Blog Under Construction
under

Bir Evde Kaç Nevresim Takımı Bulunmalı?

Evinize kaç adet nevresim takımı alacağınızı düşünüyorsanız, alışverişinize yön verecek bilgileri bu içeriğimizde görebilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-06-2024 10:34:41
Bir Evde Kaç Nevresim Takımı Bulunmalı?

Bir Evde Kaç Nevresim Takımı Bulunmalı? 

Nevresim takımı, temiz ve konforlu bir yatak alanı hazırlamak için kullanılan en önemli tekstil ürünüdür. Yatakların ve kanepelerin daha rahat kullanılması için tercih edilir. Terlemenin etkisini azaltan, kişiye özel hijyenik uyku alanı oluşturan bir ev eşyasıdır. 

Pek çok kişi evine nevresim takımı alırken, kaç tane alacağını düşünür. Nevresim takımı alırken neye göre ve kaç tane alacağınızı merak ediyorsanız, Bellona editör ekibi olarak, bu konuda size yardım edecek bilgileri vermekten mutluluk duyarız.

Bir evde kaç tane nevresim takımı bulunmalıdır diyorsanız, içeriğimiz sizin için özenle hazırlandı. Konforlu ve temiz uyku alanlarını elde etmek için evinizde nevresim takımı bulundururken, bu içerikteki bilgilerden yola çıkabilirsiniz. Şimdi, her evde olması gereken nevresim takımının miktarına, daha yakından bakalım ve evinize göre en uygun miktarda nevresim takımı almanıza yardımcı olalım!

Görsel1konforlu uyku alanı

Bir Evde Kaç Nevresim Takımı Bulunmalı? 

Bir evde kaç tane nevresim takımı bulunmalı sorusunun yanıtı, her ev ve aile üyesi için farklılık göstermektedir. Çünkü her evde aynı miktarda yatak alanı olmayabilir. Nevresim takımı sayısını belirlemek için evdeki yatak ve baza gibi mobilyaların sayısı önemli olacaktır. Ayrıca misafirler için kullanılan kanepe ve koltukların da sayısı, nevresim takımı miktarını etkiler. 

Bu nedenlerden dolayı her ev için en az 2 tane nevresim takımı alınması önerilir. Eğer çok sık nevresim değişimi yapılıyorsa bu miktar 4 ya da 5 nevresim takımı olabilir. Çünkü nevresim takımlarını yıkamak ve kurutmak, zaman alabilir. Kuruma tamamlanana kadar, yeni bir takım kullanılabilir.

yatak örtüsü

Nevresim Takımı Miktarı Neye Göre Belirlenir?

Yaşam alanlarına nevresim takımı alırken, çeşitli kriterlere göre alışveriş yapılır. Nevresim takımı az ya da çok fazla almak, sizi zor durumda bırakabilir. Bu nedenle, evinize ve bazı önemli önerilerimize göre nevresim takımı alabilirsiniz.

Yatak Sayısı

Evinizde var olan yatak sayısı, almanız gereken minimum nevresim takımı sayısını belirlemektedir. Genellikle kullanıma uygun olan her yatak için, en az 2 takım almanız önerilir. 1 adet kullanım, 1 adet yedek olacak şekilde sayısını belirleyebilirsiniz. Böylece daha temiz ve hijyenik yataklar hazırlayabilirsiniz.

Aile Büyüklüğü ve Üye Sayısı

Kalabalık aileye sahipseniz, daha fazla yedek nevresim takımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Sık sık yatılı misafiriniz olacaksa, gerekli düzeni ve hijyeni sağlamak için fazladan nevresim takımı almalısınız. Bunun için 2 yetişkin ve 2 çocuklu bir aileye düzen sağlayacak şekilde 4 ya da 6 takım alabilirsiniz. Bu takımları tek kişilik nevresim takımı formunda alabilirsiniz.

Misafir Odaları

Eğer evinizde misafir odaları varsa, her odanızı kullanıma hazırlamak için ek nevresim takımları alabilirsiniz. Kalabalık ailelerde genellikle misafirler için ayrılan oda ya da odalar bulunabilir. Bu odalar için uygun ölçüde nevresim takımı alarak anında konforlu bir alan hazırlayabilirsiniz. Bunun için konuk odalarına en az 2 takım almanız önerilir. Böylece sleeper gibi mobilyaları daha rahat bir uyku alanına dönüştürebilirsiniz.

Yıkama Sıklığı

Nevresim takımlarının sık sık yıkanması, sağlık için önemlidir. Özellikle de misafir kullanımından sonra yıkanması ve temizlenmesi herkes için önerilir. Kendinize ve çocuklarınıza aldığınız nevresim takımlarını sıkça yıkıyorsanız, her yatak için en az 2 takım alabilirsiniz. Böylece kullanılmış nevresim takımı yıkanırken, temiz olan diğer ürünü kullanabilirsiniz.

Mevsimsel Kullanım

Nevresim takımları, kış ve yaz ayları için farklı kumaşlarda üretilmektedir. Bunun için her mevsimin sıcaklığına göre, ayrı nevresim takımları kullanabilirsiniz. İnce ve yazlık modellerden ikişer tane, kışlık modellerden yine ikişer tane yataklar için tercih edebilirsiniz.

mevsimsel kullanım

Nevresim Takımı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eviniz için nevresim takımı seçerken, birçok konuda hassas olmanız önerilir. Bütçenizi yormadan ve yatağınıza uyum sağlayanları seçerek evdeki nevresim takımı eksiğini tamamlayabilirsiniz. Bunun için size, nevresim takımı seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri hatırlatmak istiyoruz:

  • Kaliteli kumaşlardan üretilen pamuk, keten, saten gibi yumuşak ve nefes alabilen nevresim takımlarını tercih etmelisiniz.
  • Kişisel zevke ve ev dekoruna uygun nevresim takımlarını incelemelisiniz.
  • Yatak ölçülerine tam oturan takımlar daha rahat bir kullanım imkanı sunduğu için yatağın ölçüsüne uygun modeller seçmelisiniz.
  • Sık sık yıkanacağı için, yüksek ısıya dayanıklı ve renkleri solmayan kumaşlardan üretilen ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Deri tahrişi veya alerjik reaksiyonlara neden olmayan, konforlu ve sağlıklı nevresim takımlarını almalısınız.
  • Dikiş kalitesi ve kumaş dayanıklılığı bakımından öne çıkan nevresim takımlarını almalısınız.
  • Bütçenize hitap eden, ekonomik ve kullanışlı nevresim takımlarını daha uzun süre kullanabilirsiniz. 

kumaş dayanıklılığı

Nevresim Takımı Kullanım Alanları Nelerdir?

Nevresim takımının kullanım alanı oldukça geniştir. Yatak hazırlayacağınız her alanda, nevresim takımını kullanarak temiz ve özel bir dinlenme alanı elde edebilirsiniz. 

Örneğin, evinizde misafirleriniz ve kendiniz için hazırladığınız yatak alanlarını nevresim takımları ile özenli hale getirebilirsiniz. Buna benzer olarak yurtta kalma, tatile gitme ya da kamp kurma gibi süreçlerde de kendi nevresim takımınızı yanınıza alarak daha hijyenik bir ortam elde edebilirsiniz.

nevresim takımı kullanım alanları

Nevresim Takımı Boyutları Nedir?

Nevresim takımı boyutları, yatak boyutlarına uygun şekilde tasarlanmaktadır. Yatağı konforlu ve estetik biçimde kullanmanız için, yeterli genişlik sağlanır. Bu kriterlere göre nevresim takımı boyutları şu şekilde karşınıza çıkar:

Tek Kişilik Nevresim Takımı

  • Yatak Ölçüsü: 90 Cm X 200 Cm
  • Nevresim Ölçüsü: 160 Cm X 220 Cm
  • Yastık Kılıfı Ölçüsü: 50 Cm X 70 Cm

İki Kişilik Nevresim Takımı

  • Yatak Ölçüsü: 160 Cm X 200 Cm
  • Nevresim Ölçüsü: 200 Cm X 220 Cm
  • Yastık Kılıfı Ölçüsü: 50 Cm X 70 Cm

Geniş Çift Kişilik Nevresim Takımı

  • Yatak Ölçüsü: 180 Cm X 200 Cm
  • Nevresim Ölçüsü: 240 Cm X 220 Cm
  • Yastık Kılıfı Ölçüsü: 50 Cm X 70 Cm

Ekstra Büyük Nevresim Takımı

  • Yatak Ölçüsü: 200 Cm X 200 Cm
  • Nevresim Ölçüsü: 260 Cm X 240 Cm
  • Yastık Kılıfı Ölçüsü: 50 Cm X 80 Cm

büyük nevresim takımı

Nevresim Takımı Kumaş Seçenekleri ve Özellikleri

Eviniz için alacağınız nevresim takımları, farklı kumaş seçenekleri ile üretilmektedir. Kumaş seçenekleri arasından, mevsime ve beğenilerinize göre ürünler seçebilirsiniz. Eviniz için yeterli miktarda nevresim takımı alırken, kumaş özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Bunun için size en kullanışlı nevresim takımı kumaşları hakkında kısa bir bilgi vermek istiyoruz:

  • Pamuk: Doğal ve nefes alan yumuşak bir kumaş olduğu için nevresim takımlarında kullanılır.
  • Saten: Parlak ve ipeksi görünümlü, çok yumuşak ve konforlu bir kumaş olduğundan yatak odasında şık görünüm kazandırır.
  • Mikrofiber: İnce ve yumuşak, aynı zamanda nem emici ve nefes alabilir özelliğe sahip bir seçenek olduğu için herkese hitap edebilir.
  • Flanel: Kalın ve yumuşak bir kumaş olup kış aylarında sıcak tutma özelliğine sahiptir.
  • Saten-Pamuk Karışımı: Hem parlak hem de yumuşak bir dokuya sahip, dayanıklılığı ve konforu yüksek bir kumaş olduğu için genç ve yetişkin odalarına önerilir.

konforlu kumaş

Nevresim Takımı Bakım ve Kullanım Rehberi

Yaşam alanlarında konforlu ve şık yataklar hazırlamak için, nevresim takımlarının bakımına dikkat etmelisiniz. Düzenli temizlik sayesinde, nevresim takımlarını daha uzun ve hijyenik şekilde kullanabilirsiniz. Bu süreçte size önerdiğimiz bakım tavsiyelerini deneyebilirsiniz.

  • Haftalık ya da haftada 2 defa olacak şekilde nevresim takımının tüm parçalarını yıkamaya dikkat edin.
  • Yatak üzerinde, nevresimi gergin şekilde yerleştirmeye çalışın.
  • Aşırı terleme durumunda yıkama sıklığını arttırın.
  • Renk solması yaşamamak için havadar ve gölgelik yerde kurutma sağlayın.
  • Nevresim takımını yıkarken, çok yüksek derecede yıkamamaya özen gösterin.
  • Çok renkli ve işlemeli nevresim takımları için, hassas yıkama yapabilirsiniz.

nevresim takımı bakımı

İlginizi Çekebilir:

Genç Erkek Odası Dekorasyonu İpuçları

Yatak Odanızda Nasıl Bir Çıta Uygulaması Yapabilirsiniz? 

Siyah Yatak Odası Dekorasyonu İçin En Güzel 10 Fikir

Tek Kişilik Yatak Ölçüleri: Tek Kişilik Yatak Almadan Önce Mutlaka Okuyun!

Yatak Almadan Önce İnceleyin: En Popüler Bellona Yatakları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.