Giriş Yap
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Blog Under Construction
under

Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? Neden Önemli? Hesaplama Yöntemleri

Duvar metrekaresi nasıl hesaplanır? Ev ve iş yerlerinde doğru dekorasyona yardımcı olacak duvar metrekaresi hesaplama yöntemleri bu yazıda!

Bellona Mobilya 15-06-2023 14:30:20
Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? Neden Önemli? Hesaplama Yöntemleri

Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? Neden Önemli? Hesaplama Yöntemleri

Günümüzde pek çok kişi evlerini veya iş yerlerini dekore ederken duvarlarını yeniden düzenlemek isteyebilir. Duvarların boyanması, duvar kağıdı uygulanması gibi değişiklikler mekânın atmosferini tamamen değiştirebilir. Bu tür projelerde doğru miktarda malzeme satın almak için duvarların metrekaresini hesaplamanız önemlidir. Duvar metrekare hesaplama duvarların boyutlarını ve alanlarını belirlemek amacıyla kullanılan bir işlemden oluşur. 

Duvar metrekaresi hesaplama oldukça basit olsa da doğru sonuçlar için ölçümleri dikkatlice yapmanız önemlidir. Ayrıca malzeme seçerken fazladan bir miktar eklemeniz de iyi bir uygulamadır. Böylece kesme hatalarını düzeltmek veya gelecekteki onarımlar için yedek malzeme bulundurmak için ekstra bir payınız olur. 

Tüm bu avantajlara sahip olmak ve duvar metrekaresini hesaplama işlemlerini şimdi öğrenmek için Bellona olarak sizin için hazırladığımız bu içeriği okumaya devam edebilirsiniz!

Duvar Metrekaresi Hesaplama

Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?

Duvar m2 hesaplama işlemlerini aşağıdaki 7 kolay ve önemli adımı takip ederek hızlıca gerçekleştirebilirsiniz:

1) Duvarın Yüksekliğini Belirleyin

Duvarın yüksekliğini metre cinsinden ölçün. Bu ölçümü kullanacağınız diğer hesaplamalar için temel olarak kullanacaksınız.

2) Duvarın Uzunluğunu Belirleyin

Duvarın uzunluğunu da metre cinsinden ölçün.

3) Alanı Hesaplayın

Duvarın alanını hesaplamak için duvarın uzunluğunu yüksekliğiyle çarpın. Örneğin; duvar 5 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde ise, alanı 5x3=15 metrekare olacaktır.

4) Pencere ve Kapıları Çıkarın

Duvarın üzerinde pencere veya kapı gibi açıklıklar varsa bu açıklıkların alanını duvar alanından çıkarmanız gerekecektir. Örneğin bir pencerenin alanı 2 metrekare ise duvar alanından 2 metrekare çıkarın.

5) Diğer Duvarları Hesaplayın

Tüm duvarların alanlarını hesaplayın ve bu alanları toplayın. Bu şekilde odanın veya yapının toplam duvar alanını bulabilirsiniz.

6) Tavan ve Zemin Hesaplamalarını Yapın

Duvar hesaplamalarının yanı sıra, tavan ve zemin alanlarını da hesaba katmanız gerekebilir. Aynı şekilde tavan ve zeminin alanını da hesaplayın.

7) Toplam Metrekareyi Hesaplayın

Duvarlar, tavan ve zeminin alanlarını toplayarak toplam metrekareyi bulabilirsiniz. Bu size bir oda veya yapının toplam alanını verecektir.

Bu adımları takip ederek duvar metrekare hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz. Tüm hesaplamaları yaptıktan sonra ise odanız için duvar kağıdı, boya veya mobilya alışverişlerinizi rahatlıkla ve bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz.

Odanızın ölçülerine uygun mobilya alışverişleriniz için Bellona’nın geniş ürün yelpazesinin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Odanıza uygun olarak oturma odası, yemek odası veya yatak odası takımı modelleri arasından ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?

Duvar Metrekaresi Hesaplarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Duvarın metrekaresini hesaplarken aşağıdaki unsurlara dikkat etmek önemlidir:

Doğru Ölçümler

Duvarın yüksekliği ve uzunluğunu doğru bir şekilde ölçmek önemlidir. Hassas ölçümler yaparak doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Metre cinsinden ölçüm yapmanız gerektiğini unutmayın.

Açıklıkları Dikkate Alın

Duvar üzerinde pencere, kapı gibi açıklıklar varsa bu açıklıkların alanını duvar alanından çıkarmak gerekmektedir. Bu şekilde duvarın gerçek alanını doğru bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Diğer Faktörler

Duvar hesaplamalarında pencere ve kapı açıklıkları dışında, duvarda bulunan priz, anahtar, radyatör gibi ek unsurları da dikkate almalısınız. Bu unsurların alanlarını hesaplamalara dahil etmek veya çıkarmak doğru sonuçlar elde etmek için önemlidir.

Tavan ve Zemin

Odanın veya yapının tavan ve zemin alanlarını da duvar hesaplamalarında dikkate almanız gerekebilir. Bu alanları hesaplamalara dahil etmek veya çıkarmak, toplam oda metrekaresi hesaplaması yapmanızı sağlar.

Tamamlanmamış Yapılar

Eğer hesaplama yapacağınız duvar, inşaat halindeyse veya henüz tamamlanmamış bir yapının duvarını hesaplayacaksanız sonuçları tahmini olarak değerlendirmeniz gerekebilir. Çünkü yapı tamamlanmadığı için kesin ölçümler olmayabilir.

Doğru ölçümler yapmak, açıklıkları ve ek unsurları dikkate almak, tavan ve zemin gibi faktörleri hesaba katmak duvar metrekare hesaplamalarında önemlidir. Bu şekilde doğru sonuçlar elde edebilir ve kullanacağınız alana ilişkin daha hassas bilgilere sahip olabilirsiniz.

Duvar Metrekaresi Hesaplama Yöntemi

Duvar Metrekaresi Hesaplamak Neden Önemli?

Duvar metrekare hesaplamanın en önemli nedenlerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

Malzeme ve Bütçe Planlaması

Yapı inşaatı veya yenileme projelerinde duvar metrekare hesaplaması malzeme ve bütçe planlamasının önemli bir parçasıdır. Doğru bir şekilde duvar metrekarelerini hesaplayarak ihtiyaç duyulan malzeme miktarını belirleyebilir ve buna göre bütçe planlaması yapabilirsiniz. Bu, gereksiz harcamaları önlerken malzeme temininde de doğru miktarları satın alabilmenizi sağlar.

İç Mekan Tasarımı ve Mobilya Düzenlemesi

Duvar metrekare hesaplaması, iç mekan tasarımı ve mobilya düzenlemesi açısından da önemlidir. Odanın veya yapının toplam metrekare alanını bilmek, iç mekanın nasıl tasarlanacağına ve mobilyaların nasıl yerleştirileceğine karar vermede yardımcı olur. Böylece alanı optimum şekilde kullanabilir, mekanı işlevsel ve estetik olarak uygun hale getirebilirsiniz.

En şık ve kullanışlı mobilyalar için Bellona online alışveriş sitesini veya mobil uygulamasını ziyaret edebilir, geniş ürün yelpazesi içinden her tarza uygun mobilyalar satın alabilirsiniz.

İnşaat ve Yapı Projeleri

İnşaat sektöründe duvar metrekare hesaplama, yapı projelerinin planlaması ve ilerleyişi açısından büyük bir öneme sahiptir. Duvar metrekarelerini doğru bir şekilde hesaplamak, yapısal detayların ve ölçülerin belirlenmesinde yardımcı olur. Aynı zamanda inşaat maliyetlerinin ve zaman çizelgesinin doğru bir şekilde tahmin edilmesini de sağlar.

Vergi ve Yasal Düzenlemeler

Bazı vergi ve yasal düzenlemelerde de duvar metrekare hesaplaması önemlidir. Özellikle gayrimenkul satışı veya kiralaması gibi durumlarda, duvar metrekareleri genellikle değerlendirme ve hesaplama süreçlerinde kullanılır.

Duvar metrekare hesaplama, malzeme ve bütçe planlamasından iç mekan tasarımına kadar birçok alanda önemli bir rol oynar. Doğru hesaplamalar yaparak daha verimli ve optimize edilmiş projeler oluşturabilir ve kaynakların etkin şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Doğru Şekilde Duvar Ölçümü

Sık Sorulan Sorular

Duvar Metrekaresi Hesaplamasında Niçin Metrekare Kullanılır?

Metrekare, alan ölçümü için yaygın olarak kullanılan bir birimdir ve duvarların yüzey alanını ifade etmek için ideal bir birimdir. Metrekare, duvar metresi ve alanı hesaplarken duvarın ne kadar büyük veya küçük olduğunu anlamamızı sağlar ve malzeme ihtiyacını hesaplarken de kullanışlı bir birimdir.

Duvar Metrekaresi Hesaplamasında Köşeler Dikkate Alınır mı?

Duvar metrekaresi hesaplarken köşeleri dikkate almanız gerekmez. Köşeler, duvarın yüzey alanını etkilemez; çünkü çarpma işlemiyle hesaplama yaparken köşeler de zaten hesaplanmıştır. Dolayısıyla duvar metrekaresini hesaplarken köşeleri ayrı olarak dikkate almanıza gerek yoktur.

Duvar Metrekaresi Hesaplamasında Duvarın Eğimi Önemli Midir?

Duvarın eğimi, yüzey alanını etkilemez. Duvar metrekaresini hesaplarken yükseklik ve genişlik gibi düzlem ölçümleri kullanılır. Eğim, duvarın estetik veya yapısal özellikleriyle ilgili olabilir; ancak metrekaresini hesaplarken bir etkisi yoktur.

Duvar Ölçümü ile ilgili Bilmeniz Gerekenler

İlginizi Çekebilir:

Ev Dekorasyonunda Doğru Ölçü Alma Yöntemleri

Online'da Büyük Mobilya Alışverişi Yapmanın Avantajları Nelerdir?

8 Farklı Doğal Gaz Borusu Gizleme Taktiği

Bellona Mobilya'dan Online Alışveriş Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Vernik Nedir? Ne İşe Yarar? Çeşitleri, Özellikleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.