belirleyin

Kendi evinize geçiş sürecinde, fatura ödeme stresiyle uğraşmamak için otomatik ödemeyi kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle evinizdeki faturaların ne zaman ödeneceğini belirleyin. Ardından online hizmet kullanarak ödeme gününü otomatik ödemeye göre ayarlayın.

Bu hayat kurtaran tavsiye sayesinde, gecikmelere ve sorunlara karşı önlem almış olursunuz. Faturalar vaktinde ödendiği için, herhangi bir kesinti ya da aksama yaşamazsınız.

Ev Tutmak

7) Güvenlik Önlemlerini Alın

İlk kez kendi evinize çıkacaksanız, evde güvenliğiniz için gerekli önlemleri almalısınız. Eşyalarınızı eve yerleştirmeden önce gerekli kilit ve alarm sistemlerini kurabilirsiniz. Can ve mal güvenliğini sağlamak için önemlidir. 

Odalarda duman dedektörleri, yangın söndürücüler ve güvenlik kameraları olmasına dikkat edebilirsiniz. Yaşayacağınız kendi evinizde önlemleri alırsanız, riskli durumlarda daha bilinçli hareket edebilirsiniz. Kapı ve pencereleri güvenlik sistemleriyle güçlendirerek evde olduğunuz ve olmadığınız anlarda tedbir alabilirsiniz.

Evin Güvenliğini Sağlamak

8) Tarzınıza Hitap Eden Dekorasyonu Sağlayın

Hayalini kurduğunuz kendi evinizi hazırlarken, tarzınıza hitap eden dekorasyonu sağlamaya dikkat edebilirsiniz. Ev dekorasyonu kişisel tarzınızı yansıtacak unsurlarla sağlanabilir. Bu sayede sizi mutlu edecek bir ortam daha kolay oluşturulur.

Evde kullanacağınız renkler, mobilyalar ve duvar süsleri, evinizin tarzını tamamlamalı. Bunun için Bellona’nın seçkin mobilya ve tamamlayıcı mobilya ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Tarzınıza Uygun Dekorasyon Yapmak

9) Her Oda İçin Depolama Ürünlerine Yer Verin

İlk defa kendi eşyalarınızla, kendi evinize çıkacaksanız, sınırlı alanınızı en iyi şekilde kullanmalısınız. Alanları verimli şekilde kullanmak için, odalara uygun depolama ürünleri bulundurmalısınız. Banyo, mutfak, yatak odası ve dinlenme alanları gibi odalarda raflar, çekmeceler, askılıklar kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Dolap içlerinde ve şifonyer çekmecelerinde saklama kutuları gibi depolama çözümlerini kullanabilirsiniz. İrili ufaklı eşyalarınızı, daha düzenli bir şekilde saklamış olursunuz. Bu yöntem sayesinde, kendi eviniz daha nezih ve düzenli görünebilir.

Evi Dekore Etmek

10) Dinlenme Alanlarına Öncelik Verin

İlk kez kendi evinizi hazırlıyorsanız, kendi konforunuzu düşünerek eşya seçimi yapmalısınız. Yaşam alanında, rahatlayabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz alanların olmasına önem vermelisiniz.

Alanın uygun olduğu yerlerde tv koltuğu kullanabilirsiniz. Çalışma odanızda geniş ve rahat bir berjer konumlandırabilirsiniz. Balkona sahipseniz, balkonda keyifli zaman geçirmek için bahçe mobilyası kullanabilirsiniz. 

Böylece kendi evinizde pratik ve işlevsel ürünlere yer vermiş olursunuz. Tercih edeceğiniz mobilyalar, kendi evinizde size huzurlu ve konforlu atmosfer sunacaktır.

Evinizde Dinlenme Alanı

Yeni Eve Çıkınca Hangi Eşyalara İhtiyaç Duyulur?

İlk kez kendi evinize çıkacaksanız ve evde eşya yoksa, kurulu bir düzen oluşturmak için temel eşyaları temin etmelisiniz. İhtiyacınız olan eşyaların listesi şu şekildedir:

  • Koltuk
  • Yemek Masası
  • Orta Sehpa
  • Sandalye
  • Perde
  • Halı
  • Buzdolabı
  • Sofra Ürünleri
  • Fırın
  • Su Isıtıcısı
  • Yemek Pişirme Araçları
  • Tekstil Malzemeleri
  • Elektrikli Süpürge
  • Bulaşık ve Çamaşır Makinesi
  • Banyo Gereçleri
  • Televizyon
  • Temizlik Gereçleri

Ev İçin Gereken Eşyalar

İlginizi Çekebilir:

Küçük Alanları Büyük Göstermenin Püf Noktaları

Düşük Bütçeyle Ev Yenileme İpuçları

Küçük Mutfakları Düzenleme ve Tasarım Fikirleri

Evinizin Havasını Değiştirecek Stratejik Ev Tekstili Kullanımı

Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratma

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.