Blog Under Construction
under

Duvara Monte Televizyon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 9 Etkili Tüyo

Duvara monte tv dekorasyonu yaparken size ilham olacak 9 tüyo sizin için bu içerikte! Keşfetmek için hemen içeriği incelemeye başlayın!

Bellona Mobilya 10-07-2024 14:23:02
Duvara Monte Televizyon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 9 Etkili Tüyo

Televizyon, dekorasyondaki tercihe göre bazı odalarda duvara monte edilir. Duvara monte televizyon sayesinde pek çok tarza uyumlu dekoratif dokunuşlar sağlanabilir. Özellikle de çocuklu evlerde, güvenlik sağlamak için televizyonların duvara güvenli şekilde sabitlenmesi yaygındır. 

Hem güvenlik hem de dekoratif açıdan duvara monte televizyon kullanmak istiyorsanız, ufak ve etkili dekorasyon önerilerini deneyerek evinizde daha şık bir alan hazırlayabilirsiniz.

Bellona editör ekibi olarak özenle hazırladığımız bu içeriğimizi incelediğinizde, duvara monte televizyon dekorasyonu nasıl yapılır sorunuza yanıt bulacaksınız. Boş duvarı, estetik açıdan değerlendirmek ve televizyon çevresinde dekoratif etkiler oluşturmayı istiyorsanız, içeriğimizdeki bilgileri keşfederek benzersiz bir dekorasyon yolculuğuna çıkabilirsiniz!

TV dekorasyonu

Duvara Monte Televizyon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 9 Etkili Tüyo

  • Televizyonu öne çıkaran renklendirme yapın.
  • Dekoratif raflarla duvarı canlandırın.
  • Aydınlatma unsurlarıyla televizyonu odak noktası haline getirin.
  • Tablo ve süslemelerle boş alanları değerlendirin.
  • Tv çevresinde bitkilere yer vererek organik atmosfer oluşturun.
  • Konsol kullanarak işlevsel bir alan hazırlayın.
  • Farklı dokuları bir araya getirerek dinamik bir fon elde edin.
  • Duvardan duvara ünite kullanarak odayı işlevselleştirin.
  • Çoklu çerçevelerle duvardaki enerjiyi yükseltin.

1) Televizyonu Öne Çıkaran Renklendirme Yapın

Duvara monte edilen televizyonları, duvarda öne çıkarmak için dikkat çekici tonları duvar renklendirmesinde kullanabilirsiniz. Televizyonun duvarda fark edilmesi için açık renkleri ya da sıcak renkleri tercih edebilirsiniz. Bu renk seçiminde, tv odasındaki köşe koltuk gibi mobilyaların rengini de önemsemelisiniz.

Televizyonun monte edildiği duvarlar için bej, kiremit, hardal, açık gri, kırmızı, yeşil ya da mavi tonlarını kullanarak duvara baktığınız ilk anda televizyonu daha kolay fark edebilirsiniz. Renklendirme sayesinde, odanın atmosferini de güçlendirmiş olursunuz.

televizyona uygun renklendirme

2) Dekoratif Raflarla Duvarı Canlandırın

Televizyonu monte edeceğiniz duvarın uygunluğuna göre raf sistemi kullanabilirsiniz. Açık raflar eşyaları sergilemenize yardım ederken televizyonun da dekorasyonda güçlü şekilde kullanılmasını sağlar.

Örneğin dekoratif rafları televizyonun çevresine sıralı ya da dağınık şekilde sabitleyerek her bir rafı ayrı değerlendirebilirsiniz. Kitap, mum, fotoğraf, obje gibi eşyaları bu duvarda daha estetik sergileyebilirsiniz.

dekoratif raf

3) Aydınlatma Unsurlarıyla Televizyonu Odak Noktası Haline Getirin

Duvar sabitlenmiş televizyonların çevresinde dekorasyon yaparken, aydınlatmaya önem verebilirsiniz. Bunun için tv arkasında eşit ölçülerde led ışıklandırma yapmayı deneyin. Böylece tv kullanımı sırasında, led ışıkları açarak daha estetik ve havalı bir dekorasyon yansıtabilirsiniz.

Led aydınlatma imkanı olmadığında, duvara monte edilmiş televizyonun çevresinde ayaklı lambader kullanabilirsiniz. Sarkıt ya da ayaklı lambader sayesinde, duvardaki boş alan değerlenecek ve aydınlatma için uygun zemini oluşturacaktır.

aydınlatma ve televizyon

4) Tablo ve Süslemelerle Boş Alanları Değerlendirin

Oturma odasında ya da mutfakta televizyonu duvara monte ederek kullanmak istiyorsanız, duvarda birden farklı tarzdaki süslemelere yer verebilirsiniz. Tematik tablo, duvar aksesuarları veya küçük makrome ve örgü el işlemesi objelerini aynı anda tv çevresinde kullanabilirsiniz.

Tv duvarda sabit kalmışken, kalan boş alanlara tarzınıza uygun objeleri ekleyerek estetik bir dekorasyon yapabilirsiniz. Tablo seçiminde dilerseniz farklı ölçülerdeki ürünleri bir araya getirin. Böylece duvarda birbirini tamamlayan süslemelere yer vermiş olursunuz. Obje seçiminde, duvara monte edilen ve askıları olan parçalara odaklanmayı unutmayın.

tablo ve televizyon

5) Tv Çevresinde Bitkilere Yer Vererek Organik Atmosfer Oluşturun

Salonda ya da oturma alanında tv kullanımını duvara monte şeklinde tercih ediyorsanız, çevresinde bitkiler için yer açabilirsiniz. Bitkiler, tv dekorasyonunu güçlendiren unsurlardan biridir. Özellikle de duvara sabitlenmiş sarkıt saksı ya da raf üzerindeki bitkiler, odanın estetiğini güçlendirmektedir.

Televizyonu duvara sabitledikten sonra, uygun ölçülerde bitki rafları hazırlayın. Metal ya da ahşap rafları, sadece bitkiler için kullanarak duvarda özel ve özenli bir köşe elde edin. Yapay veya canlı bitkileri seçerek, monte edilmiş televizyonu daha dikkat çekici şekilde kullanabilirsiniz. 

Ayrıca, duvara monte edilen televizyonun çevresindeki boş alanlarda büyük salon bitkisi kullanarak odada organik bir hava da oluşturabilirsiniz. Bitki seçiminde, ekranın kapanmamasına ve orantılı konumlanmasına dikkat edebilirsiniz.

TV çevresi bitki

6) Konsol Kullanarak İşlevsel Bir Alan Hazırlayın

Evinizde yeterli depolama alanı yoksa, duvara monte edilen televizyon altında konsol kullanarak işlevsel bir dekorasyon sağlayabilirsiniz. Konsol hem tv çevresini dolduracak hem de eşyalarınızı saklamak için şık bir alan oluşturacaktır.

Konsol kullanımı, tv altında oldukça yaygındır. Televizyon genişliğine orantılı olarak şekilde konsol konumlandırıp yaşam alanında depolama ve dekorasyon çözümü sağlayabilirsiniz. Bu dekoratif dokunuş, konsol üzerinde dekoratif obje sergilemeniz için de ortam hazırlayacaktır.

tv konsolu

7) Farklı Dokuları Bir Araya Getirerek Dinamik Bir Fon Elde Edin

Duvara tv monte etmek istediğinizde, öncelikle fonu belirleyin. Televizyon duvarının fonunda aynı anda birçok dokuyu kullanabilirsiniz. Duvarın bir kısmında doğal taş döşeme, diğer kısmında ise duvar boyası kullanabilirsiniz. 

Tv yerleşiminden sonra metal malzemeli aydınlatma unsurları ya da çerçeveleri bu fonda daha şık şekilde değerlendirebilirsiniz. Farklı dokuların bir araya gelmesi, odada dinamik ve samimi bir atmosferin oluşmasını sağlar. Böylece, monte edilen tv çevresinin de zengin ve özenli görünmesini kolaylaştırır.

farklı doku dekorasyonu

8) Duvardan Duvara Ünite Kullanarak Odayı İşlevselleştirin

Yaşam alanlarında iki duvar arasını kapatacak tv ünitesi kullanımı, pek çok açıdan avantaj sağlar. Eğer televizyonu duvara monte ederek kullanmak istiyorsanız, duvarda tv yerini seçin. Kalan boşluklarda, tv ünitesinin parçalarını zevkinize göre sabitleyin.

Duvardan duvara üniteler, genellikle modüler ürünler olduğu için dilediğiniz düzeni sağlayabilirsiniz. Bir kısımda kitaplık, diğer alanda vitrin, boş raflarda ise bitki ve obje sergileme alanı oluşturabilirsiniz. Böylece tv duvara güvenli şekilde sabitlenir ve çevresinde göz alıcı çok amaçlı dekorasyon sağlanır.

duvardan duvara ünite

9) Çoklu Çerçevelerle Duvardaki Enerjiyi Yükseltin

Retro ya da rustik yaşam alanı dizayn ediyorsanız, tv duvarında çeşitli çerçeveleri kullanarak sabitlenmiş televizyonu estetik şekilde kullanabilirsiniz. Duvara monte edilen televizyonun çevresinde, renkli ya da farklı boyutlardaki çerçeveleri sergilemeyi deneyin.

Duvarın boş kalmaması için uygulanan çoklu çerçeve seçimi, aile fotoğraflarınızı yansıtabilir. Böylece tv duvarda monte edilmiş şekilde kullanılırken, hatıralarınızla da dekorasyonu zenginleştirmiş olursunuz.

çoklu çerçeve

İlginizi Çekebilir:

Odanız İçin En Doğru Televizyon Boyutu Nedir? 

TV Sehpanızı Seçerken Akılda Tutmanız Gerekenler

Medya Duvarlarınız İçin TV Ünitesi Seçim Rehberi

Doğru TV Ünitesi Dekorasyonu ile Televizyon İzleme Keyfini Zirveye Taşıyın

Evinizde Estetik ve Fonksiyonel Odak Noktası: TV Arkası Duvar Dekorasyonu

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.