Blog Under Construction
under

10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

Dolap nasıl düzenlenir? Kıyafet dolabı düzenleme teknikleri, kombinlerinizde size vakit kazandıracak tüyolar bu yazıda!

Bellona Mobilya 22-01-2024 13:19:38
10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

Her gün modumuza göre ya da gideceğimiz yere göre farklı kombinler yaparız. Kimi zaman kombinlere rahat rahat zaman ayırırken kimi zaman ise 10 dakikada hazırlanıp çıkmamız gerekebilir. Her türlü durum ve koşulda içimize sinen ve tarzımızı yansıtan bir kombinle çıkmak için düzenli bir gardırop en büyük yardımcımız olur. 

Düzenli bir gardıropta tüm kıyafetler renklerine, kumaşlarına, tarzlarına göre ayrı ayrı kategorilendirilmiştir. Tüm detaylarına göre düşünülmüş ve düzenlenmiş bir gardıroptan seçim yapmak ve kombin hazırlamak tahmin ettiğinizden daha kısa sürebilir. Bu nedenle tüm olasılıklara hazırlıklı olmak için pratik çözümlerle düzenli bir gardırop organize edebiliriz.

Şimdi gelin birlikte dolabınızı düzenleyebileceğiniz önerilere göz atalım. Ve gardırop düzeni nasıl oluşturulur, birlikte keşfedelim.

Pratik Dolap Düzenlemek

10 Farklı Pratik Dolap Düzenleme Fikri

1) Kategorilendirme: Mevsim, Renk, Kumaş 

Öncelikli olarak dolap düzeni hakkında konuşuyorsak mutlaka dolaba yerleştireceğimiz kıyafetlerin belirli kategorilere ayrılmış olması gerekir. Kategorilerden en önde geleni mevsimlerdir. Mevsimlere göre ayrılmış olan kıyafetler arasında tarz, renk, kumaş gibi özellikleri göz önünde bulundurarak kategorilendirme yapabilirsiniz.

Örneğin kışlık kıyafetleriniz için kullandığınız dolapta, soft renkleri ve koyu renkleri birbirinden ayırabilirsiniz. Ek olarak renklerine göre ayırdığınız kıyafetleri yün, pamuk, triko olmalarına bağlı olarak bir kez daha kategorilendirebilirsiniz. Böylece herhangi bir kombinde aradığınız tarzdaki ve renkteki parçalara direkt olarak ulaşabilirsiniz.

Bir diğer yönden yaz aylarında kullanmadığınız kışlık kıyafetleri vakumlu paketler içerisinde kenara kaldırabilirsiniz. Kışlık kıyafetler kalın olması sebebiyle oldukça fazla yer kaplar. Yaz aylarında ihtiyaç duymayacağınız mont ve kazakları kenara kaldırmak dolabınızda büyük bir bölümün açılmasına ve daha düzenli bir gardırop tasarlanmasına yardımcı olur.

Kategorilendirme İle Dolap Düzenleme

2) Favoriler Buraya!

Hepimizin dolabında sık sık tercih ettiği belli başlı kurtarıcı parçalar bulunur. Bazı parçalar hem spor hem de şık bir kombinde kullanılabilir. Ya da bir diğer yönden günlük hayatımızda kendimizi daha rahat hissettiğimiz kombinlere sürekli elimiz gider ve sık sık aynı parçaları tercih etme eğiliminde oluruz. 

Bazı kombinlerimiz ise bu durumun tam aksine özel günlerde tercih ettiğimiz, belli başlı organizasyonlar için satın aldığımız kıyafetlerden oluşur. Her iki kategorinin aynı dolap içerisinde bir arada durması karışık bir görüntüye sebep olabilir. Ek olarak aradığımız bir parçayı kalabalık bir elbise dolabında bulmak için çok fazla zaman kaybedebiliriz.

Bu problemlerin önüne geçmek ve daha düzenli bir gardıropa sahip olmak için sık kullandığınız favori parçalarınızı ve özel kombinlerinizi ayrı dolaplarda muhafaza edebilirsiniz. Elbise dolabı düzeni oluşturmak için favori parçaların ayrı bir bölümde saklanması ve bu bölüm içerisinde de kategorilendirme yapılması faydalı olacaktır. 

Favori parçaları sık sık gözden geçirmek ve ayırmak minimalist bir yaşam tarzını benimsemek için de yarar sağlayabilir. Favori dolabınızı oluştururken uzun süredir giymediğiniz bir pantolonu fark edebilir ya da ne zaman aldığınızı unuttuğunuz bir gömlekle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda elinizdeki parçaları kombinleyerek haftalık giyim planınıza dahil edebilir ya da artık tercih etmek istemeyeceğinizi belirleyerek ikinci el giyim platformlarında satışa sunabilirsiniz.

Elbise Dolabı Düzeni Oluşturma

3) İmdadınıza Yetişen Parçalar: Dolap İçi Düzenleyiciler

Gardırop içi düzenleme için ilk adımı atmış ve bütün kıyafetleri dolaptan çıkarmış olabilirsiniz. Ancak nasıl yerleştireceğiniz konusunda soru işaretleriniz olabilir. Tam da bu noktada kıyafet yerleştirme aşamasına geçmeden dolap içi düzenleyiciler imdadınıza yetişebilir. 

Dolap içi düzenleyiciler sayesinde gardırop içerisinde farklı bölmeler oluşturabilirsiniz. Böylece kıyafetlerinizi ya da aksesuarlarınızı ayırmanız için daha fazla alana sahip olabilirsiniz. Özellikle iç çamaşırı, çorap, aksesuar gibi parçaların muhafaza edildiği çekmecelere dolap içi düzenleyicilerden ekleyerek küçük parçaların yarattığı karmaşadan kurtulabilirsiniz.

Gardırop İçi Düzenleme Yöntemi

4) Kullanışlı Askıların Gücü Adına

Her kıyafet grubu için ayrı askıların olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Elbette ki pantolon ve gömlek askılarına hepimiz aşinayız. Ancak askı çeşitleri sadece bunlarla sınırlı kalmıyor ve yatak odası dolap düzeni denildiğinde oldukça önemli bir görevi üstleniyor. 

Her kıyafete özel üretilen askının farklı fonksiyonel özellikleri hem o parçanın formunun korunmasını hem de dolabın daha düzenli görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda doğru askılama yöntemi ile dolap düzeni sağlanıyor ve alandan tasarruf ediliyor. Bu sebeple gardırop düzenlemenin püf noktaları arasına doğru askı seçimini de ekleyebiliriz. 

Askılar İle Düzenleme Yöntemleri

5) Ayakkabı ve Çantaları Unuttuk Mu? Hayır!

Ayakkabı ve çantalar kombinlerin tamamlayıcı parçalarıdır. Bu nedenle mutlaka dolaplarda ayakkabı ve çantalar için de yer ayrılır. Ancak bu parçaları düzenlemek kıyafetlere göre daha zor olabilir. Özellikle çantaların farklı boyutlarda saplarının olması kıyafet dolabı düzenleme esnasında işinizi zorlaştırabilir. 

Bu problemi çözmek için ayakkabı ve çantalarınızı ayrı bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Açık gardırop modelleri bu noktada yardımcınız olabilir. Şeffaf ayakkabı kutularında ayakkabılarınızı saklayabilir, açık gardıropların raflarında konumlandırabilirsiniz.

Böylece hem aradığınız ayakkabı modelini kolayca bulabilir hem de düzenli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Çantalarınız için ise aynı raf sisteminden faydalanabilir ya da odaya ek askılar yerleştirerek çantaları askılarda muhafaza edebilirsiniz. 

Kıyafet Dolabı Düzenlemeye Dair Pratik Yöntemler

6) Rulo Katlama Tekniği

Otellerde ya da özel konaklama mekanlarında havluların rulo şeklinde katlandığına şahit olmuşsunuzdur. Bu katlama modeli sayesinde dolabı açtığınız anda tüm modelleri kolaylıkla karşınızda görebilirsiniz. Rulo katlama tekniği hem dolapların daha verimli kullanılmasını hem de tüm kıyafetleri aynı anda görebilmenizi sağlar.

Özellikle çamaşır, çorap gibi ürünlerde rulo katlama tekniğini kullanarak dolap içi alanları en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda aradığınız çorabı bulmak için de bu yöntem birebir!

Rulo Katlama Tekniği İle Dolap Düzenlemek

7) Tamamlayıcı Mobilyaların Etkisi

Elbise dolapları tüm kıyafetleri muhafaza etmek için yeterli olmayabilir. Özellikle aksesuarlar ve küçük parçalar işin içine girdiği zaman tamamını tek bir dolaba sığdırmak mümkün olmayabilir. Bu ve benzeri durumlarda şifonyer ve komodinlerden faydalanabilirsiniz.

Günlük kullandığınız tişörtleri, iç çamaşırlarını, çorapları, pijamaları şifonyerlerde kolaylıkla muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız çekmece düzenleyeciler ile karmaşanın da önüne geçebilirsiniz. Böylece elbiseler, takımlar, pantolonlar için dolaplarınızda daha geniş alanlara sahip olabilirsiniz.

Dolap İçi Düzenleme Taktikleri

8) Sık Sık Yapılan Gardırop Kontrolü

Günün yoğunluğu ve telaşı ile hazırlanırken gardıropların karışmasına sebep olabiliriz. Bu karmaşanın büyümemesi ve aradığımız kıyafeti bulamayacak seviyeye gelmemek için haftanın belirli günlerinde hızlıca eski düzene göre kıyafetleri yerleştirmeliyiz. Ara ara yapılan minik dokunuşlar eski düzenin korunmasını ve bir sonraki kombini yaparken aradığınız kıyafetlere kolaylıkla ulaşmanızı sağlar.

Eski düzenin korunmasına ek olarak ara ara yapacağınız gardırop kontrolü ile giymediğiniz kıyafetleri ayırabilir, elbise dolabınızda ekstra alan açabilirsiniz. Bu sayede tarzınızı yansıtmayan parçalardan da kurturabilir, ihtiyaçlarınıza uygun bir alışveriş listesi oluşturabilirsiniz.

Gardırop Düzenleme Yöntemleri

9) Sepet Sepet Düzen

Dolap içi düzenleyicilere ek olarak sepetler de dolap düzenleme esnasında işlerinizi kolaylaştırabilir. Elbise dolabının en alt raflarına yerleştireceğiniz sepetler hem dekoratif bir görünüm yakalamanızı hem de alanı daha verimli kullanmanızı sağlayabilir. 

Dolap içerisine ekleyeceğiniz sepetlerde mevsim geçişinde kullandığınız parçaları saklayabilirsiniz. Böylece hem mevsimlik kıyafetlerinize ihtiyacınız olduğu anda kolaylıkla ulaşabilirsiniz hem de sık kullandığınız parçaların arasında karmaşa olmasının önüne geçebilirsiniz.

Dolap Düzenlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

10) Fark Edilmeyen Detay: Bazalı Yatakların Kurtarıcılığı

Dolap düzeni nasıl olmalı sorusunu bu yazımızda cevaplamaya çalıştık. Belirli püf noktalar ile dolaplarınızı daha verimli kullanabilir, düzenli bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Ancak mevsimlik kıyafetlerinizi saklayabileceğiniz, kullanmadığınız kıyafetleri ayırabileceğiniz bir alana ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada bazalar kurtarıcınız olabilir. Uzun süre kullanmayacağınız kıyafetleri hem hijyenik ortamda saklayabilir hem de göz önünden kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Kaliteli ve uzun ömürlü baza modelleri için Bellona’nın web sitesini ya da mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Dolap Düzeni Nasıl Olmalı?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.