Blog Under Construction
under

Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren Dekorasyon Fikirleri

Evde huzuru artıran ve stresi azaltan dekorasyon fikirleri nelerdir? Evinizi daha dingin ve sağlıklı bir yaşam alanına çevirebileceğiniz en iyi tavsiyeler bu yazıda!

Bellona Mobilya 18-08-2023 11:38:51
Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren Dekorasyon Fikirleri

Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren Dekorasyon Fikirleri

Yaşam şekli ve temposu bazen strese neden olabilir. Oluşan stresli anları kapının ardında bırakmak için evde ufak değişimler yapılabilir. Daha iyi hissetmek, arınmak, yenilenmek ve motivasyonu daima yüksek tutmak için evde dekorasyonla ilgilenebilirsiniz. Evinizde stresi azaltan ve huzur veren dekorasyon elde etmek için Bellona’nın size önerdiği dekorasyon fikirlerinden ilham alabilirsiniz. 

Baktıkça mutlu olacağınız, evinizi en iyi şekilde kullanacağınız, stresten uzak kalarak evde zaman geçireceğiniz bir dekorasyon elde etmek için yazımızı mutlaka okumalısınız. Burada kendini iyi hissetmek isteyenlere ilham olacak en iyi huzurlu ev dekorasyonu öneriliyor!

Evde Huzuru Yakalamak

Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren 10 Dekorasyon Önerisi

1) Minimalist Tarzı Benimseyin

Minimalizm ve düzenli bir evin huzur verici etkileri üzerine yapılan araştırmalar mevcuttur. Karmaşık ve kalabalık ortamın stres ve kaygıyı artırabileceği, temiz ve düzenli bir ortamın ise zihni sakinleştirebileceği araştırmalarda belirtilmektedir. Az eşya, daha derli toplu bir mekan ve zihin için sakinlik sağladığından öncelikle fazlalıklardan arınmaya çalışın.

Eşya detoksu yaparak son 3 ayda kullanmadığınız tüm eşyaları, yaşam alanından çıkarın. İhtiyaçlarınızı karşılayan mobilya ve aksesuarları evde bulundurarak zihnin dinlenmesine olanak tanıyın.

Minimalist yaşam tarzını benimsedikten sonra huzurlu ev dekorasyonu için elinizde kalan malzemelerden faydalanın. Az eşya ile yeterli dekorasyon sağlamak için beklentilerinizi ve odanın genel tarzını belirleyebilirsiniz.

Minimalist Dekorasyon

2) Konforlu Mobilyalar Kullanın

Evde strese neden olan etkenlerden biri rahatsız eden mobilyadır. Dinlenme, çalışma ve yemek yeme durumları için kullanılan mobilyalar, rahatsız edici formda olduğu zaman evde olduğunuz süre içinde gergin hissedebilirsiniz. Yatağın konforlu olmaması, koltuğun dinlendirici özelliği olmaması, sandalye ve masanın birbirini tamamlamaması sizi rahatsız edebilir.

Konforlu mobilyalar seçerek evdeki stresin büyük bir kısmını azaltabilirsiniz. Yeni eşyalarınızda aradığınız ergonomi, evin daha huzurlu bir yaşam alanı olmasına yardım eder. Konforlu mobilyalara ulaşmak istediğinizde Bellona Yatak Odası ya da Bellona oturma odası ürünlerine göz atabilirsiniz.

Evde Konforlu Mobilyalar

3) Odalarda Bitkiye Yer Verin

Bitkilerin evde bulunmasının stresi azaltıcı etkileri olduğunu gösteren birçok araştırma vardır. Bitki türleri oksijen üretir, havayı temizler ve doğal bir dokunuş katarak huzurlu bir atmosfer yaratır. Ayrıca, bitkilerin bakımı ve doğayla bağlantı kurma hissi de evde sizin için zihinsel rahatlama sağlayabilir. 

Canlı bitkileri evin girişine, yatak odasına ya da salona yerleştirerek doğal nefes alma hissi elde edebilirsiniz. Şık saksılar içinde evinizin tarzına uyum sağlayan canlı ya da yapay bitkiler, evin daha sakin ve dinlendirici etkiye sahip olmasını kolaylaştırır. Bakımı kolay ve zahmetsiz büyüyebilen salon bitkilerini tercih edebilirsiniz.

Evde Bitki Türleri

4) Kitaplıkla Özel Alanlar Oluşturun

Kişisel detaylar, iç mekanınıza kendinizi ait hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda, huzur veren bir ortam oluşturabilir. Bu nedenle evde kendinize ait bir kitap okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Salon veya çalışma odasında Bellona kitaplık kullanarak dinlenme alanları elde edebilirsiniz. Sessiz ve sakin şekilde kitap okuyacağınız bu köşelerde konforu da önemsemeniz gerekir.

Evde stresi azaltmak için kitaplık çevresinde bitki yetiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Dilerseniz bu alanı kış bahçesi ya da kapalı balkonlarda düzenleyebilirsiniz. Evinizde küçük bir bitki alanı oluşturup en sevdiğiniz kitapları bu alanda okuma fikri, evin daha huzurlu yaşam alanına dönüşmesine yardım edebilir.

Dekorasyonda Kişisel Detaylar

5) Doğanın Renklerinden İlham Alın

Doğanın renklerini evinizde kullanarak, uzun soluklu dinlendirici ve stresi azaltan bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Koltuklarınıza toprak tonları içeren kırlentler ekleyebilirsiniz. Koridorda toprak tonlarına eşlik eden kilim kullanabilirsiniz. 

Beyaz, bej, gri, pastel tonları gibi doğal renkleri dekoratif ürünlerde kullanarak sakin ve huzurlu bir ortam oluşturmayı deneyebilirsiniz. Beyaz koltuklar, gri halılar, pastel tonlarını içeren tablo ya da saksılar evinizde yer alabilir.

Rengarenk Ev Dekorları

6) Aydınlatma Önemli Bir Detay

Huzurlu ev dekorasyonu sağlamak adına aydınlatma seçimlerinde yumuşaklık, doğallık ve esneklik özelliğine dikkat etmelisiniz. Doğal ve loş ışık kaynakları tercih edilebilir. Odak noktalarını evin odalarında oluşturarak doğal malzemeler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Böylece aydınlatma odaklı, huzurlu bir atmosfer elde edilir. 

Evin her zaman sakin ve huzurlu görünmesini kolaylaştıran mumlar, huzurlu bir atmosfer oluşturmak için mükemmel bir dekoratif obje olabilir. Yumuşak bir ışık ve hoş bir koku sağlayarak rahatlama hissi uyandıran bu mumları, oda içinde orta sehpa üzerinde dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz.

Ayrıca, ahşap, bambu veya hasır gibi malzemelerden üretilmiş abajur ve tavan lambalarını kullanmayı her odada tercih edebilirsiniz. Bu tür aydınlatmalar sayesinde, sıcak ve huzurlu ev dekorasyonunu evinizde hissedebilirsiniz.

Huzurlu Ev Dekorasyonu

7) Duvarda Tablo Kullanın

Ev içinde boş duvar görmek, bazen stres yaratabilir. Duvarda kendi zevkinize göre dekor kullanmak, tabloların dinlendirici etkisini hissetmek evin huzurlu olmasını sağlar. Karmaşadan uzak, minimal tablolar kullanarak evdeki stresli havayı iyileştirebilirsiniz.

Manzara, soyut, minimalist tablo seçimi yaparak odalarda sakinliği yakalayabilirsiniz. Özellikle de salonda zaman geçiriyorsanız ve konsol üzerinde bir obje görmek istiyorsanız, konsol üzerindeki duvarda huzurlu tablo kullanmayı deneyebilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu

8) Mavinin Dinlendirici Etkisini Hissedin

Mavi, kişilerin dinlenmesini ve dikkatini toplamasını sağlayan rahatlatıcı bir renktir. Günün stresinden kurtulmak için evde mavi dekorlara yer verebilirsiniz. Koltuk ve kanepenin mavi renkli olması, duvar renginde mavinin tonlarını seçmek, mavinin hakim olduğu tablolardan faydalanmak huzurlu ev dekorasyonu için önemli bir adım olacaktır.

Aynı zamanda pencerenizin gökyüzünü görecek şekilde açılmasını sağlayın. Dekorasyonda maviyi hissetmek için gökyüzü temalı objeleri de tercih edebilirsiniz. Yatak odasında, mavi rengin desteğiyle stresten uzaklaşmak için bu rengi taşıyan tekstil ürünlerini kullanabilirsiniz.

Renklerin Dekorasyona Etkisi

9) Teknolojik Cihazları Kısıtlayın

Evde stresi azaltan dekorasyonu elde etmek için teknolojik cihazların kısıtlanmasına özen gösterebilirsiniz. Mobil cihazlar yerine salonda yan sehpa üzerinde bir gramafon kullanabilirsiniz

Teknolojik cihazların yaydığı radyasyonlar strese ve yorgunluğa neden olacağından, saate bakmak için duvar saatini evinizde konumlandırabilirsiniz. Duvar saatini dilerseniz dresuar üzerinde dekore edebilirsiniz.

Bilgisayar ve tablet gibi cihazları, kullanım dışında masanın üzerinde bulundurmayın. Bu cihazları güvenli şekilde çekmecede ya da dolapta saklayabilirsiniz. Göz önünde oldukça size işini ve bekleyen sorumlulukları hatırlatacaktır. Sadece çalışma saatlerinde görecek şekilde masada bulundurun.

Evde Stres Nasıl Azaltılır?

10) Doğal Malzemeleri Tercih Edin

Doğal malzemeler, evde stresin azalmasını kolaylaştırmaktadır. Bunu hissetmek için doğal malzemelerden üretilen eşyalara ve nesnelere evinizde yer verebilirsiniz. Örneğin, ahşap mobilyalar, ahşap zemin veya ahşap aksesuarlar kullanarak evinizde doğal atmosferi hissedebilirsiniz. Bu eşyalar enerjinizin yenilenmesini sağlayacaktır.

Yatak odasında sakinleşmek ve stresten arınmak adına dekorasyonda, doğal malzemelerden yapılmış tekstil ürünlerini kullanabilirsiniz. Evde sıcaklık ve huzur hissi yaratan doğal ve organik tekstil ürünleri, şık göründükleri için dekorasyonda etkilidir. Pamuk, keten veya yün gibi doğal kumaşlardan yapılmış yastık kılıfları, perdeler veya battaniyeler kullanarak doğal bir atmosferi yatak odasında oluşturabilirsiniz.

Taş ve doğal mineraller, evde doğal enerji ve denge sağlayacaktır. Kitaplıkta, konsol üzerinde, sehpa üzerinde dekoratif köşeler hazırlarken doğal taşlardan yardım alabilirsiniz. Renkli taşlar veya kristalleri dekoratif amaçlarla kullanabilirsiniz. Doğal taşlardan yapılmış vazolar, mumluklar veya heykeller gibi objeleri tercih ederek iç mekanda stresi azaltan detaylara yer verebilirsiniz.

Organik malzemeler, evde doğal his uyandırmaktadır. Hasır, sepet veya bambu gibi organik malzemelerden yapılmış sepetleri evin her köşesinde dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz. Mesela, salonda tv battaniyesini hasır bir sepet içinde saklayabilirsiniz. Şamdanlar veya dekoratif kutular gibi objeler kullanarak doğal bir stili kolayca oluşturabilirsiniz.

Dekoratif Köşeler

İlginizi Çekebilir:

Doğal Malzemelerin Kullanıldığı Bir Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Evinizde Estetik ve Fonksiyonel Odak Noktası: TV Arkası Duvar Dekorasyonu

Dağınıklığı Önleyecek Ev ve Mobilya Düzenleme Yöntemleri

Minimalist Mobilya Tasarımları ve Dekorasyon Önerileri

2022-2023 Mobilya ve Dekorasyon Trendleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.