Blog Under Construction
under

Dubleks Evlerde Farklılık Yaratan Dekorasyon Önerileri

Dubleks ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2 katlı ev dekorasyonu için fikir arayanlara ayrıcalıklı yaşam alanlarının mimari Bellona olarak yaratıcı fikirler sunduk!

Bellona Mobilya 03-06-2024 14:59:55
Dubleks Evlerde Farklılık Yaratan Dekorasyon Önerileri

Dubleks Evlerde Farklılık Yaratan Dekorasyon Önerileri

Dubleks eve sahipseniz, evinizi farklı şekillerde kullanışlı hale getirebilirsiniz. Dekorasyona önem vererek ve işlevselliği ön plana çıkarak evinizin her katını daha rahat kullanabilirsiniz. Uyum içinde görünen, kolay ulaşım sağlayan dubleks evinizi Bellona farkıyla dekore etmeye hazır mısınız? Bellona size mobilya tarzı ve ürün seçimi konusunda yardımcı olmak için her zaman yanınızda!

Dubleks ev dekorasyonu hakkında yardım almak için, bu yazımızı mutlaka okumalısınız. Odaların çekici ve işlevsel görünmesini sağlayan dekorasyon fikirleri sayesinde yaşam alanınızı daha çok seveceksiniz. İşte dubleks ev dekorasyonu önerileri!

Dubleks Evlerde Farklılık Yaratan Dekorasyon

Dubleks Evler İçin İlham Veren 15 Dekorasyon Önerisi

1) Geniş Pencere ve Balkonların Keyfini Çıkarın

Dubleks evler genellikle büyük pencerelere sahiptir. Odaların bir kısmı balkonlarla donatılmıştır olabilir. Bu alanları kullanarak evinize doğal ışık ve hava akışını kolayca sağlayabilirsiniz. Pencerelerinizi perdelerle kaplamak yerine, doğal ışığı ve manzarayı engellemeyen hafif perdeler kullanabilirsiniz.

Perde rengini açık tonlarda seçerek doğal ışığı rahatça alabilirsiniz. Dubleks evlerde, uygun alanlarda tavandan zemine kadar uzun olan perdeleri kullanabilirsiniz.

Dubleks Evler İçin Geniş Pencere

2) Yüksek Tavanlardan Yararlanın 

Dubleks evler genellikle yüksek tavanlara sahip olacak şekilde tasarlanır. Bu alanları kullanarak evinizin duvarlarını yüksek raflar, resimler veya diğer dekorasyon öğeleriyle süsleyebilirsiniz. Merdivenden inerken uygun olan duvara kitaplık ya da dekoratif raflar kurabilirsiniz.

Yüksek Tavanlı Ev

3) Açık Plan Düzeni Oluşturun 

Dubleks evler zaman zaman açık plan düzenine sahip olabilir. Bu tarz açık odalarda, mobilyalarınızı ve dekorasyon öğelerinizi düzeni koruyarak yerleştirmeye özen gösterebilirsiniz. 

Açık plan düzeni, evinizi daha geniş ve ferah göstereceğinden alanla orantılı mobilyaları seçmeye dikkat edebilirsiniz. Büyük bir salonda küçük koltuk kullanmak yerine geniş ve gösterişli köşe koltuk kullanabilirsiniz.

Dubleks Evde Açık Plan Düzeni

4) İşlevsel Mobilyalar Seçin

Dubleks evler bazen küçük alanlara sahip olabilir. Yaşam alanı dar olan evlerde, işlevsel mobilyalar seçmek önemli olacaktır. Örneğin, depolama alanları olan koltuk modellerine evinizde yer verebilirsiniz. Ayrıca yatak odasında baza kullanmak da küçük dubleks evler için iyi bir dekorasyon ürünü olacaktır. Saklama alanına önem vererek evinizde daha sakin bir ortam oluşturabilirsiniz.

Dubleks Evde İşlevsel Mobilya Seçimi

5) Küçük Alanların Kullanımını Optimize Edin

Küçük alanları optimize etmek için mobilyalarınızı ve diğer eşyaları duvara monte edebilirsiniz. Ayrıca, katlanabilir mobilyalar kullanarak küçük dubleks evleri daha yaşanabilir hale getirebilirsiniz. Örneğin, katlanabilir yemek masaları veya sandalyeler sayesinde mutfakta dilediğiniz dekorasyonu yapabilirsiniz. 

Duvar rafında çiçek, kitap, obje gibi nesneleri konumlandırabilirsiniz. Odalarda yeriniz çok kısıtlıysa, merdiven altında kalan duvarda dekorasyon elde edebilirsiniz. 

Evde Küçük Alanların Kullanımı

6) Eşyalarda Doğal Malzemeleri Tercih Edin

Dubleks evlerde doğal malzemeler kullanmak, evinize sıcaklık ve doğallık katmanız için önerilmektedir. Evin genişliğine göre tercih edeceğiniz mobilyalarda, ahşap malzeme kullanabilirsiniz. Ahşap zeminler, doğal taş duvarlar veya ahşap mobilyalar gibi doğal malzemeleri seçerek dubleks evin daha samimi ve konforlu görünmesini sağlayabilirsiniz.

Evde Ahşap Eşya Kullanımı

7) Ayna Kullanımına Önem Verin

Aynalar, küçük alanları daha geniş göstermek için tercih edilir. Özellikle de dubleks evlerde, yüksek tavanları yansıtmak için büyük aynalar kullanılmaktadır. Salonda koltukların arasında kalan boşlukta, geniş merdiven aralarında, kapı girişinde ya da kış bahçesinde ayna kullanarak aydınlatmayı destekleyen bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Evde Ayna Kullanımı

8) Aydınlatma Seçeneklerini Zenginleştirin

Dubleks evlerde aydınlatmanın odalara göre seçilmesi önemlidir. Farklı aydınlatma seçenekleri kullanarak evinizi göz alıcı bir atmosfere sokabilirsiniz. Örneğin, duvar lambaları, masa lambaları, tavan lambaları veya mumlar gibi farklı aydınlatma seçenekleri evinize şıklık kazandırabilirsiniz. 

Dubleks evlerde karanlık noktaları mutlaka aydınlatmalısınız. Spot ya da led kullanarak merdiven çevresini, güneş görmeyen odaları daha canlı gösterebilirsiniz. Özellikle de mutfak masa takımı çevresinde spot lamba kullanmayı deneyebilirsiniz.

Ev İçi Aydınlatma Dekorasyonu

9) Renk Seçiminde Hassas Olun

Renk seçimi, dubleks evinizin genel havasını belirlemektedir. Dubleks evlerde, açık renkler kullanmak evin daha geniş ve ferah görünmesini sağlar. Ancak, koyu renkler de kullanarak evinize farklı bir atmosfer kazandırabilirsiniz. Eğer eviniz çok ışık alıyorsa, renk seçiminde özgür olabilirsiniz. Şayet odaların aldığı ışık kısıtlıysa, ferah görünümü kaybetmemek için açık renkleri ve toprak tonlarını tercih etmeniz önerilir.

Renk seçeneklerini duvar renginde, mobilyaların kumaşlarında, kullanacağınız dekoratif ürünlerde uyumlu olacak şekilde değerlendirmelisiniz.

Açık Renkli Mobilyalar İle Ev Dekorasyonu

10) Canlı Bitkilerden Destek Alın

Bitkiler, evinizin havasını canlandırmak için önerilmektedir. Dubleks evlerde, bitkileri balkonlarda veya pencere kenarlarında konumlandırabilirsiniz. Özellikle de geniş alanlı dubleks evlerde büyük salon bitkilerinin kullanılması, daha şık seçim olacaktır. Ayrıca, asma bitkiler veya saksılarda yetiştirebileceğiniz bitkiler de dubleks evinize hava ve gösteriş kazandırabilir. 

Kolay büyüyen, yeşil yapraklı salon bitkilerini birçok koltuk takımı modeliyle bir araya getirerek evinizde modern bir hava oluşturabilirsiniz.

Evde Canlı Bitki Kullanımı

11) Sanat Eserlerinden Faydalanın

Dubleks evde dekorasyon söz konusu olduğunda, sanatsal eserler evinizin havasını değiştirmek için önerilir. Dubleks evlerde, büyük resimler veya heykeller kullanma imkanınız var. Özellikle de büyük ve geniş duvarları tablolarla süsleyebilirsiniz. Evinize sanatsal hava kazandırmak için merdivenleri takip eden duvarları çerçeve ile süsleyebilirsiniz. 

Eğer salonda konsol kullanıyorsanız, konsol üzerinde dekoratif ürünleri bir araya getirebilirsiniz. Bu konuda uyumu ve kendi zevklerinizi düşünerek seçim yapmalısınız.

Duvar Süsü

12) Halı Kullanımında Orantılı Olun

Halılar, evinize sıcaklık ve renk kazandırmak için kullanılır. Dubleks evlerde, büyük halılar kullanarak evinizi daha geniş gösterebilirsiniz. Büyük halıları, geniş salonda tercih etmelisiniz. Farklı desen ve renklerle evinizin havasını değiştirmek isterseniz mutfak için ayrı oturma alanı için ayrı halı kullanmalısınız.

Dubleks evde halı dekorasyonu yapmak için merdiven halısı kullanabilirsiniz. Merdivenlerin malzemesini sevmiyorsanız, özel tasarımlı merdiven temin edebilirsiniz. Genellikle dubleks evlerin girişi geniş olur. Bu girişlerde göz alıcı bir izlenim oluşturmak için dresuar çevresinde yuvarlak bir halı tercih edebilirsiniz. 

Evde Halı Kullanımı

13) Depolama Alanları Sayesinde Düzen Oluşturun

Dubleks yaşam alanlarında, depolama alanları uzun vadede önemlidir. Evinizde depolama alanları oluşturarak, eşyalarınızı düzenli tutabilirsiniz. Depolama alanları sayesinde evinizin daha geniş görünmesini de sağlayabilirsiniz. Bunun için merdiven altında kalan boşlukları vestiyerin görevini yerine getirecek şekilde dolapla doldurabilirsiniz. 

Depolama alanı oluşturmak için mutfakta kullanmayacağınız köşelerde, ekstra dolap bulundurabilirsiniz. Salonda ise konsol ya da çekmeceli orta sehpa kullanabilirsiniz. Oda içinde dağınıklığı önlemek adına şık görünen çekmece ve dolaplardan faydalanabilirsiniz. 

Evde Depolama Alanı

14) Duvar Kağıdıyla Odaları Renklendirin

Duvar kağıtları, dubleks evin havasını değiştirmek için pratik bir dekorasyon ürünüdür. Dubleks evlerde, farklı desen ve renklerde duvar kağıtları kullanma imkanınız var. Her oda için ayrı duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Şayet kış bahçesine sahipseniz, tropikal desenli duvar kağıdı kullanarak doğal bir görünüm kazandırabilirsiniz. Tercih edeceğiniz duvar kağıtları sayesinde, evinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Duvar Kağıdı İle Oda Renklendirme

15) Kişisel Dokunuşlar Eklemeyin

Son olarak, dubleks evinizi dekorasyon açısından zeginleştirmek için evinizde kişisel dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Evinizi kendi tarzınızı yansıtacak şekilde dekore edebilirsiniz. Bunun için orta sehpa üzerinde el sanatları ürünlerini kullanabilirsiniz. Kişisel fotoğrafları yemek masası üzerinde kalan duvarda sergileyebilirsiniz. 

Sevdiğiniz sanat eserleri veya hatıra eşyalarını kullanarak dubleks evinizi kişiselleştirebilirsiniz. Yatak odasında, yatak başlığı üzerinde makrome süsler, tablolar kullanabilirsiniz. Yan sehpa kullanıyorsanız, sehpa üzerinde dekoratif tepsi hazırlayıp içinde mum, çerçeve, bitki bulundurmak da iyi fikir olacak!

Kişisel Dokunuşlar İle Ev Dekorasyonu

İlginizi Çekebilir:

Yatak Odası Dekorasyonunda Komodin Seçimi: Stil, Fonksiyon ve Pratik İpuçları

Unutulmaz Karşılama İçin Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Duvar Dekorasyonunda Yeni Trendler: Galeri Duvarları, Vinil Duvar Kağıtları ve Doğal Malzemelerle Yapılan Duvar Dekorasyonları

Ev Dekorasyonunda Göz Alıcı Aydınlatma Önerileri

Amerikan Mutfak Dekorasyonu: Bütüncül ve İşlevsel Açık Plan

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.