Bellona ile Balkonunuzu Kış Bahçesine Dönüştürün
Balkonları kış bahçesine dönüştürmek istiyorsanız, Bellona ile göz alıcı değişimleri yaşamak için bu içeriğimizi inceleyebilirsiniz!
Bellona ile Balkonunuzu Kış Bahçesine Dönüştürün
Bellona ile güvenilir ve kaliteli bir alışveriş yaparak var olan balkonunuzu, kışa hazırlamaya ne dersiniz? Evinizdeki balkonu, mevcut duruma göre değiştirip kış bahçesi formuna ulaştırmak, Bellona ile çok kolay. Birkaç ufak değişiklik yaparak tüm kışı balkonda keyif yaparak geçirebilirsiniz. Bunun için Bellona’nın size özel önerdiği balkon ve bahçe ürünleri ile tanışmalısınız. Kış günlerinde çay ve kahve molası verebileceğiniz, kitap okuma ve film izleme alanı oluşturabileceğiniz kış bahçesini elde etmek için bu içeriğimizdeki değişim önerilerini uygulayabilirsiniz.
Yaşam alanlarında ayrıcalıklı dekorasyon yapmak ve göz alıcı ürünler kullanmak için, Bellona size birçok ürün seçeneği sunuyor. Bu ürünler arasında birbirinden şık ve dayanıklı bahçe mobilyası da yer almakta. Önerilen ürünleri, balkona göre seçip özgün dekorasyon yaparak kış bahçenizi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bellona ayrıcalığıyla şimdi balkonları kış bahçesine dönüştürme zamanı!
12 Öneriyle Bellona ile Balkonunuzu Kış Bahçesine Dönüştürün!
- Cam balkon uygulamasını çözümleyin.
- Isı yalıtımını tamamlayın.
- Eskimiş fayansları boyayarak yenileyin.
- Yağmur suyuna karşı önlemler alın.
- Balkona uygun masa takımı seçin.
- Dekoratif halı ya da paspas kullanın.
- İdeal aydınlatmayı sağlayın.
- Bitkiler için köşe hazırlayın.
- Boş duvarlarda dekoratif obje sergileyin.
- Bahçe süslerini orantılı kullanın.
- Tematik dekorasyon alanı oluşturun.
- Boru ve demirleri kamufle edin.
1) Cam Balkon Uygulamasını Çözümleyin
Balkonları kış bahçesine dönüştürmenin ilk yolu, açık olan alanları kapatmak olacaktır. Kış soğuklarına karşı tedbir almak ve balkonda daha rahat hareket etmek için, yalıtımlı camların uygulanması önerilir.
Ev sahipleri bu uygulamayı daha kolay yaparken, kiracı olarak yaşayanlar da ev sahipleri ile ortak bir karar alarak yapabilir. Cam balkon uygulaması sayesinde, kış bahçesi için belirli bir sınır çizilmiş olur.
2) Isı Yalıtımını Tamamlayın
Balkonu kış bahçesi olarak hazırlamak istiyorsanız, ısı yalıtımını tamamlamanız gerekir. Yaşadığınız bölgede kış soğuklarında, balkonda daha rahat hareket etmek için ısı yalıtımı olmalıdır.
Özellikle de zeminden gelen soğuğu kırmak için yalıtımlı fayans uygulaması yapılabilir. Böylece balkonda bahçe masa takımları kullanırken yerden gelen soğuğu minimum seviyede hissedebilirsiniz.
3) Eskimiş Fayansları Boyayarak Yenileyin
Kış bahçesi hazırlık sürecinde, balkonun fayanslarını gözden geçirin. Eğer yıpranma ve eskime durumu söz konusu ise, fayansları boyayarak yenilik kazandırabilirsiniz. Bunun için özel fayans boyasını kullanmanız gerekecek.
Dilerseniz motifli boyama tekniklerinden faydalanarak göz alıcı bir kış bahçesi dönüşümü yapabilirsiniz. Fayans yenileme imkanınız varsa, kış bahçesinde kullanacağınız mini takımlar ile uyumlu fayans ve parkeleri tercih edebilirsiniz.
4) Yağmur Suyuna Karşı Önlemler Alın
Kış bahçesini yağmur ve kar suyuna karşı korumalısınız. Bunun için suyun girebileceği noktaları kapatmanız gerekir. Özellikle de pencerenin üstünde, oluk sistemi kurulması önemlidir.
Su geçirmez zemin malzemesi kullanarak kış bahçenizin su altında kalmasını da önleyebilirsiniz. Yağmurlu günlerde pencerelerin kapalı tutulması da mobilya ve dekorasyon objelerinizi korumaya yardımcı olabilir.
5) Balkona Uygun Masa Takımı Seçin
Balkonları kış bahçesine dönüştürme sürecinde en çok üzerinde durulan konu, balkon mobilyası seçimidir. Balkona uygun masa takımı seçerek, alandaki odak noktasını belirleyebilirsiniz.
Çay ve kahve saatlerinizde, keyifli anlar yaşamak için konfora ve estetiğe önem vermelisiniz. Bunun için Bellona ile mobilya seçimi yaparak balkon için en iyisini belirleyebilirsiniz. Geniş bir balkonu, kış bahçesi olarak kullanacaksanız, köşe takımları ile göz alıcı bir yenilik yapabilirsiniz.
6) Dekoratif Halı ya da Paspas Kullanın
Kış bahçesini yaz ve kış döneminde kullanacağınızı unutmadan, zemin dekorasyonuna da önem vermelisiniz. Bunun için dekoratif ve sıcak tutan halıları kullanabilirsiniz. Halı ve paspas seçiminde, mobilyalarınıza uygun ölçüdeki ürünleri öne çıkarabilirsiniz.
Geniş bir balkonda çok büyük olmayan, dar bir balkonda ise göz yormayan halıları kullanabilirsiniz. Bu şekilde, kış bahçesinde zaman geçirirken üşüme durumunu en aza indirmiş olursunuz.
7) İdeal Aydınlatmayı Sağlayın
Balkonları kış bahçesine dönüştürürken aydınlatma konusuna da önem vermelisiniz. Gün ışığı kaybolduktan sonra, balkonda keyifli vakit geçirmek için yeterli aydınlatmayı sağlamalısınız.
Güçlü bir ışıklandırma sistemi kurabilirsiniz. Dilerseniz şömine varsa şömine üzerinde, dekoratif mumları yakabilirsiniz. Kış bahçesinin pencerelerine sarkıt led ışıklandırma sistemi kurarak romantik ve samimi bir atmosfer de elde edebilirsiniz.
8) Bitkiler İçin Köşe Hazırlayın
Geniş bir balkonu, kış bahçesine dönüştürmek için duvar kenarında bitkiler için köşe hazırlayabilirsiniz. Bu köşede kitaplık kullanarak irili ufaklı bitkilerinizi bir arada tutabilirsiniz. Böylece göz alıcı yeşil bir köşe elde edebilirsiniz.
Eğer çok fazla bitkiye yer vermiyorsanız, ideal ölçülerde bir yan sehpa kullanarak sehpa üzerinde en sevdiğiniz bitkiyi konumlandırabilirsiniz. Kış bahçenize bitkiler ile renk ve enerji kazandırmak için deneyebilirsiniz.
9) Boş Duvarlarda Dekoratif Obje Sergileyin
Kış bahçesinde, balkon duvarlarını boş bırakmayın. Mevcut duvarlarda dekoratif objeleri sergileyerek göz alıcı bir mekan hazırlayabilirsiniz. Deniz temalı objeleri, boyalı tabloları, fotoğraf çerçeveleri sayesinde kış bahçesini özgün dokunuşlarla hazırlayabilirsiniz.
Duvar dekorasyonu yaparken objelerin güneş ışığından etkilenmemesi için gölgeli alanları seçmelisiniz. Mümkün olan duvarlarda, duvar saksısı kullanarak kış bahçenizi renklendirmeyi deneyebilirsiniz.
10) Bahçe Süslerini Orantılı Kullanın
Balkonları kış bahçesine dönüştürmek ve her mevsim kullanmak için bahçe süslerinden faydalanabilirsiniz. Örneğin tuğla ve taş dekorasyonunu uygulayabilirsiniz. Seçtiğiniz duvarda taş duvar uygulaması yaparak samimi ve rahat bir alan oluşturabilirsiniz. Bahçe süslerini bir arada değil de her köşede orantılı şekilde kullanabilirsiniz.
Kış bahçesinin sınırlarını çizen kapı ve pencere kenarlarında, saksıda bitki kullanabilirsiniz. Depolama çözümlerini tercih ederek kış bahçesinde hem ergonomik hem de estetik bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Örneğin minimal bir dresuar kullanarak kış bahçenizde eşyalarınızı depolayarak ortamda şık bir köşe sağlayabilirsiniz.
11) Tematik Dekorasyon Alanı Oluşturun
Balkonları kış bahçesine çevirirken dekorasyon temalarından faydalanabilirsiniz. Örneğin, yeni yıl ruhunu kış bahçesinde görmek için yılbaşı ağacını balkonda kurabilirsiniz. Pencerelere yıldız temalı ışıklandırma kurabilirsiniz. Kış bahçesinde kullandığınız bahçe koltukları üzerinde yeni yıl temalı kırlent ve battaniye bulundurabilirsiniz.
Bahar geldiğinde ise, kış bahçesinde çiçek ve yaprak desenli ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Balkonu kış bahçesine çevirirken her döneme hitap etmeyi başarabilirsiniz.
12) Boru ve Demirleri Kamufle Edin
Evinizdeki balkonu kış bahçesi gibi kullanmak istediğinizde, gözünüze çarpan boru ve demirleri, dekoratif dokunuşlarla kamufle edebilirsiniz. Bunun için yapay sarmaşıklardan faydalanabilirsiniz. Boru ve demirleri kapatacak şekilde yapay sarmaşık kullanarak, kış bahçesinde doğal bir görünüm oluşturmak mümkün.
Aynı şekilde hasır ya da jüt ip kullanarak görünen demirleri şık bir kaplama ile gizleyebilirsiniz. Bu uygulama, balkona daha iyi görünüm kazandırabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Kapalı Balkon Nasıl Isıtılır?
Balkonu kış bahçesine çevirmek istediğinizde, ısınma sorunlarını da çözmeniz gerekir. Bunun için parke altı ısıtma sistemlerini kurmanız önerilir. Eğer parke altı ısıtma sistemi kurma durumu söz konusu değilse, ısıtıcı desteklerinden faydalanabilirsiniz. Balkonda kalorifer yer alıyorsa, ısıtmayı açabilirsiniz.
Balkonu Kapatmak İçin Ne Yapabilirsiniz?
Balkonu kapatarak kış bahçesine dönüştürmek için birkaç alternatif yöntemi deneyebilirsiniz.
- Cam balkonla sınırları kapatabilirsiniz.
- Çitle kendinize özel bir alan oluşturabilirsiniz.
- Katlanır pencere sistemlerini yaptırabilirsiniz.
- Şeffaf branda ile alanı kapatabilirsiniz.
- File desteği ile balkonu kısmen kapatabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:
- Ahşap Mobilya Seçerken İhtiyaçlarınıza Göre Nelere Dikkat Etmelisiniz? >
- Ahşap Duvarlarınız İçin Dekorasyon Önerileri & Ahşap Duvar Dekorasyonu >
- Bellona ile Balkonunuzu Kış Bahçesine Dönüştürün >
- Country Tarzı Mobilyalarla Evinize Rustik Bir Hava Katma Yolları >
- Antika Mobilya Bakım Rehberi: 13 Önemli Tüyo >
- Ebeveynler İçin Zaman Yönetimi İpuçları: Yoğun Bir Günde Nasıl Daha Verimli Olunur? >
- Kumaş Mobilyalar: Leke Temizliği ve Koruma İpuçları >
- Evinizdeki Hava Kalitesini İyileştirmek: Temiz Hava İçin İpuçları >
- Duvar Panelleri ve Oda Ayırıcıları ile Yaratıcı Tasarımlar >
- Akıllı Depolama Çözümleri ile Alan Kazanın >