Blog Under Construction
under

Evdeki Aksesuarların Yerleştirilmesinde İlham Verici Fikirler

Evdeki aksesuarları en etkili alanlara yerleştirmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan bilgileri sizin için bu içerikte bir araya getirdik!

Bellona Mobilya 03-06-2024 15:29:01
Evdeki Aksesuarların Yerleştirilmesinde İlham Verici Fikirler

Evdeki Aksesuarların Yerleştirilmesinde İlham Verici Fikirler

Yaşam alanlarına özenli ve elegan izlenim bırakmanın yollarından biridir aksesuar kullanmak. Ev tarzına ve mobilyaların stillerine göre seçilen aksesuarlar sayesinde, odalarda estetik köşeler kolayca elde edilir. Güçlü ilk izlenim uyandıran, göz alıcı şıklık oluşturan aksesuarlar sayesinde evde her odada estetik biçim korunabilir.

Evdeki aksesuarların yerleşimi, aksesuarların sergilenmesini önemli ölçüde etkiler. Bu süreçte hangi aksesuarı nerede kullanacağınızı düşünüyorsanız, yaşam alanlarını canlandırmaya yardım eden Bellona sayesinde, dekoratif objeleri etkili şekilde kullanabilirsiniz. 

Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu içerikte, aksesuarların evde yerleşimi hakkında en iyi tüyoları öğrenebilirsiniz. Yeni bir ev dekore ediyorsanız ya da yaşadığınız evi aksesuarla zenginleştirmeyi düşünüyorsanız, önerilerimizi keşfetmeye başlayabilirsiniz!

Şık Aksesuar Fikirleri

Evdeki Aksesuarların Yerleştirilmesinde İlham Verici Fikirler

Duvar Saati Yerleşimi

Ev dekorasyonunda duvar saati, çok sık kullanılır. Duvar saatini, odanın merkezine veya göze çarpan bir noktaya yerleştirebilirsiniz. Böylece saati öğrenmek istediğiniz durumlarda anında fark edebilirsiniz. 

Odanın tarzı kalabalıksa, dilerseniz saati tek başına asabilirsiniz. Saati vurgulamak için de boş duvara tek başına yerleştirebilirsiniz. 

Duvar Saati Dekorasyonu

Mum ve Koku Yerleşimi

Dekorasyona mum eklemek istediğinizde, mumları rahat bir şekilde yerleştirebileceğiniz, ısıya dayanıklı yüzeyler tercih etmelisiniz. Bu nedenle, güneşi doğrudan alan ve ısı kaynaklarına yakın olan yerlerden kaçınmalısınız. 

Daha çok kitaplık rafı ya da orta sehpa üzerinde mum ve koku bulundurabilirsiniz. Aromatik kokuların, odaya daha iyi yayılmasını sağlamış olursunuz.

Dekoratif Mumlar

Çerçeve Yerleşimi

Yaşam alanı dekorasyonunda, çerçeveleri tek başına veya gruplar halinde kullanabilirsiniz. Duvar dekorasyonunu zenginleştirmek için aktif duvarları değerlendirebilirsiniz. 

Doğru hamlelerle çerçeve kullanmak için, çerçeveleri duvarda düzenli bir şekilde asabilirsiniz. Örneğin, konsol üzerindeki duvarda, ızgara model oluşturacak şekilde yerleştirerek duvara görsel zenginlik kazandırabilirsiniz.

Dekoratif Çerçeveler

Vazo Yerleşimi

Çiçek vazolarını veya dekoratif vazoları, büyüklüğüne uygun olan konumlara yerleştirebilirsiniz. Örneğin konsollar, sehpa modelleri veya kitaplık üzerlerine vazo yerleşimi yapabilirsiniz. Küçük çocukların aktif olduğunu düşünerek, kırılması ihtimal olan alanları kullanmamalısınız. 

Vazoyu, evde mum ve ayna gibi diğer aksesuarlarla bir arada kullanmayı deneyebilirsiniz. Zengin ve özenli bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Eve Aksesuar Ürünleri Almak

Kitaplık Düzenlemeleri

Aksesuarları sergilemek için kitaplıkları kullanabilirsiniz. Kitaplık ve rafları, objeleri yerleştirmek için en verimli alanlardır. Odak noktası yapacağınız ögelerin çevresine, aydınlatma ürünleri yerleştirerek, özel bir görünüm sağlayabilirsiniz. 

Kitaplarınızı ve dekor unsurlarını, asimetrik ve dengesiz yerleşimler kullanarak raflarda gösterebilirsiniz. Böylece dinamik ve estetik bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Eve Kitaplık Almak

Duvar Rafı Yerleşimi

Oturma odası, salon, mutfak gibi alanlarda kullanılan duvar raflarına çerçeve, vazo, biblo gibi dekoratif objeler yerleştirebilirsiniz. Bu raflar, dekorasyonu sağlamak için çok etkilidir. 

Raf miktarına göre, dekoratif eşyalarınızı gruplandırıp bir düzen oluşturmak mümkündür. Dilerseniz karma objeler kullanarak rafları görsel açıdan daha çekici duruma getirebilirsiniz.

Duvar Rafı Dekorasyonu

Heykel Objelerin Yerleşimi

Heykel objeleri yerleştirirken, hassas olduklarını ve güvenli konumlar seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Odanın dikkat çeken noktalarını tercih ederek, heykellerin estetik açıdan güçlü görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Odada vitrin varsa vitrin içinde, mermer bir sütun varsa sütun üzerinde heykelleri konumlandırabilirsiniz. Evinize sanatsal dokunuş kazandırmak için uygulayabilirsiniz. Heykeli odak noktası yapmak için, spot lamba altında olan konumu tercih edebilirsiniz.  

Evde Göz Alıcı Şıklık

Ayna Yerleşimi

Dekorasyona ekleyeceğiniz aynayı, odadaki ışık kaynağına göre konumlandırmalısınız. Ayna, doğal ışığı yansıtmak için kullanılır. Bu nedenle özellikle de loş ve karanlık odalarda kullanmaya çalışmalısınız. 

Pencere karşısında duracak şekilde ayna yerleşimi yaparsanız, doğal ışığı daha kolay alır ve odaya dağıtır. Aynanın çevresinde dekoratif düzenlemeler yapabilirsiniz. Duvar aynası ve konsol aynası kullanabilirsiniz. 

Popüler Aksesuar Eşyaları

Dekoratif Kutuların Yerleşimi

Dekorasyonu tamamlamak ve eşyalarınızı düzenlemek için, dekoratif kutuları kullanmayı deneyin. Dekoratif kutuları odaya yerleştirmek istediğinizde, pratik konumları seçmeye çalışın. Boyuta uygun alanlarda konsolda, sehpada veya raflar üzerinde kutu yerleşimi yapabilirsiniz. 

Örneğin, yatak odasında dekoratif mini kutular kullanmak istiyorsanız, bu kutuları makyaj masası üzerinde düzenleyebilirsiniz. Şık ve işlevsel bir yerleşim olacaktır.

Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Aydınlatma Ürünlerinin Yerleşimi

Lambader, avize, şamdan, spot lamba gibi aydınlatma ürünlerini, ev içinde işlevsel alanlara yerleştirmelisiniz. Işık kaynakları olduğu için, alanı kolayca aydınlatmalıdır. Aydınlatma aksesuarlarını duvara monte ederek ya da mobilyaların üzerinde kullanabilirsiniz. 

Örneğin, berjer yanında bulunan bir sehpada mini abajur kullanabilirsiniz. Bu yerleşim sayesinde, evin her köşesinde aydınlık sağlayabilirsiniz. 

Lamba Modelleri

Bitki ve Saksı Yerleşimi

Dekorasyonu güçlendiren aksesuarlardan bir diğeri de bitkilerdir. Bitkiler ve saksıları, evde en doğru ve verimli alanlarda yerleştirilmelidir. Uygun ışık alan ve nemi olan alanlarda bu aksesuarları kullanabilirsiniz. 

Yapay çiçekler için tv ünitesi üzerini değerlendirin. Canlı çiçekler için balkon, salon ve pencere önünü seçip dekorasyona organik bir hava kazandırın.

Dekorasyonda Bitkiler

Akvaryum Yerleşimi

Dekorasyonda akvaryuma yer açanlar, bu objeyi güneşten uzak konuma almalıdır. Akvaryum içindeki balık ve canlıların güneşten zarar görmemesi için, oda içinde serin köşeleri seçebilirsiniz. 

Akvaryum hava motorunu elektrikle çalıştıracağınız durumlarda, prize yakın konumları seçmelisiniz. Dilerseniz akvaryumun boyutuna göre konsol üzerinde ya da dekoratif bir masada yerleşim yapabilirsiniz.

Dekorasyonda Akvaryum Kullanımı

Dijital Aksesuar Yerleşimi

Evinizde plak, müzik çalar gibi dijital aksesuarları konumlandırmak için priz kaynaklarına yakın konumları seçin. Bu dekoratif ve dijital aksesuarları oda içinde vurgulayacak köşeler oluşturun. 

Örneğin konsol üzerinde ya da dresuar üzerinde yerleşim yapabilirsiniz. 

Dekorasyonda Dresuar

Halı ve Kilim Yerleşimi

Halıyı odanın merkezine gelecek alanlarda kullanmaya dikkat edebilirsiniz. Halının boyutu ve tarzı, odadaki mobilyalara hitap etmelidir. Bu nedenle, her odanın atmosferine göre yerleşim yapmalısınız. 

Mobilyaların halıyı ezmesine izin vermeden, orantılı ve dengeli şekilde yerleşim yapmaya dikkat edebilirsiniz. Bu nedenle, odaya önce mobilyaları ardından halıyı eklemelisiniz. 

Evdeki Halıları Değiştirmek

Evdeki Aksesuarların Doğru Konumda Yerleştirilmesi Neden Önemli?

Aksesuarları odanın genel dekor temasıyla uyumlu olacak şekilde konumlandırmak, bütüncül ve estetik bir görünüm oluşturmaya yardım eder. Mobilyaların ve tekstil ürünlerinin, uyum içinde görünmesini sağlar. Bununla beraber, aksesuarları bilinçli olarak yerleştirmek, odanın dikkat çekici odak noktalarına sahip olmasını kolaylaştırır.

Aksesuarlar, sadece görsel amaçlı değil, aynı zamanda işlevsel açıdan da en iyi yerde konumlandırılmalıdır. Ev dekorasyonunu işlevsel ve estetik açıdan tamamlar. Bu nedenle, dekoratif objelerin en doğru yerlerde yerleştirilmesi önemlidir.

Dekorasyonda Değişiklik Yapmak

İlginizi Çekebilir:

Tekli Koltuk ve Berjerlerle Kişisel Okuma Köşeleri Yaratmak

Ev Dekorasyonunda Vitrinlerle Sergileme Sanatı

Evinizi Yaz Aylarına Hazırlama Rehberi

Boş Duvarları Değerlendirme Yöntemleri

Şifonyerlerle Düzen ve Estetiği Bir Araya Getirmek

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.