Blog Under Construction
under

Ev Dekorasyonunda Sanat Eserleri ile Evinizi Süsleyin

Ev dekorasyonunda sanat eserleri nasıl kullanılır? Evinizin havasını elegan bir seviyeye çıkarmak için sanat eserlerinden faydalanın! Nasıl mı? İşte püf noktaları!

Bellona Mobilya 22-12-2023 16:40:29
Ev Dekorasyonunda Sanat Eserleri ile Evinizi Süsleyin

Ev Dekorasyonunda Sanat Eserleri ile Evinizi Süsleyin

Dekorasyon özgünlük ve yaratıcılık ister. Özgün ve yaratıcı olmak ise sanatla sağlanabilir. Sanatsal dokunuş yaparak ev dekore etmek isterseniz, sanat eserlerinden faydalanabilirsiniz. Sanat eserleri yardımıyla evinizin birçok köşesini ilgi çekici hale getirmek mümkün. Bunun için Bellona’nın ev dekorasyon önerileri dikkate alabilirsiniz.   

Ev dekorasyonunda sanatsal ürünler kullanmanız, evinizin tarzını yansıtma konusunda size yardım eder. Kendi beğeni ve zevklerinize göre seçimler yaparak, var olan mobilyalarınızı evin tarzına göre dekore edebilirsiniz. Evinize her geldiğinizde, iyi ki almışım diyebileceğiniz dekorasyon ürünlerini görmek için bu süreçte araştırma yapmanız ve fikirlere açık olmanız gerekir.

Bu satırlarda, pek çok ev tarzına hitap eden sanat eserleriyle dekorasyon elde etme fikirleri yer alıyor. Yeni evlenenler ve evinde göz alıcı dokunuşlar yapmak isteyen herkesi, yazımızı okumaya davet ediyoruz. Duvar, masa, raf ve köşeler artık sanat eserleri sayesinde daha çekici görünebilir!

Evde Sanat Eseri Kullanımı

Ev Dekorasyonunda Sanat Eseri Kullanımı İçin 11 Öneri

1) Mozaik Camlar Oluşturun

Mozaik cam sanatı, çok eski dönemlerde ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise etkisi hala devam etmektedir. Eğer evinizde dekoratif bir köşe oluşturmak ve bu köşede sanatın inceliklerini hissetmek isterseniz, pencerelerinizden birini kullanarak mozaik cam uygulaması yapabilirsiniz.

Mozaik cam uygulaması ile renklendirebileceğiniz pencere boşluklarından faydalanacağınız ışık miktarı azalabilir. Ancak evin tarzına olan katkısı artacaktır. Biraz özgün dokunuşlar yapıp sanat yeteneğinizi kullanarak pencere üzerinde göz kamaştıran bir dekor oluşturabilirsiniz. Bunun için renkli cam parçalarını kullanarak kolaj yapabilirsiniz. 

Mozaik Cam Uygulaması

2) Sanatsal Tablolarla Duvarları Süsleyin

El emeği ve hayal gücüyle resmedilen tablolar, sanat eseridir. Bu sanat eserlerini, evinizi dekore ederken kullanabilirsiniz. Dilerseniz bizzat tablo sahiplerinden eserleri satın alarak boş duvarlarınızı süsleyebilirsiniz. Seçim konusunda beğenilerinizi ve mobilyalarınızın tarzını dikkate almayı unutmayın.

Sanatsal tabloları kullanarak büyük ve geniş duvarları olduğu gibi ufak duvar alanlarını da doldurabilirsiniz. Bu eserler sayesinde, evinizin havalı ve göz alıcı görünebilir. Sıradan resimleri sevmiyorum diyenler, evinde dekoratif ürün kullanmak için sanat eseri tabloları kullanabilir.

Sanatsal Tablolar Kullanmak

3) Boş Köşelerde Büyük Eserleri Kullanın

Evinizde boş ve ölü alanlar varsa, bu alanlarda gösterişli eserleri kullanarak dekorasyon yapabilirsiniz. Bunun için ağaç oyma ürünleri, ahşap el sanatları ya da büyük heykelleri değerlendirebilirsiniz. 

Camın hakim olduğu vitray, size bu konuda rehberlik edebilir. Eğer evinizde risk oluşturmayacaksa camdan elde edilen sanat eserlerinden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz evin boş alanlarında, bir dresuar üzerinde cam sanat eserlerini sergileyebilirsiniz. Evinizin klasik ve havalı görünmesini sağlayacaktır.

Cam sanat eserlerini dresuar üzerinde dekore etmek isterseniz, Bellona Dresuar modelleri arasından seçim yaparak dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Evde Sanat Eserleri

4) Duvar Raflarında Heykellere Yer Verin

Evinizde dekorasyon yapacağınız alanlardan biri de duvar raflarıdır. Duvar rafları aynı zamanda kitaplık ya da depolama alanı olarak kullanılabilir. Bu alanlara estetik zevk kazandırmak için heykellerden faydalanabilirsiniz. Raflarda kalan boşlukları, birkaç parça rafa uygun ebatta heykelle dekore edebilirsiniz.

Taş ya da diğer heykel dekorasyon ürünlerini isterseniz, birbiri ile uyumlu şekilde kullanabilirsiniz. Bazen soyut heykeller bazen de seramik vazo çeşitleri ile bu raflarda dekorasyonu hissedebilirsiniz. Seçim yaparken mobilyalarınızı ve evinizi tamamlayacak ürünlere odaklanabilirsiniz.

Raf veya kitaplık arayışı içindeyseniz, Bellona Kitaplık modelleri ile tanışarak dekorasyonda eksik olan zemini tamamlayabilirsiniz. Rafları verimli şekilde kullanacağınız birçok kitaplık modeli sizi burada bekliyor!

Duvar Rafında Heykeller

5) Fotoğraf Baskılarından Faydalanın

Sokak fotoğrafçılarının sanat eserlerini, kendi çektiğiniz fotoğrafları bir sanat eseri olarak düşünebilirsiniz. Bu resimleri baskıya verip evinizde dekorasyon sağlamak için kullanabilirsiniz. Doğa, manzara, kişi, deniz ya da diğer içeriklerdeki fotoğrafları duvar dekorunda kullanabilirsiniz.

Evde özgün bir sanat eseri kullanmak için fotoğraf makinesi ile çektiğiniz anları değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz çerçeve hazırlayarak baskıları daha şık şekilde duvarda konumlandırabilirsiniz.

Fotoğraf Baskılarından Faydalanmak

6) Özgün Dekorasyon İçin Ahşap Tabloları Seçin

Ahşap malzemenin ağırlıklı olduğu, el sanatları tabloları sayesinde evinizde sanatsal dekorasyon sağlamak çok kolay. Bu yöntemi denemek için ahşap malzemeli tabloları ya da ahşap boyama eserlerini değerlendirebilirsiniz. Duvarlarınız geniş ise, bu duvarları mobilyalarınıza uyacak şekilde ahşap tablolarla doldurabilirsiniz.

Ahşap tablolar, el emeği istediği için birer sanat eseri olarak evinizde yer alabilir. Eğer bu alana ilginiz varsa, kendi dekoratif ürününüzü kendi emeğinizle hazırlayabilirsiniz. Böylece evinizde kullanacağınız sanat eserinin sahibi siz olabilirsiniz!

Özgün Dekorasyon

7) Koridorda Poster Kullanmayı Deneyin

Ev dekorasyonunda sanat eserleri ile çekicilik sağlamak için posterleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Posterler, özgün resimleri barındırdığı için evinizin tarzını tamamlayabilir. Özellikle de modern ve spor mobilyaların hakim olduğu evlerde, poster kullanmak dekoratif açıdan olumlu etki oluşturabilir.

Poster seçiminde kararsız kaldığınızda, kendi posterinizi oluşturabilirsiniz. Malzemeleri temin ederek poster temasını belirledikten sonra duvarlarda kullanmak için özgün bir poster tablo hazırlayabilirsiniz. Bu dekorasyon önerisi sayesinde evinizde benzersiz bir hava oluşturabilirsiniz.

Koridorda Poster Kullanmak

8) Sticker Sayesinde Duvarları Canlandırın

Duvar dekorasyonu yapacaksanız, klasik tabloları ve çerçeveleri bir kenara bırakmanızı öneriyoruz. Çünkü artık trend olan sticker süsleme ile tanışacaksınız. Resim ve motiflerin, sticker olarak kullanılması son yıllarda çok popüler. Daha az maliyetli ve pratik kullanımı olan bu ürünler sayesinde evin duvarlarında sanat eserlerini yansıtabilirsiniz.

En ünlü resimleri ya da sanat eserlerinin motiflerini, sticker olarak dilediğiniz duvara yapıştırabilirsiniz. Böylece duvar zemininden tasarruf sağlarken evde farklı bir dekorasyon havası hissedebilirsiniz.

Evde Sticker Kullanımı

9) Ezber Bozan Sanat Eserlerini Tanıyın

Ev dekorasyonu için farklı bir öneri arıyorsanız, ezber bozan sanat eserlerini araştırabilirsiniz. Kimsede olmayan, çok az kişinin bildiği ilginç tasarımlar sayesinde evinizde bambaşka bir dekor oluşturabilirsiniz.

Çakıl taşlarının yapıştırılmasıyla oluşan vazo, deniz kabuklarından hazırlanan tablolar, bisiklet üzerine sabitlenmiş sehpalar, un eleğinden tasarlanan duvar dekorları, dantellerden işlenmiş çerçeveler gibi birçok seçenek size bu konuda yol gösterebilir.

Ezber Bozan Sanat Eserleri

10) Masa Dekorunda Kitaplardan Yararlanın

Masanın üzerinde ilgi çeken bir dekoratif ürün kullanmak isterseniz, kitaplığınızdaki klasikleri kullanabilirsiniz. Her bir kitap, sanat eseri olduğu için en sevdiğiniz kitaplardan birkaç tanesini alıp masada konumlandırabilirsiniz. İsterseniz orta sehpa dekorasyonu için de yine aynı öneriyi uygulayabilirsiniz. Kitaplarınızın yanında seramik ürünleri ya da bardak mumları uyumlu şekilde bir araya getirebilirsiniz.

Özgün bir masa kullanmak isterseniz, kitapları masa ayağı olarak sabitledikten sonra üst zemini dilediğiniz bir malzemeyle tamamlayabilirsiniz. Kullanılmayan ve eskimiş kitapları değerlendirmek için sanatı dekorasyonla harmanlayabilirsiniz. Bunun için yine hayal gücünüzü kullanmanız gerekecek.

Kitapları kullanarak estetik açıdan zevk uyandıran bir masa dekoru yapmak istediğinizde, orta sehpa seçimini Bellona ile yapabilirsiniz. Bellona Orta Sehpa modelleri, size bu konuda yardımcı olacak!

Masa Dekorunda Kitaplar

11) Duvar Dekorunda Kitaplar İyi Fikir

Eskiyen ve kullanılmayan kitaplarla, sanat eseri tadında duvar dekoru oluşturmak için kitapların duvara sabitlenmesi yaygın bir kullanımdır. Kitapları duvara açık şekilde sabitleyerek, kendinize özel bir köşe oluşturabilirsiniz. Bu dekorasyonu okuma odalarında ya da yatak odasında deneyebilirsiniz.

Yapmanız gereken kitapları güçlü bir tutkal yardımıyla duvara sabitlemek olacak. Kitap sayfalarının rengi aynı renkte olduğunda bütünlük sağlanabilir. Eğer bu önerimizi denemek isterseniz, kitaplar arasında kalan boşlukları kurutulmuş çiçeklerle doldurabilirsiniz. İşte el emeğiniz ve sanat eseriniz, evinize göz alıcı şıklık kazandırdı!

Duvar Dekorunda Kitaplar

İlginizi Çekebilir:

Ev Aksesuarlarında 2023 Trendleri Mercek Altında!

Şöminelerin Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evinizi Küçük Dokunuşlarla Yenilemenin Yolları

Ev Dizaynında Renklerin Kullanımı Hakkında İpuçları

Bohem

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.