Blog Under Construction
under

Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi

Evinizi yaz aylarına hazırlama rehberini, Bellona sizin için hazırladı. Yaşam alanında yazın enerjisini hissetmek için önerilerimize göz atabilirsiniz!

Bellona Mobilya 24-06-2024 16:57:40
Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi

Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi

Soğuk ve sakin geçen kış aylarından sonra, evinizi ufak ve etkili dokunuşlarla yenilemeye hazır mısınız? Evinizi yaz aylarına hazırlamak için neler yapacağınızı merak ediyorsanız, hem dekoratif hem de estetik açıdan uygulamanız gerekenleri Bellona ile keşfedebilirsiniz!

Evinizi yaz aylarına hazırlamak için yapabileceğiniz birçok seçenek var. Renk seçimi, mobilyaların ev içindeki yerleşimi, aydınlatma ve dekorasyon ürünleri gibi pek çok alanda tarzınıza hitap edenleri tercih ederek kış temasından kurtulup evinizde yaz aylarının canlılığını hissedebilirsiniz. Renkli, enerji veren, hayalini kurduğunuz yaz dönemi evini, bu içeriğimizden ilham alarak düzenleyebilirsiniz. 

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içerik sayesinde, evinizde yaz mevsimini anında hissedebilirsiniz!

yaz dekorasyonu

15 Adımda Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi

  • Yaz temizliğiyle her odayı arındırın.
  • Gerekli tadilatları gözden geçirip tamamlayın.
  • Yazlık tekstil ürünlerini ortaya çıkarın.
  • Doğal ışığın eve girmesine izin verin.
  • Çiçek ve kuş desenlerinden faydalanın.
  • Daha ince halıları kullanmayı deneyin.
  • Dekoratif aynaları orantılı şekilde konumlandırın.
  • Bahçe ve balkon mobilyalarını gözden geçirin.
  • Dolap içinde yazlık eşyalara yer açın.
  • Renkli ve dinamik aksesuarları sergileyin.
  • Vazoları çiçeklerle doldurun.
  • Ferahlatıcı oda kokularını kullanın.
  • Boş duvarlara renkli tablolar asın.
  • Hamak ile konforu tamamlayın.
  • Marin temasından ilham alın.

1) Yaz Temizliğiyle Her Odayı Arındırın

Kış döneminin soğuk ve durgun havasını evinizden uzaklaştırmak, yaz aylarına daha pozitif giriş yapmak için öncelikle evinizde genel bir temizlik başlatabilirsiniz. Bahar ya da yaz temizliği adını vereceğiniz bu temizlik sayesinde, uzun süredir kullanmadığınız eşyalardan arınabilirsiniz. 

Toz alma, yerleri silme, koltuk ve perde yıkama gibi işlemleri takip ederek evinizde yapacağınız dokunuşlar için gerekli hijyenik ortamı hazır edebilirsiniz.

ev temizliği yapmak

2) Gerekli Tadilatları Gözden Geçirip Tamamlayın

Soğuk aylarda evde boya ve tadilat işleri biraz zahmetli olacağından, yaz aylarına girmeden birkaç hafta önce tadilat listesi yapın. 

Tadilat listesine boyanacak duvarları, onarılarak dolapları ekleyebilirsiniz. Böylece yaz döneminde sorunsuz ve zahmetsiz bir düzenleme içinde yaşayabilirsiniz. Eksiksiz tadilat süreci için her odayı dikkatlice incelemelisiniz.

evde tadilat yapmak

3) Yazlık Tekstil Ürünlerini Ortaya Çıkarın

Soğuk havalardan korunmak için yünlü, peluş ya da kalın tekstil ürünlerini kullandıysanız, tekstil ürünlerini yaz sezonu için yenilemenin zamanı geldi. Daha ince, terletmeyen ve ferah kumaşlara sahip eşyaları kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yatak üzerinde ince ve şık bir pike kullanmak, yemek masası üzerinde ise renkli ve kolay temizlenen bir masa örtüsü kullanmak, size yaza hazırlık sürecinde yardımcı olabilir.

yazlık tekstil ürünleri

4) Doğal Işığın Eve Girmesine İzin Verin

Yaz güneşinin evinize girmesi ve evin daha aydınlık kullanılması için, doğal ışığa yer açmalısınız. Bunun için kalın perdeleri bir süre kaldırıp daha ince ve geçirgen tülleri kullanmalısınız.

Pencere önündeki mobilyaların konumu değiştirmek de size bu süreçte avantaj sağlar. Örneğin, pencere önünde büyük bir vitrin duruyorsa vitrini duvar olan köşeye alabilirsiniz. Böylece pencereden daha iyi ışık alabilirsiniz.

eve gün ışığı girmesi

5) Çiçek ve Kuş Desenlerinden Faydalanın

Yaz mevsimi demek sokakların ve bahçelerin çiçeklenmesi demektir. Bu yeniliğe göre siz de evinizi yaz aylarına göre hazırlayabilirsiniz. Kuş motifli aksesuarlar, çiçek desenli tablolar ya da nevresim takımı gibi eşyaları bu dönemde rahatça kullanabilirsiniz.

Yemek servis ürünlerinden kilimdeki desene kadar geniş bir kullanım alanı olduğu için, kuş ve çiçek desenlerine evinizde dengeli şekilde yer verebilirsiniz. Örneğin, köşe koltuk gibi mobilyaların üzerinde, çiçeklerle donatılmış bir kırlent kullanabilirsiniz. 

evde çiçek deseni

6) Daha İnce Halıları Kullanmayı Deneyin

Yaz aylarının sıcak ve yorucu günlerinde, evinizde zemin dekorasyonunu rahatlatabilirsiniz. Bunun için kalın ve geniş halılar kullanmak yerine daha ince halıları serebilirsiniz.

İnce ve mobilyalarla uyumlu halılar sayesinde, odalarda yaz aylarına giriş yapabilirsiniz. İnce halılar, sıcak havada koku yapmayacağı içi evdeki konforu hijyenle bir araya getirmiş olursunuz.

evde halı kullanımı

7) Dekoratif Aynaları Orantılı Şekilde Konumlandırın

Yaşam alanını, yaz aylarına göre dizayn etmek ve hazırlamak için odalarda ayna bulundurabilirsiniz. Ayna kullanımı, odaların daha geniş görünmesini sağlarken ferah bir atmosfer de oluşturmanıza yardımcı olur.

Konsol üzerinde ayna kullanımı ya da dresuar aynası kullanımı ile bu etkili dokunuşu evinizde en dikkat çekici noktalarda uygulayabilirsiniz. Doğal ışığı odaya dengeli şekilde yansıtarak, yaz aylarının enerjisini size ulaştıracaktır.

dekoratif ayna

8) Bahçe ve Balkon Mobilyalarını Gözden Geçirin

Kış boyunca balkonu ara sıra kullandıysanız, şimdi balkonda yeniliklere ve konfora yer açabilirsiniz. Bahçe ya da balkon gibi alanlarda mini takımlar gibi mobilyalar kullanabilirsiniz. Bu tür bahçe mobilyaları, yaz akşamlarını taçlandırmada etkilidir.

Eskiyen ya da yıpranan bahçe mobilyalarına bakım yaparak görünümünü yenileyebilirsiniz. Minderlerini değiştirmek, ahşap bakımı yapmak evleri yaz aylarına hazırlama sürecinde size ilham verebilir.

bahçe mobilyası

9) Dolap İçinde Yazlık Eşyalara Yer Açın

Kışa elveda dediğiniz, yaza merhaba diyeceğiniz bu dönemlerde gardırop içindeki düzeni de gözden geçirmenizde fayda var. Kışlık ve kalın kıyafetleri farklı bir alana alıp raflara yazlık eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Şifonyer ve dolapları yaz aylarına göre düzenleyerek bu aylarda eşyalarınıza daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle de ayakkabıları ve günlük kıyafetleri gözden geçirmeyi unutmayın.

dolap içinde yazlık eşya

10) Renkli ve Dinamik Aksesuarları Sergileyin

Güneşin bolca kendini gösterdiği yaz aylarında, evinize renk getirebilirsiniz. Sarı, turuncu, kırmızı, yeşil, mavi tonları ve pembenin tonlarını kullanarak oturma odasından yatak odasına kadar çeşitli alanlarda renkli dokunuşlar yapabilirsiniz.

Salonda mobilyalarınıza hitap eden bir rengi seçerek fon perde kullanımına başlayabilirsiniz. Örneğin krem bir koltuk kullanıyorsanız, kiremit rengindeki fon perdelerle koltuklara şık bir zemin hazırlayabilirsiniz.

renkli aksesuar

11) Vazoları Çiçeklerle Doldurun

Yaşam alanında orta sehpa varsa, bu sehpa üzerinde ya da diğer dekoratif köşelerde vazoda çiçek bulundurabilirsiniz. Vazoların boş kalması, atmosferi sakinleştirmektedir. Bu nedenle, yaz ve bahar çiçekleriyle bu vazoların daha iyi görünmesi sağlanabilir.

Yatak odasında komodin üzerinde minimal bir vazo içinde yapay papatya veya kuru lavanta bulundurabilirsiniz. Bu ufak ama etkili dokunuşlar sayesinde, evinizdeki atmosfer canlanabilir.

vazo dekorasyonu

12) Ferahlatıcı Oda Kokularını Kullanın

Evinizin her köşesinde canlı ve enerji veren bir atmosfer oluşturmak isterseniz, ferahlatıcı yaz kokularını kullanabilirsiniz. Limon, portakal, mandalina, papatya, meyveli kokuları tercih edebilirsiniz.

Oda kokusunu dresuar üzerinde bulundurarak eve ilk girdiğiniz anda yazın enerjisini yansıtabilirsiniz. Buna benzer olarak banyo dolabı üzerinde de kokulu mumlar bulundurabilirsiniz.

evde hoş koku

13) Boş Duvarlara Renkli Tablolar Asın

Yaz ayları için evinizde hazırlık yaparken, duvar dekorasyonuna odaklanabilirsiniz. Örneğin boş ve pasif köşelerde renkli tablolar kullanabilirsiniz. Zengin renkleri yansıtan dekoratif tablolar sayesinde, duvarlara dinamizm kazandırmış olursunuz.

Özellikle de genç odası gibi alanlarda, yüksek enerjiyi ve yazın heyecanını hissetmek için renklendirilmiş tablolar kullanabilirsiniz. Geometrik desenler, fırça darbeleri, gökkuşağı ve çiçekler, renkli ağaçlar tablolarda sıkça karşınıza çıkabilir.

duvar dekorasyonu

14) Hamak ile Konforu Tamamlayın

Hamak, özellikle de yaz akşamlarının vazgeçilmez konfor unsurudur. Pek çok alanda kullanılabilir olduğundan estetiği ve rahatlığı bir araya getirir. Hamak, balkonda ya da salonda yer aldığında, evinizde yaz atmosferi daha güçlü hissedilebilir.

Kullanacağınız hamağın iplerine yapay sarmaşıklar yerleştirip, evinizde doğal ve canlı bir köşe oluşturabilirsiniz. Böylece kitap okuma ya da dinlenme gibi saatlerinizi daha keyifli geçirebilirsiniz.

evde hamak dekorasyonu

15) Marin Temasından İlham Alın

Yaz aylarında başlayan deniz ve plaj sezonunu, evinizdeki dekorasyonla hatırlayabilirsiniz. Marin temasından ve deniz unsurlarından faydalanarak, evinizi yaz ayına hazırlamak kolay olacaktır.

Mavi ve beyazı bir arada kullanmak, çakıl ve deniz kabuklarından tasarlanan objeleri sergilemek, duvarlarda dekoratif dümen kullanmak bu temayı uygulamaya yardımcı olabilir. Kış mevsiminin durgun havasını, marin temasıyla temizleyerek evinizde yazı her bakımdan hissedebilirsiniz!

evde marin teması

İlginizi Çekebilir:

Zamansız Elegans: Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezi

İlkbahar Dekorasyonu: İlkbahar Renklerine Göre Evinizi Canlandırın

Geleceğin Evleri: Biyofilik Tasarım Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Şehir Temalı Ev Dekorasyonu İpuçları

Shabby Chic Tarzı Nedir? Shabby Chic Dekorasyon Nasıl Olur?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.